Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• crom.de
    odpowiedział(a)
    patryczek, a powstała już jakakolwiek procz modułu do Bolero? Chińczycy są juz tak daleko?

Zostaw komentarz:

• patryczek
    odpowiedział(a)
    Ja mam pytanie dotyczące zamiennika do octavi 3. Czy możecie polecić jakiś model.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    http://pl.aliexpress.com/item/Free-s...OrigTitle=true - teraz jest troszkę drożej. Ja kupowałem za 230USD. Ten model nie ma podświetlenia w różnych kolorach. Trzeba przy zamówieniu napisać do sprzedawcy info o zielone. Ja nie napisałem i mam czerwone.

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Super a pamiętasz może u którego chińczyka kupowałeś tą stację?

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    w międzyczasie nawet zdjęcie zrobiłem

zwracam uwagę na małą ikonkę po środku z lewej strony - jakoś tak się trafiło
    sterowanie z kierownicy można programować - ale pozostałem przy domyślnych ustawieniach.

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Ooo teraz to opisałeś rzetelnie,dziękuje.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Nie ma to nic wspólnego z loterią. Jak radio jest wyłączone to nie ma obrazu kamery i parktronika. Jak jest włączone, ale jeszcze nie pojawi się nic na wyświetlaczu (uruchamia się ok. 15-20s) to po wrzuceniu wstecznego jest obraz z kamery, ale nie ma ikonki parktronika. Jak wyświetli się już cokolwiek, to po wrzuceniu wstecznego jest obraz z kamery oraz parktronika. Są też ikonki dot. asystenta parkowania, ale ponieważ go nie mam, to nie wiem jakby to działało. Ponieważ najczęściej odpalam samochód i cofam, to nie daję mu szans na wyświetlenie czegokolwiek więcej niż obrazu z kamery
    Sterowanie z kierownicy działa w podstawowym zakresie: głośniej/ciszej pokrętłem, wyciszanie przyciśnięcie pokrętła, przeszukiwanie stacji w górę/dół po częstotliwościach (nie udało mnie się przestawić na zmianę wg pamięci), odbieranie/odrzucanie rozmowy. Nie działa np. przeglądanie książki telefonicznej z kierownicy i np. połączenie jak wyszuka się kontakt na radiu.
    Zamieszczone przez Octava4x4
    Te trzy rzeczy są najważniejsze i warte większych pieniędzy a to że muzyka gra,internet działa,filmy można oglądać to tak oczywiste że tym nie trzeba się chwalić.
    wszystko zależy, co komu potrzebne. Jak widać wszystkie trzy są. Dla mnie telefon jest też ważny i brakuje mi przeglądania książki czy połączeń z kierownicy, ale inne zalety powodują, że nie myślę o powrocie do Amu+ czy zamianie na Columbusa. Cenię sobie np. Yanosika i Automapę, czasami używam mapy Googla. filmów nie oglądam w czasie jazdy.

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    Octava4x4, ja w Blaupunkt PH845 nie mam żadnych ograniczeń. Jedyne rozbieżności od ori navi to brak nazw piosenek książki telefonicznej strzałek navi na MaxiDot i właśnie tego, że gdy stacja jest wyłączona to parktronic się wyświetla.

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Pewnie to jest loteria bo nawet Navipremium nie chwali się tym jak to działa w ich stacjach za 2200 zł.Na żadnym filmie nie ma pokazanej wizualizacji parktroników,sterowania z kierownicy i łączenia rozmowy telefonicznej przez BT. Te trzy rzeczy są najważniejsze i warte większych pieniędzy a to że muzyka gra,internet działa,filmy można oglądać to tak oczywiste że tym nie trzeba się chwalić.

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    rezon, przy wyłączonym calkowicie radiu czy mówisz ogólnie? Dźwiękowo idzie zawsze, bo to pewnie moduł komfortu robi.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    czasami wyświetla, a najczęściej nie, albo z opóźnieniem. Ale pikanie działa bez problemów i mi zazwyczaj wystarcza.

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    rezon, a w tym Twoim jak masz wyłączone navi wyświetla się pakrtronick? Tak jak ma to miejsce w ORI.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Menu ma bardzo dużo polskiego, ale navi to mówi w takim języku, jaki program sobie zainstalujesz. Automapa mówi w kilku językach, mapy Googla w kilkudziesięciu. ja kupowałem navi bezpośrednio przez Aliexpress - cło +VAt to raptem 180zł.

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    Dzięki za wyjaśnienie.

Mam jeszcze pytanie, jak wygląda pozim przetłumaczenia menu w radiach z androidem? Czytałem, że tłumaczenie jest w 70-90%. Czy duże są błedy itp. Czy nawigacja "mówi płynną polszczyzną"?

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    Nurek, w aukcji podanej przez Piotr76, masz sprzedaż tej nawigacji + gwarancja, polskie kwity itp.
    W aukcji podanej przez Ciebie jest usługa zamówienia tego produktu w twoim imieniu z Chin. A więc tak samo jakbys sobie sam zamówił tylko pewno marża dorzucona. JEśli celnik dorzuci cło to będziesz musiał dopłacić cło i jeszcze VAT. Reklamacja na zasadzie wysyłki do Chin.
    I tu jest ta różnica w cenie.

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)

tutaj chyba takie same radio, takie same parametry a tańsze. Chyba, że jest jakaś różnica, której nie widzę.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    ten drugi ma lepsze parametry. Ja jeżdżę z podobnym tylko na androidzie 4.4

Zostaw komentarz:

• Piotr76
    odpowiedział(a)
    [ Dodano: Nie 05 Cze, 16 15:28 ]
    Zamieszczone przez Octava4x4
    Też rozglądam się za czymś z androidem 5.1, popatrz na to http://allegro.pl/8-nawigacja-dvd-ra...230299465.html lub coś podobnego samemu kupić prosto z Chin http://skroc.pl/340f8 . Ewentualnie ten sam model który sprzedaje navipremium http://skroc.pl/db56d
    Dzięki za podpowiedź...

już szukałem na allegro
    moje typy... :roll:

tylko które :?: wybrać :?: :!:

może ktoś już ma coś podobnego w Warszawie (Nowodwory/Bielany) ... chętnie bym zobaczył... mogą być fotki :roll:

czekam na priv lub tel. 505 129 975
    Piotr

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Też rozglądam się za czymś z androidem 5.1, popatrz na to http://allegro.pl/8-nawigacja-dvd-ra...230299465.html lub coś podobnego samemu kupić prosto z Chin http://skroc.pl/340f8 . Ewentualnie ten sam model który sprzedaje navipremium http://skroc.pl/db56d

Zostaw komentarz:

• Piotr76
    odpowiedział(a)
    alternatywa dla navi Skody

Zamieszczone przez iii77
    Dzwoniłem dzisiaj do navipremium i powiedzieli mi, że zrobili już wiele samochodów z fabrycznym sound systemem. Ponoć ich urządzenia to obsługują. Czy ktoś wie więcej na ten temat?
    też szukam dobrego radia...
    jak masz jakieś namiary na model to daj znać na priv

[ Dodano: Sob 04 Cze, 16 12:38 ]
    Zamieszczone przez piotrwinczak
    Ja nie chce nic sciagac chce kupic w pl bo wiadomo gwarancja. A z tamtad to do 3miesiecy. I szukam na allegro wlasnie cos. Mozecie jeszcze cos polecic?

kupiłeś już coś...

też chcę kupić w PL, na allegro jest dużo ofert tylko brak pewności czy będzie działać jak należy...

Zostaw komentarz:

• iii77
    odpowiedział(a)
    Dzwoniłem dzisiaj do navipremium i powiedzieli mi, że zrobili już wiele samochodów z fabrycznym sound systemem. Ponoć ich urządzenia to obsługują. Czy ktoś wie więcej na ten temat?

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez iii77
    sound system
    Chyba żaden chińczyk tego nie obsługuje, może przez jakiś emulator. Jak chcesz takie radio to przeróbka instalacji Audio cię czeka.

Zostaw komentarz:

• iii77
    odpowiedział(a)
    Cześć wszystkim.
    Zastanawiam się nad radiem z Androidem do mojej Octavii 2. Problem w tym, że w samochodzie mam sound system i z tego co się zorientowałem to nie każdy "chińczyk" go obsługuje. Od czego to jest zależne?
    Przeczytałem parę stron tematu, ale nadal nie wiem co wybrać. Co byście polecili?

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez looker
    prezes73, ale Ty masz auto po FL. No i nie masz Sound Systemu chyba tak ?
    zgadza się, cos pisali na ten temat na forum superba. poczytaj tutaj: http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?f=48&t=6310
    Zamieszczone przez karoldab82
    A mógłbyś wstawić jakieś foty jak to wygląda.
    Gdzie kupowałeś, ile kosztowało. Jakieś szersze dane. Czy można podłączyć kamerę cofania, czy ma aktualną navi, czy język polski, czy można oglądać dvd. Czy odtwarza płyty nagrywane, czy ma zestaw głośnomówiący itd..
    Fotki wstawię przy okazji, kupione na allegro
    Ich strona: http://navipremium.eu/pl/produkty/nawigacje-skoda
    Mozna podłączyć i kamerkę cofania i rejestrator jazdy,navi sam sobie wgrywasz jaką chcesz, język polski w 90%, można oglądać DVD w czasie jazdy, ma zestaw głośnomówiący.
    W linku co podałem są wszystkie dane, ja wybrałem 7cali ze względu że idealnie pasuje w ramkę po SWINGu, 8 cali pod ramkę navi

[ Dodano: Czw 17 Mar, 16 15:30 ]
    Jeszcze jedno, dla mnie bardzo ważne, mają super wsparcie techniczne i od strony montażu jak od strony technicznej.

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    prezes73, ale Ty masz auto po FL. No i nie masz Sound Systemu chyba tak ?

Zostaw komentarz:

Pracuję...