CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ZipY, jasen ze mozesz, dyskusja jest otwarta a ja nie mam monopolu.

Zamieszczone przez ZipY
    "ZipY"]RF Gain to czułość radia... jeśli masz go skręconego to słyszysz dużo mniej bo radio reaguje tylko na te najbliższe i najmocniejsze sygnaly... generalnie w miescie lepiej miec skrecona czulość radia i wtedy mniej smieci będzie Ci wpadać... a za pomocą SQ powodujesz ze radyjko nie szumi czekajac na sygnal, który go przeskoczy...
    i oto biega, bynajmniej w miescie, na trasie ejst spokój to się "rozkręcam"

Komentarz

• GooRALL vrs
      Ambiente
      • 2007
      • 179

ASC to automatyczna regulacja zaklucen zgadza sie??

ZipY, a powiedz mi ja mam inteka 490 plus w opisie radia mam podana moc radia 4W a jak Zbychu mi ostatnio robil pomiar wyszlo ze nadaje na ledwo 2W z czym to jest zwiazane??
      9/10 facetow woli kobiety z duzym biustem, ten 10 woli tych 9

Komentarz

• ZipY
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 875

GooRALL vrs, na mur problem z dobra lokalizacja anteny i jej zestrojeniem. Sytuacja zmniejszenia mocy wynika z tego, że antena zle umiejscowiona może podczas nadawania mieć odbicia od Twojego nadwozia i sygnał Twój wraca w nią spowrotem. Może też być uszkodzona sama końcówka mocy w radiu np. własnie z powodu pracy bez anteny lub ze zle ustawiona antena...

Musisz sprawdzic u elektronika radio na obciazeniu próbnym radio czy wszystko w porzadku jest z koncówka.

Mozesz miec tez skrót mocy ale to chyba odpada

ASC -Automatic Squelch Control - czyli automatyczna kontrola SQ
        http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• Ponury
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 57

ZipY radiofonizuj się jak najszybciej. Gocław - Zielonka powinniśmy spokojnie pogadać

Przy okazji do wszystkich zradiofonizowanych klubowiczów z wawy - beżowa octa combi, wzy..., można spokojnie wywoływać Wlepki jeszcze nie mam
          (często też kręcę się na trasce do Żyrardowa)

Ponury
          Octavia Tour Ice+ 1.6
          Garmin nuvi 250W
          President Walker + Alan ML-145 + reflektometr

Komentarz

• ZipY
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 875

Ponury, spoko musze tylko z Poldolota wyluskac swoja antenke i mojego Presidenta Jacksona hihih damy rade Goclaw to okolica w ktorej czasem sie krece
            http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• oto zdjęcia uchwytu

Komentarz

• Ćwiarteczka
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 605

Ja ten od Bernardo pomalowałem na czarno.
                Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• Ćwiarteczka, a ja Hemarajdem i jak widać zaczyna rdzewieć, na wiosnę zdejmę i zrobię niklowanie mu

Komentarz

• Ćwiarteczka
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 605

Ile czasu od malowania :?: :roll: Mój czarny też Hemar.
                    Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• SuchyX
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1170

Dziękowac za fotencje Mam nadzieje że moi szpece mi taki uchwyt opatentują
                      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• Ćwiarteczka, wiosna 2007

Komentarz

• FocusPocus
                          Drive
                          • 2007
                          • 52

no i tego się właśnie obawiałem... Do O2 nie podejdzie... tam nie ma tych otworów na belki dachowe... Trzeba będzie pomyśleć nad innym patentem.

W ogóle to ciężko mi znaleźć miejsce na CB, GPS`a i jeszcze uchwyt do telefonu... No i jeszcze zasilanie do tego muszę wykombinować... A antenka pewnie będzie musiała iść na klapę, albo na magnes i na dach...
                          Octavia II Ambiente 1,6 MPI (75kW/102KM) + LPG LandiRenzo Omegas
                          Navi & CB on board ;-)

Komentarz

• brandO
                            Rider
                            • 2006
                            • 624

FocusPocus, miejsce na CB chyba najlepiej po prawej stronie konsoli środkowej albo pod kolumną kierownicy, natomiast jeżeli chodzi o GPS'a zapewne montaż na uchwycie do szyby, jak komu wygodniej, jeżeli chodzi o uchwyt do telefonu to już twoja decyzja, a zasilanie podciągnąć czy to z zapalniczki czy też podpiąć się na stałe jak nie którzy mają zrobione, jeżeli na klapie to będzie ci gorzej ściągała więc prędzej proponowałbym na dach
                            auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                            Time is up...
                            Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• koja86
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 3178

A ja mam inne pytanie odnośnie CB jaki model wchodzi do popielniczki bez specjalnego męczenia ? I gdzie umieścić gruszkę tak aby nie przykręcać do stałych elementów mocowania. Dzięki za podpowiedzi
                              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• jacek_w123
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 168

Zamieszczone przez koja86
                                A ja mam inne pytanie odnośnie CB jaki model wchodzi do popielniczki bez specjalnego męczenia ?
                                Ja właśnie wczoraj zamontowałem w popielniczkę CB President HARRY II, ale nie obejdzie się bez żadnej pracy ponieważ musisz wyciąć z tyłu w obudowie popielniczki otwór żeby weszło radio, ja dodatkowo wycinałem dywanik i wytłumienie i przykręciłem cb do obudowy popielniczki (2,5 godziny roboty do pierwszej rozmowy). Ja trzymam gruszkę w schowku(kieszonka) pod radiem.
                                Wygląda jak Uniden u kolegi desmo na 79 str. tego wątka.
                                President HARRY II + ML-145

Komentarz

• UNIDEN REWELACJA pasuje bez problemów.
                                  pogadaj z KOMBIAKIEM on ma w popielniczce.

Komentarz

• JanuszSz
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 2835
                                    • Superb II combi (3T5)

jacek_w123,
                                    A masz dodatkowy głośnik,czy tylko ten w radyjku :?:
                                    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• jacek_w123
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 168

Zamieszczone przez JanuszSz
                                      jacek_w123,
                                      A masz dodatkowy głośnik,czy tylko ten w radyjku
                                      Mam zamontowałem do półki pod kierownicą jak wejście dla VAG-a. Kupiłem go za 35 zł z nóżką na montaż stały lub kklipsem na wsunięcie. Wykorzystałem klips.
                                      A jeżeli chodzi o jakość głosu to słychać bardzo dobrze.

[ Dodano: Nie 09 Gru, 07 08:15 ]
                                      Klubowicze zwracam się do was z prośbą o pomoc w dokonaniu dobrago wyboru anteny do CB. Obecnie mam Hustlera IC 100 ale jest to totalna porażka . Chcę jak najszybciej zmienić na inną obecnie biorę pod uwagę następujące antenki: President Dakota V-2 lub ML 145 SM. Ewentualnie myślałem jeszcze o Mitland ML-145. Ale jeżeli znacie jeszcze jakieś inne o porównywalnych parametrach i niższej cenie to chętnie skorzystam z rady.

Komentarz

• president dobry wybór, zwróc uwage na wielkość podstawy magnetycznej. czym wieksza tym lepsze
                                        Dakota jest dobrym rozwiązaniem.
                                        ten MIDLAND też jest dobry m rozwiązaniem.

polecam lekture www.cb-radio.pl, tam jest zakładka o antenach.

u nas mają WILSON LITTLE i zadowoleni są

Komentarz

• Ponury
                                          Drive
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 57

Mam Midlanda i jestem bardzo zadowolony. Tylko jest najdłuższy ze wszystkich ml-145.
                                          Octavia Tour Ice+ 1.6
                                          Garmin nuvi 250W
                                          President Walker + Alan ML-145 + reflektometr

Komentarz

• iksik2
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 844

jacek_w123, ja mam IC 100 i w porównaniu do Little Willa jakiejś kolosalnej różnicy w odbiorze i nadawaniu (przynajmniej tłumaczącej różnicę w cenie) nie zauważyłem Inna bajka jeżeli chodzi o wykonanie, tutaj IC już zostaje z tyłu Co do innych magnesówek Ci nie pomogę bo się nie znam, tylko z tymi dwoma miałem do czynienia A co do anteny, to dojeżdżę jeszcze do końca zimy na magnesie a później w dziurce od radiówki wyląduje Sirio 1000

Właśnie, pytanie do tych którzy mają radio w popiołce O1 założone - macie radio jakoś przykręcone? Czy po prostu tylko włożone? Bo ja jeszcze nie przykręciłem i o ile w lecie było OK to w zimie (jak jest chłodno i kabel od gruchy sztywnieje) to radio najnormalniej na świecie zdarza mi się wyciągnąć przypadkowo, naciągając właśnie kabel.
                                            o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• SuchyX
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 1170

jacek_w123, polecam antenke taką jaką mam w podpisie na magniesie o średnicy 150mm hard-corowo trzyma magnes :szeroki_usmiech
                                              Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                                              Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• iksik2, napisz do KOMBIAKA lub ZBYSZKA od Nas z Wrocławia, oni już to mają i ci powiedząc co i jak.

Komentarz

• jacek_w123
                                                  Ambiente
                                                  • 2007
                                                  • 168

Zamieszczone przez iksik2
                                                  Właśnie, pytanie do tych którzy mają radio w popiołce O1 założone - macie radio jakoś przykręcone?
                                                  Mi do popielniczki weszło idealnie radio z montażem oryginalnym. Wywierciłem więc tylko dwie dziurki w obudowie popielniczki i przykręciłem śrubkami, a następnie wsadziłem już całość do samochodu. Nie przykręcałem silno bo przy wkładaniu musisz mieć troszkę luzu ale już go nie wyjmie bez demontarzu całej popielniczki więc i mi się nie wyciąga z gruchą i ewentualni złodzieje będą musieli się trochę namęczyć przy kradzieży.

Komentarz

• koja86
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 3178

Zamieszczone przez jacek_w123
                                                    trzymam gruszkę w schowku(kieszonka) pod radiem.

u mnie beret mam nawi więc to rozwiązanie stanowczo odpada

Zamieszczone przez Sigma_74
                                                    UNIDEN REWELACJA pasuje bez problemów.
                                                    jak z zasięgiem w tym CB nie chciałbym zbyt dużej anteny montować
                                                    Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...