piotrek_os, Nie wydaje mi się to szczęśliwym rozwiązaniem. Kamerka chyba nie możliwości skierowania obiektywu przez użytkownika a to znaczy że jeżeli ustawisz ekran tak by coś na nim widzieć to kamerka nagrywa cuda ale nie drogę. Musi być zamontowana na szybie by kamerka mogła cokolwiek widzieć a 6" to sporo jak na szybę (widoczność) pomijam że np na Słowacji nie możesz nic mieć na szybie :!: X urządzeń w 1 to nie zawsze dobre rozwiązanie Ale to tylko moje skromne zdanie
piotrek_os, imo jak coś jest do wszystkiego to jest do .....
Rejestrator to rejestrator a nie aparat, kamera do zwiedzania miasta czy nawigacja. Im więcej tego napakują to każda z tych opcji będzie słabo dopracowana.
Wszystko zależy jakie masz wymagania, moim priorytetem był zakup małego dvr żeby go ukryć na stałe i nie podłączaż i ustawiać za każdym razem.
Z janosika korzystam jak napisał namo z darmowej aplikacji w tel i działa bez zarzutu.
Zostaw komentarz:
Guest replied
To zwykłe urządzenie z softem Janosika jaki można ściągnąć na Adroid czy iOs.
5 min. - ok. 560 MB, 1920x1080 30 klatek na sekundę, format MOV
Wychodzi mi identycznie przy w/w parametrach, ale na DOD LSW 430.
Jeździłem na karcie 32, ale było dla mnie mało i teraz wsadzona 64.
Przeszedłem też na HD ready (720p) i teraz mieści się na karcie ~19,5 h.
Mirek, ile Tobie nagrywa się na karcie 32 GB i jakiej firmy masz kartę.
Kartę to mam Sandisk 32GB Ile wychodzi na kartę to nie wiem ale na pewno więcej niż te 5h (myślę że 8-9h) bo tak jak pisałem pliki mają w dzień wagę około 350MB Kiedyś miałem inną kamerkę i mimo że nagrywała w HD a nie fullHD to plik 15min ważył ponad 1,5GB ale format zapisu był inny (nie pamiętam jaki)
To ile "warzy" twój plik 5min :?: że tylko 5 h na 32GB w jakim formacie masz ten zapis :?: Mio zapisuje w MOV i waga takiego pliku to w dzień około 330-350 MB
Mirek, ile Tobie nagrywa się na karcie 32 GB i jakiej firmy masz kartę.
Ja zakupiłem przed wyjazdem do AL Mio 538 i zastanawiam się nad kartą 32 GOODRAM lub Samsung
Zakupiłem G1W-C z softem z 10.04.2015, do tego karta microSD GoodRam 32GB, zasilanie przez zmodyfikowaną ładowarkę do SE (brak zakłóceń FM i CB). Wybrałem kamerę z kondensatorem żeby uniknąć problemów z baterią. Kamera działa płynnie, nie wiesza się, jakość obrazu i dźwięku bardzo dobra w porównaniu z Tracerem. Obserwuję dalej
W uzupełnieniu, teraz G1W-C mają tę samą płytkę (brązową) i optykę co G1WH, różnica pozostaje w zasilaniu.
To ile "warzy" twój plik 5min :?: że tylko 5 h na 32GB w jakim formacie masz ten zapis :?: Mio zapisuje w MOV i waga takiego pliku to w dzień około 330-350 MB
Jakie najlepsze paramenty kamery ustawić w rejestratorze G1WH?
Jaka ilość klatek na sek, jaka częstotliwość itp?
ja jeżdżę od prawie miesiąca z G1WH
wg mnie super kamerka, nic się nie zawiesza nie psuje
ja mam ustawienia maksymalna jakość i pętla 5 minut, na karcie 32 GB mieści się ok. 5 godzin,
raz przy ostrym hamowaniu na czerwonym świetle zabezpieczyła zapis :lol:
Witam, od ponad roku jestem użytkownikiem Mio MiVue 538 Deluxe. Dosyć przyzwoite urządzenie, niezła jakość nagrywania obrazu i dźwięku, słabą bateria przynajmniej w moim przypadku, brak możliwości wyłączenia zapisu prędkości, urządzenie póki co(odpukać w niemalowane) bezawaryjne
endryu, wstyd będzie napisać że nawet o niej nie wiedziałem...a jak wygląda kwestia wieszania się i obsługi kart pamięci bo mam dwie 32gb 6 i 8 klasy ale żadnej z 4 klasy.
Zostaw komentarz: