Zrobiłem to w ASO za raptem 120zl z ich materiałem w pół godziny.A przy okazji przeglądneli cały samochod.
Tak OT : jeśli wymiana oleju i "przeglądnięcie" trwało łącznie pół godziny to wypadałoby to chyba nazwać "oglądnięciem". Mam na mysli, że może udało im się zauważyć jaka marka auta i może kolor też... :lol:
jak w temacie, kupiłem dziś CB, po rozmowie z Bernim i Szkoda kupiłem sobie COBRE i nie z anteną na magnes, tylko mocowaną do klapy z tyłu.
twierdzą że jest dużo lepszy zasięg i w ogóle takie tam.
zobaczymy jak się spisze to małe cacko.
pierwsze wrażenia..
nieżle marudzą na nim ale ogólnie oki, tylko muzyki nie można za głośno ładowac bo nie słychać CB
Tak więc reasumując jestem członikiem CB radiowców
kurcze nie wiem, ale wiem ze docinał ją żeby zestroić, ale tak okolo 1.5 metra ma,
antena Magnum AT - 71, stoił ja do auta, jest zamontowana na klapie z tyłu.
Dla mnie zasięg CB ok. 6 km w zupełnosci wystarczy. Długie drogie anteny- nie ma sensu kupywać. Wiadono lepszy sprzęt to lepsze osiągi, ale po co więcej sciągać zakłóceń i śmieci. Naprawdę wystarczy podstawowy sprzęt za ok. 300 PLN + warto zainwestować w gruszkę ze wzmocnieniem. Lepsza modulacja ma większą siłę przebicia niż mocniejszy sam sygnał z radia. W końcu w samochodzie CB radio służy do odbioru komunikatów drogowych ; drożność dróg, gumisie itp, a nie wywoływanie typu CQDX .
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Dla mnie zasięg CB ok. 6 km w zupełnosci wystarczy. Długie drogie anteny- nie ma sensu kupywać. Wiadono lepszy sprzęt to lepsze osiągi, ale po co więcej sciągać zakłóceń i śmieci. Naprawdę wystarczy podstawowy sprzęt za ok. 300 PLN + warto zainwestować w gruszkę ze wzmocnieniem. Lepsza modulacja ma większą siłę przebicia niż mocniejszy sam sygnał z radia. W końcu w samochodzie CB radio służy do odbioru komunikatów drogowych ; drożność dróg, gumisie itp, a nie wywoływanie typu CQDX .
jesteś w błedzie,
za te smieszne gruszki ze wzmocnieniem wole dołożyc do anteny,
bat to podstawa, minimum 1m
cb to nie tylko odbiór, czasem mógłbyś coś nadać
nie trawię osłów którzy są nastawieni tylko na odbiór
73
[ Dodano: Sro 04 Paź, 06 20:40 ] Sigma_74,
Lemm Magnum AT - 71 ma 165cm
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
dzis sprawdzalem to sięga mi do brody, a mam 189 cm wzrostu więc moze i masz rację ,ale wiem że docinał ją bo ja stroił.
dziś śmigałem swoją czeszką po mieście i nawet daje radę ..
tylko radio CD mi zaglusza ...wrrr musze to pogodzić jedno z drugim.
Antenę montuje każdy jaka mu pasuje z różnych powodów
1- bo chce mieć duuuży zasięg (tylko po co )
2- ma niski garaż i nie ma ochoty luzować lub sciagać magnesówki
Do czasowego nadawania w zupełności wystarczą te 1 m bo taki jest obecny min. standart.
Nie pisz, że nie trawisz kogoś bo soś tam. Akurat ja przeważnie i głównie jadąc samochodem jestem nastawiony na odbiór. Jedynie przekazuje innym krótkie informacje drogowe.
Po prostu czuję się nieco lekko urażony Twoim określeniem.
Jeśli będziesz miał możliwość to przetestuj dodatkowo na dalszy dystans przy Twoim sprzęcie dodatkowo mokrofon ze wzmocnieniem. Różnicę z pewnością usłyszysz.
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
A w którym miejscu macie zamontowane anteny w OI lift :?:
Ja mam z tyłu na klapie na wysokości światła ponieważ tylko tam była wystarczająca szpara i szczerze to nie jestem zachwycony tym miejscem
Komentarz