Tylko, że ja kemerki na noc w aucie nie zostawiam. Jak by się miało takie codzienne wyciąganie kamerki z uchwytu do trwałości i luzów w połączeniu na uchwycie. Zresztą kupiłem LS460W i jak na razie jestem zadowolony.
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
Potrzebna pomoc w temacie wyboru. Obecnie mam już drugą kamerkę prestigio. W sumie 2 lata dają radę później już zaczynają się problemy. A problem w tym taki że auto stoi pod chmurką a kamera cały czas jest na swoim miejscu i przez to baterie padają. Na kamerkę obecnie chce wydać ok 600-700pln myślę nad dod może 460?? Może coś z Mio??
Fajnie by było jak by był tryb parkingowy. Często auto stoi w centrum handlowym i mimo iż staje na samym końcu parkingu to też chce aby się wtedy nagrywał film a dzięki temu miej miejsca zajmie nagranie na karcie. Co polecicie?? W tej kasie myślę że już coś ciekawego i na dłuższy czas można kupić.
Ostatnio edytowany przez Adrian; 223.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
- A może coś takiego:
https://pl.aliexpress.com/item/Car-D...809626345.html.
Są też inne podobne - chodzi tylko o przykład - chociaż ja kupiłem dokładnie taką.
Zalety kamery to niska cena a przy tym stosunkowo dobry procesor, matryca i kąt widzenia.
W internecie są przykładowe nagrania (także takie w nocy) - jak ja kupowałem swoją to wyszło 118 PLN - więc za taka cenę jest raczej bezkonkurencyjna.
Mam ją od miesiąca i daje radę.
Kamera jest mała więc nie rzuca się w oczy. Nie ma wyświetlacza ale na smartfonie (połączenie wifi) można oglądać obraz na żywo, przeglądać zapisy i konfigurować
Nie ma wbudowanej baterii więc nie ma problemu z jej awarią po czasie - są dwie linie zasilania (stałe +12V i takie po stacyjce, które informuje kamerę, że może np zacząć nagrywać)
Dodatkowo prosta instalacja. Na zdjęciu tego nie widać ale samą kamerę można odłączyć od elementu przyklejonego do szyby więc jak ktoś bardzo chce to na noc można demontować
PS. Ma pewną małą wadę (możę więcej ale na razie nie odkryłem ale da się z tym żyć - szczególnie biorąc po uwagę stosunek cena/możliwości .
Chodzi prawdopodobnie o to (jeszcze to muszę wyjaśnić), że po włączeniu zapłonu (ale przed uruchomieniem silnika) napięcie zasilania w moim aucie wynosi trochę ponad 11V i kamera włącza się ale po paru chwilach wyłącza się. Jeżeli włączam zapłon i od razu uruchamiam auto to jest OK ale jeżeli po włączeniu zapłonu czekam jeszcze z uruchomieniem to jest jak pisałem.
Muszę więc pokombinować aby napięcie załączające kamerę było zawsze trochę powyżej 12V (da się bez problemu - są np malutkie przetwornice step-up u Chińczyków i właśnie na taka czekam)
Ostatnio edytowany przez wojtekmmm1; 36482.
Komentarz
- A może coś takiego:
-
Zamieszczone przez wojtekmmm1 Zobacz wpisjak ja kupowałem swoją to wyszło 118 PLNOstatnio edytowany przez piotrek_os; 1081.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_os Zobacz wpisna ali.... kupowałeś?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstryczek Zobacz wpisJa mam właśnie DOD LS460 i jestem mega zadowolony. Ale myślałem też na MIO Mivue 792.
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zobacz np. Vico MF3 a .. spadniesz z krzesła - obraz 2k i aktywnym HDR przy wielkim bitrate, wynoszącym ok. 25 Mbps.
Obraz w dzień - http://static.wr24.pl/samples/vicova...k30hdr-day.mp4
Obraz w nocy - http://static.wr24.pl/samples/vicova...0hdr-night.mp4
1080p (w kamerkach) powoli przechodzi do lamusa.
Ale o wspomnianym DOD nie można powiedzieć, że jest zły, bo to bardzo dobry i solidny sprzęt.Ostatnio edytowany przez hsurim; 877.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Skoro jest 4-megapikselowa matryca OV4689 , to nie może być prawdziwej rozdzielczości 4K (2880x2160 24fps), .
Tym samym jest 2k interpolowane do 4k - ot taki "chłyt martegingowy" producenta.
To jest raczej jakiś nowy wynalazek, tak więc nie licz na opinie użytkowników.
Pooglądaj surowe filmy i jak Ci pasuje obraz, to kup.Ostatnio edytowany przez hsurim; 877.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisktoś ma może coś powiedzieć?
https://pl.aliexpress.com/item/For-S...a-9b4c971fd234
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpismrfazi coś podobnego montował chyba, zobacz do jego wątku w showroomie, chyba o tym pisał
Komentarz
-
-
W maju zakupiłem Viofo A119 i na razie bezawaryjnie działa. Podłączony jest praktycznie cały czas pod zasilaniem i cały czas nagrywa. Nawet jak w ciężarówce kręcę pauzę 9h lub 11h na parkingu. Tak dla bezpieczeństwa, bo często u "wroga" dochodzi do kradzieży towaru z naczepy. Kamerka nie widoczna przez innych kierowców, bo podczas nagrywania ekran po chwili się wygasza Jak dla mnie to super opcja. Nie świeci mi nocą po oczach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpismrfazi coś podobnego montował chyba, zobacz do jego wątku w showroomie, chyba o tym pisał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfazi Zobacz wpisLink do filmików z kamerki
Komentarz
-
-
... ale tak szczerze?
Cóż, jakość utrwalonego materiału nie robi "łał" ani też nie powala na glebę, ale za to koszt jest minimalny, zabudowa bardzo dyskretna, prosta obsługa, możliwość montażu tylnej kamery. Wszystko zależy od tego jakie kto ma wymagania, szukasz super jakości, odradzam, jeśli interesuje Ciebie dyskretne rozwiązanie typu montujesz i zapominasz, że masz taki bajer - polecam.
Komentarz
-
-
Komentarz