Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ejko
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez westwi78
    ejko, a powiedz mi jeszcze, czy jak właczasz navi to radio nadal gra?
    To podstawa. Podobno można zrobić tak że puszczasz normalnie film (jak masz dwa monitory zewnętrzne na tył) i wciskasz navi to na monitorach jest film a tu navi.

Np. włączasz odtwarzać winamp, czy inne to też w tle lecą. Wyjątek jest YT bo on musi być. Jak włączysz navi albo wsteczny a pojawi się obraz z kamery to YT się wyłącza (zatrzymuje). Po wyłączeniu wstecznego musisz na ekranie kliknąć play.

Zostaw komentarz:

• westwi78
    odpowiedział(a)
    ejko, a powiedz mi jeszcze, czy jak właczasz navi to radio nadal gra?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Sewerwa, fajny uchwyt,ale jeśli mój tel.nie jest z tyłu otwierany?Nie używam żadnego etui....?To

Zostaw komentarz:

• Sewerwa
    odpowiedział(a)
    polecam taki uchwyt do tel (jako alternatywę do navi i innych uchwytów):

Używam od kilku miesiecy i nie miałem nigdy lepszego.
    koszt ok 107zł z wysyłką. na allegro trzeba wpisać "easymount".

Mam przy samsungu S5 i super trzyma są 2 blaszki metalowe pod klapkę bardzo cienkie(na 2 tel lub 2 w 1 można wcisnąc jak ktoś lubi).
    Minusy:
    1) Do tel bez otwieranej klapki trzeba miec np. jakiś silikon/czy inny case (przy bardzo grubych nie trzyma solidnie,
    2) trzeba mieć szczelinę przy radiu lub w innym miejscu w aucie do którego wejdzie karta kredytowa (to wtedy i uchwyt też wejdzie)

Plusy:
    1) bardzo solidne mocowanie przy tel z klapką lub cieńszych silikonach/case'ach- czy jak to tam się nazywa, solidne wykonanie
    2) przy Octavi, Superbie bardzo solidnie trzyma sie w szczelinie i trzyma telefon mocno - do tego jest fajnie zwrócony w stronę kierowcy, tel. w zasięgu ręki, i nie przeszkadza ani przy obsłudze radia, dostępie do schowka czy na kolana pasażera.
    3) Instalacja tel w uchwycie 1 ręką w 1 sekundę
    4) najbardziej przydaje mi się przy nawigacji i Yanosiku

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    ejko, wielkie dzięki świetna robota jeszcze raz podziękować

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    dla kolegi dawcio w ubiegły weekend przygotowałem filmiki. Sorki za ewentualnie głupie gadanie. Chodziło mi o opowiedzenie odnośnie radyjka.

Dodam, zrobione na szybkiego, nie byłem pijany, jednak mój głos na to wskazuje

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Octava4x4
    Też to samo myślałem ale popatrz co tam piszą w opiniach,komuś ekran nie działał a drugi narzekał że słabo widać na takim 9calowym ekranie.
    wszedłem w opinie - pierwsza jest taka "Waw! The seller send me the new models, 9 inci more nice and amazing! The best one!". Dwóch chwali za pomoc w instalacji. raczej szukałbym 9" - w jednej opinii są real zdjęcia https://ae01.alicdn.com/kf/UT8B_BvXIlaXXagOFbXv.jpg, https://ae01.alicdn.com/kf/UT8G5twXShXXXagOFbXq.jpg

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    dzięki decyzja zapadła łykam taki kombajn tylko muszę zebrać $$$

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Też to samo myślałem ale popatrz co tam piszą w opiniach,komuś ekran nie działał a drugi narzekał że słabo widać na takim 9calowym ekranie.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Ja mam bardzo podobne https://pl.aliexpress.com/item/Free-...08.0.58.dk9gmS i ściszanie działa. Ale patrząc z perspektywy ponad pół roku użytkowania odpuściłbym sobie napęd DVD. Każdą muzykę można zgrać na kartę, a można w podobnej cenie mieć 1" większy ekran https://pl.aliexpress.com/item/Quad-...7-44eef14ef1a1

Zostaw komentarz:

• mentos2504
    odpowiedział(a)
    Mam właśnie dokładnie to radio. Wszystko super działa, jedynie co to nie ścisza mi się przy włączaniu wstecznego.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    mentos2504, masz rację mam upatrzone i sprawdzone radyjko przez kolegę ejko,
    to

Zostaw komentarz:

• mentos2504
    odpowiedział(a)
    Z tego co widzę to radio nie ma wi-fi.System win CE - nie wszystkie aplikacje pójdą np. yanosik. Ja mam androida i jestem zadowolony. Kablę pewno pasują, natomiast nie wiem jakie masz obecnie radio. Z reguły ramkę trzeba dokupić, taką jak do columbusa. Szukałbym również opcji wysyłki z jakiegoś kraju EU- brak vat, ewentualnie cła.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Czy takie cudo warto kupić :?:
    kombajn
    Jeśli tak czy muszę dokupić ramkę i jakieś kable :?: :roll:

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rezon
    Nie chodzi o kombinowanie - USB z tyłu jest bezpieczniejsze - nie zwraca uwagi. Jak koniecznie chcesz z przodu, to wystarczy przejściówka mini/zwykłe a po za tym zazwyczaj są dwa sloty na kartę miniSD, jak już koniecznie trzeba to zamiast pena, lepiej kupić 8GB kartę za 10zł i masz słuchania na trasę do Afryki.
    Co do radia cyfrowego - i tak instaluje się jakieś aplikacje, android bez internetu to ma trochę mały sens, więc bez problemów można mieć cyfrowe, jak ktoś koniecznie potrzebuje.
    Dzięki za info
    ale dalej szukam jak napisałem poprzednio.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Nie chodzi o kombinowanie - USB z tyłu jest bezpieczniejsze - nie zwraca uwagi. Jak koniecznie chcesz z przodu, to wystarczy przejściówka mini/zwykłe a po za tym zazwyczaj są dwa sloty na kartę miniSD, jak już koniecznie trzeba to zamiast pena, lepiej kupić 8GB kartę za 10zł i masz słuchania na trasę do Afryki.
    Co do radia cyfrowego - i tak instaluje się jakieś aplikacje, android bez internetu to ma trochę mały sens, więc bez problemów można mieć cyfrowe, jak ktoś koniecznie potrzebuje.

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Octava4x4
    Oczywiście można dokupić, tylko po co, jak ma być już w radiu, ponadto cena...
    rezon
    jak powyżej, można kombinować, tylko po co.

Czyli pytanie pozostaje, chyba, że nie ma takiej oferty?

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    ejko, rezon,

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez SknerusMcKrak
    chyba najlepszym oprogramowaniem byłby android ale to mniej istotne.
    też tak myślałem - dopóki nie kupiłem z androidem To jest najważniejsze, a reszta jest mniej istotna Wczoraj nawet moja żona doceniła pracę Yanosika, a to tylko Panie z androidem
    Zamieszczone przez SknerusMcKrak
    fajnie by było jakby USB miała na przednim paneli - do podłączenia pena
    nie musisz mieć na przodzie. Mają z tyłu i z reguły przedłużka w komplecie kabli. W ten sposób pena możesz mieć w schowku, a nie na widoku.
    Ważne parametry to procesor (GHz i ilość wątków), RAM (GB), przekątna ekranu, wersja Androida. Radio przez jeszcze kilka dobrych lat będzie i tak analogowe, a mając internet bez problemu możesz mieć cyfrowe. Od razu warto myśleć o kamerze, aby nie grzebać dwa razy.

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Póki co to radio cyfrowe jest tak rozwiązane,że trzeba dokupić http://skroc.pl/3db72 i mamy zajęte jedno z dwóch gniazd usb.Ja chcę kupić takie radio http://skroc.pl/ee3fa ale ma mało RAM-u,nie ma gniazda usb na przodzie a z tych co oglądałem to widziałem jedno z gniazdem mini usb na przodzie.

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Witam
    Szukam takiego radyjka jak tu są opisywane
    Na aliexpress wybór głowa boli.
    Ale szukam aby taka stacja mulitedialna oprócz opisywanych bajerów miała:
    - odbiór stacji cyfrowych - to zaraz będzie standard
    - oczywiści j. polski
    - fajnie by było jakby USB miała na przednim paneli - do podłączenia pena
    - chyba najlepszym oprogramowaniem byłby android ale to mniej istotne.
    Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez prezes73
    Ktoś z użytkowników radionawigacji na androidzie używa Torque? Jaki interfejs OBD2 używacie?
    Zamieszczone przez rezon
    najprostszy ELM po BT
    Potwierdzam, dodam że kosztował 19zł.
    Co dziwnego, na tablecie nie działał a na radiu hula...

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    rezon, Na allegro jest sporo wszelkiego rodzaju, że po BT to wiem ceny od 20 zeta do 200. Masz jakiś konkretny, sprawdzony który nie zrobi bałaganu?

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    najprostszy ELM po BT

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    Ktoś z użytkowników radionawigacji na androidzie używa Torque? Jaki interfejs OBD2 używacie?

Zostaw komentarz:

Pracuję...