Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
- A może coś takiego:
https://pl.aliexpress.com/item/Car-D...809626345.html.
Są też inne podobne - chodzi tylko o przykład - chociaż ja kupiłem dokładnie taką.
Zalety kamery to niska cena a przy tym stosunkowo dobry procesor, matryca i kąt widzenia.
W internecie są przykładowe nagrania (także takie w nocy) - jak ja kupowałem swoją to wyszło 118 PLN - więc za taka cenę jest raczej bezkonkurencyjna.
Mam ją od miesiąca i daje radę.
Kamera jest mała więc nie rzuca się w oczy. Nie ma wyświetlacza ale na smartfonie (połączenie wifi) można oglądać obraz na żywo, przeglądać zapisy i konfigurować
Nie ma wbudowanej baterii więc nie ma problemu z jej awarią po czasie - są dwie linie zasilania (stałe +12V i takie po stacyjce, które informuje kamerę, że może np zacząć nagrywać)
Dodatkowo prosta instalacja. Na zdjęciu tego nie widać ale samą kamerę można odłączyć od elementu przyklejonego do szyby więc jak ktoś bardzo chce to na noc można demontować
PS. Ma pewną małą wadę (możę więcej ale na razie nie odkryłemale da się z tym żyć - szczególnie biorąc po uwagę stosunek cena/możliwości .
Chodzi prawdopodobnie o to (jeszcze to muszę wyjaśnić), że po włączeniu zapłonu (ale przed uruchomieniem silnika) napięcie zasilania w moim aucie wynosi trochę ponad 11V i kamera włącza się ale po paru chwilach wyłącza się. Jeżeli włączam zapłon i od razu uruchamiam auto to jest OK ale jeżeli po włączeniu zapłonu czekam jeszcze z uruchomieniem to jest jak pisałem.
Muszę więc pokombinować aby napięcie załączające kamerę było zawsze trochę powyżej 12V (da się bez problemu - są np malutkie przetwornice step-up u Chińczyków i właśnie na taka czekam)
Ostatnio edytowany przez wojtekmmm1; 36482.
Zostaw komentarz:
- A może coś takiego:
-
Ja mam właśnie DOD LS460 i jestem mega zadowolony. Ale myślałem też na MIO Mivue 792.
Zostaw komentarz:
-
-
Potrzebna pomoc w temacie wyboru. Obecnie mam już drugą kamerkę prestigio. W sumie 2 lata dają radę później już zaczynają się problemy. A problem w tym taki że auto stoi pod chmurką a kamera cały czas jest na swoim miejscu i przez to baterie padają. Na kamerkę obecnie chce wydać ok 600-700pln myślę nad dod może 460?? Może coś z Mio??
Fajnie by było jak by był tryb parkingowy. Często auto stoi w centrum handlowym i mimo iż staje na samym końcu parkingu to też chce aby się wtedy nagrywał film a dzięki temu miej miejsca zajmie nagranie na karcie. Co polecicie?? W tej kasie myślę że już coś ciekawego i na dłuższy czas można kupić.
Ostatnio edytowany przez Adrian; 223.
Zostaw komentarz:
-
-
Tylko, że ja kemerki na noc w aucie nie zostawiam. Jak by się miało takie codzienne wyciąganie kamerki z uchwytu do trwałości i luzów w połączeniu na uchwycie. Zresztą kupiłem LS460W i jak na razie jestem zadowolony.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale wiesz, że do szyby mocowana jest tylko stopka? Sam rejestrator wysuwasz z niej i możesz zabrać ze sobą. Szczerze mówiąc wątpię, aby ktoś był tak zdesperowany, aby dla samej stopki włamywał się do auta
Zostaw komentarz:
-
-
Dla mnie ten rejestrator ma jedną wadę, stałe mocowanie do szyby na dwustronną taśmę. Odpada w moim przypadku. Niebezpieczeństwo pozbycia się kamery i utraty szyby za duże.
Zostaw komentarz:
-
-
Potwierdzam. Mam A119 i kupiłem bo zostało toto okrzyknięte rejestratorem roku (w kategorii chyba do 100 usd).
Jakość ekstra!
Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli zależy Tobie na jakości (detaliczności) nagrań, to polecam VIOFO A119. Montujesz ją w aucie i zapominasz o wideorejestratorze.
Zostaw komentarz:
-
-
Moje G1WH mnie zawiodło i straciłem do niego zaufanie. Pomimo sygnalizacji nagrywania nie zarejestrowało ani jednego filmiku z podróży na zlot ogólnopolski ani z powrotu. Teraz znowu normalnie nagrywa. Co w zamian.? Zaznaczę że mój chińczyk nagrywa bardzo dobrze, co zresztą potwierdzają filmiki na moim kanale na YT. Noc mu też nie straszna, ale zaufanie moje stracił.
Coś z MIO, czy DODa. LS370W?
Zostaw komentarz:
-
-
Ostatnio bardzo popularne modele to VIOFO A119 oraz następca G1WH ---> G1WS. Korzysta już może ktoś z któregoś?
Nie interesuje mnie żaden GPS, gdyż według mnie jest to zbędna rzecz. Sprzęty, które obecnie są dostępne na rynku nie posiadają świadectwa wzorcowania (lub innego świadectwa legalizacji) – dokumentu wydawanego zwykle przez Główny Urząd Miar oraz inne organy administracji, lub też laboratoria pomiarowe więc tak naprawdę nie mogą posłużyć jako dowód w sprawie.Ostatnio edytowany przez elpolacco; 12772.
Zostaw komentarz:
-
-
A może ktoś chce się pozbyć swojego G1WH ???
Właśnie stałem sie posiadaczem G1WH,może ktos posiada do niego instrukcję w języku polskim??
Jakies rady co do ustawień??Ostatnio edytowany przez WIELKIBONGO; 830.
Zostaw komentarz:
-
-
Moj G1WH po ok. 2-3 miesiącach użytkowania się spalił. Pewnego dnia jadąc poczułem smród topiącego się plastiku, a potem zobaczyłem dym z rejestratora. Ogólnie jakoś nie przypadł mi ten rejestrator dlatego też terach chciałbym kupić coś w do ok. 500zł, tylko raczej z firmy MIO, a nie jakiegoś chińczyka. Który model MIO polecacie? Nie zależy mi na czujnikach ruchu itp. tylko na dobrej jakości obrazu w dzień i w nocy.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobry jest YI Smat Dash Camera - na allegro ok 350-400, u majfrendów ok 250 PLNWięcej tu: https://xiaoyi.pl Strona: http://testhub.pl Forum: http://forum.testhub.pl Facebook: http://www.facebook.com/TestHubPL Twitter: https://twitter.co...Ostatnio edytowany przez cichy_ocp; 42543.
Zostaw komentarz:
-
-
Jest nowe G1W od Viofo. W cenie do 300 zl nie znajdziesz lepszego. Stere G1WH bylo najlepsze w tej klasie cenowej. Sprawdz na WR24.pl. Gdybym nie potrzebowal dyskretnego montazu Viofo A119 to bym czekal na ten G1W od Viofo.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, a czy ktoś może polecić coś konkurencyjnego pod względem osiągów i cenowo do G1WH ??
Zostaw komentarz:
-
-
Witajcie. Jak już rozmawiamy o bezpieczeństwie w trakcie jazdy to chciałbym Was zapytać czy znacie system lokalizacji radiowej GanTrack ? Ostatnio znajomy bardzo polecał, podobno jest dużo lepsza niż tradycyjny GPS. Jednak przed zakupem chciałbym zasięgnąć Waszej opinii. Z góry dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
Cokolwiek nie podepniesz to wyładowuje Ci akumulator, a z racji tego, że Viofo jest na kondensatorach, to musi mieć odpowiedni poziom prądu by wystartować i chodzić.
Stąd jak będzie chodzić non stop, to rozładowuje akumulator, pewnie go nie rozładuje przez 2-3 dni w ciepłe dni, ale w zimie stojąc na polu kiedy mróz może być różnie, a poza tym co Ci z nagrania z parkingu, no chyba że chcesz nagrywać co się dzieje przed autem, to wtedy to ma sens. A poza tym, jak spadnie Ci prąd poniżej pewnej wartości, to przestanie nagrywać i nici z rejestracji. Akurat Viofo ma super jakość jak za tę cenę, ale nie ma trybu parkingowego. Za to ma kondensatory więc coś za coś. Jak chce się mieć wszystko, to trzeba w okolice 1000 zł podejść.
Ja wyciągałem zasilacz z gniazdka zapalniczki na koniec dnia i spokój. Włączałem rano i tak w kółko. Ale teraz kupiłem konwerter prądu i podłączyłem się pod + po stacyjce i rejestruje jak jadę, a nie cały czas i nie martwię się o włącz/wyłącz. Polecam.
Zostaw komentarz:
-
-
Kupiłem kamerkę Viofo A119GPS, i zastanawiam się czy może być cały czas w gnieździe zapalniczki? Prąd mam cały czas nawet mimo zamknięcia auta. Czy to nie jest problem? Nie rozładuje mi akumulatora jak będzie stał kilka dni?
Czy pozostaje mi wyciąganie zasilania przy wychodzeniu z auta?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Dig Dug Zobacz wpisJa mam Viofo A119. Wersja bez GPS jest po 400 zl na wideorejestratory24.pl
Pytałem o rejestratory z innego sklepu - podając listę :-(
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam Viofo A119. Wersja bez GPS jest po 400 zl na wideorejestratory24.pl Ja po
lecam. Dyskretna i dobrze nagrywa. Sprawdz na yout..... nagrania.
Zostaw komentarz:
-
-
Zastanawiam się nad zakupem G1WH tylko obawiam się czy komuś nie przyjdzie do głowy, żeby taką kamerkę mi ukraść. Bardzo ta kamerka widoczna jest z zewnątrz? Zabieracie tą kamerkę ze sobą na noc?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez opoj76 Zobacz wpisHej, mam z poprzedniego auta kamerkę G1WH - chcę ją teraz dodać do O3. Jakie są patenty spełniające wymagania:
-brak kabelków
-kamerka włacza się/wyłącza na np. włączenie/wyłączenie zapłonu
No i niestety nawet w 1% elektrykiem nie jestem...
Zostaw komentarz:
-
-
Bez kabelków to raczej trudno coś znaleźćZawsze coś musi kamerę zasilać. Ja w S2 mam pochowane, ale jednak mam. Podpięte "po kluczyku" gniazdo zapalniczki, w nim zasilacz Mio538 i kabel do kamery. Wszystko pod tapicerką. Mio mam na krótkim mocowaniu przyklejanym do szyby. Umiejscowione za lusterkiem tak, że nie widzę kamery z fotela kierowcy. Dodatkowo Mio ma definiowany czas wyświetlania obrazu, więc mam chyba wybraną opcję 10s, więc nic mi w nocy nie świeci.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: