Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• foltys
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Nurek
    Zamieszczone przez dawcio
    mentos2504, masz rację mam upatrzone i sprawdzone radyjko przez kolegę ejko,
    to
    Fajne radyjko tylko cena ostro skoczyła do góry max o 100$

Ten sam sprzedawca ma ten sam model z androidem 5.1.1 taniej niż z 4.4
    Też się zastanawiam nad tym radyjkiem. Czy mógłby mi ktoś proszę napisać czy oprócz wymiany ramki będę musiał coś jeszcze pokombinować aktualnie mam Stream Audience a autko to Octavia II z 2006 r. Wybór radia w Chinach może przyprawić o niezły ból głowy.

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    mentos2504, masz rację mam upatrzone i sprawdzone radyjko przez kolegę ejko,
    to
    Fajne radyjko tylko cena ostro skoczyła do góry max o 100$

Ten sam sprzedawca ma ten sam model z androidem 5.1.1 taniej niż z 4.4

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Na podstawie telefonu to mi lepiej chodzi po aktualizacji Androida na nowszy i doszło kilka opcji.
    Stacja z linka obsługuje Canbus, ale piszą, że trzeba u nich domówić dekoder. Ja w swojej też nie mam wbudowanego tylko takie dodatkowe pudełeczko. Tyle, że było w komplecie
    W tym 9" na pierwszym zdjęciu kompletu nie ma dekodera CAN, a tuż przed zdjęciami jest kilka pozycji Optional pierwsza pozycja to If your car has steering wheel control, You have to add a Canbus, click here
    Z kolei przy drugim zdjęciu jest widoczny Canbus i jest Note: Canbus is optional

Zostaw komentarz:

• Adamus1
    odpowiedział(a)
    A jaka jest różnica pomiędzy Android 4.4 a 5.1?

[ Dodano: Sro 28 Wrz, 16 10:53 ]
    rezon, w tym ostatnim linku jest napisane, że obsługuje Canbus.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    tak, parametry ma lepsze - Android 5.1.1, procesor 1,6GHz, tylko faktyczną cenę ma znacznie wyższą - +can 30USD, +DAB 30USD, ...

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Ja na razie oglądam 9 calowe w cenie ponad 200 dolarów,to jest też dobre http://skroc.pl/dfb32

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Adamus1
    napisane że "Canbus Darmo" (nie wiem czy to jest współpraca z CAN)
    ja też nie wiem, chodzi o dwukierunkowy przepływ informacji i zazwyczaj są jakieś zdjęcia komunikatów z CAN
    Nie ma ich również na tym z ostatniego linka. Ale jego parametry są bardzo ciekawe w stosunku do ceny.
    Warto wyposażyć autko w multikierę, wtedy pokrętła nie są w ogóle potrzebne - chyba, że na kierownicy

Zostaw komentarz:

• Adamus1
    odpowiedział(a)
    rezon, napisane że "Canbus Darmo" (nie wiem czy to jest współpraca z CAN)

[ Dodano: Nie 25 Wrz, 16 16:23 ]
    Octava4x4, może coś takiego:

Atrakcyjna cena!

[ Dodano: Nie 25 Wrz, 16 17:46 ]
    Octava4x4, a pokrętła to ty nie dostaniesz na ekranie 9"

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    dodatkowo tylko 12GB pamięci oraz brak jakiejkolwiek informacji o współpracy z CAN - wyświetlanie nastaw klimy

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Cena dobra ale z wad to : niska rozdzielczość ekranu ,ma 800x480 gdzie wszyscy stosują już 1024x600.Android 4.4 wolałbym by był 5.Przekątna ekranu też tylko 7 cali. Napęd DVD nie jest dzisiaj już konieczny i ja szukam dziewięcio calowego wyświetlacza tylko brakuje mi w nich normalnego pokrętła do pogłaśniania.

Zostaw komentarz:

• Adamus1
    odpowiedział(a)
    Chłopaki a co myślicie o tym:

ena w miarę i na androidzie?

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    Tak myślałem, dzięki wielkie! Jak wszystko zamontuję to pochwalę się zakupem.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    Trzeba zdemontować radyjko byś od tyłu mógł podłączyć kabel USB. Później normalnie przeciągniesz kabelek i po sprawie.

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    Dzięki! Jak rozumiem wystarczy wyjąć popielniczkę i od razu będzie dostęp do komory radia tak?

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez JachuV6
    Chciałbym podłączyć do swojego radia przedłużacz USB(niestety radio ma wejście z tyłu) i moje pytanie brzmi gdzie najłatwiej jest puścić kabel aby było jak najmniej rozbierania i cudowania?
    Wypuść do schowka (popielniczki pod radiem).
    Ja popielniczki nie mam i jest schowane, mało roboty.

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    Witajcie, nie znalazłem odpowiedniego tematu więc napiszę tutaj.

Chciałbym podłączyć do swojego radia przedłużacz USB(niestety radio ma wejście z tyłu) i moje pytanie brzmi gdzie najłatwiej jest puścić kabel aby było jak najmniej rozbierania i cudowania?

Pozdrawiam!

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Karczol
    Dobrze widzę, że Yanosik uruchamia się automatycznie?
    Tak, możesz skonfigurować wszystko aby uruchamiało się automatycznie.
    Planuję zrobić taki opis radia bo dużo osób mnie o nie pyta. Na dniach będę montował zewnętrzny mikrofon. Wg mnie jest mega potrzebny, żona często mówi że słabo mnie słychać.

A pod przyciskiem NAVI mam automapę. Yanosik w tle działa i powiadamia a automapa prowadzi

Dłużej trwa włączenie muzyki z SD lub pendrive. Wówczas zaczyna grać jak się wszystko pojawi na ekranie.

Zostaw komentarz:

• Karczol
    odpowiedział(a)
    ejko, dzięki faktycznie system nie startuje od razu ale sam tuner FM odpala się bardzo szybko - fajnie
    Dobrze widzę, że Yanosik uruchamia się automatycznie?

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    Karczol, dzisiaj to zrobię. Tylko jadę na zawody do Torunia to pewnie w nocy jak wrócę upublicznię.

[ Dodano: Sro 21 Wrz, 16 06:57 ]
    przepraszam, ale nie miałem czasu posiedzieć na forum. Natłok pracy spowodował że nie miałem na nic czasu. Tutaj macie uruchomienie radia z rana:

Zostaw komentarz:

• Karczol
    odpowiedział(a)
    ejko, mógłbyś zmierzyć czas/nagrać włączanie radia po dłuższym postoju?

Zostaw komentarz:

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    dawcio, to naklej blaszkę na obudowę

Zostaw komentarz:

• Sewerwa
    odpowiedział(a)
    Sewerwa, fajny uchwyt,ale jeśli mój tel.nie jest z tyłu otwierany?Nie używam żadnego etui....?To
    dawcio - to wtedy oznacza, że spełniłeś 2 warunki, przy których uchwyt Ci sie nie przyda ale moim zdaniem jest naprawdę mega wystarczy dokupić zwykły silikonik za 5zł i mieć go w aucie z blaszką w schowku i montować na dłuższą traske gdzie navi i yanosik się przyda

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    Kamerę mam taką: http://allegro.pl/kamera-cofania-sko...062272516.html

Ale jest różnica świateł oświetlenia tablicy jak już kiedyś pisałem

Kupić planuję dzisiaj w nocy tą: https://pl.aliexpress.com/item/For-s...08.0.65.UeqjJS

Zostaw komentarz:

• westwi78
    odpowiedział(a)
    no to to radio ciekawe jest... jaka ramke kupowałes? Ty masz FL? bo ja mam sprzed Fl.. no i kamere mowisz trzeba lepsza?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez westwi78
    ejko, a powiedz mi jeszcze, czy jak właczasz navi to radio nadal gra?
    Zamieszczone przez ejko
    To podstawa
    ejko, ale kusisz :P

Zostaw komentarz:

Pracuję...