Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
Ktoś może polecić wideorejestrator, który:
- nagrywa przód i tył
- dobry obraz w nocy i dzień (pod słońce)
- wyraźnie rejestruje nr tablic bez względu na warunki atmosferyczne
- posiada tryb parkingowy
Zastanawiam się nad Viofo A129.Ostatnio edytowany przez michul3k; 40686.
Zostaw komentarz:
-
-
A jest coś takiego, że są dwie nieduże kamerki, jedna na przednią szybę do rejestrowania, a druga na tylną jako kamera cofania, a wyświetlacz i rejestrator osobno? Ukryłbym go w schowku na środku deski i by sobie wyjeżdżał jak bym odpalał auto albo włączał wsteczny...
Zostaw komentarz:
-
-
Według mnie wyswietlacz musi byc ale można ustawić wygaszanie ekranu. Czasem jak kamera dużo nadpisuje, to łapie bład i przestaje nagrywać. Trzeba wyciagnąć na chwilę kartę. Bez wyświetlacza to chyba będzie cieżko wychwycić.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobra, poczytałem ostatnie 5 stron i teraz ja proszę o podpowiedź.. Kamerka, która dobrze nagrywa w dzień i w nocy, coś niedużego, do kupienia w Polsce, nie musi być wyświetlacza i trybu parking, ma się odpalać po uruchomieniu silnika i gasić po wyłączeniu silnika budżet do 800 zł.Ostatnio edytowany przez michumal; 45250.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie. Miał ktoś taki przypadek z Mio358. Karta pamięci sama wyskoczyła z kamerki w nocy. Znalazłem karte na ziemi ale próba jej wsadzenia kończy się jej "wypluciem" . Tzn. Klika klika ale coś nie chce zaskoczyć i wyrzuca mi kartę z urządzenia. Jakby jakaś zapadka nie łapała. Spotkał się ktoś z czymś takim ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez elpolacco Zobacz wpisPodsumowują:
G1WH - wytrzymał 3 miesiące
A119 - wytrzymał 1 rok i 2 miesiące.
Podpięta na stałe lato zima ?
Jeżeli chodzi o kamery to polecam autowrzuta.pl Lektury na miesiąc
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez popek1916 Zobacz wpisNiestety jest tak że za każdym razem gdy się rusza samochodem to trzeba wyłączyć wykrywanie ruchu. Słabo to jest rozwiązane
Zamieszczone przez popek1916 Zobacz wpisJa osobiście zasilanie kamery mam podpięte na stałe więc nagrywa mi cały czas
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
Mnie irytuje w Xblitz X5 czujnik ruchu, jak go wyłączę to nie rejestruje "parkingu" jak złapie ruch ale jak jest włączony jadąc np. po drodze ekspresowej kamera się wyłącza i przestaje rejestrować.
Mam ustawione nagrywanie w pętli 10 minut a on raz nagrywa 5 min, raz dwie a raz kilka sekund. Jak wyłączę czujnik ruchu to nagrywa normalnie.
O co w tym chodzi? Miał ktoś taki problem?Ja osobiście zasilanie kamery mam podpięte na stałe więc nagrywa mi cały czas
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam od boku go pro ale fakt, u mnie szczęka się nie podnosi.
Jedyne co mi do głowy przychodzi to albo Garmin Virb albo Action Cam od Sony
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisJa używam GoPro Hero5 session montowana na kask.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja używam GoPro Hero5 session montowana na kask.
Zamieszczone przez eaglemirek Zobacz wpisCze jesteś pewien że kamerka obsługuje 64 GB ??
Zamieszczone przez popek1916 Zobacz wpisWkladalem kartę 2 GB ale starej generacji i wogole nie chciał jej obsłużyć.
Mnie irytuje w Xblitz X5 czujnik ruchu, jak go wyłączę to nie rejestruje "parkingu" jak złapie ruch ale jak jest włączony jadąc np. po drodze ekspresowej kamera się wyłącza i przestaje rejestrować.
Mam ustawione nagrywanie w pętli 10 minut a on raz nagrywa 5 min, raz dwie a raz kilka sekund. Jak wyłączę czujnik ruchu to nagrywa normalnie.
O co w tym chodzi? Miał ktoś taki problem?
Zostaw komentarz:
-
-
Macie jakieś doświadczenia z kamerą na kask (motocyklowy) bez ekranu, polecicie coś?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez piotrek_os Zobacz wpisja myślałem o C320 - to chyba takie samo urządzenie. Ma ktoś z Was? Zadowoleni?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gacek1 Zobacz wpis
Swoją drogą ja od niedawna mam na pokładzie Mio C325 i powiem wam że nagrywa przednio.
https://www.mio.com/pl_pl/mivue-c325
Zostaw komentarz:
-
-
Problem rozwiązanyPomógł ten link:
https://www.wideorejestratory24.info...r-dod.html?m=1
I działa bez problemów. Wkladalem kartę 2 GB ale starej generacji i wogole nie chciał jej obsłużyć. Na szczęście się udało bo paragonu nie znaleźliśmy
Mam jeszcze jedno pytanie do kolegów. A mianowicie chce podłączyć kamerkę tak by miała zasilanie cały czas. Chcę wpiac się w bezpieczniki. Mam baypas, bezpieczniki 5 i 10. Tylko niewiem w który się wpiac by napięcie było cały czas.
Zostaw komentarz:
-
-
Obsługuje do 128GB więc powinna śmignąć. Coś jest w takim razie z kamerą.
Zostaw komentarz:
-
-
Może masz za wolną kartę. Na inne j karcie prubowałeś??? To że karta jest w klasie 10 to nie wszystko.
Swoją drogą ja od niedawna mam na pokładzie Mio C325 i powiem wam że nagrywa przednio.
Zostaw komentarz:
-
-
Cze jesteś pewien że kamerka obsługuje 64 GB ?? Formatowałeś do NTFS czy do FAT
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Zostałem ostatnio (nie)szczęśliwym posiadaczem kamerki Xblitz x5 wi-fi,a mianowicie problem jest z tym że gdy wkładam kartę pamięci Samsung Evo plus 64 GB. Kamera wyświetla mi błąd i każe ja sformatować. Gdy załączam funkcje formatowania w kamerze, wyskakuje komunikat proszę czekać i trwa to najdłużej ile wytrzymałem to około 3 godzin. Kartę formatowalem na dwóch komputerach i jeszcze na telefonie i nic. Na kompach i w telefonie działa bez zarzutu, a w kamerce tylko format i proszę czekać. Może mi ktoś doradzić jak to ugryźć żeby działało?Z góry dzięki za pomoc. A żeby było śmiesznie był to prezent od mikolaja i żona tak schował paragon że chyba go wyrzuciła
Zostaw komentarz:
-
-
XBLITZ Black Bird 2.0 GPS, ktoś używa?
Warto?
Ewentualnie XblitzX5 WiFi?Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja miałem G1WH i znam doskonale problem zerowania daty. Na początku była to kwestia zużytego akumulatora, ale wymiana na nowy niewiele pomogła. Kamera resetowała datę i godzinę nawet w trakcie jazdy, jak była non stop do prądu podłączona. Zaniosłem ją do elektronika, czy warto coś z tym zrobić, ten spojrzał, ryknął śmiechem że płyty głównej za 30 zł nie ma sensu ekonomicznego nawet dotykać. Dorżnąłem i kupiłem Viofo WR1 z kondensatorem. Problemy się skończyły. Nigdy więcej żadnej chińszczyzny.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: