Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
Hej. Też jestem zainteresowany tą samą stacją co kolega grzybekxl, więc chętnie też bym poznał zdanie na ten temat
-
-
Czy ktoś zna taki kombajn jak w poniższej aukcji:
Poproszę o opinie, gdyż jestem zainteresowany takim sprzętem w dość rozsądnej cenie. Ma służyć w Octavii II FL z climatronikiem i czujnikami cofania (czy odpowiednio pokazuje komunikaty na ekranie?).
Zostaw komentarz:
-
-
na bank nie przestawili z wewnętrznego na zewnętrzny mikrofon w ustawieniachZamieszczone przez jacek1708ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm.
też tak miałem na początku jak robiłem próby, po przestawieniu jakość BT jest super,
używam tego i nikt nie narzeka a nawet nie rozpoznaje, że rozmawiam przez BT...
Zostaw komentarz:
-
-
Dziękuję za infornacje, teraz muszę wybrać
Wally a jak Twoja kamerka Nvox 178, dobrze widać obraz? Czy Ty masz też czujniki parkowania?
Zostaw komentarz:
-
-
jacek1708, na trasie nie miałem problemu z odbiorem (może przez to, że podpięte wszystko pod Triflexa)
ale szczerze powiedziawszy 99% idzie z nośnika (dzieciarnia ma swoją Listę przebojów do samochodu) radia praktycznie nie słucham, więc :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Ustawienia robił monter z Chłodnej i parował swój telefon z radiem. Może coś źle ustawił lub trafił się jakiś słaby egzemplarz. Też się zdziwiłem bo BT to ponoć PARROT.
Tak czy inaczej warto sprawdzić jeśli jest taka możliwość.
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 15 10:15 ]
Wally, a jak u ciebie z odbiorem radia w trasie?
Zostaw komentarz:
-
-
Dziwne, mam ADAYO i mikrofon około 35 - 40 cm od głowy rozmawia się bardzo komfortowo, niektórzy nawet nie domyślają się, że korzystam z zestawu głośnomówiącego. Może w ustawieniach nie zaznaczyłeś zewnętrznego mikrofonu.Zamieszczone przez jacek1708ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm.
Zostaw komentarz:
-
-
Również mam NVOX tyle że model 7004.
Na UKF rewelacji nie ma choć i tak jest nieźle w porównaniu z innymi chińczykami. RDS czasem szwankuje i zaczyna szukać alternatywnej częstotliwości, lecz jeśli go wyłączyć to w mieście jest całkiem dobrze. Zasięg traci gdzieś w okolicy Grodziska Maz. i wówczas pozostaje jedynie słuchanie z nośników.
ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm. Innych funkcji w nim nie sprawdzałem, bo ta wada zdyskwalifikowała w mojej ocenie to radio. Panowie na Chłodnej są bardzo mili i zgodzą się podłączyć radio do sprawdzenia działania CAN, BT, czujników cofania przed ostateczną decyzją o montażu.
Wracając do NVOX, BemoCar bierze je z Wrocławia http://www.nvox.pl/pl/k-stacje-gps-d...odukt/648.html i tam kosztowały około 1600,- zł. początkowo też krzyknoł około 2000,- ale po negocjacji obniżył cenę do tej którą mu podałem.
Kamerę cofania podłaczyłem taką http://www.vagczesci.pl/product-pol-...5N0827566.html. Jest o niebo lepsza niż te montowane w lampkę tablicy rejestracyjnej. Ma dużo większy kąt, nie generuje OS z żółtymi liniami które ni jak mają się do faktycznej odległości od przeszkody a przy słabym oświetleniu obraz jest czarno-biały i bardzo dobrej jakości (nie zaśmiecony kolorowymi pixelami) Udało mi się kupić w dobrej cenie. Trzeba jedynie wybrać taką która ma wyjście Video, a nie VGA (trzy kolory oddzielnie)
W NVOX jest jeszcze funkcja rejestratora jazdy i możliwość podłączenia kamerki którą można oglądać na dużym ekranie radia. Niestety nie obsługuje on formatu MOV w jakim zwykle nagrywają rejestratory, ale to nie problem. Ja wybrałem model A118 https://dashcamtalk.com/b40-a118/ który ma wyjście video.
Zostaw komentarz:
-
-
Nurek, AM smiga bez problemu, co prawda korzystałem głównie "zagramanicą", bo w PL to na Yanosiku i CB
Zostaw komentarz:
-
-
Tak tak wiem, pisałeś o BemoCar. Kolega skipper.u pisał, że ADAYO to Blaupunkt na dobrych podzespołach firmowych, Nvox to czysty Chińczyk.Zamieszczone przez WallyNurek, mam dokładnie tego Nvoxa i złego słowa nie moge powiedzieć
pisałem wczesniej w temacie o nim
a, ze jesteś z Wwy to podjedź do BemoCar na Połczyńskiej - bedzie taniej i z montażem
i bez problemu do niego podłączona została kamera cofania
Adayo też montują gratis w Wawie na Chłodnej pozytywne opinie, znane miejsce
Wally czy masz AutoMapę? Czy nie skacze, nie zacina się obraz itp
Zostaw komentarz:
-
-
Nurek, mam dokładnie tego Nvoxa i złego słowa nie moge powiedzieć
pisałem wczesniej w temacie o nim
a, ze jesteś z Wwy to podjedź do BemoCar na Połczyńskiej - bedzie taniej i z montażem
i bez problemu do niego podłączona została kamera cofania
Zostaw komentarz:
-
-
Zdecydowałem się na dwa radia do auta Adayo CE4KC8 oraz Nvox JDZ7005
Czy ktoś z Was potrafi wskazać mocne i słabe strony każdego z modeli. Moim laickim okiem znalazłem różnice w mocy procesora, Adayo ma 800MHz a Nvox 500MHz oraz Adayo ma 256 MB RAM a Novox 512 MB. Sa to istotne parametry w pracy urządzenia czy może na obu wartościach będą ładnie pracować?
Szczegółowe informacje, parametry, specyfikacja
Adayo http://sklephadron.pl/stacje-multime...-skoda-vw.html
Nvox http://www.avde.pl/nvox/nvox-jdz7005..._content=41508
Zostaw komentarz:
-
-
większość prezentowanych wyżej tak działa, ale.... praktycznie bez współpracy ze środkowym wyświetlaczem, czasami ograniczona współpraca z kierownicą multi, czasami bez współpracy z CAN, ...
Zostaw komentarz:
-
-
Zastanawiam się powoli nad zamiennikiem oryginalnej navi z alliexpress, ale czekam na spadem dolara....
Czy są jakieś zamienniki navi, które wykorzystują seryjny GPS zamontowany już w aucie, i które działają plug&play, bez żadnych dodatkowych kabli, kostek itd ?
Zostaw komentarz:
-
-
w sklepie toms-car-hifi w niemczech jest za 879 euro ~ 3530 zl, raptem 700 wiecej niz dynavinZamieszczone przez krissosRaczej za dwa razy tyle :szeroki_usmiech
tu strzelam, ale za RNB6 (czy jakkolwiek go nazwą) będą pewnie chcieli tyle co za AVIC-f77DAB czyli ~ 4500 zlZamieszczone przez krissosTen mi się podoba ciekawe jaka cena będzie za niego :PZamieszczone przez t}{orLepiej poczekać aż wypuszcza RNB6
Zostaw komentarz:
-
-
Raczej za dwa razy tyle :szeroki_usmiechZamieszczone przez t}{orZa trochę więcej można mieć Pioneer AVIC-F70DAB z Android Auto i Apple Carplay, fakt ze wtedy dostajemy typowy 2-din, a nie radio robione z ramka ala RNS-510/Columbus
Ten mi się podoba ciekawe jaka cena będzie za niego :PZamieszczone przez t}{orLepiej poczekać aż wypuszcza RNB6
Zostaw komentarz:
-
-
Asteroid to już historia - ma Androida 2.3 i nie ma planów aktualizacji. Lepiej poczekać aż wypuszcza RNB6
DYNAVIN ma Windows CE 6.0 - to juz chyba martwy system w '15
Za trochę więcej można mieć Pioneer AVIC-F70DAB z Android Auto i Apple Carplay, fakt ze wtedy dostajemy typowy 2-din, a nie radio robione z ramka ala RNS-510/Columbus
Zostaw komentarz:
-
-
Zdecydowanie odradzam Miałem tej firmy i więcej bym nie kupił.Zamieszczone przez siemi1http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5242834631
Na cis takiego tragilem wyglada calkiem fajnue Dynavin N6
Za tą kasę masz markowe radio
wytrych59, jak Ci zależy na radiu to raczej z chińczyka nie będziesz zadowolony
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
Znalazłem takiego cudaka może ktoś z szanownego grona go posiada niech podpowie czy jest to radyjko warte 1000zł i jak sprawuje się w codziennym użytkowaniu.
Zależy mi na radiu, usb i kamerze .Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Na cis takiego tragilem wyglada calkiem fajnue Dynavin N6
Zostaw komentarz:
-
-
Dołączam się do pytania.Zamieszczone przez fanJak te radyjka grają w porównaniu z Columbusem,jak z jakością dźwięku? Czy mają wyjście na wzmacniacz ?
Obecnie mam pioneera avic f9310bt. Generalnie jestem zadowolony, ale interesowało by mnie coś z androidem do lepszej komunikacji z telefonem.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak te radyjka grają w porównaniu z Columbusem,jak z jakością dźwięku? Czy mają wyjście na wzmacniacz ?
Zostaw komentarz:
-
-
Super ze od producenta, ale warto poczekać na jedna z tych obniżek na ali, bo obecnie ta oferta z eBay jest bardziej atrakcyjna:
w ali masz $450,69 za radio z dostawą + $79,90 za pakiet (2GB RAM + 16GB pamiec + 1024x600) = #530,59 = 354,84 funtów vs 320,99 na eBay
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: