tez przymierzam się do triflex-a tak na co dzien po mieście, duzo zaletą triflexa własnie jest to ze wygląda prawie identycznie jak ori antena radiowa a ml-ka na dluższe wyjazdy bedzie w bagażniku jeździć
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Jaapi, nie, nie zamknie, sie chyba że nie masz podłokietnika i kanały powietrza nie są zainstalowane na tył. inaczej gruba rzeźba... U520 jest dosyć "długim" radiem,
eaglemirek, próbowałes wyjąć radio? bo ja miałem też załozonego u520 (te same wymiary co harry2) i wdług mnie sa 2 opcje, albo przerobil nawiewy albo przelutował gniazdo anteny w CB ....
jamesbondzio, A po co mam wyjmować radio :?: Opisałem w swoim wątku że lekko przerobiłem nawiewy ( po modyfikacji jest szczelniej niż przed ) Raz zestrojony Triflex nie wymaga strojenia co odpalam auto :diabelski_usmiech I nie należę do tych co jak wsiadają do auta to pierwsze co robią po wł. CB to "mobilki jak mnie słychać :evil: ) Wręcz albo się nie odzywam albo mówię co myślę na ten temat :!:
Czyli wychodzi na to, że pasuje Harry II i U520 ale z przelutowaniem gniazda antenowego lub modyfikacją kanału nawiewów.
I tu pojawia się pytanie - czy wejdzie coś innego bez ww. przeróbek?
p.s. eaglemirek dzięki za linka.
eaglemirek, OK OK nie czytałem twojego wątku bo brak czasu... ;-)
tylko tak na fotosy looknąłem a potem na swoje i takie mi wnioski wyszły j.w. ;-) Jaapi, generalnie albo wszystko jest za szerokie albo za głębokie , chyba że jakies wynalazki z "zewnętrznymi" panelami typu Albrecht albo ze sterowaniem w gruszce..
Ja olałem zamykanie schowka.
Jak i jakim bezpiecznikiem wpiąć się do skrzynki żeby zasilać cb po przekręceniu kluczyka ? Rozumiem, że ten bezpiecznik który jest na kablu zasilającym to z mało.
Harry II, u520 - śledząc popularny serwis aukcyjny stwierdzam, że jako nowe są już niedostępne. Gabarytowo wymiarami odpowiada im M-tech legend II.
1.Czy warto zainteresować się tym urządzeniem?
2. Jaką antenę do tego dobrać z mocowaniem na reling(nie zależy mi na długim bacie)?
pozdro
Harry II, u520 - śledząc popularny serwis aukcyjny stwierdzam, że jako nowe są już niedostępne. Gabarytowo wymiarami odpowiada im M-tech legend II.
1.Czy warto zainteresować się tym urządzeniem?
2. Jaką antenę do tego dobrać z mocowaniem na reling(nie zależy mi na długim bacie)?
pozdro
Uniden 520 xl jest dostepny ... nowy ... trochę trzeba poszukać ... link
Wolę po kluczyku, żebym nie musiał gasić cb. Bezpiecznik jest dodatkowo, tak ? oprócz tego co na kablu, czyli w sumie dwa ? Czy żeby przeciągnać kabel do podłokietnika trzeba rozbierać podłokietnik, a jeśli nie to ciągnąć sam kabel czy z końcówkami. I ostatnie pytanie - czy wycięcie tego plastkiu przy nawiewach niczym nie skutkuje - na super opisie tej przeróbki który jest w okolicach października-listopada 2011 tego wątku - jest to wycięte łącznie z dwiema śrybami które coś tam trzymają.
witam
mam cb alan midland 109 + antena hustler od 2 lat i smiga ladnie.....ale zakupilem O II i chce przelozyc do skody
wejdzie ten model do zapalniczki ?
Przymierzam się do zakupu zestawu: Yosan Pro-120 + Siro Omega 27 MAG
Pojawia się jednakże pewien problem: nie mam pomysłu na sposób montażu i tu byłbym wdzięczny za propozycje lub sugestie.
Szkodnik: O1 po lifcie
Mile widziane:
- nie obijanie nóg kierowcy i pasażerowi
- możliwość demontażu i schowania radia
Celem ułatwienia: zamiast popielniczki się nie zmieści, zamiast schowka pod radiem raczej nie jestem skłonny z powodu braku możliwości demontażu (szybkiego) oraz rozważam zmianę radia na 2din, wiec będzie kolizja.
witam,
a ja jestem posiadaczem MIDLAND ALAN 42 Multi od 3 lat
(zmieniam tylko anteny...się zgubiła/ukradła)
i nie narzekam - zbiera dobrze 3km i nie mam zagwostek z montażem.
wpiąć, wypiąć przy zmianie furmanki i po sprawie
a i dzieciak ma frajdę na działce jak podepnie sobie aku
pzdr
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz