Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Scrappy Coco
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez boonsaw
    Ja ze swojej strony polecam Xbiltz Go. Mam go od maja i żadnych zastrzeżeń. Tylko jak się przekonałem jakość nagrywania tylko FHD

Mówisz o modelu XBLITZ FULL HD GO ?

Właśnie zastanawiam się nad tym modelem a NavRoad myCAM HD PRO lub MIO MiVue 538

Jakby ktoś mógł doradzić to będę wdzięczny.
    Chodzi mi przede wszystkim o jakość nagrania (zwłaszcza w nocy) i możliwość odczytania tablicy rejestracyjnej

Zostaw komentarz:

• boonsaw
    odpowiedział(a)
    Ja ze swojej strony polecam Xbiltz Go. Mam go od maja i żadnych zastrzeżeń. Tylko jak się przekonałem jakość nagrywania tylko FHD

Zostaw komentarz:

• kkuligowski
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez naver
    Czy ktoś poleci jakąś kamerkę z jakimś inteligentnym trybem parkingowym?
    Kupiłem ostatnio Ferguson FHG200 z opcją rejestracji na parkingu. Dodatkowa opcja wolniejszego nagrywania (odtwarza normalnie - jak film przyśpieszony). Czujnik ruchu z kilkoma opcjami czułości również pomocny w trakcie "pilnowania" na parkingu.
    Dodatkowo GPS do podłączenia, WI-Fi do przeglądania lub podglądu bezpośredniego na telefonie. Oprogramowanie na PC pozwalające przeglądać trasę (niestety jak jest GPS to pokazuje prędkość). Przy karci 32 GB to ponad 5 godzin nagrywania w FH.
    Minus tego urządzenia to bateria która nie trzyma nawet 10 minut. Urządzenia musi być podłączone na stałe do zasilania jak ma nagrywać na parkingu.
    instrukcja to kolejny minus - prawie jej nie ma ale profesor Google daje radę i odpowiada na większość pytań.

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    jak tak dalej będzie to wywalam to w cholerę :|

Zostaw komentarz:

• Adrian
    odpowiedział(a)
    pstryczek, mam tak na każdej kamerce Prestigio po jakimś czasie. Niestety u mnie zawsze się to kończy wymiana płyty głównej.

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    raczej nie :|

Zostaw komentarz:

• maksiu
    odpowiedział(a)
    pstryczek, a nie jest to gorace/nagrzane powietrze ktore powoduje taki efekt?

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Kamera G1WH mi trochę głupieje, takie coś się dzieje:
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ycPBTWHZT0E[/youtube]

Zostaw komentarz:

• micumi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez no_fear
    G1WC nie chce się zaktualizować :roll:

próbowałem z:
    - FWS1088.bin
    - FWDM800H.bin

Włącza się i ochoczo rozpoczyna nagrywanie - nie widzi plików aktualizacji.

Ktoś coś ?
    przed wgraniem pliku z firmware sformatuj kartę na kompie, nie do systemu NTFS a FAT32
    Pod tym linkiem masz instrukcję co i jak po kolei, zwróć uwagę że czasami potrzeba wgrać loader a później firmware po ponownym sformatowaniu karty na kompie. U mnie była taka konieczność. https://wr24support.freshdesk.com/su...zacja-firmware
    A pod tym linkiem masz najnowszy plik z firmware do swojej kamery G1WC https://wr24support.freshdesk.com/he...nts/8003269087
    Firmware ma nazwę FWS1088.bin a loader LDS1088.bin

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    O ile dobrze wyczytałem może zależeć to od tego jaką masz płytę główną w G1WC. Zajrzyj na autowrzuta.pl tam jest info z pierwszej ręki

Zostaw komentarz:

• no_fear
    odpowiedział(a)
    G1WC nie chce się zaktualizować :roll:

próbowałem z:
    - FWS1088.bin
    - FWDM800H.bin

Włącza się i ochoczo rozpoczyna nagrywanie - nie widzi plików aktualizacji.

Ktoś coś ?

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    H - bateria
    C - kondensator

cała reszta to samo ;-)

Zostaw komentarz:

• no_fear
    odpowiedział(a)
    W G1WC karta GOODRAM 32GB UHS Class 10 będzie działać poprawnie ?

W G1WH piszą, że działa OK... a G1WC = G1WH (po za źródłem zasilania) ?

Zostaw komentarz:

• Subaru
    odpowiedział(a)
    jamesbondzio, Swojego czasu miałem szajbę na punkcie sti

A co do lusterka ostatnio chodzi mi po głowie ddpai. koszt ok 250 zł i mozliwosc zgrywania filmikow przez wifi. Jego zaletą są małe gabaryty. Naklejasz go za lusterkiem i z wnętrza go nie widać. Ma wdr i full hd więc myślę że za tą cenę jest dobrym wyborem

Zostaw komentarz:

• jamesbondzio
    odpowiedział(a)
    Subaru, dzieki za info.
    btw: nick przypadkowy?

Zostaw komentarz:

• Subaru
    odpowiedział(a)
    jamesbondzio, Ja kupiłem takie już jakieś 2-3 lata temu i jestem zadowolony. Owszem na chwilę obecną kupił bym w full hd + wdr, ale wtedy to dopiero wchodziło więc nie miałem co wybrzydzać.
    Jak chcesz się szarpnąć na 400 to lepiej kup takie z androidem. Mój kolega ma takie cudo i ogólnie obraz był zyleta, nawet w nocy.

Jeśli chodzi o codzienne użytkowanie to jest to super sprawa. Nic nie wisi na szybie, pełna regulacja kąta wizjera więc widzimy na drodze to co chcemy widzieć. W nowszych można wyłączyć ekran podczas jazdy.

jedyne przeciwwskazania to czujniki na własnym lusterku + ewentualnie kolor lusterka - powinien być taki jak nasze fabryczne wtedy nie rzuca się wcale w oczy.

ja polecam

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    Hejka, przebrnąłem przez temat, trochę się dowiedziałem, ale i tak mam kilka pytań.

Czy ktoś poleci jakąś kamerkę z jakimś inteligentnym trybem parkingowym?

Prawdę mówiąc waham się pomiędzy jakimś DOD'em bądź Marcus 4 (ta podobno ma jakiś tryb parkingowy sensowny). Czy ktoś jakieś porównanie tego sprzętu do kamerki DOD w podobnej klasie cenowej ma?

Interesuje mnie dobra jakość w dzień, w miarę czytelna jakość w nocy, w/w tryb parkingowy (tylko zastanawiam się jak się aku będzie z tym trzymał, a mój już pierwszej młodości nie jest).

Czy DOD mają tylko baterie czy są wersje z kondensatorem jak Marcus?

Zostaw komentarz:

• no4
    odpowiedział(a)
    ups, nie zrozumieliśmy się
    chodzi mi o odtwarzanie na kompie.

LS460 lub 470 ma inny program do odtwarzania?

[ Dodano: Wto 10 Maj, 16 08:23 ]
    Jak kupowałem SP1 to 470+ nie było
    Dziś miałbym dylemat.

Zobaczymy, za dwa miesiące odbieram nowe autko i będę chciał do niego także kupić rejestrator.

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez no4
    Jakiego oprogramowania można używać do DOD SP1
    Dedykowanego, czyli tego co masz. Od jakiegoś czasu (kilka modeli DODa wstecz) firma DODTech wprowadziła zabezpieczenia programowe aby nie stosować zamiennych oprogramowań, bądź swojego do innych urządzeń. Próba wgrania innego oprogramowania niż dedykowane najprawdopodobniej skończy się "uwaleniem" urządzenia.

BTW kupno DODa SP1 to nie najlepszy wybór - nie wart tych pieniędzy. Lepiej wybrać pomiędzy LS460W (tańszy) lub LS470W+

Zostaw komentarz:

• no4
    odpowiedział(a)
    Jakiego oprogramowania można używać do DOD SP1?
    Bo to firmowe wg mnie jest kiepskie.

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Musisz się zorientować, jaki zakres regulacji (góra-dół, prawo-lewo) ma obiektyw w konkretnej kamerce.
    Niestety, ale są takie, których nie daje się ustawić symetrycznie i widzą więcej prawej strony.
    Co do parametrów obrazu, to kierować się danymi technicznymi (i filmami)

Zostaw komentarz:

• jamesbondzio
    odpowiedział(a)
    to nie dzieło sztuki, ma działać.
    Pytanie jak działa. ?
    ktoś ma ? Ktoś używa?

Zostaw komentarz:

• slawoj
    odpowiedział(a)
    Pomysł może i fajny, ale mi to kiczem zalatuje :/

Zostaw komentarz:

• jamesbondzio
    odpowiedział(a)
    a co myślicie o rejestratorach montowanych jako lusterko wsteczne?
    Macie jakieś doświadczenia? Polecicie jakiś model?

chodzi mi o coś takiego:

Zostaw komentarz:

Pracuję...