CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fleishmachine
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 292

JanuszSz, jestem tego swiadom, wyzej napisalem ze AUX ma niestety ten problem ze albo muza albo CB... ale przyznam ze w poprzednim radiu jak podlaczylem CB pod AUXa to pieknie bylo wszystko slychac

kris1235, wygodnie Ci sie steruje jak radyjko jest po drugiej stronie tunelu? W moim przypadku mam wszystko pod reka, co mi sie bardzo podoba, ale niestety zeby radio utrzymalo sie w tej szparze, to musze miec fotel podniesiony delikatnie do gory, a jesli fotel jest na samym dole ( tak jak to jest najwygodniej dla mnie ) to niestety radyjko slabo sie trzyma ;-/ moze i ja sprobuje po drugiej stronie wstawic radyjko, ciekaw jestem jak to bedzie ze sterowaniem... wogole musze sie tez zabrac do roboty zeby CB na stale podlaczyc pod zasilanie, bo poki co siedzi na gniezdzie zapalniczki, co nie wyglada zbyt pieknie ;-/

Komentarz

• kris1235
      Rider
      • 2007
      • 332

Fleishmachine, nie ma absolutnie zadnego problemu ze sterowaniem a i do wtyczki gniazda zapalniczki jest blizej co tak bardzo nie rzuca sie w oczy , tymbardziej ze zainstalowalem sobie rozdzielacz gniazda zapalniczki , zrobie zdjecie to w niedziele je wrzuce na forum to zerkniesz sobie jak to wyglada.No i co najwazniejsze nie ingeruje to w ustawienia mojego fotela i jezdze jak mi wygodnie.

Komentarz

• o czymś takim dumam pod kierownica wsadzić, lub na tunelu po stronie kierowcy ciupkę głębiej żebym nie haczył kolanem.

Komentarz

• Fleishmachine
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 292

kris1235, zapodaj prosze fotki - ja i tak jestem zdecydowany na stale podlaczenie pod zasilanie ( ewentualnie na osobne rodzielne podlaczenie, byle nie przez gniazdo zapalaniczki ), ale nie wiem jak to z tym sterowaniem... lepiej jest utrudnic wygode podrozy pasazerowi niz kierwocy popatrze na zywo jak to bedzie, musze radio ponosnie wrzucic do samochodu bo poki co lezy w kanciapie i sie kurzy - wstyd

Sigma_74, president daje szacunek - do tego jak ma sie radio unidena, a doda sie sam glosnik presidenta to czlowiek znacznie lepiej sie czuje

Komentarz

• Fleishmachine, ja ma podpiete bezpośrednio pod wolne złacze bezpiecznikowe w tablicy z boku zasilanie.
            a co do przeszkadezania, moja Iwa nie anrzeka jak ją co jakis czas posmyram po kolanie
            ale tak na powaznie to nie przeszkadza, przecieznie mieszasz w radiu co minutę, ustawiam i śmigasz

a co głośnika, możliwe możliwe.

Komentarz

• vipmaciek
              Drive
              S_OCP Member
              • 2007
              • 64

Radyjko mamy zamontowane na rzepy 3M w tunelu od strony kierowcy przez co głośnik nie jest zakryty. Dlaczego na rzepy 3M? bo radio jest przekładane z samochodu do drugiego samochodu. Gruszka sobie luzem leży koło gajki zmiany biegów bądź koło ręcznego. Zdjęcia zamieszczone poniżej obrazują umiejscowienie cb w naszej Skodzie.
              Załączone pliki

Komentarz

• bubuDE
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 763
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zasilanie dla Alana 38 podpialem pod zapalniczke ale od spodu zeby nie blokowac gniazda dla innych urz. a kabel wyprowadzilem w kierunku tylnych foteli.
                Załączone pliki
                PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Fleishmachine
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 292

vipmaciek, no to ja mam inaczej - jak znajde chwilke czasu to wyciagne radyjko z szafy ( demontowalem samochod jak grzebalem sie z audio i nie podlaczylem jeszcze CB ) i pstrykne fotke - moj montaz mi sie podoba z tego wzgledu ze nic przykrecac czy kleic nie trzeba.

Komentarz

• kris1235
                    Rider
                    • 2007
                    • 332

Fleishmachine, za chwiloe umieszcze swoje zdjecia o ktorych Ci mowilem

Komentarz

• Fleishmachine
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 292

kris1235, z gory podziekowal

Komentarz

• kris1235
                        Rider
                        • 2007
                        • 332

tak to wyglada u mnie
                        Załączone pliki

Komentarz

• ryhO
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1302

nooo jak masz radio w wersji SLIM :P to się pięknie mieści

Komentarz

• Fleishmachine
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 292

kris1235, dokladnie, w wersji cos takiego wykombinowac - dobra miejscowka

U mnie jednak nie byloby to mozliwe, troszke inaczej to u siebie zrobilem, ale powiem ze z mojego rozwiazania jestem zadowolony jesli chodzi o mozliwosc sterowania, pokretla mam pieknie pod reka, nie trzeba daleko siegac, chociaz po omacku, dlatego problem jest z odczytywaniem nr stacji ( no w moim przypadku wyswietlacz nie jest zbytnio widoczny dla kierowcy, trzeba oderwac wzrok od drogi ), ale to nie jest wielkim problemem, jak ktos umie liczyc przeskoki ( a z reguly nie ma ich za wiele ) to sobie poradzi

a tak na marginesie - mam antenke ML145, wczesniej ( nie wiem dlaczego ) bylem pewien ze jest to sirio, a teraz przypadkiem rzucilem okiem na nia i widze napis: CB Line ML145 - co to jest do licha?!?
                            Załączone pliki

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Fleishmachine, ale "angielska" panorama az milo rzucic okiem
                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Fleishmachine
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 292

misiek^wro, architektura na jedno kopyto i nedzna pogoda... ehhh, nic w tym milego

Komentarz

• głośnik kupiłem i ja
                                  czekam na paczuszkę Wawki i instaluję sobie a co ...

Komentarz

• ryhO
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1302

Sigma_74, oczywiście fotorelację zapodasz? który głośniczek? ten Presidenta?

Komentarz

• nie
                                      taki

a relacja bedzie i foto też

Komentarz

• ryhO
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 1302

Sigma_74, ueeee ale farciarz normalnie kopia presidenta :P tylko że prawie za darmo :P
                                        no, czekam czekam

Komentarz

• sebasuperb
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1318

Fleishmachine, to jest Antenka Firmy Sirio
                                          [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• Fleishmachine
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 292

sebasuperb, uhum, dziekowka

Komentarz

• sebasuperb
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 1318

Zamieszczone przez Fleishmachine
                                              sebasuperb, uhum, dziekowka
                                              Spoczko

Wydaje mi się że to model AS-100 tak jak już szerzej gadamy o niej
                                              [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• Fleishmachine
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 292

sebasuperb, z drugiej strony jest napisane ML145...
                                                w sumie, ta antenke bralem jak jeszcze nie mialem zielonego pojecia o CB - teraz wchodzilbym w komplet presidenta.
                                                pare lat temu poszedlem z marszu do sklepu, wzialem radio takie jak polecili ( czyli unidenka 510 ktorego mam do teraz ) i najkrotsza antenke na magnesie ( chociaz ja odradzali ) - po kilku dniach wrocilem po najdluzsza antene jaka mieli. ale wlasnie nie bylem pewien czy to sirio - bo ogolnie sirio chyba tak zle nie wypada z antenami, hmmm? mocny, duzy magnes - moze i za mocny, raz dla zartow ktos mi sciagnal antene z dachu i przyczeil z boku do slupka - no i zrobila sie ciemna plama ( mialem w tamtym miejscu szpachelke i malowane ) ktorej nie idzie usunac ;/

Komentarz

• sebasuperb
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1318

Fleishmachine, a no tak, nie przyważyłem sobie ze napisałeś wcześniej ML145 :roll: :roll: :evil: sorka za błąd ....
                                                  Dobra antenka

Komentarz

• kris1235
                                                    Rider
                                                    • 2007
                                                    • 332

ml145 oznacza dlugosc anteny a żarcik malo smaczny a jezeli chodzi o sirio to jest calkiem calkiem

Komentarz

Pracuję...