Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• gracek20
    odpowiedział(a)
    Hej. Też jestem zainteresowany tą samą stacją co kolega grzybekxl, więc chętnie też bym poznał zdanie na ten temat

Zostaw komentarz:

• grzybekxl
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś zna taki kombajn jak w poniższej aukcji:

Poproszę o opinie, gdyż jestem zainteresowany takim sprzętem w dość rozsądnej cenie. Ma służyć w Octavii II FL z climatronikiem i czujnikami cofania (czy odpowiednio pokazuje komunikaty na ekranie?).

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jacek1708
    ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm.
    na bank nie przestawili z wewnętrznego na zewnętrzny mikrofon w ustawieniach
    też tak miałem na początku jak robiłem próby, po przestawieniu jakość BT jest super,
    używam tego i nikt nie narzeka a nawet nie rozpoznaje, że rozmawiam przez BT...

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    Z kamerki też jestem zadowolony
    no i mam czujniki z tyłu

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    Dziękuję za infornacje, teraz muszę wybrać
    Wally a jak Twoja kamerka Nvox 178, dobrze widać obraz? Czy Ty masz też czujniki parkowania?

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    jacek1708, na trasie nie miałem problemu z odbiorem (może przez to, że podpięte wszystko pod Triflexa)
    ale szczerze powiedziawszy 99% idzie z nośnika (dzieciarnia ma swoją Listę przebojów do samochodu) radia praktycznie nie słucham, więc :twisted:

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Ustawienia robił monter z Chłodnej i parował swój telefon z radiem. Może coś źle ustawił lub trafił się jakiś słaby egzemplarz. Też się zdziwiłem bo BT to ponoć PARROT.
    Tak czy inaczej warto sprawdzić jeśli jest taka możliwość.

[ Dodano: Sob 18 Kwi, 15 10:15 ]
    Wally, a jak u ciebie z odbiorem radia w trasie?

Zostaw komentarz:

• kw82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jacek1708
    ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm.
    Dziwne, mam ADAYO i mikrofon około 35 - 40 cm od głowy rozmawia się bardzo komfortowo, niektórzy nawet nie domyślają się, że korzystam z zestawu głośnomówiącego. Może w ustawieniach nie zaznaczyłeś zewnętrznego mikrofonu.

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Również mam NVOX tyle że model 7004.
    Na UKF rewelacji nie ma choć i tak jest nieźle w porównaniu z innymi chińczykami. RDS czasem szwankuje i zaczyna szukać alternatywnej częstotliwości, lecz jeśli go wyłączyć to w mieście jest całkiem dobrze. Zasięg traci gdzieś w okolicy Grodziska Maz. i wówczas pozostaje jedynie słuchanie z nośników.
    ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm. Innych funkcji w nim nie sprawdzałem, bo ta wada zdyskwalifikowała w mojej ocenie to radio. Panowie na Chłodnej są bardzo mili i zgodzą się podłączyć radio do sprawdzenia działania CAN, BT, czujników cofania przed ostateczną decyzją o montażu.
    Wracając do NVOX, BemoCar bierze je z Wrocławia http://www.nvox.pl/pl/k-stacje-gps-d...odukt/648.html i tam kosztowały około 1600,- zł. początkowo też krzyknoł około 2000,- ale po negocjacji obniżył cenę do tej którą mu podałem.
    Kamerę cofania podłaczyłem taką http://www.vagczesci.pl/product-pol-...5N0827566.html. Jest o niebo lepsza niż te montowane w lampkę tablicy rejestracyjnej. Ma dużo większy kąt, nie generuje OS z żółtymi liniami które ni jak mają się do faktycznej odległości od przeszkody a przy słabym oświetleniu obraz jest czarno-biały i bardzo dobrej jakości (nie zaśmiecony kolorowymi pixelami) Udało mi się kupić w dobrej cenie. Trzeba jedynie wybrać taką która ma wyjście Video, a nie VGA (trzy kolory oddzielnie)
    W NVOX jest jeszcze funkcja rejestratora jazdy i możliwość podłączenia kamerki którą można oglądać na dużym ekranie radia. Niestety nie obsługuje on formatu MOV w jakim zwykle nagrywają rejestratory, ale to nie problem. Ja wybrałem model A118 https://dashcamtalk.com/b40-a118/ który ma wyjście video.

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    Nurek, AM smiga bez problemu, co prawda korzystałem głównie "zagramanicą", bo w PL to na Yanosiku i CB

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wally
    Nurek, mam dokładnie tego Nvoxa i złego słowa nie moge powiedzieć
    pisałem wczesniej w temacie o nim
    a, ze jesteś z Wwy to podjedź do BemoCar na Połczyńskiej - bedzie taniej i z montażem
    i bez problemu do niego podłączona została kamera cofania
    Tak tak wiem, pisałeś o BemoCar. Kolega skipper.u pisał, że ADAYO to Blaupunkt na dobrych podzespołach firmowych, Nvox to czysty Chińczyk.
    Adayo też montują gratis w Wawie na Chłodnej pozytywne opinie, znane miejsce

Wally czy masz AutoMapę? Czy nie skacze, nie zacina się obraz itp

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    Nurek, mam dokładnie tego Nvoxa i złego słowa nie moge powiedzieć
    pisałem wczesniej w temacie o nim
    a, ze jesteś z Wwy to podjedź do BemoCar na Połczyńskiej - bedzie taniej i z montażem
    i bez problemu do niego podłączona została kamera cofania

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    Zdecydowałem się na dwa radia do auta Adayo CE4KC8 oraz Nvox JDZ7005
    Czy ktoś z Was potrafi wskazać mocne i słabe strony każdego z modeli. Moim laickim okiem znalazłem różnice w mocy procesora, Adayo ma 800MHz a Nvox 500MHz oraz Adayo ma 256 MB RAM a Novox 512 MB. Sa to istotne parametry w pracy urządzenia czy może na obu wartościach będą ładnie pracować?
    Szczegółowe informacje, parametry, specyfikacja
    Adayo http://sklephadron.pl/stacje-multime...-skoda-vw.html

Nvox http://www.avde.pl/nvox/nvox-jdz7005..._content=41508

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    większość prezentowanych wyżej tak działa, ale.... praktycznie bez współpracy ze środkowym wyświetlaczem, czasami ograniczona współpraca z kierownicą multi, czasami bez współpracy z CAN, ...

Zostaw komentarz:

• thomash
    odpowiedział(a)
    Zastanawiam się powoli nad zamiennikiem oryginalnej navi z alliexpress, ale czekam na spadem dolara....
    Czy są jakieś zamienniki navi, które wykorzystują seryjny GPS zamontowany już w aucie, i które działają plug&play, bez żadnych dodatkowych kabli, kostek itd ?

Zostaw komentarz:

• t}{or
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krissos
    Raczej za dwa razy tyle :szeroki_usmiech
    w sklepie toms-car-hifi w niemczech jest za 879 euro ~ 3530 zl, raptem 700 wiecej niz dynavin

Zamieszczone przez krissos
    Zamieszczone przez t}{or
    Lepiej poczekać aż wypuszcza RNB6
    Ten mi się podoba ciekawe jaka cena będzie za niego :P
    tu strzelam, ale za RNB6 (czy jakkolwiek go nazwą) będą pewnie chcieli tyle co za AVIC-f77DAB czyli ~ 4500 zl

Zostaw komentarz:

• krissos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez t}{or
    Za trochę więcej można mieć Pioneer AVIC-F70DAB z Android Auto i Apple Carplay, fakt ze wtedy dostajemy typowy 2-din, a nie radio robione z ramka ala RNS-510/Columbus
    Raczej za dwa razy tyle :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez t}{or
    Lepiej poczekać aż wypuszcza RNB6
    Ten mi się podoba ciekawe jaka cena będzie za niego :P

Zostaw komentarz:

• t}{or
    odpowiedział(a)
    Asteroid to już historia - ma Androida 2.3 i nie ma planów aktualizacji. Lepiej poczekać aż wypuszcza RNB6

DYNAVIN ma Windows CE 6.0 - to juz chyba martwy system w '15

Za trochę więcej można mieć Pioneer AVIC-F70DAB z Android Auto i Apple Carplay, fakt ze wtedy dostajemy typowy 2-din, a nie radio robione z ramka ala RNS-510/Columbus

Zostaw komentarz:

• krissos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez siemi1
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5242834631

Na cis takiego tragilem wyglada calkiem fajnue Dynavin N6
    Zdecydowanie odradzam Miałem tej firmy i więcej bym nie kupił.
    Za tą kasę masz markowe radio

wytrych59, jak Ci zależy na radiu to raczej z chińczyka nie będziesz zadowolony

Zostaw komentarz:

• wytrych59
    odpowiedział(a)
    Witam.
    Znalazłem takiego cudaka może ktoś z szanownego grona go posiada niech podpowie czy jest to radyjko warte 1000zł i jak sprawuje się w codziennym użytkowaniu.
    Zależy mi na radiu, usb i kamerze .
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)

Na cis takiego tragilem wyglada calkiem fajnue Dynavin N6

Zostaw komentarz:

• Pablooo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez fan
    Jak te radyjka grają w porównaniu z Columbusem,jak z jakością dźwięku? Czy mają wyjście na wzmacniacz ?
    Dołączam się do pytania.
    Obecnie mam pioneera avic f9310bt. Generalnie jestem zadowolony, ale interesowało by mnie coś z androidem do lepszej komunikacji z telefonem.

Zostaw komentarz:

• fan
    odpowiedział(a)
    Jak te radyjka grają w porównaniu z Columbusem,jak z jakością dźwięku? Czy mają wyjście na wzmacniacz ?

Zostaw komentarz:

• t}{or
    odpowiedział(a)
    Super ze od producenta, ale warto poczekać na jedna z tych obniżek na ali, bo obecnie ta oferta z eBay jest bardziej atrakcyjna:

w ali masz $450,69 za radio z dostawą + $79,90 za pakiet (2GB RAM + 16GB pamiec + 1024x600) = #530,59 = 354,84 funtów vs 320,99 na eBay

Zostaw komentarz:

• studzin
    odpowiedział(a)
    Tutaj masz to samo bezpośrednio od producenta.

Gdyby dolar nie stał tak wysoko to na bank bym zamawiał. Bardzo polecany model, robią go do wielu modeli aut, różnią się tylko obudową i modułem do komunikacji z elektroniką auta.

Zostaw komentarz:

Pracuję...