hsurim, przetwornik jest ustawiony na 1920x1080 pikseli, ale (...) musiałem założyć szkło "wide angle", bo kamera miała zbyt mały kąt widzenia.(...)
I to jest przyczyną, tak 'rozmytego' obrazu - wygląda to, jak w 720p.
Ale muszę Ci powiedzieć, że coraz bardziej pociąga mnie idea raspberry Pi.
Hamuje mnie "tylko" :mryellow brak wiedzy na temat programowania.
hsurim, przetwornik jest ustawiony na 1920x1080 pikseli, ale ta kamerka dedykowana do PI nie ma niestety najlepszych parametrów i nie ma jak podłączyć innej ze względu na zamknięty kod firmware. Dodatkowo musiałem założyć szkło "wide angle", bo kamera miała zbyt mały kąt widzenia.
Wrzucam nocne nagranie. Szału nie ma.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wO5kTebAJS8[/youtube]
Witam wszystkich, postanowiłem dorzucić swoje trzy grosze do tematu, kwota do 199 pln i wyszło Prestigio RoadRunner 505, jakość nagrania musicie ocenić sami, ja osobiście myślę że tragedii nie ma poniżej link
(...)
szukam małej kamerki w rozsądnej cenie z dobrą jakością nagrania
(...)
Pytasz o dwie rożne kamerki - mała i tania, oraz z dobrą jakością nagrywania.
Obejrzyj sobie filmiki na YT i sam ocenisz, czy jakość jest wystarczająca.
Jak dla mnie, to jej FHD, chyba tylko stało obok prawdziwego FHD - wygląda to jak rozciągnięte 720p.
Ciekawe jak nagrywa z tak ciemnym obiektywem w nocy
(...)
Duża rozdzielczość i bitrate, dodają sporo walorów użytkowych - w nocy i w oświetleniu ulicznym jest doprawdy bardzo dobrze.
Tak więc patrząc na wartość samej przesłony, można mieć mylne wyobrażenie.
Nie jest oczywiście tak znakomicie, jak w wypadku DOD460, ale głównie postawiłem na zapis dzienny i nic lepszego nie znalazłem.
A ja od ponad pół roku użytkuję CVR-A7810-G.
Korzystam z najwyższej rozdzielczości - 2304x1296p (wcześniej 2560x1080p).
Obraz, niewiarygodna 'brzytwa'.
Niezły kawałek musiałeś przejechać na Łąkową do osiedlowego toi toi-a :diabelski_usmiech
Akurat mam remont klatki schodowej i postawili mi pod oknami taki wychodek. Dobrze że zima to okna za bardzo nie otwieram
Będę jeszcze testował. Mam pytanie czy u ciebie można w opcjach ustawić by na kamerce ekran się nie świecił podczas nagrywania :?: .
eaglemirek, Niezły kawałek musiałeś przejechać na Łąkową do osiedlowego toi toi-a :diabelski_usmiech
Sprawdź jakość nagrywania mowy. Bardzo musiałem podgłośnić aby usłyszeć mowę. Mam porównanie do g1wh, gdzie nagrywa bardzo wyraźnie na niskim poziomie głośności (w trakcie odtwarzania) :idea:
Nie. Jest różnica na niekorzyść w porównaniu do G1WH, którego wcześniej miałem. Kupiłem jesienią i nie polecam.
Poszperaj na autowrzucie co kupić a najlepiej albo kup konkretnie G1W-H li C (z kondensatorem).
Ja w grudniu kupiłem w G90-C i jestem bardzo zadowolony.
Zostaw komentarz: