Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• karoldab82
    odpowiedział(a)
    prezes73,
    A mógłbyś wstawić jakieś foty jak to wygląda.
    Gdzie kupowałeś, ile kosztowało. Jakieś szersze dane. Czy można podłączyć kamerę cofania, czy ma aktualną navi, czy język polski, czy można oglądać dvd. Czy odtwarza płyty nagrywane, czy ma zestaw głośnomówiący itd..
    Z góry dzieki

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    looker, Śmigam od dzisiaj na Navipremium 7cali ekran 1024/600, procesor Quad core 1.6GHz, RAM 1GB, Android 4.4, idealnie pasuje w ramkę z radiem Swing. Super sprzęcik, wada jaką jedynie zauważyłem to niestety ekran który wszystko odbija. Kwestia dobrego ustawienia wyświetlacza.
    p.s Mam Swinga do sprzedania ;-)

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    Czy jest jakieś Androidowe cudo które nie obetnie mi funkcjonalności Sound Systemu w mojej OII RS ?
    Potrzebuję modułu BT do telefonu, kolorowego wyświetlacza, współpracy z SS i wejścia na kartę pamięci. Nie są to wygórowane wymagania przecież...

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Moim zdaniem cena nieadekwatna do parametrów. "najlepszej jakości 6,5 calowy ekran dotykowy - 100% lepsza widoczność w słońcu" - czyli w innych modelach tej firmy nic nie widać? 6,5" to w zamiennikach mały ekran."jedyny model który wczytuje książkę tel-ną z telefonów z systemem android i innych" - jakoś i RNS315, i obecny mój "chińczyk", i poprzedni chińczyk też to robią. A taktowanie procesora 800Hz to już zabytek (porównaj do Quad Core 4x1,6GHz). Po obecnych doświadczeniach z Androidem nie pchałbym się w Windowsa 6.0 tylko szukał czegoś na Androidzie - chociażby na poprzedniej stronie :lol:

Zostaw komentarz:

• Mariusz 55
    odpowiedział(a)
    Witam serdecznie!! Mam pytanie : co sądzicie na temat V&S VSI 7037 VT podobno odpowiednik columbusa RNS 510 / mam Octavie 2 FL / i nie wiem co kupić ?

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Find many great new & used options and get the best deals for Two Separate Duel Fakra Car Radio Aerial Antenna Adapter For Audi Black 7MK5 at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rezon
    dwie przejściówki - radia na 2 fakra aby obsłużyć dwie ori anteny
    jak to wygląda, nazywa się i gdzie można kupić?
    moje Adayo coś słabo odbiera i może to by pomogło...

Zostaw komentarz:

• chaberr
    odpowiedział(a)
    Przypominam o sprzedaży Bolero

Zostaw komentarz:

• jacek1708
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotrwinczak
    mi to głównie chodzi o sterowanie klimatronikiem ogrzewaniem foteli itd. nie muszę mieć spalania.
    to raczej niemożliwe???. Radyjko może co najwyżej pokazywać rożne rzeczy, ale raczej nie sterować nimi. Co do tego jakie - to już było i np klimatyzacja będzie widoczna tylko w modelach po FL i nic tu nie poradzisz. Ja mam rocznik 2005 przed FL i mimo że radio teoretycznie ma grafikę klimy, to jej nie pokazuje. Poprzednie pokazywało takie informacje jak napięcie akumulatora, ilość paliwa w zbiorniku w litrach zapięte pasy, zaciągnięty ręczny itd. Ale czy jest sens powtarzać informacje które już inne wskaźniki pokazują? rzecz gustu.
    Dla mnie najważniejszą rzeczą był dobry zestaw BT i dobra czułość radia z RDS. No i niestety przetestowałem kilka modeli zarówno na WIN CE jak i Anroid jednak nie znalazłem takiego które spełniłoby wszystkie moje wymagania. Wcześniej już o tym pisałem.
    Więc jeśli masz taką możliwość, aby przed zakupem podłączyć radio i przetestować, to jest to najlepsza opcja. Wszystkie inne to wielkie ryzyko. Nawet dwa egzemplarze tego samego modelu mogą się znacząco różnić.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Superb 2 2012

Zostaw komentarz:

• piotrwinczak
    odpowiedział(a)
    Ktory rocznik masz auta?

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    U mnie jak widać na zdjęciu - jest ikonka grzania foteli, nawet z mocą 2/3

Zostaw komentarz:

• piotrwinczak
    odpowiedział(a)
    mi to głównie chodzi o sterowanie klimatronikiem ogrzewaniem foteli itd. nie muszę mieć spalania.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Aby pokazywał spalanie trzeba mu pomóc tj. kupić jeszcze coś takiego http://www.ebay.com/itm/MINI-ELM327-...YAAOSw3KFWd8kr i zainstalować odpowiedni program - jest ich dużo.Jesli potrafisz odczytać spalanie VCDS'em to i tym dasz radę. Ja nie korzystam ze spalania - mam je na Maxi-dot.

Zostaw komentarz:

• piotrwinczak
    odpowiedział(a)
    Ciekawe czy bedzie pokazywac spalanie na radiu klime nawiewy czy mam za starego cana i lipa bedzie. Mam auto z 2005r

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    tak, to jest dokładnie ten model. Tylko poproś przed wysyłką o zmianę podświetlenia na zielone. Ja tego nie zrobiłem

Zostaw komentarz:

• piotrwinczak
    odpowiedział(a)
    Ren link co podeslales do ali to kakretnie ten model? Bedzie pasowal do octavi ii z 2005r. Jutro ostatni raz daje szanse peyingowi i sprobuje go naprawic jutro i zobaczymy

[ Dodano: Nie 17 Sty, 16 22:30 ]
    Automapa na nim śmiga?

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotrwinczak
    Radio pakazuje ci jak dziala podgrzewanie foteli?
    podgrzewanie foteli, przednią/tylną szybę grzaną, kierunki nawiewu, otwarcie drzwi (chociaż dzisiaj akurat zaczął pokazywać po przekątnej - wczoraj wszedłem w zaawansowane ustawienia i chyba za dużo "naustawiałem" ) i trochę innych rzeczy jak np. ciśnienie doładowania z ELM327 po BT.
    Jedynie do pokazania czujników parkowania musi być w pełni uruchomiony - kamerę pokaże mi po kilku sekundach od startu, ale czujniki to już niestety pewnie ze 20-30s. potrzebuje - nie mierzyłem dokładnie. Na szczęście Skoda pika, a jak gdzieś dojadę to zawsze mam i czujniki wyświetlane. W tym zakresie Amu+ działa od razu. Za to AM z Traffic on-line działa super, do tego zmiana skali za pomocą rozszerzania palców jak w tablecie.
    Nie działają niestety skrętne linie - udało się wyświetlić dodatkowe linie (oprócz linii kamery), ale nie pobiera info o skręcie kierownicy i nie skręca swoich linii . Ale tak szczerze, to nie oczekiwałem, że będą w ogóle dostępne - apetyt rośnie...

Zostaw komentarz:

• chaberr
    odpowiedział(a)
    Jakby ktos był zainteresowany mam Bolero do sprzedaży PW

Zostaw komentarz:

• piotrwinczak
    odpowiedział(a)
    Radio pakazuje ci jak dziala podgrzewanie foteli? Ja mam peyinga 9933. Ma z 5lat

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    na forum Superba chwalą navipremium http://superbclub.pl/viewtopic.php?f...6310&start=435

Zostaw komentarz:

• piotrwinczak
    odpowiedział(a)
    Ja nie chce nic sciagac chce kupic w pl bo wiadomo gwarancja. A z tamtad to do 3miesiecy. I szukam na allegro wlasnie cos. Mozecie jeszcze cos polecic?

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Ja mogę polecić coś takiego Czarny piątek zakończył się u mnie zakupem takiego urządzenia

Koszt 230USD+57USD przesyłki+ 160zł VAT.
    pierwsze wrażenia po montażu

Plusy
    - rozdzielczość/rozmiar ekranu bez porównania
    - android
    - jakość dźwięku
    - navi bazująca na mapach iGo 2013 (do zmiany w najbliższym czasie na coś innego)
    Minusy
    - Obsługa telefonu po za odbieraniem/odrzucaniem z ekranu a nie z kierownicy (tego mi brakuje)
    - brak komunikatów na Maxi-dot
    - nie da się zainstalować Yanosika, AM da się
    Bez zmian
    - jakość BT
    - sterowanie radiem z kierownicy
    - dopasowanie do ramki
    - podłączenia
    - jakość sygnału radiowego (tutaj spodziewałem się pogorszenia)
    W komplecie wszystkie niezbędne kable, ale kupiłem na Ebayu dwie przejściówki - radia na 2 fakra aby obsłużyć dwie ori anteny, GPS aby wykorzystać ori rekina.
    Obecnie mam podpięty już modem z netem i zainstalowany trial AM z Traffic online

Jak kogoś interesuje to mam do sprzedaży Amundsena+ z BT i adapter do kamery cofania
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

http://olx.pl/oferta/konwerter-do-ka...tml#8593dbd1cf dla forumowiczów rabat

Zostaw komentarz:

• piotrwinczak
    odpowiedział(a)
    Witam.a jakie radio z navi polecicie od octavi II z 2005r teraz mam peyinga ale odmawia juz posluszenstwa i czas zmienic bo juz mam dosc

Zostaw komentarz:

• krissos
    odpowiedział(a)
    grzybekxl, gracek20, Osobiście kiedyś miałem podobny wynalazek i raczej więcej się nie skusze na tego typu sprzęt.

Zostaw komentarz:

Pracuję...