CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sebastian75
    Elegance
    • 2013
    • 912

Chciałbym zamontować w tym schowku od strony kierowcy - sprawdza mi teraz salon - tam jest ok 15x15 - a Yosan jest 1,5cm dłuższy...

Najbardziej wrzuciłbym to w miejsce zapalniczki między przednimi fotelami.

A najgorzej - przy lewym kolanie pasażera - tylko wtedy żona mnie zastrzeli

Z tyłu na tunel nie ma szans - mam gniazdko 230V - musze mieć dostep...

Komentarz

• Prezes52
      RS
      • 2012
      • 6427
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez sebamis
      Z tyłu na tunel nie ma szans - mam gniazdko 230V - musze mieć dostep...
      To montujesz expres do kawy :szeroki_usmiech

Mariusz
      Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Sebastian75
        Elegance
        • 2013
        • 912

Niestety nie - ale będę musiał kupić jakieś rzepy aby przymocować tablety dla córek - a poza tym kilka razy mi brakowało np baterii w kompie wiec teraz będzie jak znalazł.
        No i nie będę musiał kupować ładowarki samochodowej

Komentarz

• Prezes52
          RS
          • 2012
          • 6427
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

sebamis, Nieźle to wykombinowałeś Ile takie gniazdko z osprzętem kosztuje?

Mariusz
          Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Sebastian75
            Elegance
            • 2013
            • 912

Mówiłem że decyzja była przemyślana
            200 lub 300 zł - żadne pieniądze w zamian za funkcjonalność. ..

[ Dodano: Czw 09 Sty, 14 19:09 ]
            A co sądzicie o tym? - http://konektor5000.pl/index.php?k50...etnego-montazu

Komentarz

• Antek2000
              Ambiente
              • 2011
              • 154

Jeśli chodzi o Yosan CB 300, to raczej nie polecam, brak płynnego RF-gain przy czułym odbiorniku, SQ strasznie rwie komunikaty, Local - niewiele usłyszysz.
              Możesz kupić w Konektorze radio poprawione, gdzie ASQ działa w przyzwoicie, a funkcja Local (tzw. skokowy RF-gain) za dużo nie wycina, ale wtedy to już tylko na takich ustawieniach (załączone ASC, w mieście Local, w Trasie Dx) i na antymiśka może da radę.
              Najlepiej potestować samemu.
              W każdym razie wersja fabryczna jest do d...

Komentarz

• Sebastian75
                Elegance
                • 2013
                • 912

Antek2000 - a co sądzisz o http://konektor5000.pl/index.php?k50...etnego-montazu

Im bardziej patrzę się na swoje przyszłe auto, tym mniej widze w nim możliwości na zamontowanie "normalnego CB"

Wstępnie zostaje kolumna miedzy przednimi fotelami - ale to nie jest dobre rozwiązanie. "Testuję jeszcze" schowek koło kierowcy - ale wymiary są wszystko na to wskazuje -czekam na dokładne pomiary - z deka za małe.

Podobno przy dobrej antenie Yosan CB250, z tych "ruszek", dla osoby korzystającej sporadycznie z CB, będzie OK - a dodatkowo nie zagrace sobie wnętrza auta sprzętem. CB schowam pod fotel pasażera - a gruszke spokojnie położę w miejscu popielniczki między fotelami.

czytałem testy w necie - to radyjko wcale nieźle wychodzi - jutro jeszcze skontaktuję się z konektorem; na pewno będzie musiała być dłuższa antena - tak z 1,5m tylko...

Komentarz

• Antek2000
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 154

Yosan CB100, CB300, CB250, Lafayette Venus pracują podobnie, Williams odpada w przedbiegach-gorsze i za większą kasę.
                  Cobra 75 ST EU - działa lepiej niż poprzednicy, lepiej wykonane, lepsze materiały i system Sound Tracker działa całkiem fajnie i obsługa najbardziej ergonomiczna z tych wszystkich.
                  No i żadne nie ma RF-gain.
                  Jednak to nie są klasyczne radia w dużej obudowie i cudów się nie spodziewaj.
                  Możesz też celować w MTech Legend III
                  :arrow: http://konektor5000.pl/index.php?p56...uning-konektor
                  Całkiem fajnie to pracuje i nie jest duże. Nawet kolor wyświetlacza moiżna dobrać :wink:
                  M Tech Legend III GREEN [Tuning KONEKTOR] - najnowsza propozycja firmy M Tech Dynamic. Miniaturowe wymiary, automatyczny squelch oraz skuteczne filtry przeciwzakłóceniowe (NB) stawiają ten radiotelefon w czołówce sprzętów swojej klasy.

Najlepiej porozmawiaj z chłopakami z Konektora, coś na pewno dobierzecie.
                  Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś narzekał, kol. witachu może potwierdzić, sam pisał, że bywa czasami w Konektorze, a opinie możesz znaleźć na CBForum
                  :arrow: http://www.cb-forum.pl/topics166/kom...or-vt13769.htm

Komentarz

• Sebastian75
                    Elegance
                    • 2013
                    • 912

@Antek2000 - tak, jutro do nich zadzwonię - dziękuję za wszystkie informacje !

Komentarz

• witachu
                      L&K
                      • 2011
                      • 1319

ale sie watek ozywił wczoraj tak przegladam i zastanawiam sie co kolega wybierze czasem na cb forum w dziale gieldy mozna kupic fajne radio w dobrych pieniadzach wiec warto tam zajrzec :P a jesli antena 1-1.5 m to chyba ml-ka lub jakies lamane turbo mysle ze moga byc rozsadnym wyborem
                      OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                      (znajdź również na fb)

Komentarz

• Sebastian75
                        Elegance
                        • 2013
                        • 912

@witachu - no, rozwinał się, ale taki już jestem, że decyzje podejmuje świadomie i potem nie żałuję

Stanęło na tym, że będę dążył do tego, aby wcisnąć "normalne" CB w schowku koło kierowcy

Jak się uda to wybiorę - (według ważności)

a) YOSAN JM-3031 (JM3031) TURBO BLACK "TUNING KONEKTOR" V2 z RF-GAIN (jest na 165 szeroki i to może być problemem)

lub

PRESIDENT HARRY III ASC (jest węższy - tylko 125)

b) Yosan PRO-120 (PRO120) tuning KONEKTOR

c) na końcu jest COBRA 75 ST EU plus głośnik Uniden ESP-12

2) Antena SIRIO ML-145 (ML145) - lub składana SIRIO TURBO 2000 PL

Komentarz

• Prezes52
                          RS
                          • 2012
                          • 6427
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

sebamis, w Cobre bym się nie pchał

Mariusz
                          Spoty Tarnowskie

Komentarz

• Sebastian75
                            Elegance
                            • 2013
                            • 912

@Prezes52

Wiem - ale to tak dmucham na zimno - lubie miec zostawione jakieś wyjście... nie wiem jeszcez , jak wygląda ten schowek dokładnie - podobno ma "pi razy drzwi 150x150", takie dostałem info z salonu, więc wychodzi na to, że "normalne radyjko" tam wejdzie.

Nie kupię radia, aby okazało się, że mi nie podepną tego w salonie tam, gdzie chcę - bo nie chcę żadnych kabli pod reką' z tego też powodu kamerke też mi salon musi zamontować i dać papier na to, że nie tracę gwarancji (kamerka będzie wpięta w instalację, nie do zapalniczki)

Pytanie zatem brzmi - jakie radio tam wejdzie i czy da się wyciąć z tyłu dziurę, jak zabraknie głebokości....

Komentarz

• Prezes52
                              RS
                              • 2012
                              • 6427
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

sebamis, Ale i tak nawet bym nie brał pod uwagę Cobry :szeroki_usmiech

Mariusz
                              Spoty Tarnowskie

Komentarz

• Sebastian75
                                Elegance
                                • 2013
                                • 912

Wiesz, tylko .... jak nie wejdzie tam, w ten schowek, to gdzie? Pytałem w Konektorze, czy montowali komuś w drzwiach - podobno jeszcze nie

A musze mieć dostęp do pokręteł i przycisków - nie zamontuję po stronie pasażera przy kolumnie bo żona żyć nie da

Myślałem wczesniej o miejscu na popielniczke, ale ... robić dziurę w tym.... nie za bardzo się uśmiecha....

Aha

Jak okaże się, że jest miejsce to bardziej skłądniam się do Yosana bo ma np. opcję nasłuchu dwóch kanałów jednocześnie - no i jest po tuningu Konektora

Komentarz

• Antek2000
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 154

Przed Cobrą postawił bym zdecydowanie MTech Legend III po tuningu, poza tym kolejność jak najbardziej prawidłowa ;-)
                                  Dual Watch może się przydać głównie w trasie, gdy na #19 mało się dzieje. W miejskim natłoku komunikatów nie zda to egzaminu. Po prostu przy zamkniętej bramce SQ radio przełącza się dość szybko z jednego kanału na drugi, aż się zatrzyma tam, gdzie coś usłyszy. Gdy po jakimś czasie bramka szumów będzie cały czas zamknięta, radio znów znacznie skanować dwa kanały. To tak pokrótce dla wyjaśnienia.

Co do giełdy CB Forum, wczoraj pojawiło się bardzo dobre radio, DNT Carat, radio nie za duże (trochę większe od Harryego III i sporo dłuższe-ok 20 cm). Jakbyś tego zmieścił do auta, to polecam. Miałem okazję niedawno go słyszeć z odległości 18,5 km (mobil-mobil) i w porównaniu z Alanem 87 wcale nie przegrał. mimo że ma tylko 1 W na wyjściu, a Alan szedł z 4 W.

Co do klasycznych, starych TRX-ów, to niestety jest problem z montażem że względu na gabaryty, ale biją te nowe na całej linii.

Komentarz

• Sebastian75
                                    Elegance
                                    • 2013
                                    • 912

@Antek2000 - dziękuję.
                                    Co sądzisz jednak o Yosan 120 - jest po tuningu u Konektora, a wymiary ma zbliżone do Prezydenta.
                                    Podoba mi się, że Yosan ma Dual Watch, a ten drugi nie - i tak sobie myślę, że jak by weszło i jedno, i drugie - to bym postawił na Yosana.
                                    Twoje zdanie?

Komentarz

• Antek2000
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 154

Yosan fajne radio, Turbo lepszy od pro 120 bez dwóch zdań, tylko większe.
                                      Harry III bardziej czuły od Yosana, więcej usłyszysz (słabsze komunikaty), choć zdecydowanie za drogi.
                                      Może być jeszcze Johny III, to samo, co Harry, tylko bez FM (w Polsce mało przydatny, za to za granicą owszem) i mikrofon bez zmiany kanałów.
                                      Yosan bardziej głuchy, co dla niektórych jest zaletą.
                                      Yosan pro 120 ma jeszcze to "nieszczęsne" 3-funkcyjne pokrętło, dla mnie nie stanowiło to problemu (tylko trochę się nim bawiłem)
                                      Osobiście brał bym Yosana (stosunek cena/jakość), ale to moja subiektywna opinia, a każde radio ma jakieś wady i zalety.
                                      Aha, jeszcze porównanie pod względem nadawczym: Yosan po tuningu wypada lepiej od fabrycznego Presidenta (Johny/Harry)

Najlepiej podjechać gdzieś do sklepu i obejżeć , posłuchać, wybrać.

Komentarz

• Prezes52
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 6427
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Antek2000, a co powiesz na Unidema po tuningu?

Mariusz
                                        Spoty Tarnowskie

Komentarz

• Antek2000
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 154

Zależy kto, co i jak tuninguje ;-)
                                          Stare Chińczyki i Filipińczyki ponoć ok, ładnie pracują.
                                          W nowych Chińczykach i Wietnamcach nie ma co dopingować, bo tam pusto jest.
                                          A tak na poważnie to w nowych gra nie warta świeczki, ale to już nie moja opinia, tylko "starych wyjadaczy"

Komentarz

• jamesbondzio
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1174
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

sebamis, Harrego też Ci u konektora stuningują..... ja ma zrobione i sobie chwale.
                                            kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• Antek2000
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 154

Sprzdają gotowe z zachowaniem gwarancji, ale cena niektórych odstrasza. Za mniejsze pieniądze można kupić lepsze radio, ale niestety większe. W tych rozmiarach faktycznie, taniej nie kupisz, albo używane.
                                              Miałem Harryego fabryczny egzemplarz, potem dałem do tuningu i były efekty, bardzo ładnie pracował. Dodatkowo miałem założony filtr ceramiczny na 1 p.cz. i tu rewelacja.

Komentarz

• Prezes52
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 6427
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Antek2000, na lepsze radia te starsze duże to trzeba mieć TIRa :diabelski_usmiech

Mariusz
                                                Spoty Tarnowskie

Komentarz

• Antek2000
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 154

@Prezes52 nie przesadzaj. Alan 28, Herbert 1, wszelkie Realistic, PC122, Valery itp, itd spokojnie się mieszczą w konsoli środkowej. Nawet Linkolny chłopaki tam pakują. Przy tunelu środkowym spokojnie mocują KPO DX 5000/Intek HR 5500 i miejsca dla pasażera wystarcza ;-)

Komentarz

• Prezes52
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 6427
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Antek2000, kumpel oferował mi takie duże jeszcze na lampach sporych rozmiarów nie pamietam marki ale radio zajebiste

Mariusz
                                                    Spoty Tarnowskie

Komentarz

Pracuję...