Rosomak, miałem w schowku nie ten link co trzeba :wink:
już poprawione...
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
[ Dodano: Nie 01 Lis, 15 15:33 ]
Zamieszczone przez skipper.uhttps://www.youtube.com/watch?v=3eJ1bOoQjKk
Raczej to nie było wczoraj tylko 30.12.2014r
Zostaw komentarz:
-
-
mam pytanie, jest jakiś temat z gdzie można umieszczać swoje nagrania z rejestratora?
Wczoraj jechałem A4 z Wrocławia do Krakowa, wstawiam swój filmik z bramek (jak ominąć korek):
podobnie było poprzedniego dnia na trasie Kraków -Wrocław, na bramkach w Gliwicach korek a 3 pasy Viatool puste a przecież na nich też można pobrać bilet.
Zostaw komentarz:
-
-
Przeciążenia w DATAKAM PLAYER pokazywane są w m/s2 (metry podzielone przez sekundę do kwadratu). Czyli jednostką z układu SI - można się było spodziewać
Zostaw komentarz:
-
-
Widzę, że będzie problem.
Stan nieważkości owszem 0g, ale w stanie spoczynku, a nawet ruchu jednostajnego (niezmienny kierunek i prędkość), też jest 0g. Jeżeli jadę samochodem ze stałą prędkością, to akcelerometr pokazuje 0. Zaczyna pokazywać coś, gdy skręcam lub hamuję lub przyspieszam. jechałem spokojnie, bardzo spokojnie. Deszcz, ciasno na jezdni. A wyniki pokazywane przez DATAKAM, to 4.3 w szczycie. 4.3 g to już poważne przyśpieszenie. Na suchym asfalcie przy dużych szybkościach owszem, może sięgnie. Ale na mokrym, na ulicy...
Tak w ogóle, to masakra - pierwsza zasada dynamiki (klasycznej pana Newtona) się kłania.
Zostaw komentarz:
-
-
MrokJ, 1/10 to prawie stan nieważkościw kosmos leciałeś?
to ja też chcę :jump: w stanie spoczynku na człowieka działa 1g więc 4 jest całkiem możliwe
(w stanie nieważkości oddziałuje na człowieka 0g)
Zostaw komentarz:
-
-
rafiki, dobra, pierdoln@łem sie. właczył mi sie CapsLock, pasi? Już OK?
Zamieszczone przez MrokJRaczej nie. Wczoraj zrobiłem testową jazdę z rejestratorem ORLLO SX-610G i miałem w szczytach ponad 4 jednostki.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RosomakMniemam że to międzynarodowy standard, tj. "G"
Określamy je przyjmując jako jednostkę przyspieszenia 1 g, czyli przyspieszenie ziemskie, które równa się 9,81 m/s2.
g ~ 9,81 m/s2
natomiast
stała grawitacji
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RosomakMniemam że to międzynarodowy standard, tj. "G"
Określamy je przyjmując jako jednostkę przyspieszenia 1 g, czyli przyspieszenie ziemskie, które równa się 9,81 m/s2.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmKoledzy pacjent MiVue 528. Jaką max kartę obsługuje??
Karty od 64GB wzwyż fabrycznie używają formatu plików exFAT, trzeba je formatować na FAT32.
[ Dodano: Czw 22 Paź, 15 14:58 ]
Zamieszczone przez MrokJCzy ktoś wie może, w jakich jednostkach są pokazywane przeciążenia w DATAKAM PLAYER?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Czy ktoś wie może, w jakich jednostkach są pokazywane przeciążenia w DATAKAM PLAYER?
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy pacjent MiVue 528. Jaką max kartę obsługuje?? Możecie coś polecić??
Ps. tryb parkingowy wyczuwa ruch i uruchamia nagrywanie. Czy w tej kamerce ten tryb uruchamia się również w przypadku uderzenia??????
ps2. Kamerka podłączona tak że wyłącza się po wyłączeniu zapłonu. A co w trybie parkingowym?? Czy ktoś próbował z tzw Smartboxem. Czy może podłączyć to jakoś inaczej aby kamerka kręciła też po wyłączeniu auta??
Dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
Ja dorobiłem gniazdo zapalniczki pod klapka bezpieczników przy lewych drzwiach, tam jest kilka bezpieczników, nie było trudno znalesc jedno puste gniazdo gdzie napiecie zanika po zgaszeniu silnika. Miejsa jest wystarczająco zeby zchoac wszystko pod klapką.
Tam zasililem kamere i radio CB - smiga bez zarzutów.
Zrobie fotke to wrzuce
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RosomakZamieszczone przez lukasz81Pytanie tylko o demontaż tapicerki słupka A. Mam na nim zaślepkę z oznaczeniem AIRBAG. Tam jest kurtyna? Jak to rozebrać żeby czegoś nie skopać?
Można też nie demontować plastiku słupka, tylko puścić przewód między szybą a słupkiem (wejdzie), lub od strony drzwi. Dalej podsufitką (też wejdzie) i wyprowadzić wtyczkę USB w okolicy lusterka.
Zostaw komentarz:
-
-
A ja modelowo 2007 i w kabinie i w bagażniku cały czas mam zasilanie w gniazdach zapalniczki.
Zostaw komentarz:
-
-
greg44, Auto jest po-leasingowe (a więc raczej nikt tam nic nie robił) a jeśli chodzi o zasilanie zapalniczki gdzieś kiedyś czytałem że "Combi" ma zasilanie w kabinie cały czas a w bagażniku po kluczyku, natomiast "Liftback" ma po kluczyku w kabinie bo nie ma gniazda w bagażniku.
Ale ile w tym wszystkim prawdy to nie potrafię powiedzieć
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez aryziomexu mnie w OIIFL pojawia się napięcie w zapalniczce tylko po zapłonie i nic z nią nie było robione. Tyle że ja mam liftback a ty Combi to pewnie dlatego :/
Zostaw komentarz:
-
-
lukasz81, u mnie w OIIFL pojawia się napięcie w zapalniczce tylko po zapłonie i nic z nią nie było robione. Tyle że ja mam liftback a ty Combi to pewnie dlatego :/
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lukasz81Pytanie tylko o demontaż tapicerki słupka A. Mam na nim zaślepkę z oznaczeniem AIRBAG. Tam jest kurtyna? Jak to rozebrać żeby czegoś nie skopać?
Można też nie demontować plastiku słupka, tylko puścić przewód między szybą a słupkiem (wejdzie), lub od strony drzwi. Dalej podsufitką (też wejdzie) i wyprowadzić wtyczkę USB w okolicy lusterka.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Rosomaklukasz81, zobacz tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80816
znajdź u siebie wolne gniazdo 12V po zapłonie w skrzynce lub zrób by-pass jak wyżej z bezpiecznika i daj bezpiecznik 3A na kamerkę.
By-pass można kupić na allegro.
Ja mam tak jak w linku powyżej mam 12V po zapłonie.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: