Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, nagrania nocne są dobre? W upalne dni masz problem z rozmazanym (lekko) obrazem? Tzn z mniejszą ostrością? Jakbyś raz jeszcze miał wybierać to kupiłbyś raz jeszcze DODa LS430W czy już najnowszy model czyli LS460W?

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    To, że za kilka stówek nie musi oznaczać że to niezawodny sprzęt. Miałem kiedyś doda 600 który gubił nagrania a też kosztował nie mało.
    Mam nadzieje, że ten posłuży długo i nie podzieli losu poprzednika "w śmietniku".

Za jakieś pół roku kolejna relacja...

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, DOD to nie G1WH - za tyle stówek to musi działać...

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Mija ok 11 miesięcy od użytkowania dod'a ls 330w.
    Nie był robiony żaden upgrade softu.
    Zamontowany na stałe, ciągłe użytkowanie.
    Ani jednej zwiechy, nagrania dzień/noc nadal super jakości.
    Żadnych zapisywanych błędów na karcie ani przerw między nagraniami.
    Temp. przetestowane: 45* w słońcu - cały dzień stało auto i na razie max -15 przez noc w okresie zimowym.

Oby tak dalej :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Mój G1WH przez chwilę widział tylko kartę 4GB. Niestety, tylko raz dał sobie wgrać nowy firmware, ten sam, co wcześniej i teraz juz żadnej karty nie widzi. Cyrkuje tez z ładowarką. Pracował z półtora roku.

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Życie...
    Więc jak? Kupujesz tego G1WH :?:

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Dostałem, niestety, 300PLN i bonus w postaci 8pkt. :|

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pstryczek
    jeden nawet taki jak mnie pałki złapały
    dostałeś kwita :?: :dewil

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Pare filmików z drogi mam zgranych, jeden nawet taki jak mnie pałki złapały :P

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    A ja się dalej łamię, trochę szkoda kasy, a filmiki i tak sie kasują w pętli :P
    Nagrywaj w hd i archiwizuj

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    G1WC oprócz tego kondensatora ma podobno słabszą optykę od G1WH. Nie ma potwierdzonej udanej próby wgrania jej softu od DODa LS388W. A szkoda, bo byłoby to bardzo ciekawe rozwiązanie...
    BTW.Popularność G1WH/C wynika z jej ceny co do jakości nagrań a nie trwałości...

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Rosomak
    vaz, jeżeli da sie do niego zapakować firmware od DODa LS388W to i owszem - kondensator lepsiejszy jest...
    Nie wziąłem pod uwagę możliwości zmiany softu a to istotne jest. W mojej poprzedniej kamerce oryginalna bateria Nokia trzymała pojemność niecały rok a na koniec zwiększyła objętość w czasie pobytu w Grecji, sama kamera stopiła się. Dlatego wybrałem zasilanie z kondensatora.

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    A ja się dalej łamię, trochę szkoda kasy, a filmiki i tak sie kasują w pętli :P

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    vaz, jeżeli da sie do niego zapakować firmware od DODa LS388W to i owszem - kondensator lepsiejszy jest...

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Zastanawiam się nad G1WH, zrobiliśmy ze znajomym porównanie w nocy i moje MIO358 to szajs :|
    wg mnie lepiej wybrać G1W-C, nowe egzemplarze mają tę samą płytę główną, te same parametry i szerokość kąta a zasilanie kondensatorem eliminuje problemy z eksploatacją baterii w wysokich temperaturach :idea:

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    pstryczek, jak masz konto na autowrzuta.pl to pogadaj ze sprzedawcami w tych sklepach:

Tylko sprawdzone kamery samochodowe. Rejestratory jazdy to nasza specjalizacja. Sami testujemy i wybieramy najlepsze wideorejestratory dla Ciebie. Sprawdź koniecznie naszą ofertę!

może jeszcze jakiś rabacik Ci wpadnie...
    Jak z nimi pogadasz to od razu mogą zapodać Ci softa od DODa, bez utraty gwary i ori plik z softem od G1WH aby móc wrócić do poprzedniego firmware... ale to wszystko kwestia indywidualnych uzgodnień...

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Jeszcze nie wiem, ale chyba u nas

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    pstryczek, Gdzie masz zamiar kupić? U nas czy bezpośrednio od chińskich wafli ryżowych :?:

Zostaw komentarz:

• Klima
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez namo
    To zwykłe urządzenie z softem Janosika jaki można ściągnąć na Adroid czy iOs.
    Gwoli ścisłości, na WP również jest Yanosik

DVR wbudowane np. w lusterko mają ruchomą "optykę", także można je ustawić niezależnie od ustawienia lusterka.

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Jak tylko zakupię to pokombinuję. :P

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Zastanawiam się nad G1WH
    jak już kupisz to G1WH to zapodaj softa od DODa LS388W i jeszcze będziesz mial ładniejszy obraz niż ten znajomy z ori softem G1WH 8)

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Zastanawiam się nad G1WH, zrobiliśmy ze znajomym porównanie w nocy i moje MIO358 to szajs :|

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Adrian
    i co 6 miesięcy 99 zł za transfer danych, bez tego nie działa nic.
    To już totalna dyskwalifikacja tego czegoś :!: :!: :!:

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Adrian
    A tak na prawdę do jest zwykly tablet na androidzie który ma nakładkę Yanosika.
    Dokładnie i to z podzespołami, lekko powiedziawszy... kiepskich parametrów...

Zostaw komentarz:

• Adrian
    odpowiedział(a)
    piotrek_os, wygrałem kiedyś takie urządzenie w konkursie. Przetestowałem przez 7 dni i sprzedałem. Yanosik sam w somie jak ktoś używa to wie jak działa. Natomiast nawigacja nie pasowała mi zupełnie. Jeśli chodzi o rejestrator to jakość nagrania nie jest najelpsza. Do tego musisz zapłacić za to 499 zł i co 6 miesięcy 99 zł za transfer danych, bez tego nie działa nic. Dla mnie to strata kasy. A tak na prawdę do jest zwykly tablet na androidzie który ma nakładkę Yanosika.

Zostaw komentarz:

Pracuję...