Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
rezon ,a jak u Ciebie wygląda w chinolach sprawa radia?Działa bez problemów tzn czy dobrze łapie fale itd.
-
-
Jak możesz wybrać to zdecydowanie z Niemiec - taniej i brak problemów z cłem, VAT, itd. I na pewno warto dopłacić do Androida - jeżdżę z drugim chinolem. Poprzedni na Win CE, obecnie Android z netem z aero2 - płacę 5zł/30dni
Zostaw komentarz:
-
-
Dobrze że żona nie czytaZamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisjak jesteś ze śląskiego to zapraszam
popatrzysz co i jak , jednak co kontakt fizyczny to fizyczny :P
niestety podkarpacie...ale dzięki za propozycję
Zostaw komentarz:
-
-
W ofercie masz że z Chin to jedynie przez DHL - zapłacisz na pewno i to gdzieś ok. 120-140 zł za "obsługę" celną (VAT + cło + opłaty DHL) - z Niemiec nie masz VATu - co do samej oferty: nigdzie nie piszą że to Android - więc z elastycznością gorzej - ale z drugiej strony taniej - ja jednak wolałem dopłacić do Androida
Zostaw komentarz:
-
-
jak jesteś ze śląskiego to zapraszam
popatrzysz co i jak , jednak co kontakt fizyczny to fizyczny :P
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki serdeczne..chyba faktycznie dorzucę..kurde niby fajne kolorowe
ale jakby mialo grać gorzej niż fabryczne...zmieniłem właśnie głośniki ...zaryzykuję.
.
Zostaw komentarz:
-
-
zdecydowanie Niemcy - w 4dni miałem radio u Siebie , przesyłki drogiej elektroniki nie przechodziłem z Chinami ale wiele ludzi pisało o jakimś dodatkowym podatku...Zamieszczone przez maslak Zobacz wpisJak wasze doświadczenia z transportem dostawa z Chin czy z Niemiec (dodatkowo platna 15 usd)?
Co do radia to nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem będzie coś na androidzie 50$ więcej , ja u Siebie mam (kilka postów wyżej) i szczerze to mieszane uczucia ale może to dlatego że radio nie do końca gra tak jakbym chciał , troche gubi sygnał ale walcze z tym jeszcze
aa odnośnie samego Androida to możesz używać map google jak udostepnisz neta z telefonu albo podepniesz mobilny , tak samo jak kolega prezes pisał można słuchać radia internetowego , o Yanosiku nie wspomne bo akurat ładnie chodzi
o oglądaniu video nie wspominam bo to taki gadżet
mp3 ładnie ogarnia
Zostaw komentarz:
-
-
Jak wasze doświadczenia z transportem dostawa z Chin czy z Niemiec (dodatkowo platna 15 usd)?
Zostaw komentarz:
-
-
A jak sie zapatrujecie na takie radio ...wiem ze 7 cali ale tez nie chce inwestować niewiadomo ile..czy instalacja takiego radia w zamian za fabryczne dance jakoś mega skompliowane
Wholesale! 2 Din 7 Inch Car DVD Player For VW/Volkswagen/Passat/POLO/GOLF/Skoda/Seat/Leon With GPS Navigaiton IPOD FM RDS Maps
(from AliExpress Android)
Zostaw komentarz:
-
-
Jakiś rok temu kupowałem na allegro karte orange, 36g na 500dni.Wtedy płaciłem 30 pare złotych. Obecnie są lepsze oferty
Zostaw komentarz:
-
-
Prąd w aucie ginie po 10 minutach, z radia od razu po wyłączeniu
Zostaw komentarz:
-
-
Tak na 90% Wole jednak radio z netu. Niebieski przewod z radia u mnie był + który ginie po wyłączeniu radia.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak narazie to wbudowany mikrofon daje rade, zakupiłem oryginalny skodowski i będziem rzeźbić, bo ten z kompletu działał tylko jakbyt go mieć przy brodzieZamieszczone przez prezes73 Zobacz wpistak samo jak u mnie, dodanie zewnętrznego mikrofonu nic nie dało, ten typ tak ma

Borykam się jednak z tym radiem bo to dla mnie najistotniejsza funkcja w radiu
Podpinaliśmy z DJ MŁODY i on tam wszystko ogarniał , tylko z tego co pamiętam to na wszystkie sposoby szukaliśmy gdzie ginie " + " i nie zginął , chyba że w moim aucie ginie bo jakimś dłuższym czasie - można to gdzieś sprawdzić ( VCDS ) po jakim czasie w aucie ginie prąd ? Np. w zapalniczce też mam cały czas.
prezes73 a u Ciebie pomógł separator , radyjko Ci hula ?
Wcześniej ejko pisał ,że w jego przypadku separator załatwił sprawę w 100% i nawet w trasie RDS mu pięknie ogarniał.Ostatnio edytowany przez MurzyN91; 38483.
Zostaw komentarz:
-
-
tak samo jak u mnie, dodanie zewnętrznego mikrofonu nic nie dało, ten typ tak maZamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisjak narazie Madzia jechała i dzwoniła do mnie to bardzo czysto ją słychać ale troszke cicho
Zostaw komentarz:
-
-
MurzyN91 Co do radia to w Chińczyku cudów nie zrobisz, przerobiłem ten temat. Jak podłączyłeś separator to sprawdziłeś czy plus idzie tylko na wzmacniacz w antenie czy też na antene w szybie? Zmieniałeś do porównania anteny?
Plus z separatora podłączyłeś do wyjścia z radia na którym ginie po wyłączeniu radia ?(ryzyko rozładowania aku)
Jedyna (moim zdaniem) najlepsza opcja to ruter z karta jakiejś sieci komórkowej i słuchać radia z netu. Plusy: ogromna liczba stacji, również DAB+
Zostaw komentarz:
-
-
Dołożyłem separator - jest znaczna poprawa ale dupy nie urywa
tzn. slychać szumy i przerywanie ( RDS się świeci tj. działa ) ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak to poprawić ?
Czy jest jakaś opcja przypisania niefabrycznego radia do auta ( VCDS ) tak żeby program nie wywalał błędu ?
Zostaw komentarz:
-
-
Kupiłem separator , postaram się w weekend zamontować i będziemy testowaćZamieszczone przez __atomek__ Zobacz wpisnapisz jeszcze jak działa RDS, dawno temu miałem podobne radio, działało super poza RDS, bo stacji płynnie nie przełączał. Co jakiś czas leciał całą częstotliwością, aby znaleźć mocniejszy sygnał. To było mega wkurzające
Zostaw komentarz:
-
-
1. AndroidZamieszczone przez maslak Zobacz wpisCzytam czytam ...koledzy patrząc na wasze doświadczenia z "zamiennikami" dla radia w Skodzie jakie wg was na ten moment jest w miarę optymalne w stosunku jakość cena..planuję zmienić swoje radio Dance w Roomsterze ( zależy mi żeby grało porównywalnie jak radio które posiadam , niezawodnej nawigacji ) Pozdrawiam
2. procesor min. Quad 1,6Ghz
3. RAM min. 1GB
4. Ekran min. 8"
Ja mam Infidini kupione na Aliexpress. Jak widać jest wiele innych - też dobrych. Navi - lepiej jednak sprawdza się w PL Automapa, ale jak ktoś chce to może odpalić różne z darmową Google Maps włącznie.
Zostaw komentarz:
-
-
napisz jeszcze jak działa RDS, dawno temu miałem podobne radio, działało super poza RDS, bo stacji płynnie nie przełączał. Co jakiś czas leciał całą częstotliwością, aby znaleźć mocniejszy sygnał. To było mega wkurzające
Zostaw komentarz:
-
-
Czytam czytam ...koledzy patrząc na wasze doświadczenia z "zamiennikami" dla radia w Skodzie jakie wg was na ten moment jest w miarę optymalne w stosunku jakość cena..planuję zmienić swoje radio Dance w Roomsterze ( zależy mi żeby grało porównywalnie jak radio które posiadam , niezawodnej nawigacji ) Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: