czyli co? kupa?
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
Jak dla mnie to zwykły chinol (z złym tego słowa znaczeniu), nie specjalnie wart zainteresowania. Mnie odstraszają wielkie napisy full HD, i nieprzydatne diody. Jakoś zauważyłem zależność, że rejestratory poważane w środowisku i uważane za jedne z lepszych, tych diod jednak nie posiadająPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
VAKOSS Wideorejestrator VAKOSS MV505 WIDEOREJESTRATOR ⭐ w Media Expert! ➤ Maksymalna rozdzielczość nagrywania filmów: 1280 x 720, Maksymalna rozdzielczość nagrywania filmów: 1280 x 720 | Cena i opinii w Media Expert
VAKOSS Wideorejestrator VAKOSS VC-705 WIDEOREJESTRATOR ⭐ w Media Expert! ➤ Maksymalna rozdzielczość nagrywania filmów: 1920 x 1080, Maksymalna rozdzielczość nagrywania filmów: 1920 x 1080 | Cena i opinii w Media Expert
a to coś warte ?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
ja tam jakbym miał 2-gi raz kupować to kupił bym Mio http://allegro.pl/rejestrator-jazdy-...737546987.html choćby nawet ze względu na wielkość....bo mały i bardzo by go nie było widać.
Komentarz
-
-
za trochę więcej niż połowę tej kwoty masz GS1000 który ma te same funkcje, jest mniejszy i dodatkowo wyposażony w GPS - jest do tego ciekawe oprogramowanie które pokazuje przebytą trasę na mapie, prędkości i wykresy przeciążeń (hamowania, przyśpieszania) - a do tego jest mniejszy i jeszcze mniej rzuca się w oczy :szeroki_usmiechDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
ta prędkość jest niestety nie do ruszenia - z tego co widze jest "w pakiecie" z włączonym GPS, tzn. w menu kamery nie ma opcji "włącz/wyłącz wyświetlanie prędkości" jest tylko "data i godzina/sama data/nic"
ale jeszcze popróbuję :roll:
kamera bardzo zgrabna, w dzień obraz żyleta (choć np. w dynamicznych zakrętach obraz odrobinę klatkuje, przydałoby się więcej niż 30 fps), w nocy tak sobie - ale nie jest źle
wada - przyssawka do dupy :| mają cos Chińczycy poprawić (rozmawiałem z importerem), ale na razie jest słabo - i to nie tylko moja opinia
aha, jeszcze jedna rzecz: chinole zrobili sprytny myk z ładowarką (przynajmniej w moim klonie GS1000), tak w skrócie polega to na tym, ze kamera wspołpracuje tylko z ładowarką samochodową z zestawu :evil:
podłączeni innej ładowarki (takie samo mini usb, taki sam prąd wyjściowy i natężenie) powoduje to, ze kamera rozpoznaje podlączenie do komputera za pomocą kabla usb - i zamiast rozpoczynać/kończyć nagrywanie automatycznie - wywala jakieś głupie menu i trzeba grzebać ręcznie... prawdopodobnie chinole zrobili inny układ pinów w gniazku usb i wtyczce ładowarki, kutasy jedne :twisted:Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
bishop, Po co kasować prędkość?
Prędkość widoczna na nagraniu nie została zmierzona przez zalegalizowane urządzenie pomiarowe więc nie może stanowić dowodu przeciwko osobie która wg wskazań urządzenia przekracza dopuszczalną prędkość.
Swoją drogą MIO MiVue 388 posiada następujące opcje zapisu prędkości
1) zapis na filmie i w dodatkowym pliku na potrzeby mam google
2) zapis wyłącznie w dodatkowym pliku (prędkość widoczna MiVue manager ale niewidoczna na filmie)
3) brak zapisu prędkości zarówno na filmie jak i w dodatkowym pliku
Komentarz
-
-
Zastanawiam się nad zakupem MIO MiVue 338 HD, ale mam zagwostkę z zasilaniem. Jak podłączę pod zapalniczkę to rejestrator będzie miał ciągle zasilanie, ale jak samochód nie będzie w ruchu to rejestrator nie będzie mi ciągnął prądu, bo Mio 338 ma czujnik ruchu, który włącza zasilanie, czyli mógłbym ten rejestrator mieć cały czas podłączony do zapalniczki. Dobrze rozumuję?
Komentarz
-
-
rejestrator "ciągnął" prądu nie będzie, ale już zasilacz pozostający cały czas pod napięciem - tak... poszukaj, w innym wątku jest opis jak pobrać napięcie z lampki (włącznie z kolorami kabelkow w które trzeba się wpiąć)
to bardzo dobre rozwiązanie, bo montując tam zasilacz napięcie pojawia się w nim po otwarciu zamka centralnego, a zanika po jego zamknięciu (lub po 10 min bodajże jak nie zamkniemy auta kluczykiem)... no i gniazdo zapalniczki masz wolne - a i żaden kabel nie majta się :lol:Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aronusale mam zagwostkę z zasilaniem
Zamieszczone przez mattyah4x4w innym wątku jest opis jak pobrać napięcie z lampki (włącznie z kolorami kabelkow w które trzeba się wpiąć)
Komentarz
-
Komentarz