Zamieszczone przez SuchyX
Co do kabli WN to mysle, że gdyby tak było to miałbyś pierdzenie zarowno na benzynie jak i na gazie!! Zatem trzeba szukac czegos innego.

i jakoś to szło!
Ale faktycznie szkoda radia, bo można uwalić końcówkę mocy!
jutro będę działać będę w Olsztynie w delegacji i przy okazji bije do rodzinki ponoć mają jakiegoś szpeca na takie patenty :szeroki_usmiech 
) przewodem głównym (sygnałowym) więc masowanie anteny w tym miejscu raczej mijało by się z jakimkolwiek celem bo po prostu na początku kabla robisz zwarcie na linii masa-sygnał (o ile dobrze kombinuję
). Jak mówiłem, nie wiem jak to jest rozwiązane w Twojej antenie, ale moim zdaniem tak jak napisał ZipY - dobrze jest, to nie trza psuć
Jak działa oczywiście, mi radio mocno zakłócało więc po prostu szukałem jakichś rozwiązań i wydaje mi się że podpowiedziano mi w miarę skuteczne
A że teraz mam radio w popiołce to nie bardzo chce mi się je wyciągać żeby sprawdzić czy to nie auto-sugestia

A jak Tobie pomogło na odwrót to dobrze ważne żeby sobie samemu posprawdzać i zobaczyć jak najlepiej odbiera 
Z propozycji które sam wybrałeś: ML 145 jak najbardziej OK, IC-100 sam z tym jeżdżę (mniejszy zasięg/krótsza od ML 145) ale dla mnie jest też jak najbardziej OK.

Komentarz