Jest juz Prestigio 520 - co ciekawe podobno ma polepszoną jakośc nagrań nocnych oraz mozliwosc nagrywania w 60kl/sek co jest wg mnie super opcją !
1280x720p, 60kl/s
400 zl
Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Hm ... dotychczasowy HD1 bardzo dobrze nagrywa w nocy ....
Ważne - w tym nowym 'wynalazku' - jaka jest praktyczna przerwa pomiędzy kolejnymi filmikami (??)
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
Stwierdzam, że kamerka Omega (jakaś podstawowa, z "klapką")- nie wtrzymała testu bojowego w warunkach normalnych- po mniejwięcej pół roku jazdy- ostrość się "rozjustowała" w na tyle specyficzny sposób- że ostra była szyba i wycieraczka- dalszy plan był rozmazany- rozkręciłem dziada, i kombinuję, co by z tym zrobić.
Generalnie- ocena flaków jest następująca: bateria "działa" przez 5 minut, później zdycha- prawdopodobnie zabiło ją ciągłe włączanie/wyłączanie i mróz.
Wszelakie "połączenia stabilizujące" typu klej na ciepło- przestają się powoli do czegokolwiek nadawać.
Sama płytka drukowana i luty- po zrobieniu zdjęcia makro- powoli można zauważyć skutek montażu bezołowiowego i mrozu- powoli się utlenia...
Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Omega którą ma mój Tatko strzelała kartami- przerobiłem ją trochę- z gniazda sd wywaliłem mechanizm zatrzaskowy, który był wyłamany od nowości- karta wchodzi i tak z oporem, i po dwóch miesiącach od "naprawienia" tego problemu- ani drgnęła.
Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Zdecydowanie potaniała "moja" kamerka i przesyłka w cenie, 388,4 pln wychodzi z kartą 16GB z paypala, imo warto: DVR GS5000
Właśnie Koledze zamówiłem bo póki co nic ciekawszego nie widzę.
Ja czekam jak mowilem na Mio 388 za 179 dolcow na ebay jest filtr polaryzacyjny i imho lepsza jakosc nagran niz na 358 zobaczcie sobie nagrania z aukcji...
Find many great new & used options and get the best deals for Mio Mivue 388 Full HD Car Recorder DVR /GPS Logger w G-Sensor ★130 Wide Angle★ at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!
Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Mnie forma tej Mio nie pasuje - moja chowa się w całości za lusterkiem, z przodu nie rzuca się w oczy, ze środka prawie wcale jej nie widać - Żona ją wypatrzyła w drodze powrotnej z Chorwacji, czyli po jakichś 2,5kkm :lol:
Moja też po mnie jeździła, ale film powyżej załączam do wniosku o odszkodowanie za rozwalone koło 1:16 trafiłem dziurę, prędkość 43kmh. Film powinien mocno pomóc.
To qlwa w ogóle jakieś jaja były - przejechałem koło kilometra i słyszę, że coś klepoce. To zacząłem szukać równiejszego asfaltu, wyłączyłem radio i słucham - no klepoce... Za ok 3 km zatrzymałem się na przystanku - flak
Co ciekawe system od ciśnienia w kołach działa świetnie - jak wyjadę od gumiarza, czy coś dopompuje to krzyczy sprawdź opony i muszę resetować. Tu przejechałem kilka km na flaku i ani nie pierdnął
WTF ???
Dziura słuszna była. Ale uwaga też słuszna, muszę uciąć filmik zaraz za dziurą, żeby nie było głupich tłumaczeń :diabelski_usmiech
Gdzie w O1 podpinacie kamerki żeby włączały się po uruchomieniu silnika? Moja O1 ma tylko elektryczne szyby z przodu i jak podłączę do zapalniczki to nie mogę jej wyłączyć guzikiem tylnych szyb. Zastanawiam się żeby zrobić jakieś nowe gniazdo do podpięcia kamery tylko musiałbym wpiąć się gdzieś gdzie napięcie pojawiające się po przekręceniu kluczyka.
opermon, wyciągnij sobie nowe łącze spod kolumny
kierowniczej albo bezpośrednio od bezpieczników.
Tak chcę zrobić tylko nie wiem gdzie znaleźć +12V po włączeniu zapłonu. Czytałem, że albo z włącznika świateł, albo z żarówki ze schowka. Jak bym miał ciągnąć kabel z bezpieczników to do którego się podpiąć?
Komentarz