Andrzej.P, dlatego jadę po radio osobiście i dopłacam 15zł za wystrojenie...
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Panowie a tak z innej beczki. Niech mi ktoś powie czy i jak to możliwe żebym przy Sirio ML145 będąc tu słyszał gości z pod Radzionkowa? :shock: w linii prostej to jakieś 60 km...warunki pogodowe były idealne, antenka zestrojona dobrze, ale to chyba przesada... :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonzamontowane ? sprawdzone? To szerokościtylko poczytaj, że nie wszędzie można używać (Austria)
Mam nadzieję, że po jego porządnym dokręceniu będę coś słyszał, bo jak nie, to moja przygoda z CB szybko się skończy.
Aha, i muszę wykombinować jakieś miejsce na radio, bo w T25 nikt nie przewidział miejsca na radyjko...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12potężne szumy bo nie zauważyłem, że instalator... nie dokręcił kabla antenowego :shock:
Mam nadzieję, że po jego porządnym dokręceniu będę coś słyszał, bo jak nie, to moja przygoda z CB szybko się skończy.
rafiki, to był mobil czy baza?Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Mam nadzieję, że po jego porządnym dokręceniu będę coś słyszał, bo jak nie, to moja przygoda z CB szybko się skończy.
Aha, i muszę wykombinować jakieś miejsce na radio, bo w T25 nikt nie przewidział miejsca na radyjko...Magnesówki są wrażliwe na słabą masę bo przecież nie mają jej swojej.
Odnośnie miejsca montażu ja poświęciłem schowek http://superbclub.pl/viewtopic.php?f=18&t=2237 drugie zdjęcie poniżej włącznika świateł
Można gdzieś pod pokrętła klimy, na rzepa po stronie pasażera. Bardzo długo woziłem pod fotelem kierowcy przykręcony - gorzej się regulowało, ale nikomu nie przeszkadzało (w komplecie z Triflexem).
Komentarz
-
-
rezon, ja niestety nie mam Superba, ale już znalazłem (chyba) idealne miejsce na CB. Potrzebuję tylko jakiś kawałek blachy żeby uchwyt radia (tą C) dokręcić do dziury po klapce bezpieczników i będzie bombowo
Aha, koledzy dysponujący znacznie lepszymi radiami i antenami potwierdzili, że moje radio słychać całkiem dobrze
Komentarz
-
-
Agamek12, wiem, że nie masz. Ale nie wiem jaki jest dokładnie rozkład w T25, dlatego podałem kilka możliwości i swoją jedynie jako przykład. Uważam, że poświęcenie schowka było u mnie dobrym rozwiązaniemTak samo jak u Ciebie może być 1k innych wariantów.
Zamieszczone przez Agamek12e moje radio słychać całkiem dobrze
Komentarz
-
-
Maicroft, wszyscy mają, mam i ja.
Zreszta taki kapelusznik jak ja, wyprzedzany na "gierkówce" nawet przez dostawczaki chyba nie ma się czego bać. :szeroki_usmiech
A tak na poważnie: poprostu chcę słyszeć, czy na trasie nie ma jakichś utrudnień - i przede wszystkim po to kupiłem tą zabawkę...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiPanowie a tak z innej beczki. Niech mi ktoś powie czy i jak to możliwe żebym przy Sirio ML145 będąc tu słyszał gości z pod Radzionkowa? :shock: w linii prostej to jakieś 60 km...warunki pogodowe były idealne, antenka zestrojona dobrze, ale to chyba przesada... :lol:
Czekaj na kulminacje aktywności słońca (plamy) - wtedy zacznie się dopiero cyrk jak będziemy robić łączności po kilka tysięcy kilometrów. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWCałkowicie normalne zjawisko...Czekaj na kulminacje aktywności słońca (plamy) - wtedy zacznie się dopiero cyrk jak będziemy robić łączności po kilka tysięcy kilometrów. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Koledzy, taki drobny OT.
1. Otóż "normalnie" mam tak, że jak wyjmę kluczyk ze stacyjki, to w tym samym momencie zapala mi się lampka oświetlenia wnętrza oraz wyłącza się radio.
2. Ale jak włożę wtyczkę Alana 109 (zarówno w kokrętłem ON jak i OFF) do zapalniczki, to po wyjęciu kluczyka ze stacyjki radio gra jeszcze 1-2 sekundy i po tym samym czasie włącza się lampka oświetlenia.
Jak wtyczka Alana 109 jest wyjęta z zapalniczki, to wszystko jest jak w punkcie 1.
Czy tak powinno/może być? Czym to jest spowodowane?
Aha, gniazdo zapalniczki zasilane jest tylko wtedy, gdy w stacyjce jest kluczyk...
Komentarz
-
-
Wszyscy się chwalą to zgodnie z tytułem napiszę: "CB mam i ja"
Mianowicie jeżdże z radiem Midland Alan 109 i do tego antena Midland ML-145. Radyjko mam zamontowane pod deską rozdzielczą przy drzwiach kierowcy tuż nad lewą nogą przez co nie rzuca się w oczy i nie kusi niczyich niepowołanych rączek. Muszę jeszcze tylko zakupić jakąś obudowę bezpiecznika i podłączyć dodatkowe gniazdo zapalniczki bezpośrednio pod aku bo w tej chwili korzystam z ori gniazda zapalniczki co powoduje, że CB wyłapuje mi większość zakłóceń z instalacji elektrycznej auta przez co muszę je dość znacznie skręcać.
A przy okazji zapytam: Czy jest ktoś z okolic trójmiasta kto posiada miernik SVR i zechciałby dostroić mi radyjko z antenką?Piotrek
Był - VW Passat B5 1,6 MPi + LPG 101KM 1999r
Audi A3 8L 1,8 20v 125KM AGN
Jest - VW Passat B6 2,0 TDI 170KM BMR 2007r
"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"
Komentarz
-
-
mrfazi, jeśli choć trochę wydobrzeje to sie pojawie bo póki co jestem na zwolnieniu uziemiony w domu. Ale może do 21.08 zdążę się podkurować.Piotrek
Był - VW Passat B5 1,6 MPi + LPG 101KM 1999r
Audi A3 8L 1,8 20v 125KM AGN
Jest - VW Passat B6 2,0 TDI 170KM BMR 2007r
"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"
Komentarz
-
-
Zakupiłem Sobie JOHNY-ego II :lol:
Teraz pytanie...
Może ktoś polecić jakąś dobrą antenę?
Zastanawiam się, pomiędzy triflexem, a Sirio Ml145
Tylko, czy triflex nie będzie za słaby, bo zależy mi na zasięgu ze względu na ruch na trasie którą pokonuje... minimalny zasięg anteny to 10kmKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
Komentarz