Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
DarekF wysłałem do Ciebie wiadomość prv 2.02, albo wyslij mi meila to Ci podesle
-
-
Nie jestem pewien, czy to do mnie, ale...Zamieszczone przez Ciekavy Zobacz wpisVcds do ręki i do auta. W ustawieniach radia to jest
VCDS - nie mam, ale nie jest potrzebny do ustawiania loga w radiu - wystarczy samo radio
Mam chinola z winCE, a tam jest tylko stare- zielone logo
A obrazek zaprezentowany przez kolegę - zacny jest
Zostaw komentarz:
-
-
a jak to radio współpracuje z czujnikami parkowania w przedlift?Zamieszczone przez maslak Zobacz wpisA jak sie zapatrujecie na takie radio ...wiem ze 7 cali ale tez nie chce inwestować niewiadomo ile..czy instalacja takiego radia w zamian za fabryczne dance jakoś mega skompliowane
Wholesale! 2 Din 7 Inch Car DVD Player For VW/Volkswagen/Passat/POLO/GOLF/Skoda/Seat/Leon With GPS Navigaiton IPOD FM RDS Maps
(from AliExpress Android)Ostatnio edytowany przez psamolek; 28792.
Zostaw komentarz:
-
-
W benzynie jest znacznie lepiejZamieszczone przez DarekF Zobacz wpis
Ja bym się przymierzył - w inny sposób - może ktoś ma i użyczy, albo u niego sprawdzić - Radio słabe (walczę z antenami), brak sund gala - mam diesla, ale i tak przeszkadza (w benzynie pewnie gorzej - chodzi na wyższych obrotach), mam dobre głośniki i wyciszone drzwi szału nie ma - SWING grał chyba lepiej. Że nie wspomnę o 1 DIN Blaupunkcie LOS ANGELES w poprzednim aucie z dobrymi głośnikami i wyciszonymi drzwiami.
Nawigacja na plus, tak jak i telefon oraz karta SD - czego nie było w poprzedniku. DVD - filmy też OK, ale to raczej na postoju.
Drugi raz bym się nie zdecydował, ale to moje odczucia.
m.in. właśnie dlatego po 155kkm ponownie jeżdżę benzyną.
Najważniejsze to dobre podpiąć antenę/anteny i dobry tuner radiowy. Raczej nie przypadkiem niektórzy sprzedawcy na Aliexpress chwalą się tunerem Philipsa albo innej znanej firmy.
w Superbie kierownica steruje bez problemu radyjkiem. Aby robiła co się oczekuje trzeba zaprogramować klawisze. U mnie była możliwość przerzucenia o 0,5MHz albo do następnej stacji. Nie potrafię jedynie zaprogramować przerzucenia do następnej stacji, ale z pamięci a nie na skali częstotliwości. U mnie nie mam wątpliwości, że chinczyk gra lepiej. Niskie i wysokie tony są wyraźniejsze, chociaż tuner jest słabszy. Po ponad roku eksploatacji - zdecydowanie kupiłbym chińczyka ponownie. Chociaż dzisiaj - ze sterowaniem głosowym.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak byś podesłał ten obrazek to byłbym wdzięcznyZamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisW między czasie pochwalę się małym modem w moim chinolku :

Takie oto logo startowe zawitało
dawcio ja niestety chory i nie moge przetestować jak się sprawuje u mnie to gubienie fal, żona zarzeka się że jest ok
Generalnie mam jeszcze jeden pomysł ale będę działał jak wyzdrowieje i zdam relacje 

Zostaw komentarz:
-
-
Ja bym się przymierzył - w inny sposób - może ktoś ma i użyczy, albo u niego sprawdzić - Radio słabe (walczę z antenami), brak sund gala - mam diesla, ale i tak przeszkadza (w benzynie pewnie gorzej - chodzi na wyższych obrotach), mam dobre głośniki i wyciszone drzwi szału nie ma - SWING grał chyba lepiej. Że nie wspomnę o 1 DIN Blaupunkcie LOS ANGELES w poprzednim aucie z dobrymi głośnikami i wyciszonymi drzwiami.Zamieszczone przez maslak Zobacz wpisDzięki serdeczne..chyba faktycznie dorzucę..kurde niby fajne kolorowe
ale jakby mialo grać gorzej niż fabryczne...zmieniłem właśnie ...zaryzykuję.
.
Nawigacja na plus, tak jak i telefon oraz karta SD - czego nie było w poprzedniku. DVD - filmy też OK, ale to raczej na postoju.
Drugi raz bym się nie zdecydował, ale to moje odczucia.
Zostaw komentarz:
-
-
Kamerę ogarnąłem - zasilanie z lampki bagażnika na przekażnik 541, włączenie z lampki z biegu wstecznego - wtedy ani kamera, ani moduł wifi do niej nie są pod prądem cały czas. A działa kamera i czujniki

.
Antena - kicha zamawiam ten adapter z linków powyżej
zobaczymy.
Zostaw komentarz:
-
-
No niestety elektryk nie chce się podzielić tym co zrobił ale ważne że teraz wszystko śmiga ja podejrzewam że tylko dobrze podpioł lekko uszkodzony kabel.
Zostaw komentarz:
-
-
Problem w tym ze u mnie i na swingu i na bloero radyjko gralo pieknie
Zostaw komentarz:
-
-
zastanawia mnie jedno dlaczego jednym działają ładnie radio FM a innym nie-od czego to zależy od samego radia czy anten w szkodnikach?
Zostaw komentarz:
-
-
Czyli zapiąłeś z separatorem i działa idealnie ?
u mnie jest taki też problem że przełączając dalej na kierownicy przerzuca radio o 0,05mhz częstotliwość a nie zapisaną stacje grrrrr....
Zostaw komentarz:
-
-
Radio śmiga aż milo sterowanie działa bez problemu jedyna potrzebna rzecz to wzmacniacz do anteny.
Zostaw komentarz:
-
-
dawcio końcówka jaka Ci wychodzi z kabli :
http://allegro.pl/adapter-antenowy-2...FjNDYxMDA2Yg== -----> dwie anteny
https://8.allegroimg.com/original/01...f4b1f586771288 - jedna antena
Zostaw komentarz:
-
-
AMu+ był lepszy i lepiej trzymał, ale chińczyk też sobie dość dobrze radzi - problemy są w Bieszczadach i na ścianie wschodniej. Na A4 czy trasie do W-wy żadnych zakłóceń, ale ja mam ori dwie anteny zasilane i tak podpiąłem. Zaprogramowane stacje wyszukuje sobie. Problem jest ze znalezieniem stacji po RDS po powrocie z zagranicy. Wtedy już muszę ręcznie znaleźć i wówczas już trzyma stację. Gorzej działa też działa AF jak w zasięgu jest kilka mocnych nadajników tej samej stacji - nie wie, na którą się zdecydować i potrafi skakać. Ale to w kilku konkretnych lokalizacjach.Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisrezon ,a jak u Ciebie wygląda w chinolach sprawa radia?Działa bez problemów tzn czy dobrze łapie fale itd.
W poprzednim chińczyku tuner był słaby, ale ori radio też nie było najlepsze i gubiło sygnał (Mitsubishi).Ostatnio edytowany przez rezon; 645.
Zostaw komentarz:
-
-
logoZamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisAle co znalazłem ?
Mam jeszcze pytania:
Jak radyjko działa z separatorem?
U mnie do radia były dwa rodzaje (pojedyńczy bez zasilania i podwójny z zasilaniem na obie anteny) oryginał antenyz radia podwójny - no i kicha na postoju jak cię mogę , ale w trasie trzeszczy, a po zmianie kanału ciężko złapać sygnał, Może ten polski coś pomoże?
drugie pytanie dotyczy kamerki
Mam czujniki z tyłu - radio pokazuje bezbłędnie.
Dokupiłem kamerkę w klamkę i przy montażu było OK! Obraz z kamery i czujniki wyświetlały się na ekranie.
Nie odpalałem auta, tylko przekrecałem kluczyk'
Dziś po odpaleniu i ruszeniu z miejsca okazało się, że obraz z kamery nie wyświetla się (no signal), a czujniki działają.
Moje podejrzenie idzie w kierunku Can, ale nie mam dostępu do kabelka.
Ktoś spotkał się z taką sytuacją?Ostatnio edytowany przez DarekF; 41118.
Zostaw komentarz:
-
-
Fajne - gdzie znalazłeś? Ja jakoś nie mogę - wujek gogle nie pomagaZamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisW między czasie pochwalę się małym modem w moim chinolku :

dawcio ja niestety chory i nie moge przetestować jak się sprawuje u mnie to gubienie fal, żona zarzeka się że jest ok
Generalnie mam jeszcze jeden pomysł ale będę działał jak wyzdrowieje i zdam relacje 
Zostaw komentarz:
-
-
Mam chinolka i do zadowolonych z łapania fal radiowych nie należę, ale problem z tym miałem też na wcześniejszym radiu- oryginalne. U mnie może być powód że mam tylko jedną antenę. Obecnie czeka na założenie antena wewnętrzna, którą planuje w prawy przedni słupek wepchnąć. Jak będzie lepiej to dam znać.
Zostaw komentarz:
-
-
W między czasie pochwalę się małym modem w moim chinolku :

Zostaw komentarz:
-

Zostaw komentarz: