Zamieszczone przez Ostlander
radio niefabryczne SWING - dwie anteny
Zwiń
X
-
A gdzie się ustawia ten LOC? Nie widziałem tego nigdzie w ustawieniach>Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
-
-
U mnie drugi tuner włącza się zawsze jak mam troszkę słabszy sygnał. Tj. jeśli pod ANT1 podłącze kawałek "drutu" i wystawie go za okno, to radio zaczyna grać znacznie lepiej.
W materiałach szkoleniowych VW znalazłem info, że oryginalne radio - nawigacje Amundsen i Columbus działają w ten sposób, że standardowo pracuje jeden tuner, jeśli jednak siła sygnału spadnie poniżej jakiegoś poziomu, dołączany jest drugi. Tutaj wyjaśnia się problem złego grania radia u mnie, po prostu radio dołącza drugi tuner, a tam nie ma anteny.
Orientujecie się czy jest możliwość dezaktywacji jednego z tunerów??
Komentarz
-
-
To Kolego brzmi całkiem sensownie - u mnie na przykład BOLERO nie tyle słabo odbiera (sprawdzone z KropeckiemZamieszczone przez zamlynnyU mnie drugi tuner włącza się zawsze jak mam troszkę słabszy sygnał. Tj. jeśli pod ANT1 podłącze kawałek "drutu" i wystawie go za okno, to radio zaczyna grać znacznie lepiej.
W materiałach szkoleniowych VW znalazłem info, że oryginalne radio - nawigacje Amundsen i Columbus działają w ten sposób, że standardowo pracuje jeden tuner, jeśli jednak siła sygnału spadnie poniżej jakiegoś poziomu, dołączany jest drugi. Tutaj wyjaśnia się problem złego grania radia u mnie, po prostu radio dołącza drugi tuner, a tam nie ma anteny.
Orientujecie się czy jest możliwość dezaktywacji jednego z tunerów??
apa ) ile gubi sygnał RDS i w czasie przemieszczania się pozostaje regulacja ręczna - wtedy działa.
Komentarz
-
-
Koledzy z Krakowa, czy słyszycie w swoim radiu zaniki?Nie chodzi mi o calkowity zanik sygnalu, tylko o wyraźne pogorszenie jakości. Miałem różne radia ditychczas i w mieście nigdy nie miałem takich objawów. Kurcze nie jestem pewnien czy mam wszystko ok z "anteną".
[ Dodano: Sob 19 Lut, 11 14:27 ]
Kolego i jak ostatecznie zrobiłeś z tą anteną? Zostawiłeś kawałek drutu w kokpicie w okolicy schowka?Zamieszczone przez zamlynnyU mnie drugi tuner włącza się zawsze jak mam troszkę słabszy sygnał. Tj. jeśli pod ANT1 podłącze kawałek "drutu" i wystawie go za okno, to radio zaczyna grać znacznie lepiej.
Te materiały znalazłeś w sieci, czy masz wtyki w serwisie VW?Zamieszczone przez zamlynnyW materiałach szkoleniowych VW znalazłem info...Sprzedam czarnulkę...
Komentarz
-
-
Nie, ten drut daje coś jak jest na zewnątrz. Jak wkładam go pod deskę, radio gra jakby go w ogóle nie było.Kolego i jak ostatecznie zrobiłeś z tą anteną? Zostawiłeś kawałek drutu w kokpicie w
okolicy schowka?
W sieci, są to "zeszyty do samodzielnego kształcenia" (pracowników serwisów grupy VW)Te materiały znalazłeś w sieci, czy masz wtyki w serwisie VW?
Komentarz
-
-
kross12
To pociagnij ten drut do podsufitki, może wtedy to coś daZamieszczone przez zamlynnyNie, ten drut daje coś jak jest na zewnątrz. Jak wkładam go pod deskę, radio gra jakby go w ogóle nie było.
Komentarz
-
Pojeździłem trochę - dużo zależy od miejsca. Ogólnie jest OK, ale można trafić na miejsca, gdzie znacznie pogarsza się jakość odbioru. Najbardziej "stabilnie" odbieram RMF classic z Kopca.
reszt potrafi "pływać".
W Krakowie w okolicach Os. Oświecenia / Tysiąclecia / Złotego wieku ma wyraźne osłabienie.
Spodziewałbym się czegoś lepszego od fabrycznego radia.
PS. wykaz stacji radiowych można znaleźć na stronach radiopolskaSprzedam czarnulkę...
Komentarz
-
Komentarz