CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg44
    L&K
    • 2011
    • 1198
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Lafayette Zues dla mnie dobre radio. Co prawda nie ma RF Gain c nawet widać w opisie podanym przez sprzedającego, ale ma dobre filtry. Jak do tego radyjka będziesz miał dobrze zestrojoną antenę to poza miastem naprawdę duże odległości będziesz łapał bez szumów, w mieście zawsze wciskam automatyczny Squelch (ASC), który dobrze wycina "śmieci". A na innych radiach między budynkami i tak byś dużo nie posłuchał. Wady tego radia to trochę za cichy głośnik, ja te radyjko worze nad tunelem przy ręcznym (kabel od anteny na łamanej wtyczce) i tutaj dobrze słychać i wszystko pod ręką. Niektórzy esteci by się przyczepili, że nie pasuje podświetlenie ale mi to nie przeszkadza.

Komentarz

• kamil.prekiel
      Classic
      • 2011
      • 3

Harry III jest za drogi z tą anteną pewnie z 600 zł musiałbym zapłacić. O radiach Lafayette czytałem i mają bardzo dobre opinie. Tak wiec zdecyduje się na ten zestaw. Jak zamontuje go to powiem Wam jak się sprawuje.

Komentarz

• greg44
        L&K
        • 2011
        • 1198
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dodam, że Zeus i Ermes bebechy maja takie same, z zewnątrz się tylko różnią.

Komentarz

• kamil.prekiel
          Classic
          • 2011
          • 3

Kupię Zeusa Pro bardziej podoba mi się jego wygląd a różnica to tylko 5 zł.

Komentarz

• alxxx
            RS
            • 2010
            • 1823
            • Octavia I (1U2)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez smer
            Zamieszczone przez alxxx
            Ja mam antene na magnesie poki co sirio ml145 i coraz bardziej zastanawiam się nad triflexem, bądź jakośkolwiek inaczej ją zamontować byle nie magnes.
            Jeżeli potrzebujesz zasięgów ml-ki, to triflex Ci tego nie zapewni. Natomiast kwestia bezobsługowości triflexa jest bezdyskusyjna. Przy wymaganych zasięgach kilku kilometrów z czystym sumieniem mogę polecić.
            Byłem kiedyś pytać u speca od cb jak na stałe założyć mlke, to marudził że do relingu nie bo nie ma masy, że do klapy to w mojej O1 kombi problem i jakoś tak odpuściłem.

Mi tam ściąganie czy odkręcanie anteny nie przeszkadza, byle by podstawa którąbym miał na stałe się jakoś ostro w oczy nie rzucała. Widziałem gdzieś w necie że goście nawet jak nie zakładali antenki to mieli taki plastikowy korek czy jak to nazwać i było ok.
            VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
            Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• jahu45
              Drive
              • 2010
              • 41
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Witam !
              Zastanawiam się nad kupnem podłokietnika do Oktawii I, (http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1956) chcę go
              wykorzystać również do umieszczenia w nim CB radia Uniden 520XL
              wymiary: wysokość 35mm, szerokość 115 mm, długość 190 mm.Czy da się
              umieścić tam radio - robił ktoś taki montaż .
              1.9 TDI ALH 2004
              UNIDEN PRO 520XL + Wilson Little Will

Komentarz

• bws34
                Rider
                • 2011
                • 543

Kolego ja mam M tech legend 2 (kopia unidena 520xl) i za cholere radia w podłokietnik nie wsadzisz..
                "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• alxxx
                  RS
                  • 2010
                  • 1823
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Co do mtecha to mam mieszane uczucia. Uniden 520 na tej samej antence co mtech radzi sobie o wiele lepiej. Brat ma mtecha i jakby więcej jeździł to mówi że by przez okno wurzucił...(a radio zestrojone idealnie)

Komentarz

• bradley
                    L&K
                    • 2008
                    • 1465

Ma ktos radio super cheetah lub superstar 3900?
                    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• eggzman
                      Rider
                      • 2008
                      • 465
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BLR 2.0 FSI 150 KM

Zamieszczone przez alxxx

Byłem kiedyś pytać u speca od cb jak na stałe założyć mlke, to marudził że do relingu nie bo nie ma masy, że do klapy to w mojej O1 kombi problem i jakoś tak odpuściłem.

Mi tam ściąganie czy odkręcanie anteny nie przeszkadza, byle by podstawa którąbym miał na stałe się jakoś ostro w oczy nie rzucała. Widziałem gdzieś w necie że goście nawet jak nie zakładali antenki to mieli taki plastikowy korek czy jak to nazwać i było ok.
                      Jeśli chodzi o podstawę Ml-ki na stałe to miałem w swoim poprzednim aucie zrobione(sedan na klapie bagażnika) i po odkręceniu anteny zostawał widoczny tylko plastikowy korek z gwintem. Nawet mi podstawa pozostała, bo musiałem ją zmienić bo ukradli antenę :evil: i kupiłem inną. Wygląda to tak: http://allegro.pl/glowka-antenowa-pl...980056143.html

Zamieszczone przez alxxx

Co do mtecha to mam mieszane uczucia. Uniden 520 na tej samej antence co mtech radzi sobie o wiele lepiej. Brat ma mtecha i jakby więcej jeździł to mówi że by przez okno wurzucił...(a radio zestrojone idealnie)
                      Takiego radia używa mój ojciec w ciężarówce, a jeździ zawodowo do ruskich i jak zamontował to powiedział, że jest super i bardzo czysto, a poprzednio miał Harrego II(który jest bardzo podobny) i narzekał na niego. Może wszystko zależy od tego jaki egzemplarz trafimy. :diabelski_usmiech
                      Kacper
                      Opel Combo C 1,6 8v
                      O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• tomus7
                        RS
                        • 2010
                        • 1896
                        • Peugeot

Zamieszczone przez jahu45
                        Witam !
                        Zastanawiam się nad kupnem podłokietnika do Oktawii I, (http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1956) chcę go
                        wykorzystać również do umieszczenia w nim CB radia Uniden 520XL
                        wymiary: wysokość 35mm, szerokość 115 mm, długość 190 mm.Czy da się
                        umieścić tam radio - robił ktoś taki montaż .
                        raczej brak takiej obcji wymiary podłokietnika na to nie pozwalają brak tego 115 mm jest 75 mm
                        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• lukanio63
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 202

Zamieszczone przez bradley
                          Hey, ja posiadam SS3900 od okolo roku.
                          Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
                          Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
                          Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• bradley
                            L&K
                            • 2008
                            • 1465

Zamieszczone przez lukanio63
                            Hey, ja posiadam SS3900 od okolo roku.
                            Nowy wypust czy ten starszy? Cos wiecej mozesz powiedziec? Jaki odbior i czy wymiarami nie odbiega zbytnio od Herberta 1.
                            VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• lukanio63
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 202

bradley, radyjko z nowej serii, model bez wyswietlacza czestotliwosci. Rozblokowane. W Am-ie wypluwa z siebie okolo 10W w SSB jak dobrze pamietam 25W. Jesli chodzi o wymiary to radio jest sporawe. Nie mam porownania do herberta, ale poprzednio mialem Unidena PC68 i SS jest wiekszy (ale tez moim zdaniem lepszy). Jesli chodzi o odbior i nadawania to miodzio Mam dwie anteny: Sirio ML-145 na magnesie i Megawatta 4000 na uchwycie. Na tej pierwszej to duzo zalezy od nadajacego i jego zestawu. Na tej drugiej jest rewelacja. Jesli chodzi o nadawanie, to jest jeszcze lepiej. Naprawde grzmi w eterze! Do radia posiadam takrze mika KPO ze wzmocnieniem i echem (jak dobrze pamietam model 2002) i kilkukrotnie zdarzylo sie, ze na trasie pytali mnie co mam za radio, bo "wyrozniam sie z tlumu" O wstegach sie nie wypowiem, bo uzywalem tylko raz i nie mam doswiadczenia, ani wiekszego porownania z innymi radiami.
                              To radio to cos wiecej nis antyradar. Mozna sie juz konkretniej pobawic.
                              Jedyna rzecz, ktorej mi brakuje w tym radyjku to ASC. Reszta moim zdaniem jest ok, choc nie twierdze, ze jest najlepsze na swiecie.
                              Dodam jeszcze, ze ciekawa alternatywa dla tego radyjka jest moim zdaniem magnum omegaforce S45, zwlaszcza w wersji "HP".
                              Mam nadzieje, ze pomogle. Gdybys mial wiecej pytan to wal smialo. Jak bedziesz chcial to je dla ciebie dokladnie pomierze i zrobie foty.
                              Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
                              Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
                              Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• szpara
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 212
                                • Octavia I (1U2)
                                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez bws34
                                M tech legend 2 (kopia unidena 520xl)
                                To radio ma niewiele wspólnego z unidenem.
                                Jaki odbior i czy wymiarami nie odbiega zbytnio od Herberta 1
                                Jeżeli odbiornik H1 Ci odpowiadał to SS3900 szczególnie nowe wypusty nie będą w twoim guście. Stare wersje tego radia i 'super ciotki' jeszcze podejdą.
                                czasami dłubię w CB radiach

Komentarz

• alxxx
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 1823
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Witam,

Chciałbym zamontować Antene do klapy w mojej O1 kombi i skończyć przygode z magnesem w tej chwili mam sirio ml145.
                                  Antentke chciałbym zamontować na tej krawędzi:

za pomocą takiego uchwytu:

i takiej główki:

Pytanie czy nie będzie problemu po otwarciu klapy? Spec od cb twierdził że się nie wyrobi na tej krawędzi itd i żeby zostać przy magnesie. Jeżeli ktoś będzie tak dobry to dzięki z góry za odpowiedzi

Komentarz

• p1iotr
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 22

zakładałem taki sam uchwyt kabelek nie mieści się pomiędzy pokrywą a górnym słupkiem i zostaje zgniatany podczas otwierania i zamykania
                                    zrezygnowałem na rzecz magnesu
                                    lepiej przewód się układa wchodząc wzdłuż szpary
                                    pomiędzy pokrywą a słupkiem

a co do tej główki to obawiam się że może ci się nie zmieścić w ten uchwyt
                                    Nurkowanie - Jedyny sport w którym osiągnięcie dna jest sukcesem

Komentarz

• sebastian7905
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 3488
                                      • Volkswagen
                                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez bws34
                                      M tech legend 2 (kopia unidena 520xl)
                                      Niebo a ziemia , nie ta bajka M tech w środku to jakaś podróba a Uniden to President ,a raczej odwrotnie bo to Uniden robi radia dla Presidenta
                                      Sebastian
                                      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                                      Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                                      Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                                      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• krissos
                                        Elegance
                                        • 2011
                                        • 840
                                        • Honda
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

alxxx, Ja po tym uchwycie po ok 2 latach jak go chciałem ściągnąć to musiałem ciąć a do tego pod nim rdza wyszła Na szczęście maiłem na dole i szło to naprawić bez większych kosztów i śladów.
                                        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• SP9XWW
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 579

Zamieszczone przez p1iotr
                                          zakładałem taki sam uchwyt kabelek nie mieści się pomiędzy pokrywą a górnym słupkiem i zostaje zgniatany podczas otwierania i zamykania
                                          Przerabiałem to samo na Fabii. Dodatkowo kabel po kilku latach zetrze Ci lakier do gołej blachy. U mnie przed sprzedażą poprzedniej fury skończyło się zaprawkami malarskimi, żeby nie zostawić tego w nieładnym stanie... :roll:
                                          Vy 73! de S!@w

Komentarz

• witachu
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1319

co do takiego uchwytu to tez przymierzałem sie do podobnego ale byłem tam gdzie nabywałem antenke i tam tez kolega mi odradził, i zostałem przy magnesie a tez mam ml-kę 145 i jest naprawde ok, choc przed wjazdem do garazu musze odkręcać antenę ale na co dzień i tak z nią nie jeżdzę więc nie problem. kolega tez uzasadnił mi to tak. najlepiej na stałe czyli tzw dziura a jak nie chce sie robić robic ingerencji w blacharke to w tym przypadku lepiej magnes a na końcu uchwyt.
                                            OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                                            (znajdź również na fb)

Komentarz

• alxxx
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 1823
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Dzięki za rady, mi tak odkręcanie nie przeszkadza a co powiecie na uchwyt na reling? tylko co wtedy z masą.. jednak taki przykręcanych uchwyt do klapy z masą by raczej kłopotów nie miał

Komentarz

• witachu
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1319

jesli chcesz koniecznie mieć taki uchwyt to powinien byc on dobrej jakości i dobrze zamontowany. bo przy kiepskiej jakości uchwytach moze pojawić sie problem korozji i wtedy moze masa zniknąc. jednak napewno jest to wykonalne pare osób na forum ma taki patent i jest kilka osob co zajmuje się cb-radio - tylko jak to wczesniej było mówione przez innych uzytkowników musi to byc dobrej jakości robota
                                                OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                                                (znajdź również na fb)

Komentarz

• alxxx
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 1823
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Widziałem tematach skodiczkach, że koledzy mają tak zamontowane.. będe musiał zgłębić temat

Komentarz

• bradley
                                                    L&K
                                                    • 2008
                                                    • 1465

Zamieszczone przez szpara
                                                    bradley napisał/a:
                                                    Jaki odbior i czy wymiarami nie odbiega zbytnio od Herberta 1

Jeżeli odbiornik H1 Ci odpowiadał to SS3900 szczególnie nowe wypusty nie będą w twoim guście. Stare wersje tego radia i 'super ciotki' jeszcze podejdą.
                                                    Ostatecznie padlo na Super Cheetah mk2. Ktos tam pomodzil z przelacznikiem ANL jako +10kHz ale radio juz jest seryjne tak jak wyszlo z fabryki, a na "dziury" zawsze mozna dolozyc pstryczek
                                                    Dzis udalo mi sie porozmawiac z kolega z forum, ktory jechal autostrada z Rudy Slaskiej do Katowic na 3 stawy. Ja bylem w Bielsku. Ponad 50km w modualcji USB. Szalu nie ma ale cieszy
                                                    VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

Pracuję...