Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• gradek
    odpowiedział(a)
    MurzyN91 Michał, a może by tak spróbować oryginalny mikrofon?

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    foltys No mam nadzieje że separator jest tutaj kluczem do sukcesu, zakupie i się okaże
    2.0-16v Michał rameczka już leci

Zostaw komentarz:

• foltys
    odpowiedział(a)
    Ja ostatnio montowałem chińczyka w O2 i też miałem problemy z radiem. Ostatecznie trafiłem do elektryka który oświadczył że ori antena skody działa tylko z ori radiem i coś tam musiał przy niej zrobić niestety nie chciał zdradzić tajemnicy. Straciłem 70 zł ale teraz wszystko działa idealnie.

Zostaw komentarz:

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    Jeszcze rameczka i będzie git

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Dziś zamontowałem radyjko które do mnie przyszło niedawno :
    https://pl.aliexpress.com/item/Europ...608.0.0.HdgNcV
    Więc pomijając komplikacje z podłączeniem ,kablami itp. opiszę pokrótce radyjko ,moje pierwsze wrażenie.
    Bardzo słabo działa radio gubi fale i nie odbiera równo,ale może to być spowodowane że przejsciówką od Fredna ,przewidziała tylko jedną antenę a nie dwie ,jak to występuje w skodzie,dlatego też muszę zakupić : http://allegro.pl/separator-antenowy...159135153.html , mam nadzieje że pomoże i radio będzie grało na całego
    Niestety ale nie działa również opcja ściemniacza,tj. radio nie ściemnia się z zegarami i przyciskami klimy, może to tylko opcja włączenia, podłączenia, na chwile obecną nie działa to.
    Odnoszę również wrażenie , że obecne radio gra trochę ciszej ,tzn nie da się słuchać mega głośno jak na wcześniejszym bolero.
    Multifunkcja działa bez zarzutów , wszystko ok.
    GPS - złapał sygnał po ok.3 sekundach od włączenia mapy
    BT - w warunkach garażowych działa bez zarzutów ( mikrofon wbudowany ) , niestety ale mikrofon zewnętrzny od Fredna działa bardzo kiepsko jest nie czuły i trzeba krzyczeć żeby druga strona cokolwiek usłyszała - pozostaje więc sprawdzenie mikrofonu wbudowanego w warunkach "roboczych"
    Kolor podświetlania przycisków spokojnie można dopasować do koloru ori Skody . bardzo duża paleta barw
    Parktronik ( u mnie tylko z tyłu ) - działa bezbłędnie, wyświetla się ikona auta a obok obraz z kamery , można również ustawić wizualizacje auta na całym ekranie.
    WIFI - działa bez zarzutów, szybciutko łączy i pobiera również szybko ,bez ogarniczeń.
    USB - może działac jako ładowarka,u mnie przedłużony kabel do schowka.
    za 860-870zł z przesyłką z Niemiec w ciągu ok.4dni roboczych naprawdę warto , jeśli uda mi się opanować radio to będę mega zadowolony z tego zakupu.

P.S może ktoś montował wyżej wspomniany separator do radia i ma jakieś doświadczenie ?
    Czy ktoś ma sprawdzony mikrofon zewnętrzny ? ( pytam tak na zaś )
    Ostatnio edytowany przez MurzyN91; 38483.

Zostaw komentarz:

• lukas
    odpowiedział(a)
    Android jak android chodzi szybko nie wiesza sie czekam jeszcze na kamerke zeby podpiac pod radyjko.pod tym linkiem masz wiecej szczegolowych informacji Podglaszanie z kiery dziala ,jakosc dzwieku naprawde fajna https://www.aliexpress.com/item/Andr...f-ded0f4e5ccd6

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    lukas , prezentuje się świetnie... napisz coś więcej

Zostaw komentarz:

• lukas
    odpowiedział(a)
    Jezeli chodzi o radia chinole dzis przyszlo moje infidini 9" full dotyk i powiem szczerze ze jestem milo zaskoczony jakoscia ☺
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• cosso
    odpowiedział(a)
    jeśli chodzi o ramki to sam przygotowywałem się do tematu - jednak okazało się że do mojej Octavi '05 wszystko pasowało
    jeśli masz czas na czekanie to na ali mamy taki wybór:
    https://www.aliexpress.com/wholesale...=octavia+frame
    przy wyborze popatrz na opinie - często są zamieszczane zdjęcia i opisy tych którzy już zamontowali
    Ostatnio edytowany przez cosso; 42722.

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)
    Ooo jak z Gliwic to mogę nawet podjechać osobiście , zadzwonię zaraz.
    Widze ze ma chyba tylko do przed FL ,a ja potrzebuję po FL
    Ostatnio edytowany przez MurzyN91; 38483.

Zostaw komentarz:

• pawelci
    odpowiedział(a)
    MurzyN91 - ramkę poszukaj na olx. Sprzedawca jest z Gliwic 508 699280. - osoba niepełnosprawna i dane o przesyłce i konto bankowe na sms-a dostałem. Ja potrzebowałem pod manualną klimee, szerokość radia jak pokazał cosso. Koszt ramki ok. 85 zł. Są to ramki oryginalne z fabryki z Czech.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• MurzyN91
    odpowiedział(a)

Witajcie,
    ja zakupiłem coś takiego :

oczekuję na przesyłkę , ale chciałem zapytać czy macie jakieś sprawdzone źródło co do zakupu ramki pod takie radio tj, pod Columbusa , obecnie mam bolero i jestem zmusozny zmienić również ramkę ktoś ? coś ?
    P.S oczywiście jak radio przyjdzie i zamontuje to postaram się wrzucić opinie i fotki

Zostaw komentarz:

• cosso
    odpowiedział(a)
    Piszę pierwszego posta więc witam wszystkich.
    Od jakiegoś czasu szukałem navi do mojej Skody (Octavia II Combi 2015 rok) - miałem jakiegoś niefabrycznego grajka na mp3-ki. Po przeczytaniu całego wątku zdecydowałem się chińczyka podczas wyprzedaży 11.11 za 189$ - mój wybór padł na (dziś po 203$):

z obawami jak to będzie grało czekałem na dostawę - ale nie rozczarowałem się i polecam - wszystko chodzi nie zacina - na standardowych głośnikach muzyka śmiga dużo lepiej niż ładnie - android 6 fajnie działa: navi, yanosik (jeśli chodzi "na wierzchu"), maps google, filmy itd., nawet ramka mi pasowała.
    za free CANBUS i dodatkowy zewn. mikrofon ale nie instalowałem - podobno dobrze mnie słychać
    Co ważne - chinka odpisuje szybko na każde pytanie i tu też muszę ich pochwalić - po zakupie dwóch sztuk (również do KIA Sportage III) i zapłacie za oba okazało się że niestety do KIA nie pasuje (ojciec miał zmienianą navi i jej nie supportują) - za obopólna zgodą wysłali tylko do Skody - oddali kasę momentalnie - z fakturą też żaden kłopot.

Odpowiem na ewentualne pytania - w załączeniu zdjęcie
    IMG_20161206_133409_small.jpg
    Klawisze z lewej są podświetlane na zielono

Mam tylko dwa kłopoty - radio się nie wyłącza a zatem żre akumulator - ekran można wyłączyć i po wyjęciu kluczyka włączyć i od razu się zapala - a powinno być jak przy restarcie - uruchamianie androida itd. - ktoś pisał o wymianie gatewaya na nowszy - pytanie co to znaczy nowszy - może ktoś podeśle konkretny numer części?
    Drugi to znikanie yanosika przy włączonych mapach googla - ikonka yanosika znika po kilku minutach - jeśli yanosik chodzi "na wierzchu" to nie ma problemu, tak samo jak słucham mp3 - tu ikonka nie znika - jedynie przy mapach googla (może się gryzie współdzielenie GPSa?)

Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• samtech84
    odpowiedział(a)
    Słaby proc, będzie zamulało

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    A co sądzicie o tym wynalazku ? Z opisu wynika, że ma praktycznie wszystko co potrzebne do szczęścia a w moim przypadku nawet więcej...;-)

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    sebwiecz no niestety jeszcze ori grajka ale też siedzę w temacie i się rozglądam za chinolem

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)

dawcio
    A ty co masz u siebie?

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)

looker
    No niestety nie ma navi, bluetootha itd..

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebwiecz Zobacz wpis
    Mnie właśnie powstrzymuje zakup tego chinola bo nie mam pewności że to wszystko dobrze zadziała.
    I dalej mam bolero
    zadziała

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    A co nie tak jest z Bolero ?

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    Mnie właśnie powstrzymuje zakup tego chinola bo nie mam pewności że to wszystko dobrze zadziała.
    I dalej mam bolero

Zostaw komentarz:

• mentos2504
    odpowiedział(a)
    Niestety nie ma tych dwóch rzeczy w moim samochodzie.

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    mentos2504
    Działą Ci sterowanie z kierownicy i wyświetla info w MaxiDot?

Zostaw komentarz:

• mentos2504
    odpowiedział(a)
    Dobry wybór. Też mam od nich to radio, tylko z androidem 4.4. Za niedługo będzie już rok jak go kupiłem i do tej pory sprawuje się nieźle.

Zostaw komentarz:

• pawelci
    odpowiedział(a)
    Ja wczoraj (14.12.2016) zakupiłem i czekam jak przyśle chińczyk z niemiec: https://pl.aliexpress.com/item/Quad-...ryId=200000302
    Jak już zamontuje to napisze coś więcej.

Zostaw komentarz:

Pracuję...