Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• t}{or
    odpowiedział(a)
    Temat jest dość rozległy i może ktoś to poruszył, ale co sądzicie o chińskich wynalazkach z Androidem (link do strony eBay UK; np: http://skroc.pl/1008d).

Podejrzewam że za ~1600zł nie ma co się spodziewać cudów, ale .. no właśnie, możliwości wydają się zachęcające: Android 4.4, 2GB RAM, 1024x600, etc.

I jeszcze jedno. Te chińskie zamienniki robione są wymiarowo pod RNS-510. piotrek_gdy kilkanaście postów temu napisał ze te ramki po 35zl z Allegro do Octavii 2 (przed FL) nie pasują do Columbusa/RNS-510 tylko do Nexusa (link do Allgro; http://skroc.pl/44f50). Sprzedawca twierdzi co innego.

To jak z tym w końcu jest???

Zostaw komentarz:

• studzin
    odpowiedział(a)
    właśnie nie namierzyłem nic ciekawego z DAB'em. Jest jeszcze alternatywa podłączenia dongla po usb, ale zapewne nie będzie to już takie kompatybilne z samym samochodem (zegary/kiera)

Zostaw komentarz:

• krissos
    odpowiedział(a)
    A jak to wygląda z radiem cyfrowym?? Podobno już działa u nas. Teraz trzeba by już kupować taki.

Zostaw komentarz:

• wojzur1977
    odpowiedział(a)
    Witam.
    Znalazłem radyjko z navi dedykowane do O2 (2009-2012) z adapterem Can i mam w związku z tym mam pytanie czy radyjko odpali w mojej 02 2006.Chodzi mi głównie o zasilanie gdyż jedyne co posiada moje auto z tzw.gadżetów to czujniki cofania tył na których i tak mi nie zależy gdyż planuje montaż kamerki.Dodam również że mam podciągnięty kabel zasilający po stacyjce od bezpieczników którego używałem do podłączenia w wcześniejszym radiu.

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kw82
    Nie denerwuje Cię ten niebieski pasek na napisie Navigation?

Zamieszczone przez slawciol
    jak Ci się sprawuje na dzień dzisiejszy oraz na jaki model się zdecydowałeś?
    model to Adayo CE69C8, sprawuje się świetnie, nie mam do niczego zastrzeżeń, jestem zadowolony

[ Dodano: Nie 01 Lut, 15 09:34 ]
    Zamieszczone przez krissos
    Napisz jak będziesz gdzieś jeździł dalej na trasę jak się sprawuje tuner radiowy.
    Jestem po trasie Kraków - Sanok i z powrotem dwoma różnymi trasami i stwierdzam brak zaniku odbioru radia, w większości słuchałem Trójki, czasami RMF i Zetka...

Aha, jakby ktoś planował taką podróż to czasowo jest identycznie:
    1. Kraków - Tarnów A4, potem Jasło 73 i do Sanoka 28
    2. Sanok - Rzeszów 886 i 19, potem Rzeszów - Kraków A4.

wygodniej 2 wersja

Zostaw komentarz:

• slawciol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez skipper.u
    Ok, napiszę, na razie jeżdżę po mieście i nie ma problemu

wgrałem sobie logo:

Obrazek
    jak Ci się sprawuje na dzień dzisiejszy oraz na jaki model się zdecydowałeś?

Zostaw komentarz:

• kw82
    odpowiedział(a)
    skipper.u, Nie denerwuje Cię ten niebieski pasek na napisie Navigation?
    mnie strasznie to irytowało i usunąłem sobie napis Navigation zostawiając Welcome on board i logo skody

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    Ok, napiszę, na razie jeżdżę po mieście i nie ma problemu

wgrałem sobie logo:

Zostaw komentarz:

• krissos
    odpowiedział(a)
    skipper.u, Napisz jak będziesz gdzieś jeździł dalej na trasę jak się sprawuje tuner radiowy. Chodzi mi o to czy nie ma problemu z odbiorem.

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    Wybrałem GMSa bo miałem na miejscu sprzedawcę, serwis i montaż a Nvoxa nie porównywałem i nie znalazłem wsparcia dla tego w Krakowie, poza tym ADAYO to Blaupunkt na dobrych podzespołach firmowych, Nvox to czysty Chińczyk, zobaczymy jak to będzie w praktyce...

Adayo podoba mi się też bardziej wizualnie, jest podobny do Columbusa, pasuje do tej samej ramki co Columbus, wygląda jak fabryczne radio...

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    skipper.u, dlaczego wybrałeś ten model a nie np. NVOX JDZ7005 ?
    Porównywałeś te modele może ?

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    1900 zł samo radio
    w sumie montaż można zrobić w swoim zakresie, tylko trzeba mieć przejściówkę do anteny...

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    skipper.u, no i ile ta przyjemność kosztuje?

Zostaw komentarz:

• slawciol
    odpowiedział(a)

Daj znać jak się sprawuje, tez jestem zainteresowany

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    u mnie ADAYO już zamontowane

jutro wysprzątam Octavię to zrobię więcej zdjęć i może filmik,
    i napiszę coś więcej...

najbardziej jestem zadowolony z Nawigacji i bluetootha, pięknie się zsynchronizowały kontakty (Lumia 520) i rozmowy prowadzi się rewelacyjnie...

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Jest na miejscu. Podjechałbym, kazał podłączyć na wtyczki (10 min.) i sprawdził ja to działa.
    Sparował jakiś telefon, zobaczył ile czasu się uruchamia ten Android, Jaka jest czułość radia itd. Z wyglądu przypomina mi radio które już testowałem i oddałem po 3 dniach.

Zostaw komentarz:

• terroristamator
    odpowiedział(a)
    witam,
    czy miał ktoś może styczność z czymś takim, na pierwszy rzut oka wygląda ciekawie

radio

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    lukasz3112, 805 w moim linku. Wiadomo, że można kupić chińczyka za 100€. Ten sprzęt robi Clarion (też w chinach pewnie) więc będzie dobry jakościowo i przynajmniej nie ma problemu z gwarą oraz jest w pełni kompatybilny z ori elektroniką.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    crom.de, a widziałeś cenę tego? na ebaju ponad 800 ojro...

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez greg44
    Ale tylko w Octavii II po FL.
    Ważny hint o którym zapomniałem, bo parę postów wyżej szukają ludzie do Turków.

Zostaw komentarz:

• gs3136
    odpowiedział(a)
    Zamieszczam test nawigacji GPS

Test

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez crom.de
    Jest wsparcie dla OPSa
    Ale tylko w Octavii II po FL.

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    http://autohaus-krammer.com/produkte...inbauzubehoer1 - w miarę świeżynka. Clarion zrobił navi dla VW. Cena może nie jest szałowa, ale przewyższa Amu+ do Columbusa mu trochę brakuje. Jest DVD, DiviX, może dokupić DAB, DVB-T, kamerę cofania. Jest wsparcie dla OPSa itd Bluetooth jest wbudowany odchodzi grzebanie, jest wejście na zewnętrzny mikrofon. Jest Polskie menu :shock: Jak ktoś chce upgraedować Swinga o bluetooth i dotyk to ciekawa opcja.

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marek_kloss
    Zamieszczone przez skipper.u
    ma ktoś to radyjko?

GMS ADAYO CE4KC8 VW SEAT SKODA OD 2009

edit2: jakby ktoś zerknął na ten mój link do GMS ADAYO CE4KC8, jak myślicie trzeba nową ramkę czy ta od swinga będzie pasowała?
    Mam takie ustrojstwo u siebie .... ramka nie pasuje od Swinga trzeba szukać od nawi
    marek_kloss jak Ci się sprawuje ta stacja? dobry dźwięk? bo AM i multimedia pewnie ładnie chodzą...
    Już się zdecydowałem na ADAYO tylko waham się nad modelem CE69C8 czy nowszy i tańszy o 150 zł CE4KC8.
    Ramkę pod Columbusa już zamówiłem...

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    Różnie z tym ASO bywa.
    Swoją ramkę do columbusa (wersja 02 FL z climatronikiem) kupiłem w sierpniu 2014 w ASO w Wieliczce - cena brutto z wysyłką na fakturę 155.00 zł.
    Montowałem columba w EuroCarAudio w Bydgoszczy. Tam dowiedziałem się od chłopaków, że gdybym nie miał ze sobą ramki, to w ASO w Bydgoszczy są po 170.00 zł.
    W Trójmieście po 340.00
    Trzeba szukać...

Zostaw komentarz:

Pracuję...