Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• dawcio
    odpowiedział(a)
    rezon ,a jak u Ciebie wygląda w chinolach sprawa radia?Działa bez problemów tzn czy dobrze łapie fale itd.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Jak możesz wybrać to zdecydowanie z Niemiec - taniej i brak problemów z cłem, VAT, itd. I na pewno warto dopłacić do Androida - jeżdżę z drugim chinolem. Poprzedni na Win CE, obecnie Android z netem z aero2 - płacę 5zł/30dni

Zostaw komentarz:

• maslak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpis
    jak jesteś ze śląskiego to zapraszam popatrzysz co i jak , jednak co kontakt fizyczny to fizyczny :P
    Dobrze że żona nie czyta niestety podkarpacie...ale dzięki za propozycję

Zostaw komentarz:

• cosso
    odpowiedział(a)
    W ofercie masz że z Chin to jedynie przez DHL - zapłacisz na pewno i to gdzieś ok. 120-140 zł za "obsługę" celną (VAT + cło + opłaty DHL) - z Niemiec nie masz VATu - co do samej oferty: nigdzie nie piszą że to Android - więc z elastycznością gorzej - ale z drugiej strony taniej - ja jednak wolałem dopłacić do Androida

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    jak jesteś ze śląskiego to zapraszam popatrzysz co i jak , jednak co kontakt fizyczny to fizyczny :P

Zostaw komentarz:

• maslak
    odpowiedział(a)
    Dzięki serdeczne..chyba faktycznie dorzucę..kurde niby fajne kolorowe ale jakby mialo grać gorzej niż fabryczne...zmieniłem właśnie głośniki ...zaryzykuję..

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maslak Zobacz wpis
    Jak wasze doświadczenia z transportem dostawa z Chin czy z Niemiec (dodatkowo platna 15 usd)?
    zdecydowanie Niemcy - w 4dni miałem radio u Siebie , przesyłki drogiej elektroniki nie przechodziłem z Chinami ale wiele ludzi pisało o jakimś dodatkowym podatku...

Co do radia to nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem będzie coś na androidzie 50$ więcej , ja u Siebie mam (kilka postów wyżej) i szczerze to mieszane uczucia ale może to dlatego że radio nie do końca gra tak jakbym chciał , troche gubi sygnał ale walcze z tym jeszcze aa odnośnie samego Androida to możesz używać map google jak udostepnisz neta z telefonu albo podepniesz mobilny , tak samo jak kolega prezes pisał można słuchać radia internetowego , o Yanosiku nie wspomne bo akurat ładnie chodzi o oglądaniu video nie wspominam bo to taki gadżet mp3 ładnie ogarnia

Zostaw komentarz:

• maslak
    odpowiedział(a)
    Jak wasze doświadczenia z transportem dostawa z Chin czy z Niemiec (dodatkowo platna 15 usd)?

Zostaw komentarz:

• maslak
    odpowiedział(a)
    A jak sie zapatrujecie na takie radio ...wiem ze 7 cali ale tez nie chce inwestować niewiadomo ile..czy instalacja takiego radia w zamian za fabryczne dance jakoś mega skompliowane

Wholesale! 2 Din 7 Inch Car DVD Player For VW/Volkswagen/Passat/POLO/GOLF/Skoda/Seat/Leon With GPS Navigaiton IPOD FM RDS Maps

(from AliExpress Android)

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    Jakiś rok temu kupowałem na allegro karte orange, 36g na 500dni.Wtedy płaciłem 30 pare złotych. Obecnie są lepsze oferty

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    prezes73 dzięki za bardzo cenne info, a powiedz mi z jakiej sieci się opłaca najbardziej wziąć karte ? jakie koszta ?

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    Prąd w aucie ginie po 10 minutach, z radia od razu po wyłączeniu

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    Tak na 90% Wole jednak radio z netu. Niebieski przewod z radia u mnie był + który ginie po wyłączeniu radia.

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez prezes73 Zobacz wpis
    tak samo jak u mnie, dodanie zewnętrznego mikrofonu nic nie dało, ten typ tak ma
    Jak narazie to wbudowany mikrofon daje rade, zakupiłem oryginalny skodowski i będziem rzeźbić, bo ten z kompletu działał tylko jakbyt go mieć przy brodzie

Borykam się jednak z tym radiem bo to dla mnie najistotniejsza funkcja w radiu

Podpinaliśmy z DJ MŁODY i on tam wszystko ogarniał , tylko z tego co pamiętam to na wszystkie sposoby szukaliśmy gdzie ginie " + " i nie zginął , chyba że w moim aucie ginie bo jakimś dłuższym czasie - można to gdzieś sprawdzić ( VCDS ) po jakim czasie w aucie ginie prąd ? Np. w zapalniczce też mam cały czas.
    prezes73 a u Ciebie pomógł separator , radyjko Ci hula ?
    Wcześniej ejko pisał ,że w jego przypadku separator załatwił sprawę w 100% i nawet w trasie RDS mu pięknie ogarniał.
    Ostatnio edytowany przez MurzyN91; 38483.

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpis
    jak narazie Madzia jechała i dzwoniła do mnie to bardzo czysto ją słychać ale troszke cicho
    tak samo jak u mnie, dodanie zewnętrznego mikrofonu nic nie dało, ten typ tak ma

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    MurzyN91 Co do radia to w Chińczyku cudów nie zrobisz, przerobiłem ten temat. Jak podłączyłeś separator to sprawdziłeś czy plus idzie tylko na wzmacniacz w antenie czy też na antene w szybie? Zmieniałeś do porównania anteny?
    Plus z separatora podłączyłeś do wyjścia z radia na którym ginie po wyłączeniu radia ?(ryzyko rozładowania aku)
    Jedyna (moim zdaniem) najlepsza opcja to ruter z karta jakiejś sieci komórkowej i słuchać radia z netu. Plusy: ogromna liczba stacji, również DAB+

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Dołożyłem separator - jest znaczna poprawa ale dupy nie urywa tzn. slychać szumy i przerywanie ( RDS się świeci tj. działa ) ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak to poprawić ?
    Czy jest jakaś opcja przypisania niefabrycznego radia do auta ( VCDS ) tak żeby program nie wywalał błędu ?

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez __atomek__ Zobacz wpis
    napisz jeszcze jak działa RDS, dawno temu miałem podobne radio, działało super poza RDS, bo stacji płynnie nie przełączał. Co jakiś czas leciał całą częstotliwością, aby znaleźć mocniejszy sygnał. To było mega wkurzające
    Kupiłem separator , postaram się w weekend zamontować i będziemy testować

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maslak Zobacz wpis
    Czytam czytam ...koledzy patrząc na wasze doświadczenia z "zamiennikami" dla radia w Skodzie jakie wg was na ten moment jest w miarę optymalne w stosunku jakość cena..planuję zmienić swoje radio Dance w Roomsterze ( zależy mi żeby grało porównywalnie jak radio które posiadam , niezawodnej nawigacji ) Pozdrawiam
    1. Android
    2. procesor min. Quad 1,6Ghz
    3. RAM min. 1GB
    4. Ekran min. 8"

Ja mam Infidini kupione na Aliexpress. Jak widać jest wiele innych - też dobrych. Navi - lepiej jednak sprawdza się w PL Automapa, ale jak ktoś chce to może odpalić różne z darmową Google Maps włącznie.

Zostaw komentarz:

• __atomek__
    odpowiedział(a)
    napisz jeszcze jak działa RDS, dawno temu miałem podobne radio, działało super poza RDS, bo stacji płynnie nie przełączał. Co jakiś czas leciał całą częstotliwością, aby znaleźć mocniejszy sygnał. To było mega wkurzające

Zostaw komentarz:

• maslak
    odpowiedział(a)
    Czytam czytam ...koledzy patrząc na wasze doświadczenia z "zamiennikami" dla radia w Skodzie jakie wg was na ten moment jest w miarę optymalne w stosunku jakość cena..planuję zmienić swoje radio Dance w Roomsterze ( zależy mi żeby grało porównywalnie jak radio które posiadam , niezawodnej nawigacji ) Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Oooo widzisz, no nie wiedziałem...
    Ale dzięki temu info już jest jakaś alternatywa jak narazie Madzia jechała i dzwoniła do mnie to bardzo czysto ją słychać ale troszke cicho, sprawdzimy jeszcze jak się to będzie spisywać
    Dzięki gradek

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    MurzyN91 Michał ten mikrofon też ma kabel dwużyłowy, więc jaki problem przerobić go na jack 3,5mm

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Tylko ja mam wejsce jack 3,5mm

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Kup teraz na allegro.pl za 40,00 zł - MIKROFON BLUETOOTH 3B0035711B VW SEAT SKODA (6274063127). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Zostaw komentarz:

Pracuję...