Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    lukasz81, zobacz tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80816
    znajdź u siebie wolne gniazdo 12V po zapłonie w skrzynce lub zrób by-pass jak wyżej z bezpiecznika i daj bezpiecznik 3A na kamerkę.
    By-pass można kupić na allegro.

Ja mam tak jak w linku powyżej mam 12V po zapłonie.

Zostaw komentarz:

• lukasz81
    odpowiedział(a)
    Panowie,
    Jak i gdzie macie podpięte rejestratory? Zaczynają i kończą one nagrywać po przekręceniu bądź wyjęciu kluczyka. W O2 FL jest lipa bo bo zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka zapalniczka dalej jest zasilana. Poza tym z przodu podpinam CB i wolałbym tam nie mieć bajzlu z kolejnymi kablami. Gdzie najlepiej i najprościej wpiąć się w instalację z gniazdem na kablu aby zasilanie było odcinane po wyjęciu kluczyka?

Zostaw komentarz:

• Dig Dug
    odpowiedział(a)
    hsurim, Dzięki, spoko forum. Dzisiaj czytałem trochę i duża kopalnia wiedzy.

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Dig Dug
    hsurim, A nie można by podejść do tematu tak:
    (...)
    Można podejść tak - http://autowrzuta.pl/index.php

Zostaw komentarz:

• Dig Dug
    odpowiedział(a)
    Rosomak, Powiem Ci, że ja nie mam zaufania do używanych, bo z doświadczenia mam przekonanie, że jak ktoś sprzedaje używkę, to zazwyczaj jej coś jest. Albo upadł i czasem coś nie działa, albo zamoczył się i właściciel ucieka ze sprzętem zanim się zepsuje, bo wie, że w każdej chwili coś może paść. A nikt nie odda za pół ceny dobrego sprzętu.
    Wiem, że zdażają się wypadki, innego podejścia, ale jest ich tak mało, że lepiej nie ryzykować.

Jak mam dać za używkę 500 zł i to znajdę pozostałe 250 zł na nówkę za 750 zł, gdybym miał taki pułap cenowy. Jak wejdzie w życie ten chory przepis o pierwszeństwie pieszych to kupię ten droższy, a jak nie to zakupię tańszy. Koło października będę decydował.

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Dig Dug, to poszukaj DODa LS430W używki. Da radę trafić za 500zł. On jakością nagrań przebije wszystkie nowe za tą kwotę.

Zostaw komentarz:

• Dig Dug
    odpowiedział(a)
    Rosomak, Dzięki za info. Może teraz ktoś jeszcze dopisze się do listy z pośrednimi cenami i będzie OK.

Ja szczerze będę myślał nad takim do 500 zł max, ale z nastawieniem, że jest np. znacząco lepszy od tego za 250 zł. Tzn. że warta swojej ceny. Za mało jeźdźę, żeby rozpatrywać te powyżej 500 zł.

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Dig Dug, a więc do 250zł (z polskiej dystrybucji) dobry jest G1WH (można wgrac soft od DODa LS 388W).
    Jeżeli chodzi o jakość nagrań, z ceną od ok. 600zł do 900zł to polecam: Vicovation M4, DOD LS430W lub 330W, DOD LS460W lub 360W.

Osobiście polecam DODa LS460W.

Zostaw komentarz:

• Dig Dug
    odpowiedział(a)
    hsurim, A nie można by podejść do tematu tak:

- stwierdzić, że do powiedzmy 300 zł nie opłaca się kupować i najtańszą sensowną opcją jest ... ten i ten model, albo kilka
    - potem powiedzieć, że następnie po dopłacie 100 zł, to jest ten itd. do pułapu czy ja wiem, 1000 zł jak kogoś stać.

Ja nie znam się i chętnie bym usłyszał takie informacje zebrane i aktualizowane co pół roku przez znawców tematu.
    Sądzę, że jak są fascynaci takich sprzętów, to dla nich nie ma problemu takie info zebrać.

Ja się przymierzam poczytać i posprawdzać o czym mowa w ostanich 10-15 zakładkach tego wątku, ale chętnie bym poczytał taki 2-3 posty wykładające kawę na ławę. :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Tani, tzn do ilu ?

Zostaw komentarz:

• benito
    odpowiedział(a)
    Ja właśnie szukam jakiegoś niedrogiego wideorejestratora. Możecie polecić jakiś tani?

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Przydatne też jest 1080p/60 fps - dobrze widoczne są wówczas nawet drobne szczegóły, np. tablice pojazdów nadjeżdżających.

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    prestigio roadrunner 505 która ma na pokładzie wszystko co niezbędne: hd, nagrywanie w pętli, wbudowany wyświetlacz, uruchamia się zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce.
    99% kamer to ma, jakośc nagrania, głównie w nocy się liczy...

Zostaw komentarz:

• jareckib
    odpowiedział(a)
    blackrs,

Obecnie kamerki w dobrych cenach mają na Motointegrator. Mają tam też duży wybór kamerek zarówno z wbudowanymi wyświetlaczami jak i bez (chociaż te z wbudowanym i to chyba lepsza opcja). Gdybym miał coś konkretnego polecić, to pewnie byłaby to kamerka full hd prestigio roadrunner 505 która ma na pokładzie wszystko co niezbędne: hd, nagrywanie w pętli, wbudowany wyświetlacz, uruchamia się zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce.

Zostaw komentarz:

• ale_jak_to
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ale_jak_to
    Zamieszczone przez Rosomak
    Co bysce polecili na kondesatorze? FULL HD.
    ale_jak_to, Vicovation Marcus 4
    Kolego a jakbys mial wybierac miedzy M4 a cvr-a7810 ?
    Wiem, ze pytalem o kond. a to jest na baterii ale jakosciowo i funkcjonalnie chyba lepiej niz M4?

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    wideorejestratory24.pl oraz kamerysamochodowe24.pl
    Dla userów są rabaty...
    a coś więcej na temat tych rabatów i jak je u nich dostać
    będę zamawiał 2 kamery.
    dzięki
    lepiej na kondensatorze czy na baterii bo się na tym nie znam... ?

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    ale_jak_to, no ale napisałeś o kondensatorze, a "to" co podałeś ma akumulator Li-Ion...

Zostaw komentarz:

• ale_jak_to
    odpowiedział(a)
    Kolego a jakbys mial wybierac miedzy M4 a cvr-a7810 ?

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    dzięki

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    blackrs, albo kupujesz po taniości z ChRL albo najlepiej przez autowrzuta.pl jest tak dwóch sprzedawców: wideorejestratory24.pl oraz kamerysamochodowe24.pl
    Dla userów są rabaty...
    A co do softa to albo ori G1WH albo do niego wgrasz od DODa LS388W

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    koledzy mam pytanie dotyczące g1wh. jestem zainteresowany jego zakupem jednak w każdym sklepie piszą co innego odnośnie softu itp.
    która to w końcu wersja jest najlepsze? z którym softem z jakiego terminu. i która to wersja jest ori? z brazowym procesorem czy czym tam...? wiem ze sa jakieś podróbki w innych pudełkach. można sie pogubić....
    kupował moze ktoś ostatnio i ma sprawdzonego sprzedawcę, który miał dobrą cenę?
    z góry dzięki za odpowiedzi

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Deo
    odpowiedział(a)
    ale_jak_to, ja mam Mobius z obiektywem C i śmiało mogę go polecić.
    W planach mam umieszczenie samej soczewki w okolicach lusterka a całą resztę wrzucę w podsufitkę :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• ale_jak_to
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Rosomak, trochę za wcześnie na takie deklaracje, ale jak nie będzie żadnego fakapu przez następny rok użytkowania to będę mógł polecić ls330w. GPS jest mi zbędny więc do 430w nie dopłacałem. Żadne rozmazania obrazu w upale nie występują.
    460w ma już inny przetwornik od Sony, ale nie wiem na ile ten sprzęt został już przetestowany. Jak dla mnie stosunek ceny do jakości najlepszy był w 330w.
    Tu masz porównanie 430w i 460w, sam zdecyduj czy wywalanie kolejnej setki ma sens

Zostaw komentarz:

Pracuję...