Radio: Yosan 120 Pro po tuningu Konektora
Antena: Sirio Omega 27
W weekend je montowałem i wyszło tak
Tutaj zrobiłem jedną modyfikację, do której nie mam zdjęcia. Kabel trochę poluźniłem i zrobiłem S, żeby woda się nie lała do środka.
Do auta wszedłem z kablem w ten sposób. Nawet nie ściągałem słupków tylko puściłem pod tą gumą co przylega do plastików słupka. I w ten sposób dojechałem do klapy otwierającej bagażnik.
Do radia dokupiłem kieszeń 1DIN i zamontowałem je w konsoli środkowej. Fajkę od gruchy miałem dać w dół, ale tak jest lepiej, bo nie nachodzi na przyciski od climatronica. Tutaj ewentualnie jeszcze z kablem wejdę w konsolę, przeciągnę tunelem i wyjdę w okolicach podłokietnika.
Przy takim montażu, niezbędny jest głośnik zewnętrzny, żeby nie grało jak z garnka :diabelski_usmiech W tym miejscu poniosła mnie fantazja :twisted: Tutaj producenci chyba specjalnie robią, tak że następny rozmiarowo jest nie dużo większy i droższy. Miał być malutki taki 6cm x 6cm, no ale jak taki wejdzie, to 10cm x 10cm też, bo ma lepszy odsłuch :szeroki_usmiech Jak taki wejdzie to 12cm x 12cm też, bo ma jeszcze lepsze No i zamówiłem Unidena ESP-20, jak go zobaczyłem to się troszeczkę wystraszyłem, ale myślę, że udało mi się go ogarnąć :diabelski_usmiech
Pierwsza koncepcja montażu na oryginalnym uchwycie wyglądała tak:
Tragedii nie było, nie zahaczałem nogą, ale jednak mógłby mniej wystawać. Na drugi dzień zabrałem się za przeróbkę i tym razem zrobiłem to tak
Tutaj z tego plastiku, którego wyciąłem dociąłem "ściankę" i ją wkleiłem.
Moim zdaniem jest całkiem fajnie Odsłucha z takiego głośnika to po prostu bajka. Dużo lepiej niż na wbudowanym w radio porównując jak radio nie było jeszcze schowane.
Co mogę jeszcze dodać. Polecam ten zestawik. Radio na prawdę fajnie działa w trasie ustawie rf-gain na maxa, sq na granicy i nic nie ruszam. Czysty odbiór, daleki zasięg. Przy 190km/h licznikowych antena mi nie odpadła :diabelski_usmiech
Kusi mnie jeszcze, żeby wywalić antenę od radia i w jej miejsce wsadzić od CB na stałe, ale to jeszcze zobaczę
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
Radio: Yosan 120 Pro po tuningu Konektora
Antena: Sirio Omega 27
Ja w końcu się przełamałem po kilku latach z antyradarem i staniem w korkach i zamówiłem dokładnie taki sam zestaw. Jutro montaż i strojenie. Planuję na konsoli środkowej od strony pasażera i kabel od antetny przez bagażnik.
Karql fajnie z tym głośniczkiem chociaż kopytek już nie poobijasz...
Ja chcę podobnie założyć i głośniczek (tyle ,że mniejszy) i radyjko w kieszeń.
A powiedz jak z tym wtykiem kątowym lepiej i wygodniej niż z normalnym czy się nie bawić...
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
Ja dziś pojechałem po całości w moim autobusie (Vito). Dziura w dachu, Sirio Omega 27, Uniden 520. Wszystko elegancko zamotowane w sposób niewidoczny dla ewentualnego amatora cudzej własności. Żadnych widocznych kabli. Montaż + antena + strojenie = 250 PLN. Radio dostałem w prezencie od dobrego kolegi
Ja dziś pojechałem po całości w moim autobusie (Vito). Dziura w dachu, Sirio Omega 27, Uniden 520. Wszystko elegancko zamotowane w sposób niewidoczny dla ewentualnego amatora cudzej własności. Żadnych widocznych kabli. Montaż + antena + strojenie = 250 PLN. Radio dostałem w prezencie od dobrego kolegi
I tylko się cieszyć z zestawu!!! Oby cykał i pomagał jak najwięcej!!!
A o antence to w samych superlatywach mogę się wypowiadać!!!
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
zielarzlol, tego teddiego sobie odpuść plastikowy szumofon
py1szczak2, zestawik spoko tylko dwie kwestie trzeba by było dopytać o kraj produkcji. Te dobre to są stare produkcji Filipinskiej, a nowe przeważnie są z chin i podobno nie mają już takiej jakości. Druga sprawa i tak mówią, że Yosan lepszy :twisted:
Btw. jak będziecie chcieli zrobić zakupy to zarejestrujcie się na cb-forum i stamtąd zamówcie jest sporo taniej. Ten yosan po pełnym tuningu z zmianą podświetlenia kosztuje 330zł, Sirio ML145 105zł.
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
Btw. jak będziecie chcieli zrobić zakupy to zarejestrujcie się na cb-forum i stamtąd zamówcie jest sporo taniej. Ten yosan po pełnym tuningu z zmianą podświetlenia kosztuje 330zł, Sirio ML145 105zł.
Dzięki zamówienie zrobione .
Za zestaw:
YOSAN PRO 120 TUNING KONEKTOR (SQ, RF GAIN, MODULACJA) + SIRIO ML-145 142cm + FOLIA ### 400zł
A jakaś inna, zdecydowanie krótsza antena do tego radia ?
Potrzebuję czegoś co będzie łatwo schować itd.
wiec, jesli krótsza i łątwiejsza do chowania to lepszej alternatywy nie widzę
wiadomo, że ML-ka jest nieporównywalna do nich jesli chodzi o osiągi i jakoś. ale moze kolega potrzebuje tylko amoatorsko, antymiśkowo i tyle a do tego obie te anteny w zupełności starczą. ja choć sam posiadam Ml-kę to jestem na etapie montażu triflexa bo chce coś na co dzień zeby po łodzkim ganiać, bo nie chce mi się na taki krótki odcinek zakładać tego badyla, jak ruszam w daleki plener to stawiam wtedy tę tyczkę na dach :P
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Triflex w moim wypadku odpada.
Szukam krótkiej anteny, do 1 metra.
Jestem amatorem i tak też będę wykorzystywał radio.
Jakieś inne propozycje radia/anteny?
Jestem amatorem i tak też będę wykorzystywał radio.
Jakieś inne propozycje radia/anteny?
skoro triflex u Ciebie odpada, to lepszej niż ta zwłaszcza cena/jakość nie znajdziesz. tym bardziej w tym sklepie Ci polecam: http://www.konektor5000.pl/index.php...cm-kabel-3-60m mysle ze jak mu powiesz ze szukasz anteny do 1m to własnie na 100% Ci tę poleci.
(znajdź również na fb)
zielarzlol, ja ci mogę doradzić Unidenka 520, bo sam na takim smigam już ponad rok. bardzo dobre radio, do amatorki w zupełności starcza. albo zadzwon do tego gościa co podesłałem ci link napewno ci dobierze odpowiednie radyjko do tej anteny i bedziesz zadowolony.
(znajdź również na fb)
Serwis i naprawa CB radio, prowadzimy komis oraz naprawy CB radio. Serwis cb radio w Warszawie. Nasza firma prowadzi profesjonalny sklep i komis CB radio dla kierowców. W ofercie radiotelefony CB.
zielarzlol, mam, ale nie z tego artykułu :P ja mam je z czasów kiedy zadnym urzędasom nie przychodziły głupie rzeczy do głowy. kupione od kolegi z tego forum, który je kupił jako nowe z homologacją
jesli nie chcesz to moze ktoś ci cos podpowie ostatnio widze ze Yosan pro jest modny i daje rade. albo zadzwon do tego gościa co ci podałem link, napewno coś Ci dobierze, bo gość ma naprawdę wiedzę w temacie.
(znajdź również na fb)
Komentarz