Peiying PY9933

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ayu
    RS
    • 2009
    • 4154

macek, - Menu urządzenia w języku angielskim.
    Rebel Electro to miejsce, gdzie kupisz wszystko, co jest potrzebne w Twoim domu - od baterii, żarówek, słuchawek, telewizorów i innych produktów RTV oraz AGD, po urządzenia mobilne, jak smartfony i tablety czy elektronarzędzia. Zapraszamy do ponad 70 sklepów Rebel Electro w całej Polsce

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez macek
      4. Czy są jakies problemu, np. z anteną gps- gdzie zamontować?
      nie musisz nic kombiniować jeśli masz schowek zamykany na desce rozdzielczej ( ten nad radiem). Spokojnie przepchasz kabel od anteny pomiędzy "zawiasem" zamykającym schowek... a całą anteną po prostu miałem położoną w schowku i działała super - bez problemu i bez zanikania sygnału.
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• macek
        Ambiente
        • 2011
        • 147

re

Dzięki za sugestie wszystkie.
        Poczytałem trochę na necie dziś i jest wiele osób co nie poleca tego PY9933.
        Jak to z tym jest? columbus podobno lepszy lecz nie wgram np. automapy.
        Być może miałbym możliwość kupienia używanego PY9933 za ok 1200zł i nie wiem czy się ładować czy nie. Nie jestem żadnym audiofilem, wystarczy mi jak będzie grało radio i mp3, a fajnie mieć już navi i np. móc wgrać am do tego, do tego jakby jeszcze czujnik parkowania działał.

Mógłbym mi ktoś z Was doradzić znając po trochu napisane wyżej wymagania czy pchać się w peiying czy nie?

Naprawdę fajne osoby macie na forum OCP, bardzo pomagacie nowicjuszom

pozdrawiam Macek
        pozdrawiam Macek

Komentarz

• Tippo
          L&K
          • 2009
          • 1349
          • Octavia III (5E3)
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez conan
          Czasem jest problem z tym wzbudzaniem radia przy otwieraniu drzwi, problem opisany w tym wątku, do radia trzeba też poprowadzić plus po zapłonie z bezpieczników ( niema z tym problemu)
          W o2 fl tez?? Trzeba cos ciac, lutowac czy jak? Bo odpuscilem sobie raczej te columbusopodone i biore cingcionga :P

Komentarz

• PAOLO ESCO
            RS
            • 2009
            • 6626
            • Volkswagen
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez macek
            Mógłbym mi ktoś z Was doradzić znając po trochu napisane wyżej wymagania czy pchać się w peiying czy nie?
            miałem go w O2 fFL---> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=43885&start=0 + http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=30 (strona 3) tak u mnie było zamontowane

Komentarz

• macek
              Ambiente
              • 2011
              • 147

re

czyli co PAOLO ESCO mówisz, zew daje rady, co?
              pozdrawiam Macek

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez macek
                daje rady,
                jak kupowałem to był OK ale obecnie sa już nowsze, lepsze modele z wyższą rozdzielczością obrazu. U mnie problemów nie było z radiem i odbieraniem sygnałów radiowych nawet przy jeździe przez całą Polskę. Zestaw głośno mówiący działał świetnie. Zależy co chcesz kupić i czy ma mieć GPS bo jeśli nie to http://allegro.pl/radio-dvd-jvc-kw-a...011879635.html lub inne http://allegro.pl/radio-samochodowe-...989086496.html lub inne ...musisz sam wybrać. Columbusa RNS 510 możesz też w dobrej cenie wyrwać...
                Czy kupił bym jeszcze raz tego Peyinga - NIE :lol: ... bo szukał bym już czegoś nowocześniejszego. Czy kupił bym radio z DVD i GPS - TAK TAK TAK

Komentarz

• macek
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 147

re

zależy mi żeby urządzenie miało możliwość GPS- wgrania najlepiej automapy- przyzwyczajenie i moim zdaniem najlepsze mapy. Do reszta widzę, ze raczej to samo.

Sam już zgłupiałem... :shock:
                  pozdrawiam Macek

Komentarz

• PAOLO ESCO
                    RS
                    • 2009
                    • 6626
                    • Volkswagen
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez macek
                    miało możliwość GPS- wgrania najlepiej automapy- przyzwyczajenie i moim zdaniem najlepsze mapy
                    do Peyinga nic nie wgrywasz...zobacz na linkach fotki - wkładasz normalną kartę SD z wgraną AM lub inną aplikacją ....podajesz ścieszkę dostępu w urządzeniu i działa. Urządzenie nie jest zablokowane.
                    Załączone pliki

Komentarz

• macek
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 147

re

cześć.

No a na inne sprzęty tez będę mógł przegrać automapę?
                      Bo z tego co wyczytałem to nie bardzo, np. columbus.

Chyba się zdecyduję jak dorwę tego PY9933 za ok 1000 zł.
                      Na pewno będzie lepiej jak poczciwy stream

A teraz ostatnie pytanie w temacie mam nadzieje: czy PY9933 będzie mogło być obsługiwane przyciskami z kierowniki wielofunkcyjnej?

OK już koniec tematu przed Świętami, życzę Wszystkim Wam Wesołych Świąt, a po świętach jak będę miał pytania to Was pomęczę...

Najlepszego... Maciek
                      pozdrawiam Macek

Komentarz

• conan
                        Rider
                        • 2011
                        • 546

No na pewno to lepsze niż stream. Więcej bajerów. Mi columbus do gustu nie podszedł właśnie ze względu na brak możliwości wgrania automapy bo to co tam jest trudno nazwać mapą no i nikomu nie potrzebne dvd bez możliwości czytania xvid, dlatego wybór padł na tańszy model bolero bez tych zbędnych dodatków. A navi na szybę z automapą, tym bardziej że używam to raz w roku jak jade na wakacje.
                        Peiying raczej nie będzie współpracował z kierą skoro nawet z czujnikami nie działa.
                        Moja skodzinka o2
                        Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• PAOLO ESCO
                          RS
                          • 2009
                          • 6626
                          • Volkswagen
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez conan
                          Peiying raczej nie będzie współpracował z kierą skoro nawet z czujnikami nie działa.
                          ...u mnie nie działał bo ja nie miałem czujników - z kamerą cofania działa. Najlepiej, jak się wypowie ktoś kto ma jedno i drugie.

Komentarz

• Ura
                            Drive
                            • 2008
                            • 64
                            • Volkswagen
                            • CFHF 2.0 TDI CR 110 KM
                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Po kilku tygodniach użytkowania peiyinga kilka informacji dla tych co się zastanawiają:
                            - rozdzielczość ekranu nie powala, ale również zupełnie nie przeszkadza, można oglądać filmy dvd
                            - zdecydowanie niedopracowana jest szata graficzna odtwarzacza usb/sd. Interface odbiornika radiowego jest fajny, granatowo biały (czyli można powiedzieć że uniwersalny). Natomiast odtwarzacz usb/sd jest błękitno-biały, a podświetlenie wybranego albumu i utworu żółte. Do tego w nocy wręcz razi ilością światła. I nie da się tego zmienić inaczej niż każdorazowymi odwiedzinami panelu sterowania wyświetlaczem.
                            - radio nie dostraja poziomu intensywności podświetlenia do pory dnia, czy nawet do pozycji włącznika świateł mijania (czyli po kilku dniach dochodzimy do perfekcji w szybkości ustawiania intensywności podświetlenia )
                            - w odróżnieniu do fabrycznych stacji, peiying nie komunikuje się z telefonem na poziomie książki telefonicznej - jako zestaw głośnomówiący działa bez zarzutu, ale można zapomnieć o przeglądaniu książki na wyświetlaczu radia. Pamięta natomiast ostatnio wybierane numery.
                            - jeśli chcemy doregulować dźwięk przy odtwarzaniu mp3, muzyka przestanie grać i odtwarzanie wznowi się dopiero po skończeniu regulacji dźwięku
                            co do instalacji:
                            - trzeba podciągnąć kabel do zasilania na postoju - u mnie radio wyłącza się po przekręceniu kluczyka w położenie "zero".
                            - antena gps ma magnes - można ją przyczepić do mocowania poduszki pasażera.
                            - trzeba pamiętać o spięciu kostek sterowania z kierownicy w adapterze CAN, inaczej będziecie mieć sytuację jak opisano w pierwszych postach
                            - nie potrzeba dodatkowej ramki (ja wcześniej miałem BLUES-a i półkę w konsoli)
                            montaż p&p

Nie miałem do czynienia z fabryczną nawigacją z ekranem dotykowym, ale moim zdaniem za tę cenę nie ma fabrycznego odpowiednika (zawsze będzie zubożony o bluetooth, tuner tv, często usb a przede wszystkim o Automapę).

No i kwestia podświetlenia - chętnie zmieniłbym diody na białe - te zielone mają inny odcień, ale jak na razie nie są denerwujące.

Brać? Nie brać? Musiałbym się pobawić innym (lepszym) produktem żeby zdecydowanie odradzić zakup. Na razie jestem zadowolony i nie mam ciśnienia na zmianę, co raczej świadczy o dostatecznie dobrej klasie produktu
                            SC 1.1 -> SC 0.9 -> SC 1.1 -> Punto II 3D -> O1 Combi ALH (2007-2011) -> O2 FL Combi CFHF (2011 - 2016) -> Leon 5F ST FR CRLB (2016 - ...)

Komentarz

• Romecky81
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 105

Panowie, powrócę do tematu.
                              OII Tour 2012 + opisywane radyjko i problem (a nawet kilka).

I teraz pytanie o montaż tego ustrojstwa - jak powinno być poprawnie?
                              U mnie wpięte normalnie na kostkę + dołożony separator. Dwa problemy:
                              1. Radio kiepsko odbiera fale (separator podłączony ok - zasilanie dane). Co poza tym należy sprawdzić, poprawić?
                              2. Padł akumulator - radio działa u mnie nawet po wyjęciu kluczyka - więc pewnie cały czas idzie zasilanie.

Jak to obejść? Wymiana CAN (nawet nie wiem czy nowy czy stary) czy jakieś bezpośrednie zasilanie ze stacyjki? A może jest jakieś łatwiejsze rozwiązanie?
                              Sprawdziłem pobór prądu aku i jest dwa razy większy z podłączonym radiem (koło 0,6A).

Auto na gwarancji ale nie wiem czy ASO da sobie radę Jakieś pomysły? Będę wdzięczny.

Komentarz

• Jaroslav92525
                                Rider
                                • 2009
                                • 358
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Romecky81
                                ...Sprawdziłem pobór prądu aku i jest dwa razy większy z podłączonym radiem (koło 0,6A).
                                Czyli bez z radia wynosi ok. 0,3 A ? Wydaje mi się że to trochę dużo... Być może masz gdzieś niekontrolowany "wyciek" prądu. Ja u siebie co prawda nie badałem poboru prądu ale przeprowadziłem inny test: wyjechałem na urlop i po powrocie po 3 tygodniach auto odpaliło bez problemu. Gdybym miał podobne do Twojego spoczynkowe zużycie energii to po tygodniu już miałbym problemy z odpaleniem auta (tak sobie wyliczyłem dla akumulatora ok. 60Ah). A w ogóle w w jakich warunkach przeprowadzałeś ten pomiar ? Może miałeś np. drzwi otwarte i świeciła się lampka ?
                                Pozdrawiam,
                                Jaroslav92525

-----------------------
                                VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• Romecky81
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 105

Też mi się wydaje że nawet bez radia jest za duży pobór. Mierzyłem tylko z otwartą maską - z załączonym alarmem.

Dziś sprawdzałem na poszczególnych bezpiecznikach - najwięcej "ciągnie" radio, alarm też sporo i są jeszcze dwa bezpieczniki, których nie ustaliłem za co odpowiadają.

Pozytywem jest tylko to, że podczas rozkręcania radia i dociśnięciu wtyków zaczął działać separator i teraz jest znacznie lepszy odbiór radyjka.

Jak natomiast "obejść" CAN aby dać zasilanie po stacyjce do radia? Czy takie druciarstwo nie ingeruje w gwarancję i czy nie wywala błędów kompa?

To co najwięcej prądu ciągnie (po moich pomiarach):
                                  - oczywiście bezpiecznik F8 - radioodtwarzacz (bez. w komorze silnika) - najwięcej
                                  - F12 - wg instrukcji - sterownik magistrali CAN (gateway) - (bez. w komorze silnika)
                                  - nr 39 - bez. przy kierowcy- wg instrukcji wolny - u mnie brak prądu na zegary itp.
                                  - F29 - wg instrukcji - zasilanie elektryczne z zacisku 30 (zasilanie prądem stałym z akumulatora) - (bez. w komorze silnika)

Komentarz

• Yacca
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 119

Gdy mierzysz pobór prądu to zrób tak:
                                    - wszystko wyłączone
                                    - kluczyk wyjęty
                                    - maska silnika zamknięta (przedłuż kable pomiarowe) albo wkrętakiem symuluj zamknięcie
                                    - gdy mierzysz całkowity prąd nie uzbrajaj alarmu - skok prądu przy mignięciu kierunkowskazami może spowodować przepalenie bezpiecznika w amperomierzu

Trzeba odczekać kilkadziesiąt sekund (nie pamiętam ile dokładnie) aby moduły elektroniczne weszły do trybu uśpienia - wtedy następuje skokowy spadek wartości prądu i właśnie tą wartość należy brać pod uwagę.
                                    Jeśli nie zamkniesz czegoś (np. maski) wejście do trybu uśpienia następuje znacznie później.

Nie wiem czy Twoje radio ma tryb uśpienia - poczytaj w internecie. Jeśli ma to trzeba sprawdzić czy w niego wchodzi. Jeśli nie wchodzi to będzie problem z rozładowywaniem akumulatora.

Komentarz

• Romecky81
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 105

Dzięki za radę - sprawdzę tak jak opisałeś. Może uda mi się dziś.

Do radia natomiast puszczę oddzielne zasilanie zgodnie z instrukcją z innego wątku (zasilanie po stacyjce z odrębnym bezpiecznikiem). Stałe zasilanie tylko do podtrzymania pamięci radia.

Yacca sprawdziłem zgodnie z Twoją radą - teraz pomiar faktycznie miarodajny. Bez radia pobór jest poprawny Jakieś 0,02-0,05. Więc wcześniej za szybko mierzyłem... Z wpiętym radiem o wiele za dużo, ale teraz przynajmniej wiem że to radio.
                                      Dzięki Yacca!

I w końcu znalazłem czas. Podłączyłem radio pod nowy bezpiecznik. Radio włącza się po przekręceniu stacyjki. Po zamknięciu samochodu pobór prądu jest w końcu poprawny
                                      Problem rozwiązany.

Komentarz

Pracuję...