radio niefabryczne SWING - dwie anteny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • machu
    Ambiente
    • 2010
    • 147

Zamieszczone przez Ostlander
    Moze warto pogrzebać w ukrytym menu serwisowym? Może macie włączona funkcję LOC która zmniejsza czułośc odbiornika?
    A gdzie się ustawia ten LOC? Nie widziałem tego nigdzie w ustawieniach>
    Sprzedam czarnulkę...
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

• Ostlander
      Ambiente
      • 2009
      • 163

Zamieszczone przez machu

Fakt, w Swingu brak tej funkcji , przed chwila sprawdziłem. Jest tylko wybór stacji REGionalnych.
      Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• SKODAJACK
        Ambiente
        • 2010
        • 132

Zamieszczone przez Ostlander
        Zamieszczone przez machu

Fakt, w Swingu brak tej funkcji , przed chwila sprawdziłem. Jest tylko wybór stacji REGionalnych.
        W BOLERO też się tego nie dopatrzyłem ...

Komentarz

• zamlynny
          Drive
          • 2011
          • 81

U mnie drugi tuner włącza się zawsze jak mam troszkę słabszy sygnał. Tj. jeśli pod ANT1 podłącze kawałek "drutu" i wystawie go za okno, to radio zaczyna grać znacznie lepiej.
          W materiałach szkoleniowych VW znalazłem info, że oryginalne radio - nawigacje Amundsen i Columbus działają w ten sposób, że standardowo pracuje jeden tuner, jeśli jednak siła sygnału spadnie poniżej jakiegoś poziomu, dołączany jest drugi. Tutaj wyjaśnia się problem złego grania radia u mnie, po prostu radio dołącza drugi tuner, a tam nie ma anteny.
          Orientujecie się czy jest możliwość dezaktywacji jednego z tunerów??

Komentarz

• SKODAJACK
            Ambiente
            • 2010
            • 132

Zamieszczone przez zamlynny
            U mnie drugi tuner włącza się zawsze jak mam troszkę słabszy sygnał. Tj. jeśli pod ANT1 podłącze kawałek "drutu" i wystawie go za okno, to radio zaczyna grać znacznie lepiej.
            W materiałach szkoleniowych VW znalazłem info, że oryginalne radio - nawigacje Amundsen i Columbus działają w ten sposób, że standardowo pracuje jeden tuner, jeśli jednak siła sygnału spadnie poniżej jakiegoś poziomu, dołączany jest drugi. Tutaj wyjaśnia się problem złego grania radia u mnie, po prostu radio dołącza drugi tuner, a tam nie ma anteny.
            Orientujecie się czy jest możliwość dezaktywacji jednego z tunerów??
            To Kolego brzmi całkiem sensownie - u mnie na przykład BOLERO nie tyle słabo odbiera (sprawdzone z Kropeckiem apa ) ile gubi sygnał RDS i w czasie przemieszczania się pozostaje regulacja ręczna - wtedy działa.

Komentarz

• machu
              Ambiente
              • 2010
              • 147

Koledzy z Krakowa, czy słyszycie w swoim radiu zaniki?Nie chodzi mi o calkowity zanik sygnalu, tylko o wyraźne pogorszenie jakości. Miałem różne radia ditychczas i w mieście nigdy nie miałem takich objawów. Kurcze nie jestem pewnien czy mam wszystko ok z "anteną".

[ Dodano: Sob 19 Lut, 11 14:27 ]
              Kolego i jak ostatecznie zrobiłeś z tą anteną? Zostawiłeś kawałek drutu w kokpicie w okolicy schowka?

W materiałach szkoleniowych VW znalazłem info...
              Te materiały znalazłeś w sieci, czy masz wtyki w serwisie VW?
              Sprzedam czarnulkę...

Komentarz

• zamlynny
                Drive
                • 2011
                • 81

Kolego i jak ostatecznie zrobiłeś z tą anteną? Zostawiłeś kawałek drutu w kokpicie w
                okolicy schowka?
                Nie, ten drut daje coś jak jest na zewnątrz. Jak wkładam go pod deskę, radio gra jakby go w ogóle nie było.

Te materiały znalazłeś w sieci, czy masz wtyki w serwisie VW?
                W sieci, są to "zeszyty do samodzielnego kształcenia" (pracowników serwisów grupy VW)

Komentarz

Nie, ten drut daje coś jak jest na zewnątrz. Jak wkładam go pod deskę, radio gra jakby go w ogóle nie było.
                  To pociagnij ten drut do podsufitki, może wtedy to coś da

Komentarz

• zamlynny
                    Drive
                    • 2011
                    • 81

To pociagnij ten drut do podsufitki, może wtedy to coś da
                    Najlepiej przez środek auta, wtedy na pewno pomoże :wink:

Komentarz

• machu
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 147

Pojeździłem trochę - dużo zależy od miejsca. Ogólnie jest OK, ale można trafić na miejsca, gdzie znacznie pogarsza się jakość odbioru. Najbardziej "stabilnie" odbieram RMF classic z Kopca.
                      reszt potrafi "pływać".
                      W Krakowie w okolicach Os. Oświecenia / Tysiąclecia / Złotego wieku ma wyraźne osłabienie.
                      Spodziewałbym się czegoś lepszego od fabrycznego radia.

PS. wykaz stacji radiowych można znaleźć na stronach radiopolska
                      Sprzedam czarnulkę...

Komentarz

Pracuję...