Zamieszczone przez Kinzi
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Ja też mam CB prawie już 2 lata. Zakupiłem UINDENA 510 i antenka ML145 długości 1,8 na magnes.
Wożę ją na klapie i jestem zadowolony. Choć teraz jak bym miał kupować to postawił bym na UNIDENA 520, ma dodatkowy filtr.
Max zasięg jaki mi się udało osiągnąć to 30 km. Na trasie Augustów - Warszawa.
Radyjko zamocowane pod kierownicą obok złącza serwisowego ( kiedys ktoś pokazywał na forum sposób takiego montażu)"Nigdy nie stosuję się do godzin; godziny są zrobione dla człowieka, a nie człowiek dla godzin" Francois Rabelais
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
bezduszny
Zamieszczone przez Sigma_74a ja szukm jakiegoś mikrofonu do mej Cobry 19 DX i nic nie moge znaleść
Obawiam się, że mając magnesóweczkę i profi mikrofon będzie ci ciężko. Taki sprzęt jest dobry ale do stacjonarnych....
W osobówce te dodatkowe funkcje mogą byc z czasem uciążliwe i utrudniające komunikację (przypadkowe rozstojenie). W takiej sytuacji sprawdzają się dynamiczne mikrofony.
Komentarz
-
Zamieszczone przez PurchawaJa za namowa Berniego mam gruszke Maas KM 2018 i nie wyobrazam sobie uzytkowania CB bez niej.
I nie obawiaj się, że Ci nie zagra dobrej klasy mikrofon ze wzmocnieniem z magnesóweczką na dachu bo to po prostu bajka...
Test wanted!aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez bezdusznyObawiam się, że mając magnesóweczkę i profi mikrofon będzie ci ciężko. Taki sprzęt jest dobry ale do stacjonarnych....
Zamieszczone przez bernardoI nie obawiaj się, że Ci nie zagra dobrej klasy mikrofon ze wzmocnieniem z magnesóweczką na dachu bo to po prostu bajka...
Test wanted!
1. nie mam magnesówki, tylko na stałe
2. gości własnie proponował mi mikrofom MAAS KM 2018 tylkoze wzmocnieniem, woła za to 70 zł polskich
3. przerabia mi końcówkę do Cobry .
Zastanawiam sie cz z Echam to byłby MAAS KM 2020
wtedy chce 110 zł z echem.
ps.. nie wyobrażam sobieteraz jazdy jakcoś nie szumi, fakt Cobra moza troszke słąba ale naumiem sie i następne bedzie lepsze
Komentarz
-
bezduszny
-
Sigma_74
wybaczam, ale proponuję dokładnie czytać posty .
pozdrawiam
taki chcę kupic z końcówką 4 pinową..
chyba ze ktoś z Was ma kogoś kto mi pomoże znaleść cos .. np takiegho maasa.?
[ Dodano: Sob 02 Gru, 06 15:53 ]
a ja zmieniłem mikrofon na MIDLANT DL 150 chyba, ze wzmocnieniem, i powidzmy lepszy , tylko kabel krótszy ..właśnie go wyciągam.
a następne radio to bedzie tylko jakiś president ....
ale to przyszłośc ...
Komentarz
-
Mi tam Cobra styka.
Daje radę i się sprawdza.
Połączona z Hustlerem IC-100www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Sigma_74
a ja zwariowałem i na mikołaja kupiłe sobie właśnie nowego PRESIDENT JOHNNY II
tylko nie wiem jednej rzeczy, jak mam gruche od Midlanta ze wzmocnieniem to która bedzie lepsza, oryginał czy ta którą teraz mam.
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez Sigma_74a ja zwariowałem i na mikołaja kupiłe sobie właśnie nowego PRESIDENT JOHNNY II
Komentarz
-
Sigma_74
-
bezduszny
Mam ASC
Ale teraz bym kupował Classic'a... bezapelacyjnie.
Moim zdaniem to tylko bajer co sie nie sprawdza w samochodzie. Jak masz słabą antenkę lub sa kiepskie warunki to będzie ci mocno wycianać koncówki.
To fajnie działa ale na bazówce....
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyMoim zdaniem to tylko bajer co sie nie sprawdza w samochodzie. Jak masz słabą antenkę lub sa kiepskie warunki to będzie ci mocno wycianać koncówki.BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
bezduszny
Dziura w dachu Opla Vivaro, antena President Iowa na dachu, zasilanie z radia samochodowego....
ASC niby działa (było nawet przestrajane)... ale nie tak jak ręczne ustawienia. Mi nie odpowiadało. Za bardzo wycinało userów ze słabym sygnałem, gdzie normalnie ich słychać i mozna zrozumiec co nadają... przy ASC już ich nie słychać. Są "wycięci"...
Sprawdzałem jak taka funkcja działa na bazówce.... i jest super.
Znawcy tematu i zapaleni "CB-owcy/radiowcy" jednak wolą słuszeć ten delikatny szum... :P
Komentarz
-
bezduszny
Najczęściej ścina końcówki tzw. "mgnesiaków" z rozstrojonymi antenami....
Ale... jak komuś nie odpowiada może tej funkcji nie stosować
Komentarz
Komentarz