sory, ale nie umiem jeszcze dodawać zdjęć, ale u mnie się nie pogryzło, a blokadę też mam (zdjęcie poniżej)
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez YubYsory, ale nie umiem jeszcze dodawać zdjęć, ale u mnie się nie pogryzło, a blokadę też mam (zdjęcie poniżej)
Ale dostrzegłem w podopisie o co chodzi ... teraz pozostało skompletowac sprzet
pzdrAdam
Komentarz
-
-
BTW wiektos moze gdzie można kupić Unidena 520XL na fakture VAT?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99BTW wiektos moze gdzie można kupić Unidena 520XL na fakture VAT?
pzdr
BTW gdzie trzymacie anteny magnetyczne? Tzn gdzie je mocujecieAdam
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Nie bede ukrywal ze nie chce mi sie czytac tego wszystkiego (bom len) wiec zapytam wprost:
Jaki zestaw uznalibyscie za najlepszy chodzi glownie o antene (aktualnie mam President Missourri i troche ma maly zasieg) - koniecznie na magnes (cholerna Warszawa) i czy jest jakas sensowna alternatywa dla Presidenta Harry II - jakosciowo i wielkosciowo porownywalna bo nie chce zbyt duzego radia wsadzac.
Aha i jak sie nazywa ta super grucha do ktorej mozna mowic jak sie ja trzyma na kolanach :lol: :lol: :lol: :?: :?: - Berni i Karol wiedza o co chodzi :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Pytanko ...
Czy skręcenie SQ i RF do takiego poziomu ze nie odbieram szumów i tylko odbieram tych co mam ich na 2 i wiecej "diodek" czyli czysty sygnał znaczy też ze tylko oni mnie słyszą czy słyszą mnie inni. Bo chodzi mi o to by tak ustawić zeby nie zbierać szumów ale też zeby nie było sytuacji ze jak o coś spytam kogos a ktoś mi odpowie to ja go nie usłysze bo bede miał za bardzo skręcone.
Drugie pytanie ktoś wie jak to jest w U520 sa 4 diodki 3 zielone i czwarta czerowna. Jak odbieram kogoś na 2 diodzie, 3 oraz 4 w jakiej mniej wiecej bedzie on odległości na poszczególnych diodach ?
jak macie ustawione gałki ja mam coś takiego :
ANL - ON
RF GAIN 50%
SQ - tak by odcinało sygnał ( 1 dioda i 1 dioda i przebijajaca druga) mam tak skrecone ze tylko sygnały 2 diody i wiecej odbiera)
Nie wiem czy dobrze.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez neck99mnie słyszą czy słyszą mnie inni.
radio ustawiasz tak żeb nie szumiało
ale masz dobrze ustawione, na miasto a jak w trasę to RF na maksa
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74na miasto a jak w trasę to RF na maksaZamieszczone przez MaicroftRF(prawe pokretlo) daj na max,
Z innej beczki :
mam z tyłu 2 glosniki magnata fabryczne które nie grają u mnie wcale. Myśle by je podlaczyć do tego wejscia na zewnętrzny mikrofon. tyle ze tak : Tam jest wymagane 8Ohm a moje magnaty maja 4Ohm. Moze złaczyć je razem to będą miały 8Ohm i podłaczyć ? co o tym myślicie ?
I jeszcze chce podłaczyc CB pod napięcie które idzie do radia CD. Bo podoba mi sie ze wyciągając kluczyć gasie sie i radio i gasiło by sie CB. No i mam blisko Moge spokojnie tam sie wpiąć ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Tam jest wymagane 8Ohm a moje magnaty maja 4Ohm. Moze złaczyć je razem to będą miały 8Ohm i podłaczyć ? co o tym myślicie ?Zamieszczone przez neck99I jeszcze chce podłaczyc CB pod napięcie które idzie do radia CD. Bo podoba mi sie ze wyciągając kluczyć gasie sie i radio i gasiło by sie CB. No i mam blisko Moge spokojnie tam sie wpiąć ?
Zamieszczone przez MaicroftPrzy odbiorze powiedz panow w ASO Forda zeby zrobili dziure na srodku dachu i zaloz taki bat PRESIDENT TEXAS, nawet ladnie powinno sie kombonowac z bialym nadwoziem i problem sam sie rozwiaze, bo trudniej to zwinac niz mala na magnesnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975neck99 napisał/a:
Tam jest wymagane 8Ohm a moje magnaty maja 4Ohm. Moze złaczyć je razem to będą miały 8Ohm i podłaczyć ? co o tym myślicie ?
podlacz je szeregowo (polocz + i - glosnikow, a wolny + i - do radia)
Zamieszczone przez Jabar1975neck99 napisał/a:
I jeszcze chce podłaczyc CB pod napięcie które idzie do radia CD. Bo podoba mi sie ze wyciągając kluczyć gasie sie i radio i gasiło by sie CB. No i mam blisko Moge spokojnie tam sie wpiąć ?
nie jestem pewnien czy nie bedzie trzaskow w radiu - chyba zeby jakis filtr wsadzic.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
a ja mam tak jak NECk i mimo że połowe wycinam to i tak szumy sa, niestety, faset nadaje maksem i go nie słychac
Komentarz
-
no ale czy jest u ciebie roznica miedzy zapalniczka a zasilaniem z radia ? Bo ja na szumy nie narzekam chce tylko wyeliminowac koniecznoiść wpychania zapalniczki i podłaczyć do zasilania radiaOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
chyba jest, bo jak klucz wyjmuje radio przestaje grac a CB nieraz cała noc nadaje jak zapomnę wyłaczyc
Komentarz
-
Jak dla mnie to za bardzo kombinujecie z tym wylaczaniem CB razem z zaplonem. Mam tak w TC - niestety zapalniczka umiera po wyjeciu kluczyka, a sa sytuacje ze dobrze by bylo z kims ponawijac trzymajac klucze w kieszeni - np. na spocie :diabelski_usmiech
wymaga to co prawda "pamietania o radiu" ale jednoczesnie uczy systematycznosci
Bedzie taki prosty schemacik :szeroki_usmiech :
1) otwieram drzwi pilotem
2)otwieram bagaznik
3) wyciagam i stawiam antene na dachu
4) zamykam bagaznik
5) otwieram drzwi
6) pakuje d. do samochodu
7) zamykam drzwi
8) zapalam auto
9) wlaczam swiatla
10) wlaczam CB
11) sciszam radio (kto je cholera tak poglosil :diabelski_usmiech )
12) zapinam pas
13) ruszam
14) staje - cholerna blokada skrzyni biegow :diabelski_usmiech
15) gasze silnik
16) wyciagam kluczyk i otwieram blokade skrzyni
17)odpalam ponownie auto
18) jade
Prawda ze proste? :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sigma_74chyba jest, bo jak klucz wyjmuje radio przestaje grac a CB nieraz cała noc nadaje jak zapomnę wyłaczyc
Jabar1975, Ja troche uprościłem
1) otwieram drzwi pilotem
5) otwieram drzwi
6) pakuje d. do samochodu
7) zamykam drzwi
8) zapalam auto
9) wlaczam swiatla
11) sciszam radio (kto je cholera tak poglosil :diabelski_usmiech )
12) zapinam pas
13) ruszam
18) jade
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
neck99,Podłacz pod drugi plus .. bo jeden jest ze ciągle masz prąd a drugi po przekreceniu kluczyka
a co do jazdy mam tak jak ty
Komentarz
-
CB Octavia
Witam wszystkich radiowców.
Od tygodnia jestem posiadaczem OII oraz posaidaczem Unidenta 510 od ponad roku oraz anteną magnetyczną ale w tym tygodniu zafundowałem sobie antenę zamontowaną na bagażniku i jestem bardziej zadowolony z tego rozwiązania.Octavia II Limousine Ambiente
1,9 l/ 77 kw (105 PS) Dieselmotor
2007
Mlada Boleslav
W Kielcach była jazda
Komentarz
-
-
Koledzy Mobile! No to ja też się pochwalę, że na razie przez 2 miesiące będę testować przenośnego Presidenta. W drodze do Rowów będziemy więc on-air czy jak tam się mówi.
Jak zalapię bakcyla to ... zobaczymyO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez NEOrADEkJak zalapię bakcyla to
Komentarz
-
Zamieszczone przez NEOrADEkJak zalapię bakcyla to ... zobaczymyOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz
Komentarz