Radio fabryczne???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariu_sz
    Rider
    • 2009
    • 320

Re: Bolero + Bluetooth a słuchanie muzyki z telefonu

Zamieszczone przez _tm_
    Zamieszczone przez art_ii
    czy by móc słuchać muzyki nagranej na swoim iPhonie można wykorzystać do tego komunikację Bluetooth
    Ja mam Columbusa, moduł BT i iPhone'a. Na ekranie Columbusa widzę przycisk do wybrania BT jako źródła dzwięku, ale przycisk ten jest nieaktywny. W iPhonie nie widzę nigdzie możliwości wymuszenia profilu A2DP, więc iPhone łączy się w trybie HandsFree i nie można streamować muzyki.
    _tm_ Musisz włączyć sobie tą opcję w Columbusie w setupie, nie pamiętam teraz dokładnie w którym miejscu to jest, ale ta opcja domyślnie jest wyłączona. Jak nie znajdziesz daj znać zobaczę po pracy dokładnie u siebie.
    Mariusz
    --------------------------
    OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• _tm_
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 2333
      • Superb III (3V3)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez mariu_sz
      Zamieszczone przez _tm_
      Zamieszczone przez art_ii
      czy by móc słuchać muzyki nagranej na swoim iPhonie można wykorzystać do tego komunikację Bluetooth
      Ja mam Columbusa, moduł BT i iPhone'a. Na ekranie Columbusa widzę przycisk do wybrania BT jako źródła dzwięku, ale przycisk ten jest nieaktywny. W iPhonie nie widzę nigdzie możliwości wymuszenia profilu A2DP, więc iPhone łączy się w trybie HandsFree i nie można streamować muzyki.
      _tm_ Musisz włączyć sobie tą opcję w Columbusie w setupie, nie pamiętam teraz dokładnie w którym miejscu to jest, ale ta opcja domyślnie jest wyłączona. Jak nie znajdziesz daj znać zobaczę po pracy dokładnie u siebie.
      Przeszukałem dzisiaj chyba wszystkie opcje i nie znalazłem. Gdybyś mógł to sprawdź u siebie gdzie jest ta opcja.
      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
      -------------------------------------------------------------------------
      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• mariu_sz
        Rider
        • 2009
        • 320

Zamieszczone przez _tm_
        Przeszukałem dzisiaj chyba wszystkie opcje i nie znalazłem. Gdybyś mógł to sprawdź u siebie gdzie jest ta opcja.
        Jadąc z pracy do domu tak na wszelki wypadek zerknąłem właśnie w którym miejscu to jest. Po podłączeniu przez bluetooth urządzenia (np. iphone) pojawia się ta opcja do włączenia w SETUP >> MEDIA >> i tu masz do zaznaczenia Bluetooth music stream lub coś w tym stylu nie pamiętam dokładnie tekstu co do słowa, ale trudno to przeoczyć, chyba następna opcja pod aux in activated.

Moze nie znalazłeś bo musi być aktywne połączenie bluetooth, jak nie masz sparowanego w tym momencie urządzenia tej opcji nie widać w ustawieniach.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc
        Mariusz

Komentarz

• _tm_
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 2333
          • Superb III (3V3)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez _tm_
          Jadąc z pracy do domu tak na wszelki wypadek zerknąłem właśnie w którym miejscu to jest. Po podłączeniu przez bluetooth urządzenia (np. iphone) pojawia się ta opcja do włączenia w SETUP >> MEDIA >> i tu masz do zaznaczenia Bluetooth music stream lub coś w tym stylu nie pamiętam dokładnie tekstu co do słowa, ale trudno to przeoczyć, chyba następna opcja pod aux in activated.

Moze nie znalazłeś bo musi być aktywne połączenie bluetooth, jak nie masz sparowanego w tym momencie urządzenia tej opcji nie widać w ustawieniach.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc
          Znalazłem chyba to ustawienie, o którym piszesz - Bluetooth audio autoplay .Niestety włączenie go nic nie zmieniło. Telefon jest sparowany, wśród źródeł dźwięku widzę symbol BT, ale jest on nieaktywny.

Znalazłem na jakimś niemieckojęzycznym forum opis tego samego problemu (Columbus + iPhone + A2DP) i chłopakom też nie udało się tego uruchomić.

Komentarz

• mariu_sz
            Rider
            • 2009
            • 320

Kurcze w sumie z tego nie korzystałem, ale jutro z ciekawości jak znajdę chwilę to z tym powalczę. Bo na pewno mozna.
            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
            Mariusz

Komentarz

• _tm_
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2333
              • Superb III (3V3)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Kurcze w sumie z tego nie korzystałem, ale jutro z ciekawości jak znajdę chwilę to z tym powalczę. Bo na pewno mozna.
              http://www.youtube.com/watch?v=hQG2i...eature=related
              Robiłem dokładnie to samo co gość na tym pierwszym filmiku. Problem polega na tym, że on podłącza iPoda, a nie iPhone'a. iPod nie posiada profilu HandsFree, bo nie jest telefonem, więc zapewne domyślnie łączy się po A2DP. iPhone niestety łączy się z zestawem głośnomówiącym poprzez profil HandsFree, a chyba nie jest możliwe jednoczesne korzystanie z dwóch różnych profili BT.

Komentarz

• mariu_sz
                Rider
                • 2009
                • 320

_tm_, no faktycznie dzisiaj pobróbowałem się podłączyć, aby przesyłać muzykę i doupa niestety nie udało się tego zrealizować.
                Mariusz

Komentarz

• dingodingo
                  Classic
                  • 2009
                  • 33

A co sądzicie o tym? Czy warto? Mam niefabryczne kupione wraz samochodem w salonie. I chcę wymienić na te.

Komentarz

• loyd
                    RS
                    • 2010
                    • 2342

Też chciałem to kupić i zamienić ze swingiem, ale rozmawiałem z kolegą co zajmuje się car-audio (ma sklep i robi tzw "montaże") i on twierdzi, że to badziew jakich mało.

Psuje się i wogóle lepiej tego nie kupować. Jeżeli chodzi o tzw. "radia dedykowane" to polecał mi markę ZENEC (tylko, że drożej).

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Hmmmm mam pytanie.
                      Bo chcę sprzedać radio Swing i patrze w książkę od radia i nie ma nigdzie kodu do niego O_O

Może mi ktoś napisać co ma Swinga i książkę do niego gdzie ma kod napisany.
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• mariu_sz
                        Rider
                        • 2009
                        • 320

Zamieszczone przez Mihau
                        Hmmmm mam pytanie.
                        Bo chcę sprzedać radio Swing i patrze w książkę od radia i nie ma nigdzie kodu do niego O_O

Może mi ktoś napisać co ma Swinga i książkę do niego gdzie ma kod napisany.
                        W książce nie ma nigdzie. Musisz się w tym celu udać do ASO tylko tak się dowiesz jaki jest kod.
                        Mariusz

Komentarz

• winni77
                          RS
                          • 2009
                          • 2183
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mihau, jak masz oryginała (w sensie fabrycznie montowanego), to nie będziesz miał nigdzie kodu napisanego. Musisz udać się do ASO i tam, raczej odpłatnie, Ci go podadzą.
                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• _tm_
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 2333
                            • Superb III (3V3)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez winni77
                            Mihau, jak masz oryginała (w sensie fabrycznie montowanego), to nie będziesz miał nigdzie kodu napisanego. Musisz udać się do ASO i tam, raczej odpłatnie, Ci go podadzą.
                            Zgadza się, chociaż niektórzy dealerzy sami dają ten kod przy odbiorze samochodu (bez opłaty oczywiście) .

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7460
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

No właśnie byłem w ASO i mi krzyknęli 76 zł :shock:
                              chyba ich :klnie: lekko
                              jeszcze spróbuje zadzwonić tam gdzie kupowałem samochód.

kurde dzwoniłem teraz do Carsedu i mówią, że teraz nie dają kodów i bla bla bla i jako poza zamówieniem bym sobie kupił Swinga to bym dostał :shock:
                              a co to :klnie: za różnica czy go kupie jak zamówię samochód czy go kupie w serwisie?
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Langusta
                                RS
                                • 2010
                                • 1864
                                • Seat

Witam, jak bezpiecznie zdjąć ramkę od radia w O2FL, w celu wymiany radia.
                                Załączone pliki
                                Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• shado
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 5315
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Langusta
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1864
                                    • Seat

Zamieszczone przez shado
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=286996#286996
                                    Dzięki OK. Poszło radio wymienione, ramka cała.
                                    Załączone pliki

Komentarz

• pandzik
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2254
                                      • Seat

Czy w przypadku montażu Blues'a prócz kodu coś jeszcze będę potrzebował, w sensie jakiś dużych umiejętności, czy narzędzi? Ramkę trzeba demontować?

Komentarz

pandzik, banał, śrubaj torx i 5 min roboty

Komentarz

• Langusta
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 1864
                                          • Seat

Zamieszczone przez pandzik
                                          Czy w przypadku montażu Blues'a prócz kodu coś jeszcze będę potrzebował, w sensie jakiś dużych umiejętności, czy narzędzi? Ramkę trzeba demontować?
                                          :wink: pandzik :idea: Tak ramkę trzeba zdemontować ( demontaż zaczynasz od dołu nad popielniczką ) ponieważ pod ramką znajdują się torxy dwie sztuki które trzymają radyjko, podłączyć trzeba kostkę zasilającą + antenę i to wszystko złożyć wstukać PIN ustawić stacje radiowe i cieszyć się nowym radiem. :hura

Komentarz

• pandzik
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2254
                                            • Seat

Dzięki panowie.

Komentarz

• Biszczu
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 5567

u mnie normalnie kod do radia jest wklejony w instrukcję obsługi radia. Po za tym też jest naklejka na radiu

Może uda się w taki sposób uzyskać kod:
                                              Idź do ASO i podaj im swój nr VIN bo chciałbyś zobaczyć jakie masz wyposażenie auta (niby niedawno kupiłeś auto) - nie chcesz wyciągu tylko zobaczyć na monitorze. Popal głupa i może podpatrzysz kod
                                              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Langusta
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 1864
                                                • Seat

Zamieszczone przez Biszczu
                                                u mnie normalnie kod do radia jest wklejony w instrukcję obsługi radia. Po za tym też jest naklejka na radiu

Może uda się w taki sposób uzyskać kod:
                                                Idź do ASO i podaj im swój nr VIN bo chciałbyś zobaczyć jakie masz wyposażenie auta (niby niedawno kupiłeś auto) - nie chcesz wyciągu tylko zobaczyć na monitorze. Popal głupa i może podpatrzysz kod
                                                Musiałem udać się do ASO w celu uzyskania kodu do radyjka, a radyjko montowane fabrycznie kodu brak .

Komentarz

• Biszczu
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 5567

też mam montowane w oryginalne radyjo :wink: ale mam kody
                                                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Borsuk2
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1203

Zamieszczone przez Langusta
                                                    Musiałem udać się do ASO w celu uzyskania kodu do radyjka, a radyjko montowane fabrycznie kodu brak .
                                                    Przy odbiorze samochodu z fabrycznym radiem porządny diler przekazuje nabywcy nieodpłatnie 4-ro cyfrowy kod do uruchomienia radia oraz 14-to pozycyjny (litery i cyfry) kod do "zestrojenia" radia z komputerem samochodu (zabezpieczenie antykradzieżowe radia).
                                                    Fajna stronka

Komentarz

Pracuję...