Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ra
    odpowiedział(a)
    crom.de, nie wiem co jest 'głupsze' - obrażanie kogoś pisząc o jego aucie "melex" czy proponowanie by kupił przynajmniej 5 letnie radio od handlarza (więc na 95% kradzione).
    Znajdź proszę takie nowe szerokie bolero, to z pewnością wielu ludziom pomożesz.
    Sam był kupił gdyby się dało.

Więc alternatywą zostaje zmiana na coś w kształcie RCD-510(np. z Chin)/columbus. Tylko trzeba dokupić ramkę (nowa około 250zł - złodziejstwo ).

Natomiast będąc już przy S2. Bardzo ładnie by wyglądało bolero w nowszej obudowie w O2. Sam myślę by takie zamontować, bo starych używanych jakoś nie chcę.
    Tylko trzeba trochę pokombinować podczas montażu.

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-f...886899256.html nie jakoś specjalnie daleko od Ciebie. Może trafisz jakieś na giełdzie u nas. Bez kombinowania z ramkami i innymi, ma co trzeba i plug&play Ty chyba nie masz maxidota w melexie?

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez octavia fan
    fajne radyjko widziałem słuchałem
    dzięki, właśnie o takie info mi chodziło.
    Zamieszczone przez octavia fan
    jak swing bedzie na sprzedaz to sie polecam
    wezmę pod uwagę jak zmienię :wink:
    Zamieszczone przez ejko
    mam taką ramkę 2Din od siebie ze swojej Skody.
    a u siebie miałeś Swinga czy Octavka była bez radia ?
    Zamieszczone przez Ra
    Ramka AZO630001.jpg jest do "1_842.jpg" (fotka z "naszego" forum).
    tak wiem - radio pod 1din oglądałem montaż tego radia wcześniej właśnie na forum.
    Zamieszczone przez Ra
    Wygląda bardzo ładnie.
    zgadzam się wygląda naprawdę fajnie i biorę tez pod uwagę radio 1 din ale właśnie z tą ramką a nie innym badziewiem. Już nawet wiem gdzie i od kogo można kupić poza ASO.
    Zamieszczone przez Ra
    jest do szerokiej ramki w O2 tour lub O2 FL - jest beznadziejna, szpetnie wygląda. Mam taką w zestawie z super radyjkiem SONY 1DIN - ramka odstaje od górnej krawędzi ramki skody i wpada lekko do środka z prawej strony (wystarczy ją lekko dotknąć). Kombinowałem z dystansami blokadami ale nic się nie da zrobić.
    hmmm no właśnie obawiam się o wygląd ...
    Zamieszczone przez Ra
    Pewnie też można znaleźć pod 2DIN.
    no i tutaj jakoś niestety nie znalazłem ORI rozwiązania pod radio z 2 din, jak ktoś będzie miał info lub pomysła z lepszym rozwiązaniem to poproszę

Z tego co widzę Swing dla OIII ma już wejście na SD :roll:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Ra
    odpowiedział(a)
    Ramka AZO630001.jpg
    jest do "1_842.jpg" (fotka z "naszego" forum).
    Wygląda bardzo ładnie. Pewnie też można znaleźć pod 2DIN.

Ramka "RAMKA 2 din Octavia.JPG" jest do szerokiej ramki w O2 tour lub O2 FL - jest beznadziejna, szpetnie wygląda. Mam taką w zestawie z super radyjkiem SONY 1DIN - ramka odstaje od górnej krawędzi ramki skody i wpada lekko do środka z prawej strony (wystarczy ją lekko dotknąć).
    Kombinowałem z dystansami blokadami ale nic się nie da zrobić.
    Stąd będę ją wymieniał na coś innego.
    Moim zdaniem można nie mieć alu itp. ale w środku radyjko musi być ładne.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    Mnie interesują jednak Wasze odpowiedzi na pytanie - "co sądzicie o takim radiu - Blaupunkt New Orleans 220" ...
    Na pewno nie będzie gorzej niż Swing. Ja bym jednak pozostał przy ori radiu - ładujesz mp3 na płytę i heja. Lub rozejrzyj się za Bolero wtedy będziesz miał slot SD.

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    PAOLO ESCO, jak coś mam taką ramkę 2Din od siebie ze swojej Skody.
    Idealnie nie pasowała do kolumny.
    Ogólnie wróciłem do firmowego radia.

Zostaw komentarz:

• octavia fan
    odpowiedział(a)
    Bardzo fajne radyjko widziałem słuchałem???? p.s. jak swing bedzie na sprzedaz to sie polecam

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez crom.de
    są w ogóle ramki pod takie radia do O2? Pod 1DIN są na pewno.
    masz rację pod DIN-1 są ori zestawy - np. zestaw do montażu nieoryginalnego nr AZO630001 natomiast dla 2 din hmmm coś jak na foto poniżej.

Mnie interesują jednak Wasze odpowiedzi na pytanie - "co sądzicie o takim radiu - Blaupunkt New Orleans 220" ...

[ Dodano: Nie 04 Sty, 15 22:48 ]
    Zamieszczone przez crom.de
    za nowym patrzysz
    oj tam oj tam ... jeszcze nie kupiłem i nie wiem czy przed wakacjami zmienię a w podróży nie chcę słuchać zagranicznej muzy tylko polską no i CD nie znoszę w samochodzie... wiem zwykły transmiter "rozwiązuje" sprawę ale jakoś tego u siebie w aucie nie widzę :roll:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    PAOLO ESCO, a są w ogóle ramki pod takie radia do O2? Pod 1DIN są na pewno. Poza tym za nowym patrzysz to po co Ci się bawić :P

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    hmmm w prawdzie nie navi ale też 2din - nie chcę zakładać innego tematu ...
    Koledzy co sądzicie o takim radiu - Blaupunkt New Orleans 220 http://www.blaupunkt.com/en/nc/produ...s/single/7593/ - wiem... wiem... ale nie chcę żadnych "świecidełek" ... to ma być coś praktycznego i grającego - no w miarę bo za taką kasę na cuda nie liczę.
    Chcę je zamontować zamiast Swinga , który notorycznie mnie wkurza...brakiem wyjścia USB. Jest sens to cudo montować czy szukać czegoś innego 1din ew. coś 2din... "wynalazków" raczej nie chce :roll:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Ra
    odpowiedział(a)
    Kupowałem kilka drobiazgów. Teraz do mnie idą silikony na kluczyk po 1,9$ za sztukę.
    Na pewno nie ma tam okazji. Czyli trzeba kupować tylko u sprawdzonych sprzedawców.
    Mimo wszystko system ten baaardzo chroni kupujących i sprzedający dostaje kasę jak przedmiot dojdzie. Jeśli sprzedający okaże się oszustem, to z automatu dostajemy zwrot kasy.
    W porównaniu do allegro gdzie oni chronią złodziei na każdym kroku, to coś bardzo niespotykanego.
    Jakościowo radyjka z androidem powyżej 200$ są bardzo dobre. Ekran pojemnościowy jest rewelacyjny (moim zdaniem bije na głowę columbusa - chociaż mimo wszystko gdybym miał wolną kasę, to bym kupił columbusa).
    No i możliwości androida są nieograniczone. Wrzucenie AM lub TT pod androida jest proste nawet dla 10latka.
    Co do tych radyjek opisywanych tutaj - trzeba się znać na modyfikacji windowsa w tych radyjkach. Jeśli ktoś się zna, to może zrobić dużo.
    Jeśli ktoś jest tylko zwykłym użytkownikiem, to będzie się męczył.

Zostaw komentarz:

• maziagh
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ra
    maziagh - ta stacja to dziadostwo. Brak spolszczenia - pewnie by pokazali jakieś fotki, upewnij się czy jest podświetlanie przycisków (widywałem wiele bez), jakość dźwięku odbiega daleko od bolero.
    Jak chcesz jakąś alternatywę, to polecam z aliexpress kupić coś na androidzie z ekranem pojemnościowym. Typowe to 1GB RAM, 8GB pamięci na soft. Oczywiście jak kurs $ spadnie do 3zł.
    Np. http://www.aliexpress.com/item/2014-...741637963.html
    a są lepsze trochę droższe - np. infidini - widziałem i wydaje się rewelacyjna.
    Z ewentualnym cłem i vatem zamkniesz się poniżej 1200zł.
    Ewentualnie to cudo co opisują wyżej.
    Kupowałeś coś na tej stronie jest to bezpieczne - to idzie z chin? jakie jest tego wykonanie ? to co podaje infidini jest spoko.

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jacek1708
    Ja zdecyduję się na model 7004
    I jak dalsze wrażenia ? Jaka jest różnica pomiędzy NVOX JDZ-7005 a modelem 7004 ?

Zostaw komentarz:

• Ra
    odpowiedział(a)
    maziagh - ta stacja to dziadostwo. Brak spolszczenia - pewnie by pokazali jakieś fotki, upewnij się czy jest podświetlanie przycisków (widywałem wiele bez), jakość dźwięku odbiega daleko od bolero.
    Jak chcesz jakąś alternatywę, to polecam z aliexpress kupić coś na androidzie z ekranem pojemnościowym. Typowe to 1GB RAM, 8GB pamięci na soft. Oczywiście jak kurs $ spadnie do 3zł.
    Np. http://www.aliexpress.com/item/2014-...741637963.html
    a są lepsze trochę droższe - np. infidini - widziałem i wydaje się rewelacyjna.
    Z ewentualnym cłem i vatem zamkniesz się poniżej 1200zł.
    Ewentualnie to cudo co opisują wyżej.

Zostaw komentarz:

• maziagh
    odpowiedział(a)
    Sprzęt do O2 FL 2011

zmiana z bluesa na cos takiego - http://allegro.pl/radio-dedykowane-v...884109249.html
    myślę ze sie opłaca, zamiast inwestować w bolero + BT.

proszę o poradę.

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Kamerka spoko, tylko te żółte linie które do niczego się nie nadają i których nie można wyłączyć.

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    ja do swojego dołożyłem kamerkę cofania NVOX SKO 178
    dostępna na allegro za 99 zł (paragon,gwarancja itp itd)
    w moim profilu są zdjęcia

Zostaw komentarz:

• Ra
    odpowiedział(a)
    jacek1708 mógłbyś napisać lub najlepiej dać linka do kamerki którą zamówiłeś u Chińczyka za 17$ ??

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Z opisu widzę, że navi ma dedykowane mapy w których niema PL. Brak oddzielnego slotu na kartę z mapami co sugeruje że wgrana jest w pamięci urządzenia a to kolejny kłopot np z aktualizacją itd. Mkrofon do zestawu BT, tylko wbudowany. Mam kiepskie doświadczenia jeśli chodzi o działanie takiego rozwiązania, a testowałem pod tym względem kilka radyjek.

Radio takie jak mam ja i Wally oparte na WIN CE z nakładką S100 posiada duże wsparcie aktualizacji softu oraz innych aplikacji pisanych przez użytkowników tej platformy. Wystarczy w Google wpisać WINCE S100 a dostaniesz dużo fajnych przykładów możliwości tego sprzętu. Jest odmiana S150 oparta o Android którą również można sobie zainstalować na naszym radyjku, jednak ci którzy się na to zdecydowali po jakimś czasie wracają do Windy.
    Potwierdza to moje doświadczenie, że Android mimo swoich zalet nie jest "jeszcze" systemem do tego typu rozwiązań. W przyszły roku ma pojawić się Android specjalnie do Car Audio. Może to przyniesie jakieś fajne rozwiązania.

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    Przemo_, poczytaj na poprzedniej stronie wypowiedź kolegi jacek1708, odnośnie sprzętu z androidem...
    jak na pierwszy rzut oka to prawie ten sam sprzęt

Zostaw komentarz:

• Przemo_
    odpowiedział(a)
    Witam
    Co sądzicie Koledzy o takim wynalazku :http://www.aliexpress.com/item/2015-...243598104.html .
    Jakie radyjko możecie polecić w rozsądnej cenie dodam ze nie mam czujników cofania ani klimatronika

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Marcin Gugu33
    Witam, posiadam radio Erisin ES1268V i mam problem z GPS, nie mogę uruchomić.
    Nie posiadam również pilota, czy można gdzieś zakupić?
    Pomożecie???
    Testowałem ERISN co prawda na Android i z mapą nie było kłopotu.
    W sprawie pilota pogadaj z FEEILINNG24-car audio Adam Wachala (znajdziesz na FB). On handluje tym sprzętem i prowadzi serwis.

Zostaw komentarz:

• Marcin Gugu33
    odpowiedział(a)
    Witam, posiadam radio Erisin ES1268V i mam problem z GPS, nie mogę uruchomić.
    Nie posiadam również pilota, czy można gdzieś zakupić?
    Pomożecie???

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Ramkę mam więc niema problemu.

[ Dodano: Czw 06 Lis, 14 09:25 ]
    Zamieszczone przez winni77
    Wally, tak patrzę na to radio, czytam instrukcję i generalnie :shock: więc mam pytanie - w instrukcji jest napisane, że usb i czytnik kart obsługuje tylko do 16GB, czy mógłbyś w miarę możliwości spróbować podłączyć większą pamięć i zobaczyć czy zadziała? Bo wydaje mi się, że producent się bardzo asekuruje (a 16GB to dla mnie po prostu za mało), np. zakazując używania płyt CD-RW nagranych więcej niż 5 razy...
    W instrukcji jest jeszcze info, że ma wirtualną zmieniarkę na 7,5 godziny grania. http://www.nvox.pl/pl/serwis-i-wsparcie/info/pliki.html (system S100) więc to + 16 GB chyba wystarczy.
    Jet tam jeszcze info o wbudowanym rejestratorze trasy. Wystarczy pod AUX podłączyć kamerkę i zapisywać filmik lub zdjęcia w wybranym miejscu. Nie znalazłem żadnej sensownej kamery którą można umieścić dyskretnie za przednią szybą. Może ktoś podrzuci jakiś przykład. Chodzi o samą kamerę bez rejestratora.
    Wally uruchomiłeś jeszcze jakieś funkcje? Ja swoje będę miał dopiero na sobotę.

[ Dodano: Pią 14 Lis, 14 09:57 ]
    Po kilku dniach użytkowania tego radia, muszę pochwalić jego jakość i dostępność funkcji.
    1. bardzo dobra słyszalność zestawu głośnomówiącego BT
    2. dobra czułość odbiornika radiowego. Nawet w tunelu na Wisłostradzie radio odbiera stacje.
    3. Durze możliwości regulacji barwy dźwięku - szeroki EQ i DSP
    4. Dobra współpraca z CAN BUS w modelu przed FL. Na Maxi Dot wyświetla info o częstotliwości stacji, nazwie utworu z CD lub karty SD, przy nawigacji niestety informacja "other software" (mam Auto Mapę). Podobno z iGO pokazuje navi na Maxi Dot. Kołyską na prawej manetce (tej od wycieraczek) można zmieniać stacje radiowe, lub utwory odtwarzane z nośników (nie mam multifunkcji w kierownic). Kamerka wsteczna pokazuje linie pomocnicze z czujnika skrętu.
    Przed FL nie pokazuje klimy.
    5. Wbudowany rejestrator trasy. przy współpracy z NVOX DVR300T można zapisywać trasę w pamięci wewnętrznej radia, karcie SD lub w pamięci rejestratora, a obraz odtwarzać na ekranie radia. Cena w PL 229,00. Ja zamówiłem u Chińczyka za 17$
    6. bardzo przyzwoita jakość wykonania.

Jak do tej pory, a testowałem już cztery radia, to wydaje się być najlepsze. I cena rozsądna.

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    u mnie padło na 7005, żeby ramki nie wymieniać

Zostaw komentarz:

Pracuję...