Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    DarekF wysłałem do Ciebie wiadomość prv 2.02, albo wyslij mi meila to Ci podesle

Zostaw komentarz:

• DarekF
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ciekavy Zobacz wpis
    Vcds do ręki i do auta. W ustawieniach radia to jest
    Nie jestem pewien, czy to do mnie, ale...
    VCDS - nie mam, ale nie jest potrzebny do ustawiania loga w radiu - wystarczy samo radio
    Mam chinola z winCE, a tam jest tylko stare- zielone logo
    A obrazek zaprezentowany przez kolegę - zacny jest

Zostaw komentarz:

• psamolek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maslak Zobacz wpis
    A jak sie zapatrujecie na takie radio ...wiem ze 7 cali ale tez nie chce inwestować niewiadomo ile..czy instalacja takiego radia w zamian za fabryczne dance jakoś mega skompliowane

Wholesale! 2 Din 7 Inch Car DVD Player For VW/Volkswagen/Passat/POLO/GOLF/Skoda/Seat/Leon With GPS Navigaiton IPOD FM RDS Maps

(from AliExpress Android)
    a jak to radio współpracuje z czujnikami parkowania w przedlift?
    Ostatnio edytowany przez psamolek; 28792.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez DarekF Zobacz wpis

Ja bym się przymierzył - w inny sposób - może ktoś ma i użyczy, albo u niego sprawdzić - Radio słabe (walczę z antenami), brak sund gala - mam diesla, ale i tak przeszkadza (w benzynie pewnie gorzej - chodzi na wyższych obrotach), mam dobre głośniki i wyciszone drzwi szału nie ma - SWING grał chyba lepiej. Że nie wspomnę o 1 DIN Blaupunkcie LOS ANGELES w poprzednim aucie z dobrymi głośnikami i wyciszonymi drzwiami.
    Nawigacja na plus, tak jak i telefon oraz karta SD - czego nie było w poprzedniku. DVD - filmy też OK, ale to raczej na postoju.
    Drugi raz bym się nie zdecydował, ale to moje odczucia.
    W benzynie jest znacznie lepiej m.in. właśnie dlatego po 155kkm ponownie jeżdżę benzyną.
    Najważniejsze to dobre podpiąć antenę/anteny i dobry tuner radiowy. Raczej nie przypadkiem niektórzy sprzedawcy na Aliexpress chwalą się tunerem Philipsa albo innej znanej firmy.
    w Superbie kierownica steruje bez problemu radyjkiem. Aby robiła co się oczekuje trzeba zaprogramować klawisze. U mnie była możliwość przerzucenia o 0,5MHz albo do następnej stacji. Nie potrafię jedynie zaprogramować przerzucenia do następnej stacji, ale z pamięci a nie na skali częstotliwości. U mnie nie mam wątpliwości, że chinczyk gra lepiej. Niskie i wysokie tony są wyraźniejsze, chociaż tuner jest słabszy. Po ponad roku eksploatacji - zdecydowanie kupiłbym chińczyka ponownie. Chociaż dzisiaj - ze sterowaniem głosowym.

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Vcds do ręki i do auta. W ustawieniach radia to jest

Zostaw komentarz:

• DarekF
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpis
    W między czasie pochwalę się małym modem w moim chinolku :

Takie oto logo startowe zawitało
    dawcio ja niestety chory i nie moge przetestować jak się sprawuje u mnie to gubienie fal, żona zarzeka się że jest ok Generalnie mam jeszcze jeden pomysł ale będę działał jak wyzdrowieje i zdam relacje
    Jak byś podesłał ten obrazek to byłbym wdzięczny

Zostaw komentarz:

• DarekF
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maslak Zobacz wpis
    Dzięki serdeczne..chyba faktycznie dorzucę..kurde niby fajne kolorowe ale jakby mialo grać gorzej niż fabryczne...zmieniłem właśnie ...zaryzykuję..
    Ja bym się przymierzył - w inny sposób - może ktoś ma i użyczy, albo u niego sprawdzić - Radio słabe (walczę z antenami), brak sund gala - mam diesla, ale i tak przeszkadza (w benzynie pewnie gorzej - chodzi na wyższych obrotach), mam dobre głośniki i wyciszone drzwi szału nie ma - SWING grał chyba lepiej. Że nie wspomnę o 1 DIN Blaupunkcie LOS ANGELES w poprzednim aucie z dobrymi głośnikami i wyciszonymi drzwiami.
    Nawigacja na plus, tak jak i telefon oraz karta SD - czego nie było w poprzedniku. DVD - filmy też OK, ale to raczej na postoju.
    Drugi raz bym się nie zdecydował, ale to moje odczucia.

Zostaw komentarz:

• DarekF
    odpowiedział(a)
    Kamerę ogarnąłem - zasilanie z lampki bagażnika na przekażnik 541, włączenie z lampki z biegu wstecznego - wtedy ani kamera, ani moduł wifi do niej nie są pod prądem cały czas. A działa kamera i czujniki .
    Antena - kicha zamawiam ten adapter z linków powyżej zobaczymy.

Zostaw komentarz:

• foltys
    odpowiedział(a)
    No niestety elektryk nie chce się podzielić tym co zrobił ale ważne że teraz wszystko śmiga ja podejrzewam że tylko dobrze podpioł lekko uszkodzony kabel.

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Problem w tym ze u mnie i na swingu i na bloero radyjko gralo pieknie

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    zastanawia mnie jedno dlaczego jednym działają ładnie radio FM a innym nie-od czego to zależy od samego radia czy anten w szkodnikach?

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Czyli zapiąłeś z separatorem i działa idealnie ?
    u mnie jest taki też problem że przełączając dalej na kierownicy przerzuca radio o 0,05mhz częstotliwość a nie zapisaną stacje grrrrr....

Zostaw komentarz:

• lukas
    odpowiedział(a)
    Radio śmiga aż milo sterowanie działa bez problemu jedyna potrzebna rzecz to wzmacniacz do anteny.

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    lukas napisz jak sprawuję się radyjko po dłuższym użytkowaniu ?
    Radio Ci ładnie gra ? Sterowanie w kierze ogarnia przerzucanie stacji dalej / przewijania mp3 ?
    foltys z chęcią poznałbym tajemnice Twojego elektryka...

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Dwie anteny.
    Zobacz czy masz kryski na tylniej prawej szybie ostatniej
    Ostatnio edytowany przez MurzyN91; 38483.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    MurzyN91 a powiedz u Ciebie w CAY-Cu są 2 anteny czy jedna?

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    dawcio końcówka jaka Ci wychodzi z kabli :

http://allegro.pl/adapter-antenowy-2...FjNDYxMDA2Yg== -----> dwie anteny

https://8.allegroimg.com/original/01...f4b1f586771288 - jedna antena

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    A jak to sprawdzić czy u mnie jest jedna czy dwie anteny?

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    rezon ,a jak u Ciebie wygląda w chinolach sprawa radia?Działa bez problemów tzn czy dobrze łapie fale itd.
    AMu+ był lepszy i lepiej trzymał, ale chińczyk też sobie dość dobrze radzi - problemy są w Bieszczadach i na ścianie wschodniej. Na A4 czy trasie do W-wy żadnych zakłóceń, ale ja mam ori dwie anteny zasilane i tak podpiąłem. Zaprogramowane stacje wyszukuje sobie. Problem jest ze znalezieniem stacji po RDS po powrocie z zagranicy. Wtedy już muszę ręcznie znaleźć i wówczas już trzyma stację. Gorzej działa też działa AF jak w zasięgu jest kilka mocnych nadajników tej samej stacji - nie wie, na którą się zdecydować i potrafi skakać. Ale to w kilku konkretnych lokalizacjach.
    W poprzednim chińczyku tuner był słaby, ale ori radio też nie było najlepsze i gubiło sygnał (Mitsubishi).
    Ostatnio edytowany przez rezon; 645.

Zostaw komentarz:

• DarekF
    odpowiedział(a)
    Ale co znalazłem ?
    logo
    Mam jeszcze pytania:
    Jak radyjko działa z separatorem?
    U mnie do radia były dwa rodzaje (pojedyńczy bez zasilania i podwójny z zasilaniem na obie anteny) oryginał antenyz radia podwójny - no i kicha na postoju jak cię mogę , ale w trasie trzeszczy, a po zmianie kanału ciężko złapać sygnał, Może ten polski coś pomoże?

drugie pytanie dotyczy kamerki
    Mam czujniki z tyłu - radio pokazuje bezbłędnie.
    Dokupiłem kamerkę w klamkę i przy montażu było OK! Obraz z kamery i czujniki wyświetlały się na ekranie.
    Nie odpalałem auta, tylko przekrecałem kluczyk'
    Dziś po odpaleniu i ruszeniu z miejsca okazało się, że obraz z kamery nie wyświetla się (no signal), a czujniki działają.
    Moje podejrzenie idzie w kierunku Can, ale nie mam dostępu do kabelka.
    Ktoś spotkał się z taką sytuacją?
    Ostatnio edytowany przez DarekF; 41118.

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Ale co znalazłem ?

Zostaw komentarz:

• DarekF
    odpowiedział(a)

dawcio ja niestety chory i nie moge przetestować jak się sprawuje u mnie to gubienie fal, żona zarzeka się że jest ok Generalnie mam jeszcze jeden pomysł ale będę działał jak wyzdrowieje i zdam relacje
    Fajne - gdzie znalazłeś? Ja jakoś nie mogę - wujek gogle nie pomaga

Zostaw komentarz:

• pawelci
    odpowiedział(a)
    Mam chinolka i do zadowolonych z łapania fal radiowych nie należę, ale problem z tym miałem też na wcześniejszym radiu- oryginalne. U mnie może być powód że mam tylko jedną antenę. Obecnie czeka na założenie antena wewnętrzna, którą planuje w prawy przedni słupek wepchnąć. Jak będzie lepiej to dam znać.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    MurzyN91 no to zdrowiej
    I czekam na relacje,inni niech też się wypowiedzą jak to jest z tymi chinolami czy wszystkim giną fale FM

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

Pracuję...