Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• opoj76
    odpowiedział(a)
    Hej, mam z poprzedniego auta kamerkę G1WH - chcę ją teraz dodać do O3. Jakie są patenty spełniające wymagania:
    -brak kabelków
    -kamerka włacza się/wyłącza na np. włączenie/wyłączenie zapłonu
    No i niestety nawet w 1% elektrykiem nie jestem...

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gomar Zobacz wpis
    U mnie G1WH ładnie się trzyma
    Przyssawka czarna czy przezroczysta?
    bardziej będę obawiał się lata i słońca
    No trzeba będzie ją chować.
    w kamerce w Octavii od słońca napuchła bateria i coś się posypało z optyką. Swoją drogą miał już ktoś taki przypadek w swojej kamerce?
    Była o tym już wzmianka w G1WH na forum. Kamera wysłana do "koszalina".

Zostaw komentarz:

• gomar
    odpowiedział(a)
    U mnie G1WH ładnie się trzyma, bardziej będę obawiał się lata i słońca - w kamerce w Octavii od słońca napuchła bateria i coś się posypało z optyką. Swoją drogą miał już ktoś taki przypadek w swojej kamerce?

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Jak się Wam sprawują w temp. ujemnej, uchwyty przyssawkowe na przedniej szybie np. od rejestratorów?
    U mnie od G1WH odkleja się przyssawka i dopiero po ogrzaniu jej trzyma się dobrze. Zastanawiam się nad podmianką przyssawki na jakąś lepszą.
    Może przezroczystą bardziej silikonową niż ta co jest w org. w g1wh (czarna taka jakaś plastikowa).
    Na pewno ma znaczenie nie płaska powierzchnia przedniej szyby. Na szybie okiennej org. uchwyt trzyma się dobrze.

Zostaw komentarz:

• promader
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez hsurim Zobacz wpis
    Chcesz lusterko za 134 zł ?
    Pytam, bo zapomnij o zadowalającej jakości obrazu.
    w sumie tosam nie wiem co chce...może i jednak nie na lusterko...niby wszysko w fullhd a tak naprawde bida... z obrazem więc moze ktoś poleci jakis Swój sprzet który w miare nagrywa itd tz stosunekjakości do ceny...

Zostaw komentarz:

• Hadi
    odpowiedział(a)
    A ktoś miał coś wspólnego z kamerką od Navroad? Myślę konkretnie o modelu DVR MyCAM HD PRO.
    Urządzenie niby ma dość dobre opinie a jak wypada na tle konkurencji?

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Chcesz lusterko za 134 zł ?
    Pytam, bo zapomnij o zadowalającej jakości obrazu.

Zostaw komentarz:

• promader
    odpowiedział(a)
    witam a co myslicie o takich wynalazkach?
    http://allegro.pl/rejestrator-trasy-...632851144.html
    pytanie czy da sie wyłączyć nagrywany obraz na tym monitorze bo troche może to ograniczac widocznosć jak sie będzie cały czas wyświetlało...? a myśle o takiej bo ta przyklejana wydaje mi sie mniej praktyczna,bardziej rzuca się w oczy...z=jak szyba zaparuje będzie sie odklejac...doradzcie cos...
    Ostatnio edytowany przez promader; 15170. Powód: podoba mis sie jakość z tej...http://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-viofo-a119-gps lecz nie ukrywam że cena...chciał bym tak max 300 zł wydać..

Zostaw komentarz:

• algi
    odpowiedział(a)
    Ciut drożej ale w kategorii do 500 zł - 429 bez GPS, 499 z GPS - VIOFO A119 - mała, dyskretna, 2k 30fps albo full hd 60 fps

Najnowsza i najbardziej udoskonalona wersja kultowej serii kamer samochodowych VIOFO A119.

Na dole masz pliki mp4 ja to nagrywa w dzień i w nocy.

Zostaw komentarz:

• PieTrzaK
    odpowiedział(a)
    Panowie, nie śledziłem rynku a szykuje się do zakupu kamerki - co tam teraz do powiedzmy 400zł można dostać ciekawego?

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Sewerwa
    (...) - tylko nie wiem jakiej karty potrzebuję? Ktoś ma doświadczenie ile czasu zapisze sie na 16/32/64/128 GB filmu w Full HD na takiej kamerce?
    ...Wiem, czego nie kupować. Nie kupuj kart firmy ADATA.
    Są ładne i tanie, ale to jedyna karta, która mi padła. padła tak sama z siebie. Utraciła zdolność zapisu czegokolwiek, na jakimkolwiek sprzęcie.
    Kupowałem w EMPiKu, nie robili problemów ze zwrotem kasy.
    Inne karty nigdy nie sprawiały żadnych problemów.

Jeśli chodzi o wielkość karty, to do rejestratora nie ma sensu kupować niczego poniżej 32GB.
    Więc masz do wyboru 32GB lub 64GB.
    Nie wiem, czy Twój wideorejestrator obsłuży większą pamięć.
    Do wideorejestratora karta powinna być szybka - Class 10

Ja używam karty SanDisk 32GB microSDHC Ultra Class 10 UHS-I 48MB/s
    Działa, jestem zadowolony.

Zostaw komentarz:

• JayKey49
    odpowiedział(a)
    U siebie użytkuję Mio 508. Razem z filtrem i przedłużeniem gwarancji na 5 lat w x-komie zapłaciłem coś koło 420-450 zł. Z kamerki jestem bardzo zadowolony, jakość nagrywania jak dla mnie bardzo dobra, czujnik wstrząsów spisuje się dobrze ( na max czujności potrafi nawet łączenie mostu czy tory tramwajowe wyczuć ), łatwy montaż i można ją szybko zdjąć z szyby żeby zrobić fotki w razie kolizji. Ogólnie polecam

Zostaw komentarz:

• Sewerwa
    odpowiedział(a)
    jeszcze nie kupiłem ;-) - czekam na urodzinkowy prezent ale moim zdaniem chyba najciekawszy model przy oczekiwaniach dosyć dobra jakosć nagrań i wykonania (i jak najmniejsze wymiary) - tylko nie wiem jakiej karty potrzebuję? Ktoś ma doświadczenie ile czasu zapisze sie na 16/32/64/128 GB filmu w Full HD na takiej kamerce?

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Sewerwa
    Navitel R600
    wygląda fajnie.... masz już takowego?

Zostaw komentarz:

• micumi
    odpowiedział(a)
    dla zainteresowanych kupnem G1WH to znowu można kupić w polskich sklepach np. na wideorejestratory24. Długo był problem z dostępnością tych kamer w zamian proponowano G1WH-T które podobno trochę gorzej kręcą.

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    ejko, G1WH - cena/jakość najlepsze wyjśćie.

W takie coś się nie pakuj, szkoda kasy. G1WH w Polsce kupisz, za 250 PLN, jak ściągniesz od chinoli to taniej.

Zostaw komentarz:

• perfex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ejko
    Z uwagi na to iż ostatnio nie mam zbytnio $ zastanawiam się nad ściągnięciem kamerki z Chin.
    Jak słabo z kasą to może wydaj ją na coś nieco bardziej pożytecznego niż bycie ormowcem....

Zostaw komentarz:

• elpolacco
    odpowiedział(a)
    Co powiecie na temat tego rejestratora z katalogu nagród z BP?

Prawdopodobnie to GT300 Novatek :

Zostaw komentarz:

• ejko
    odpowiedział(a)
    Z uwagi na to iż ostatnio nie mam zbytnio $ zastanawiam się nad ściągnięciem kamerki z Chin.

Podpowiedzcie mi proszę czy jest sens kupować coś takiego ? Czy lepiej zbierać i czekać ?

1. http://www.aliexpress.com/store/prod....0_32636601137

2. http://www.aliexpress.com/store/prod....0_32432583905

Zostaw komentarz:

• bo86bo
    odpowiedział(a)
    W prezencie dostałem Prestigo RoadRunner 515? Miał ktoś z tym styczność...

Zostaw komentarz:

• Sewerwa
    odpowiedział(a)
    mirek_p11 widziałęm fotki na Twoim showroomie - spoko.

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Sewerwa, kable są poprowadzone pod podsufitką i pod słupkiem. Wszystko ładnie pochowane. Słoneczniki nie przeszkadzają. Rejestrator umieściłem po prawej stronie ( od pasażera ) max na samej górze przedniej szyby. Fotkę wrzucę wieczorkiem.

Zostaw komentarz:

• Sewerwa
    odpowiedział(a)
    Dzieki mirek_p11, jak poprowadziłeś kabel, przyczepiłeś obok lusterka (mozna rozkłądać i skłądać zasłoneczniki czy przeszkadza - czy za lusterkiem sie mieści ale i mniej zasłąnia widok na przedniej szybie ale słaby dostęp wtedy do podglądu i guziczków do sterowania.

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez crom.de
    Wywalił, że nośnik jest najprawdopodobniej zepsuty.
    Tak więc ciężki temat. Prawdopodobnie karta umarła na amen, musisz podmienić i zobaczyć czy problemy ustąpiły jeśli tak to masz 100% potwierdzenie. Mio, podobno ma problemy z konwersją szczegółów i często detale uciekają.

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Sewerwa, kupiłem ostatnio MIO Mivue c320 i świetnie się spisuje. Uchwyt jest bardzo stabilny, urządzenie małe i jakość przyzwoita.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N79WPEH2m4g[/youtube]

Zostaw komentarz:

Pracuję...