Nowa Skoda Octavia Tour - nieoryginalne radyjko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mackowski
    Rider
    • 2008
    • 310
    • Superb III (3V3)
    • AZV 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez gregors
    Też tak mam, tylko czasami jak często zatrzymuje się na mieście to zapominam wyłączyć radyjko. Wiem że niektórzy mają adaptery ale to chyba temat na nowy wątek
    Zrob wylaczenie po zaplonie i po temacie.
    O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
    Maciej
    Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..

Komentarz

• gregors
      Drive
      • 2010
      • 95
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez mackowski
      Zamieszczone przez gregors
      Też tak mam, tylko czasami jak często zatrzymuje się na mieście to zapominam wyłączyć radyjko. Wiem że niektórzy mają adaptery ale to chyba temat na nowy wątek
      Zrob wylaczenie po zaplonie i po temacie.
      Tak ale czasem na postoju też słucham radia , a półśrodki jak kodowanie typu wyłączanie świateł dziennych po zaciągnięciu ręcznego jakoś mnie nie urządza. Na razie mam na stałe aż coś wymyślę z adapterem CAN - tylko czasu brak.
      Pozdrawiam GregorS

Komentarz

• Hawk1985
        Ambiente
        • 2013
        • 149
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Podbije temat.

Montował ktoś te ramkę którą wskazał kolega adamsky tylko z dwoma gniazdami (radio + cb radio)?
        Interesuje mnie czy byłby takie wersje, albo czy można do tej wersji z półką upchać tam cb

Szerokość 170 mm
        Wysokość 52 mm
        Głębokość 150 mm

Ma ktoś jakieś info o wymiarach tej kieszeni? Bo na oko widać ze jest mniejsza niż kieszeń na radio
        Skodzinka kochana <3

Komentarz

• crowl
          Drive
          • 2013
          • 93
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Hawk1985
          Montował ktoś te ramkę którą wskazał kolega adamsky tylko z dwoma gniazdami (radio + cb radio)?
          Interesuje mnie czy byłby takie wersje, albo czy można do tej wersji z półką upchać tam cb
          Ja dokładnie mam tak zamontowane w takiej ramce jak adamsky pokazał na drugiej stronie i szukałem specjalnie cb-radia do tej półki Niestety taki president się nie zmieści. Ja mam LAFAYETTE ATENA (to jest to samo co Yosan pro 120) i wchodzi na styk. Z tyłu tylko dziurę na antenę trzeba zrobić. Obok tego radyjka jeszcze mieści się kabel od cb aby się nie 'majtał'. Jutro mogę zrobić zdjęcie.

Wymiary: 140 x 145 x 42 mm

I naprawdę co chodzi o wysokość i głębokość to jest idealnie na styk i nic więcej nie wejdzie.
          "A miało być tak pięknie..."

4x4 @147KM\330Nm by Rogal

Komentarz

• Prezes52
            RS
            • 2012
            • 6427
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Koledzy może jesteście w stanie powiedzić co jest nie tak z moim radiem mam OII TOUR nie chciałem orginalnego radia w salonie założyli mi SONY CDX-GT44U niby wszystko ok ale w czasie jazdy szczególnie pod liniami wysokiego napięcia są trzaski zakłucenia co może być powodem tego?

Mariusz
            Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• gregors
              Drive
              • 2010
              • 95
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Prezes52
              Koledzy może jesteście w stanie powiedzić co jest nie tak z moim radiem mam OII TOUR nie chciałem orginalnego radia w salonie założyli mi SONY CDX-GT44U niby wszystko ok ale w czasie jazdy szczególnie pod liniami wysokiego napięcia są trzaski zakłucenia co może być powodem tego?
              To sprawdź czy włożyli separator antenowy, być może na tym zaoszczędzili. Jak płaciłeś za montaż to zgłoś im to przy najbliższej wizycie, jak nie to zrób to sam jest gdzieś tu napisane, bo naciągną cię chyba na jakieś 30 - 50 pln.
              Pozdrawiam GregorS

Komentarz

• Prezes52
                RS
                • 2012
                • 6427
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

gregors, Dzięki za podpowiedź oni montowali do nowego auta więc pewnie nie założyli jutro podjade do kolegi niech mi to sprawdzi a jak nie ma to jade do salonu będą w podskokach zakładać inaczej dostaną bana na nasze służbowe Skody chyba maja więcej do stracenia

Mariusz
                Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• obrus
                  Elegance
                  • 2011
                  • 783
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ale separator "puszcza" jedynie napięcie do kabla antenowego w celu zasilenia wzmacniacza w stopce anteny. Do trzasków raczej nic nie ma, a jego brak powodowałby po prostu słabszy odbiór stacji.

Komentarz

• Prezes52
                    RS
                    • 2012
                    • 6427
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

obrus, Myślem że ma gubi stacje po trasie jest słaba jakość sygnału na postoju gra w miare ok na podziemnych parkingach sa tylko szumy więc pewnie ten separator i zasilenie wzmacniacza antenowego uzdrowi radio

Mariusz
                    Spoty Tarnowskie

Komentarz

• obrus
                      Elegance
                      • 2011
                      • 783
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wymontuj radio i zobacz, czy jest takie srebrne coś na kablu antenowym, do którego dochodzi jeszcze przewód z 12V po stacyjce. Ja jak odbierałem auto to zaniosłem do ASO zarówno radio (nie skodowskie) jak i separator. Sami od siebie by nie dali.

Komentarz

• Prezes52
                        RS
                        • 2012
                        • 6427
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

obrus, Dziś zadzwonie do nich i popytam moim zdaniem powinni założyć ten separator jak zamawiałem auto miało być z radiem przyszło bez więc to ich sprawa dam znać najwyżej co i jak

Mariusz
                        Spoty Tarnowskie

Komentarz

• obrus
                          Elegance
                          • 2011
                          • 783
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Moim zdaniem nie musieli Ci zakładać, ale powinni powiedzieć, że przy innym radiu należy coś takiego mieć/zakupić czy też dopłacić do montażu, gdyż radio gra gorzej. Wzmacniacz niezasilany tłumi sygnał.

Komentarz

• Prezes52
                            RS
                            • 2012
                            • 6427
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

obrus, Byłem w SKODZIE przeprosili mnie za zamieszanie i przyszłym tygodniu maja mi to założyć bo narazie nie ma elektryka ja u nich serwisuje służbowe Skody maja więcej do stracenia :szeroki_usmiech

Mariusz
                            Spoty Tarnowskie

Komentarz

Pracuję...