Miałem Prestigio chyba 500 , usmażyła się wewnątrz (cała była gorąca), nie polecam , mam G1Wh z chin i działa bez problemu .
Gwarancja Prestigio działa , wymiana w sklepie na Mio
Miałbym wielką prośbę...czy ktoś mógłby mi więcej powiedzieć na temat tej kamerki PRESTIGIO Roadrunner 505 bo właśnie ją chciałbym zakupić..a mając przeznaczone tylko 200zł na to jedynie ona parametrami mi się spodobała..chyba że ktoś wie coś więcej ) byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
(...)
Wykonałem reset kamerki i wgrałem najnowsze oprogramowanie. Dodatkowo zrobiłem format karty sd. Jak na razie w warunkach testowych działa. Zobaczymy co będzie jutro w drodze.
(...)
Czasami sam reset i u mnie pomaga, ale przywrócenie do ustawień fabrycznych (w menu urządzenia) średnio co pół roku, jest niezastąpione - przynajmniej w mojej HD1
hsurim, dzięki za podpowiedz. Wykonałem reset kamerki i wgrałem najnowsze oprogramowanie. Dodatkowo zrobiłem format karty sd. Jak na razie w warunkach testowych działa. Zobaczymy co będzie jutro w drodze.
eaglemirek, wydaję mi się że właśnie tak powinno być no bo jaki sens jest to ciągle zdejmować. Jak miał bym tak ciągle robić to rezygnuje z tej zabawki.
vaz, mój poprzedni model 530 właśnie się trochę przytopił i było widać po obudowie że działał na niego temperatura ale serwis nic nie gadał. W sumie zakres pracy to nie temp w jakiej może być przechowywana. Obecna jest tak jak by z "amelinium" więc mam nadzieję że się nie stopi.
Adrian, Od 2 lat mam Mio też wisi stale na szybie (zjechane MNE i Albania) ostatnio przy tych upałach stała czeszka ustawiona przednią szybą pod południowe słońce, kiedy przyszedłem do samochodu to kamerka się odkleiła a schowek na okulary się otworzył z temp ale kamerce nic się nie stało
Kupiłem w okolicach marca 2015. Przetestuje jeszcze reset ale jak dla mnie sie ugotowała bo w sumie od marca cały czas wisi a parkuje pod chmurką i trochę ostatnio ciepło było w aucie.
Moja kamera w tym roku uległa stopieniu na słońcu w Grecji. Dobrze, że nie spłynęła na deskę rozdzielczą. Sprawdziłem teraz zakres temperatury roboczej, który wynosi 0-40*C.
A myślałem, że tego typu urządzenia są wykonane z tworzyw termostabilnych.
Po jakim okresie użytkowania się wiesza ?
Moją stareńką HD1, średnio co pół roku - ze względu na zwisy - MUSZĘ przywracać do ustawień fabrycznych i wówczas jest OK.
To jakieś jaja żeby pracowała w zakresie 0°-45°C, kto się będzie bawil z noszeniem go do domu zimą i latem :twisted:
Mam niższy model prestigio310i tylko HD działa non stop , ale w opisie techn, nie ma zakresu temp.
Mam pytanie odnośnie użytkowania kamerki. Mam już po raz 2 model Prestigio wcześniejsza 530 uległa uszkodzeniu. Została wysłana do serwisu bo się zawieszała. Wymienili na nową obecnie model 545. I teraz widzę że znowu zaczął się zawieszać. Mam wrażenie że przy obecnej pogodzie kamerka się uszkodziła od temperatury. Czy macie też takie problemy? Może zdejmujecie kamerki na czas postoju? Myślałem że takie urządzenie powinno być dostosowane do panujących warunków na przedniej szybie.
Zostaw komentarz:
Guest replied
Czy ktoś już prowadził 12V w O3 pod lusterko żeby kabel zasilania kamerki tak nie wisiał?
Zostaw komentarz: