Gość ze skody mi włożył i coś kodował. Navi i audio pojawiło sie dopiero na MD po kilku godz jak postało auto. Mówił ze może BT bedzie za stary ale do końca sam nie wiedział czy mozna cos z tym zrobić czy trzeba wymienic. Z chęcią podjechałbym do kogoś kto ma sprzęt i się naprawdę na tym zna.
Jaki moduł bluetooth
Zwiń
X
-
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
na wstepie podałem moduł 5P0 862 335 B
a co do zegarów - pełny MD czarne tło białe napisy
[ Dodano: Pon 21 Sty, 13 13:32 ]
Zamieszczone przez RobStoPosiadam moduł
7P6 035 730 L
działał z iPhonem 4S, od świąt śmiga z iPhonem 5
- z jednym i drugim działa bez problemu,
bluetooth włączony non stop.Mariusz. Octavia 1.9 TDI 140KM 2006r.
Komentarz
-
-
mar256 nie znam sie na tym tak dobrze ale może tez być taki problem że Twój rns jest za nowy do oprogramowania Twojego samochodu. spróbuj się z Grygi skontaktować..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
mar256, ja mam 3C8 035 730 i u mnie działa i MaxiDot i RNS
po prostu musisz cos sobie dobrać z tamtej listy w zależności jakie opcje chcesz mieć - np czy musi być rSAP czy chcesz bth bez rSAPu bo masz np iPhonaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymar256, ja mam 3C8 035 730 i u mnie działa i MaxiDot i RNS
po prostu musisz cos sobie dobrać z tamtej listy w zależności jakie opcje chcesz mieć - np czy musi być rSAP czy chcesz bth bez rSAPu bo masz np iPhona
[ Dodano: Pon 21 Sty, 13 15:29 ]
Zamieszczone przez heretykpoczytaj moje posty. Wez modul 1Z0 035 729 B i tylko ten! Trybi ze starym maxidotem (tzw. czerwone zegary) oraz z rns510 czyli columbusem. Nie ma 3G, ani A2DP, ale ole obsluga przez maxi+ columbus to jest to co misie lubia najbardziej :diabelski_usmiech ja dodatkowo mam MF i jest juz w ogole miodzio.
Nie bierz 5P0 od seata!
[ Dodano: Pon 21 Sty, 13 23:06 ]
Wbrałem 3 moduły które maja pasować:
1Z0 035 729B
5N0 035 730B
3C8 035 730
Czy majac w aucie moduł 5P0 862 335B i wymieniając go na jeden z powyższych muszę zmieniać coś w instalacji czy tylko podmianka modułu i kodowanie?Mariusz. Octavia 1.9 TDI 140KM 2006r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mar256na wstepie podałem moduł 5P0 862 335 B
a co do zegarów - pełny MD czarne tło białe napisy
[ Dodano: Pon 21 Sty, 13 13:32 ]
Zamieszczone przez RobStoPosiadam moduł
7P6 035 730 L
działał z iPhonem 4S, od świąt śmiga z iPhonem 5
- z jednym i drugim działa bez problemu,
bluetooth włączony non stop.BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM
BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal
JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM
Komentarz
-
-
mar256, ja mam starą octavię , dzisiaj już nie będę przy samochodzie ale jutro mogę spojrzeć jaki mam moduł bo to chyba na wierzchu jest wszystko. z tym że ja mam rns z 2007/8 roku a te nowe chyba niekoniecznie muszą współpracować ze starymi octaviami . tak jak Ci napisałem ,wyślij pw do Grygiego ale on chyba rzadko sie tu pojawia ostatnio . mam gdzieś do niego maila jakby co..
a może masz uszkodzonego rns ? ile Cię kosztował ? jakaś okazja?
u mnie mam wszystko na rns i na maxi.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
mar256, w instalacji nic nie robisz
moduły pasujące do O2:
5N0 035 730 A, B, C
a 5P0... to są stare stery ze starym softem
za nowy Columbus? chyba nie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymar256, ja mam 3C8 035 730 i u mnie działa i MaxiDot i RNS
po prostu musisz cos sobie dobrać z tamtej listy w zależności jakie opcje chcesz mieć - np czy musi być rSAP czy chcesz bth bez rSAPu bo masz np iPhonaMariusz. Octavia 1.9 TDI 140KM 2006r.
Komentarz
-
-
Przedtem miałem starego gateway-a i Rns mi nie rozladowywal akumulatora to pewnie miał łatkę wgrana. Teraz mam nowy BT i gateway to może trzeba zmienić SW w rns na taki bez łatki.to może być przyczyną ze cosik to nie chce współpracować razem ?
[ Dodano: Sob 02 Lut, 13 19:20 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdymar256, a jak masz zakodowany?
[ Dodano: Nie 03 Lut, 13 17:49 ]
Poobserwowałem zachowanie mojego BT i okazuje się że wszytko działa jak należy( łączy sie ,wyświetla zasieg, można dzwonić wybierajac nr z klawiatury RNS-a, odbierać rozmowy i odczytywać sms-y). Wszystko działa do momentu próby pobrania kontaktów z tel. Za każdym razem jak chce pobrać kontakty dochodzi 100 i wyskakuje komunikat że tel. jest instalowany po czym rozłącza i wyskakuje jakiś kod "6021 Luddeneit Benutzer wird verbunden". Czy ktoś może pomóc rozwiązać problem. Co zrobić żeby pobrał kontakty???????
[ Dodano: Pon 04 Lut, 13 10:25 ]
problemi się rozwiązał wina była po stronie telefonu retsat do ustawień fabrycznych pomógł. teraz wszystko ładnie działa :lol:Mariusz. Octavia 1.9 TDI 140KM 2006r.
Komentarz
-
-
jakie bluetooth
Cześć
Wałkowałem trochę forum, ale nie znalazłem konkretnej informacji, a raczej problemy które mogą się pojawić po instalacji modułu bluetooth.
Dlatego poszukuję kogoś kto zajmie się instalacją od początku do końca tego w mojej Skodzie.
Parametry:
Skoda Octavia 2 FL Combi Elegance
Radio Swing
Maxi Dot
Kierownica z przyciskami (nie ma telefonu)
Chciałbym:
- zainstalować moduł bluetooth działający z iphone i Androidami
- wymienić przycisk na kierownicy aby odbierał polaczenia
- książka telefoniczna i inne na Maxi DOT co się da
Ktoś chętny ?
okolice Wawy, Lublina mnie interesująPozdro
M.
Komentarz
-
-
Witam.
Postanowiłem zakupić sobie zestaw głośnomówiący do mojego szkodnika, posiadam radio Stream bez mp3, więc skupiłem się na poszukiwaniu zestawu, który oprócz tego, że będzie miał możliwość łączenia się z telefonem, to chciał bym aby miał złacze USB lub na kartę pamięci. Padło na zestaw PARROT MKi9200pl, ma on wszystko czego potrzebuję, przed zakupem chciał bym się dowiedzieć kilku rzeczy o nim:
1. Czy ktoś z was go posiada, ewentualnie, model MKi9100 lub Mki900? (jeden ma wyświetlacz OLED, a drugi nie ma w ogóle, reszta taka sama)
2. Czy są problemy z montażem?
3. Jaka jest jakość rozmów, oraz odtwarzanej muzyki?
4. Moduł ten można podłączyć do radia za pomocą złącza ISO(ponoć ma wzmacniacz 4x20W lub wyjścia LINE, który sposób lepszy?
Komentarz
-
-
Witam forumowiczów
Szukałem, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Posiadam nawigację Amundsen+, która w teorii powinna mieć wbudowany BT. Okazało się, że nie ma (navi zakupiona wraz z samochodem). Napisałem do pierwszego lepszego ASO ile taki moduł kosztuje - odpowiedź, delikatnie mówiąc, rzuciła mną o ścianę: 2300zł (+ montaż). Na alledrogo w tej cenie można wyrwać A+ z wbudowanym modułem, a przy odrobinie szczęścia może nawet udałoby się wyrwać Columbusa... Zastanawiam się czy w ogóle opłaca się dokupywać moduł..
Zrobiłem małe rozeznanie i mógłbym kupić jakiś zewnętrzny BT nie współpracujący ze sprzętem Skody, ale mam navi, kierownice z obsługą telefonu, maxi-dot. Zależy mi, aby z tego wszystkiego korzystać. Czy jest jakaś alternatywa? Na Allegro znalazłem coś takiego:
Tanie to to nie jest, ale 2x tańsze od Skody. Czy to jest właściwy sprzęt, czy może powinienem poszukać czegoś innego? Montażem zajmie się aso, bo ja się na tym nie znam, a auto na gwarancji.
Z góry dziękuje za pomoc.
Komentarz
-
-
Dziękować za odpowiedź.
Z tego co widzę to kabelki i mikrofon to grosze. Natomiast wpisując w allegro "moduł bluetooth skoda" i mam mnóstwo wyników od 150zł do nieskończoności. Gość, który sprzedaje zestaw za 999zł (link w poprzednim poście) daje moduł o numerze katalogowym 7P6035730L i chyba tylko on taki sprzedaje (nie znalazłem żadnej używki). Jakie inne numery są godne uwagi? Generalnie moduł powinien współpracować z najnowszymi telefonami (w moim przypadku Android 4.1).
Komentarz
-
Komentarz