CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • casuper
    Rider
    • 2011
    • 335
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

kabanosik a powiedz mi kabel od gruszki to prosto do płyty lutowałeś i masz wyciągniętą bokiem czy normalnie podpinasz pod gniazdo???
    Była O1 Laurin & Klement +
    President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mam założoną przedłużkę z wtyczką kątową przy radiu i wyciągnięta między fotelem kierowcy a tunelem środkowym. Kabel chowa się pod fotel, a gruszka zostaje w przestrzeni pod dźwignią ręcznego.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• jamesbondzio
        L&K
        • 2009
        • 1174
        • Octavia III (5E3)
        • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez kabanos
        Mam założoną przedłużkę z wtyczką kątową przy radiu i wyciągnięta między fotelem kierowcy a tunelem środkowym. Kabel chowa się pod fotel, a gruszka zostaje w przestrzeni pod dźwignią ręcznego.
        :kciukgora dodam więcej, w O2 mozna chować gruche do podłokietnika jak nie potrzebna jest akurat.
        kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• parasite
          L&K
          • 2011
          • 1368

Zamieszczone przez trooper
          parasite, gdzie go zamontowałeś/zamontujesz? popielniczka może?
          Zamontowałem pod konsolą dzisiaj.

Niezły mandacik bym dzisiaj dostał więc mi CB już się zwróciło :szeroki_usmiech
          Radyjko mam dopiero 3 dni a już żałuję, że nie wziąłem zamiast Wilsona 1m to Sirio 1,45m.
          AGR 112KM, 232Nm
          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Przemo-O2
            Classic
            • 2011
            • 13

Parasite jesteś leworęczny? Bo jak tak to miejsce montażu w sam raz. Przy mojej "praworęczności" obsługa lewą ręką to by była udręka, a na dodatek jak kieruję to lewą reką trzymam kierownice i tym bardziej takie umiejscowienie odpada. Pozdrawiam.

Komentarz

• parasite
              L&K
              • 2011
              • 1368

Zamieszczone przez Przemo-O2
              Parasite jesteś leworęczny? Bo jak tak to miejsce montażu w sam raz. Przy mojej "praworęczności" obsługa lewą ręką to by była udręka, a na dodatek jak kieruję to lewą reką trzymam kierownice i tym bardziej takie umiejscowienie odpada. Pozdrawiam.
              Kwestia przyzwyczajenia. W trasie jeszcze nie sprawdzałem, ale jak będzie mi przeszkadzać to po prostu będę musiał przedłużyć kabel od gruszki i zawiesić gruchę z prawej strony.
              AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• trooper
                Rider
                • 2011
                • 525
                • Octavia III combi (5E5)
                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

parasite, dzięki za fotkę, zasilanie ciągniesz z zapalniczki?
                Moja Balbina

Komentarz

• casuper
                  Rider
                  • 2011
                  • 335
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

Właśnie tak mi nie leży bo w kopytka mnie uwierało i kabel się majtał po kolanach!!!

Komentarz

• parasite
                    L&K
                    • 2011
                    • 1368

parasite, dzięki za fotkę, zasilanie ciągniesz z zapalniczki?
                    Tak
                    Zamieszczone przez casuper
                    Właśnie tak mi nie leży bo w kopytka mnie uwierało i kabel się majtał po kolanach!!!
                    Ja ani razu nie zahaczyłem o radyjko. Kabel dobrze przyczepić do plastikowej krateczki u góry i nie będzie się majtał
                    AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• alxxx
                      RS
                      • 2010
                      • 1823
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Jak ktoś jeździ daleko odsunięty to może uwierać tylko przy wsiadaniu.. gorzej jak ktoś jest z tych "mniejszych" to będzie uwierało zawsze :roll:
                      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• kabanos
                        RS
                        • 2011
                        • 4544
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

alxxx, dlatego wpakowałem radio w miejsce popielniczki

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• ary
                          Rider
                          • 2011
                          • 634

Jak macie problem z miejscem na radio to proponuję przyjrzeć się bliżej modelowi Lafayette Venus. Na antymisia wystarczające
                          O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• casuper
                            Rider
                            • 2011
                            • 335
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez alxxx
                            Jak ktoś jeździ daleko odsunięty to może uwierać tylko przy wsiadaniu.. gorzej jak ktoś jest z tych "mniejszych" to będzie uwierało zawsze :roll:
                            No właśnie... ja tak troszkę z tych wyrośniętych ale nie za dużo! ale i tak mnie drażniło jak koło kolana było. A jak moja pani siadała za fajerą to już wam nie muszę mówić jakie teksty leciały-pod moim adresem oczywiście nie radyjka!I dlatego mam plana w kieszeń po radyjem cb zmieścić.

Komentarz

• no4
                              Rider
                              • 2011
                              • 396
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

mocowanie gruszki

Moja RS'ka
                              Moja Bejca
                              VW Polo 1.4 - córki

Komentarz

• 4x4BKF
                                L&K
                                • 2010
                                • 1279

Do kabanos
                                casuper, ja mam głośnik zewnętrzny na półce obok gniazda diagnostycznego i praktycznie tylko ja słyszę :P
                                No ja się jeszcze nie zmotywowałem do zamontowania ale na dniach zamontuję w kieszeni pod radiem na 1DIN, no i głośnik pod kierownicą chyba. Radyjko pod półką, pod kierownicą
                                ,na rzepy lub na uchwyt montażowy to porażka. Albo odpada albo w kopytko uwiera.
                                A jaki głośnik podpiąć?
                                Caasuper, ja mam radio położone pod podłokietnikiem. Antena idzie pod dywanikiem i siedzeniem do bagaznika, zasilanie idzie razem z anteną do wtyczki w bagażniku.
                                Radio mam obszyte taką samą skórą jak mieszek i kierę))
                                Gruszka lezy pod ręcznym.

Może dla kogoś kto korzysta z ręcznego co 5 minut to złe rozwiązanie, ale ja jak dwa razy na kwartal zaciągnę to wszystko))

Jam montowałem navi to myślałem, żeby wrzucić CB pod radio ale mi się odechciało bo jakoś mi nie pasiło radio na stałe a antenaa na magnes.

Jak bym miał triflexa jak piotrek_os to już dawno by CB w 1din siedziało
                                4x4

Komentarz

• trooper
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 525
                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                  CB w 1din siedziało
                                  Ja właśnie w przyszłym tygodniu będę coś zakładał, i chcę w 1DIN wsadzić pod radio. Myślę nad Lafayette Trucker - rozmiar 1 din, głośnik z przodu, możliwość zmiany podświetlenia na zielone w opcjach, tak że ładnie by się też komponowało (w YP 120 tego nie ma, a nie bardzo chcę tam grzebać na gwarancji) Jeździ ktoś na tym radiu? Jak się sprawuje?
                                  Ewentualnie biorę pod uwagę Yosan Pro 120, i też wsadzić w 1 din w takiej kieszeni:
                                  Półkieszeń montażowa dedykowana do radii Yosan, Lafayette, Polmar i innych o tych samych wymiarach. Kieszeń wysokiej jakości ze stelażem metalowym. Dzięki tej kieszeni bez problemu zamontujesz CB radio bezpośrednio w kokpicie auta. Przy tego typu montażu

Z większości przeczytanych opinii PRO120 ma je najlepsze, jakby ktoś napisał coś o Truckerze byłbym wdzięczny
                                  Moja Balbina

Komentarz

• casuper
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 335
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez 4x4BKF

Caasuper, ja mam radio położone pod podłokietnikiem. Antena idzie pod dywanikiem i siedzeniem do bagaznika, zasilanie idzie razem z anteną do wtyczki w bagażniku.
                                    Radio mam obszyte taką samą skórą jak mieszek i kierę))
                                    Gruszka lezy pod ręcznym.

Może dla kogoś kto korzysta z ręcznego co 5 minut to złe rozwiązanie, ale ja jak dwa razy na kwartal zaciągnę to wszystko))

Jam montowałem navi to myślałem, żeby wrzucić CB pod radio ale mi się odechciało bo jakoś mi nie pasiło radio na stałe a antenaa na magnes.

Jak bym miał triflexa jak piotrek_os to już dawno by CB w 1din siedziało
                                    Dzięki za sugestions ale pod podłokietnikiem odpada.. mi przeszkadzać nie będzie ale żonka składa i będzie tak po ch..u wyglądało. Antenke mam też na magnes(jakoś nie znalazłem ciekawego montowania na stałe-chodź w terenówce mam na stałe i w poprzednich autach też tak było). Kable mam puszczone pod plastikami wtyk do zapalniczki ale z przedłużką, jak wsadzę pod radio to podłączę się pod nie i chyba będzie dobrze...
                                    aha triflexa nie chciałem bo tak mi się wydaje ,że troszkę dziadostwo to jest. Ale to moja prywatna opinia.
                                    Zresztą zobaczymy,w praniu samo wyjdzie...

Komentarz

• SP9XWW
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 579

triflexa nie chciałem bo tak mi się wydaje ,że troszkę dziadostwo to jest.
                                      No to Panocku, tera się zacznie. :diabelski_usmiech
                                      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8162
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
                                        no cóż z teoretykami się ciężko dyskutuje :diabelski_usmiech
                                        Jakbym kupił auto co nie ma fabrycznie w dachu dziurowni to pewnie takowa zrobie żeby triflexa "zaaplikować" - obecnie już 4tego triflexa posiadam i nie chcem innej antenki
                                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Podbiel
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 164

Zamieszczone przez piotrek_os
                                          nie chcem innej antenk
                                          mam 1 i tez już nie chce. Tylko trzeba mieć dobre radio.
                                          Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• casuper
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 335
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                                            no cóż z teoretykami się ciężko dyskutuje :diabelski_usmiech
                                            Jakbym kupił auto co nie ma fabrycznie w dachu dziurowni to pewnie takowa zrobie żeby triflexa "zaaplikować" - obecnie już 4tego triflexa posiadam i nie chcem innej antenki
                                            Triflex dla mnie jakoś nie leży i to jest moja opinia, po prostu jak jest coś do wielu rzeczy to dla mnie jest BEE! Miałem w życiu już parę antenek i parę radyjek różnie zamontowanych,
                                            i coś tam wiem! (oczywiście specjalistą nie jestem). Ale możemy podyskutować człowiek uczy się przez całe życie, i wolałbym uczyć się na czyiś błędach niż na swoich!!!

Komentarz

• Jacek Wo.
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 221

Nic się nie zacznie :twisted:

Tylko jak czytam takie, Kolego casuper - bez obrazy, bzdety - to przypomina mi się jak to na poważnej konferencji naukowej, pewien profesor powiedział:
                                              Co prawda nie słyszałem, co mój szanowny przedmówca powiedział, ale się z tym nie mogę zgodzić!
                                              Mogę dyskutować z kimś, kto miał Triflexa i był z niego niezadowolony, ale jak ktoś nawet nie sprawdził tego w działaniu u kogoś innego ... ops:

Komentarz

• nrene
                                                Drive
                                                • 2011
                                                • 62

jakby ktoś napisał coś o Truckerze byłbym wdzięczny
                                                Mam Truckera od 1,5 roku. Jestem zadowolony i z odbioru i z nadawania. Wcześniej z Sirio Tajfun, teraz z Little Wil. Podświetlenie bursztynowe lub zielone. Głośnik z przodu daje radę. ASQ wydaje mi się, że działa przeciętnie, ale ja tego nie używam, wystarcza mi RF Gain i SQ. Przyciski w gruszce się przydają, ale mają bardzo intensywne niebieskie podświetlenie.

Komentarz

• trooper
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 525
                                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Dziękuję bardzo za opinię
                                                  Moja Balbina

Komentarz

• casuper
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 335
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Jacek Wo.
                                                    Nic się nie zacznie :twisted:

Tylko jak czytam takie, Kolego casuper - bez obrazy, bzdety - to przypomina mi się jak to na poważnej konferencji naukowej, pewien profesor powiedział:
                                                    Co prawda nie słyszałem, co mój szanowny przedmówca powiedział, ale się z tym nie mogę zgodzić!
                                                    Mogę dyskutować z kimś, kto miał Triflexa i był z niego niezadowolony, ale jak ktoś nawet nie sprawdził tego w działaniu u kogoś innego ... ops:
                                                    Ojojoj afera się jakaś kręci....
                                                    A przecież napisałem ,że TAK MI SIĘ WYDAJĘ ,ŻE TRIFLEX TO JAKIEŚ DZIADOSTWO...
                                                    i ,że lepiej się uczyć niż trwać w błędzie... czyli opinię wszelakie przyjmuję i będę się starał wyciągać wnioski!!! ot i tyle...
                                                    _________________________________
                                                    Najważniejsze to abyśmy byli zdrowi.....
                                                    reszta to CH......

Komentarz

Pracuję...