Ja śmigam z Alanem 109 + President Ohio i do licznikowych 190km/h trzyma się bez problemu.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Gość
Przejrzałem kilkanaście stron i nie natrafiłem na informację jakiej szukam.
Chciałbym do mojej o3 liftback założyć cb a antenę dać na tylną klapę. No i teraz mam pytanie co zrobić z kablem....trzeba mieć jego spory zapas w bagażniku żeby klapa mogła się otwierać, ale nie chciał bym aby ten zapas kabla tak po prostu sobie w bagażniku leżał... Jak to rozwiązaliście ?
Komentarz
-
Gość
Przejrzałem kilkanaście stron i nie natrafiłem na informację jakiej szukam.
Chciałbym do mojej o3 liftback założyć cb a antenę dać na tylną klapę. No i teraz mam pytanie co zrobić z kablem....trzeba mieć jego spory zapas w bagażniku żeby klapa mogła się otwierać, ale nie chciał bym aby ten zapas kabla tak po prostu sobie w bagażniku leżał... Jak to rozwiązaliście ?
Komentarz
-
ojciec_ --> http://www.cb-forum.pl/viewtopic.php?f=152&t=20709
Co do tego miejsca mocowania anteny - miałem uchwyt mocowany do odbojnika, siedziała na tym T5000PL - niestety, cewka poniżej linii dachu, kierunkowość - jednak nie ma to jak antena na dachu.
Jaką antenę chcesz zamontować?Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.Pojciec_ --> http://www.cb-forum.pl/vi...p?f=152&t=20709
Komentarz
-
-
Gość
Komentarz
-
Kurcze tak czytam i czytam te setki stron i mam mały mętlik w głowie.
Chciałbym wydać 500zł na cb + antene ale kompletnie nie wiem co w chwili obecnej wybrać.
jest gdzieś w Kujawsko Pom jakiś dobry zakład który odpowiednio mi to skonfiguruje ??
Sporo jeżdżę po Polsce [głównie dolnośląskie] i po kilku mandatach stwierdziłem, że jednak trzeba zainwestować w takie radyjko. Tylko jakie wybrać ?
Nie zależy mi na zasięgu 10km. Chciałbym żeby tylko było czysto i bez szumów ....
Antenę chciałbym na stałe zamontować na relingu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ojciec_Jeszcze nie wiem jaka antena ani jakie radio.Zamieszczone przez Daro2holaChciałbym wydać 500zł na cb + antene ale kompletnie nie wiem co w chwili obecnej wybrać.
Zamieszczone przez Daro2holaNie zależy mi na zasięgu 10km. Chciałbym żeby tylko było czysto i bez szumów ....
Antenę chciałbym na stałe zamontować na relingu.
Zobacz na stronie konektor5000 gotowe zestawy, albo osobno radio+antena; ew. sama antena, bo można kupić dobre używane radio gdzie indziej.
Generalnie jakiś szum zawsze się dostanie na głośnik, no chyba, że całkowicie ograniczy się zasięg przez SQ i RFSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Daro2holaWolałbym żeby było nowe.
Nie jestem pewny co do używek.
jak zasieg ~10 km to cos minium 1m jak omega, czy T27, ewentualnie Turbo. radio pokroju i klasy U520 lub pochodna presidenta Johny II i bedzie okOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachuZamieszczone przez Daro2holaWolałbym żeby było nowe.
Nie jestem pewny co do używek.
jak zasieg ~10 km to cos minium 1m jak omega, czy T27, ewentualnie Turbo. radio pokroju i klasy U520 lub pochodna presidenta Johny II i bedzie ok
Montaż w schowku po lewej stronie pod kierownicą.
Nic praktycznie nie wiercisz, wyjmujesz tylko schowek i przykręcasz kawałek blaszki w kształcie C. Musisz się tylko przyzwyczaić obsługi lewą ręką. W nowej O III mam tak samo - choć montaż delikatnie trudniejszy (zrobię fotke i podrzucę)
Antema, 100 cm , tania i dobra, dyskretna i nigdy mi nie zleciał z dachu, jak Ci nawet ukradną to nie będziesz żałował tych wydanych na nią pieniędzy.
Pamiętaj jednak, że CB nie uchroni Ciebie całkowicie od mandatów - wiem coś na ten tematZałączone plikiO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PJeśli nowe, to ciekawą propozycją wydaje się być Yosan 850 - wygląd "klasyczny", duża funkcjonalność. Kwestia jakości filtrów - niestety, nie miałem okazji testować tego radia.
Co do filtrów, to często jest totolotek, najlepiej sprawdzić konkretne radio w konkretnym aucie
Zamieszczone przez JerzyM73Ja mam od 8 lat Unidena 520 XL z anteną Hustler IC-100 na magnesie i uważam, że jest to najlepszy zestaw w niskiej cenie.
U520 obrósł legendą, a wcale nie jest tak rewelacyjny (np. DNT Carat, Cokpit, Strato - lepsze i tańsze). Dodatkowo sieje po kanałach aż miło.
A ten Hustler, to faktycznie, pracuje w miarę, ale kiepsko wykonany i po jakimś czasie nie wiesz, jak wygląda w środku, a ruda zżera go niemiłosiernie. Potem SWR w kosmosie i upalona końcówka mocy. Już lepiej zainwestować w Wilson Little Will, niby to samo, a porządnie wykonana i fajnie pracuje.
Zresztą kolega chce antenę na reling, a tego na relingu nie postawisz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Pamiętaj jednak, że CB nie uchroni Ciebie całkowicie od mandatów - wiem coś na ten tematOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antek2000
Zamieszczone przez JerzyM73Ja mam od 8 lat Unidena 520 XL z anteną Hustler IC-100 na magnesie i uważam, że jest to najlepszy zestaw w niskiej cenie.
U520 obrósł legendą, a wcale nie jest tak rewelacyjny (np. DNT Carat, Cokpit, Strato - lepsze i tańsze). Dodatkowo sieje po kanałach aż miło.
A ten Hustler, to faktycznie, pracuje w miarę, ale kiepsko wykonany i po jakimś czasie nie wiesz, jak wygląda w środku, a ruda zżera go niemiłosiernie. Potem SWR w kosmosie i upalona końcówka mocy. Już lepiej zainwestować w Wilson Little Will, niby to samo, a porządnie wykonana i fajnie pracuje.
Zresztą kolega chce antenę na reling, a tego na relingu nie postawisz
Do tych modeli co podałeś nie mam porównania, ale widzę, że gabarytowo większe.
Co do jakości anteny , ot tak jak piszesz - ja garażuję auto to problemu nie ma przez 2-do 3 lat.
Wilsona chciałem kupić ale niestety nie ma odkręcanego bata, a jak muszę odkręcić przed wjazdem do garażu - jak ta którą mam padnie to będę szukał czegoś normalnego.
Co do zasięgu anteny to różnie bywa, zależy od czynników które były podawane.
Dla ciekawości podam, że pięć lat temu będąc w sercu Karpat w Rumuni rozmawiałem ze stację bazową ze Słupska - jak go słyszałem i On mnie !!! - oczywiście była to zasługa także propagacjiO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Co do jakości anteny , ot tak jak piszesz - ja garażuję auto to problemu nie ma przez 2-do 3 lat.
Wilsona chciałem kupić ale niestety nie ma odkręcanego bata, a jak muszę odkręcić przed wjazdem do garażu - jak ta którą mam padnie to będę szukał czegoś normalnego.
Jak będziesz zmieniał antenę, to do składania Sirio serii Turbo - rewelacyjny system składania,anteny.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Panowie sorki za troszkę krytyki ale normalnie ten "kult Unidena 520" mnie trochę śmieszy, bo gdzie nie zada się pytania o radio to pada jedna odp:P było by wszystko ok ale czasy się zmieniły, technika poszła na przód a to jest stare radio ( nie mówię że złe) i ciężko dostać (chodzi o modele ze starych partii warte uwagi) bo podróbek itp jest na pęczki.A tak od siebie kilku znajomych miało ten model i jakoś mnie nie zachwycił swoją "legendarną fajnością". Dla tych którzy nie są jakimiś specami tylko zwykłymi użytkownikami to proponuje szukać radia z dobrymi filtrami (nie zawsze super firmowe się sprawdzają ), Yosan, Farun Omega , Mtech Legend3 w budżetowych mają całkiem znośne filtry, na pewno jest jeszcze więcej wynalazków ale te mi przychodzą na myśl w pierwszej kolejności.Było : Skoda Favorit1.3 LPG
Peugeot 306 1.9 D
Daewoo Nubira II kombi 2.0LPG
VW Polo 1.4 PB
Daewoo Nexia 1.5 LPG
Jest: Fiat Panda 1.1 PB
Skoda Octavia I 1.8T LPG
Komentarz
-
-
UP
Nie będę wszystkich cytować ale dzięki za odzew.
Kumpel [pseudo elektryk :-P od cb, audio itp] twierdzi, iż nie mam się zbytnio co spinać z radiem.
Powiedział, że nawet Alan 109 Midlanda + Antena SIRIO spełni moje oczekiwania.
Np o taki zestaw:
Antenę chciałbym przymocować do relingu na stałe.
Zły tok rozumowania ??
Aa i jeszcze jedno: Nie mam takiego schowka po lewej stronie.
Komentarz
-
-
Up
No tak wiem, że na magnes. Chodziło mi raczej o zestaw ALANA 109 + antenę SIRIO.
Rzecz jasna kupiłbym bez magnesu.
Dotychczas miałem starego midlanda i "wysył?" miał koło 2, a podobno powinien mieć koło 4.
Stąd też prawdopodobnie nikt mnie nie słyszał.
Poza tym cały czas było słychać dziwne irytujące trzaski.
Jakby rozmowy ze 100km ...
Są też podobne zestawy Presidenta TEDDY + antena ...
Cóż tu brać. Każdy pisze co innego
Komentarz
-
-
Pomijając jedną jazdę z pożyczonym Alanem 9 Plus + midland (chyba) 77-144, to zaczynałem przygodę z CB od U520 (2008) + MLka - miło wspominam ten zestaw, kilka lat z tym śmigałem; nadal jest w zapasie.
Aktualnie DNT Cockpit (SQ otwarty na maks.) + Solarcon 202 na stałe na dachu - jestem zadowolony z tej konfiguracji.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
Komentarz