Mirek a jak to robisz ze leci muza i słyszysz radio przecie to CB Wyje i szumi, a jak go skrece to tylko tych blisko odbieram
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bartolini1978Mirek a jak to robisz ze leci muza i słyszysz radio przecie to CB Wyje i szumi, a jak go skrece to tylko tych blisko odbieramOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
bartolini1978, coś koszte mczegoś, ja tam nie narzekam, i muza gra i radio nie szumi już a po mieście to jadę i scinam 1/2 pasma.
Komentarz
-
bartolini1978, jest jeszcze wyjście kupić zewnętrzny głośniczek do CB - podłączasz go do radia - on odłącza głośnik z radia. Możesz go np zamontować na stałe czy zdejmowany przy zagłówku np koło lewego ucha i wtedy jest naprawdę OK może i muza lecieć i słyszysz co trzeba na CB
a co do szumienia to nie wiem czy pisałeś jakie masz radio ale jeżeli masz regulację GAIN - czyli czułości bo Squelch czyli odcięcie szumów ma chyba każde
to robisz np tak - w mieście gain dajesz na np 60-70% i squelch skręcasz na granicy szumów - i wtedy wszystko ponad szum przebije się przez filtr i będzie OK
w trasie warto gaina dać albo na maksa albo prawie i też dopasować squelch - przytakich ustawieniach wydaje mi się całkiem spoko i raczej mało co mnie omija
przypominam ze mam Unidena 520XL oraz Wilsona Little Wil na magnes
a BTW moja antena sprawdzona samodzielnie do 185 - nie odpadła - wyżej jeszcze nie sprawdzałem ale zaraz montował będę stałą wiec spox.
Komentarz
-
-
Sigma_74
paf,Zamieszczone przez pafto robisz np tak - w mieście gain dajesz na np 60-70% i squelch skręcasz na granicy szumów - i wtedy wszystko ponad szum przebije się przez filtr i będzie OK
Komentarz
-
bartolini1978 zależy od radia czy to ma czy nie - nie mam wielkiego przeglądu przez różne modele - ale jest to pokrętło wzmocnienia sygnału - czyli de facto czułości na sygnały przychodzące
np w unidenie (wśród tych trzech pokręteł) gain jest po prawej a po środku jest squelch
z lewej głośność
albo to ma twoje radio albo nie - musi być gała - bo nie jest to gdzieś poukrywane AFAIK
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez bartolini1978TTI który chce
Komentarz
-
Zamieszczone przez bartolini1978mirek ok a jak robisz aby nie szuniało
BTW kupuj U520Xl .. :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
paf, Sigma_74, hehe padło na mnie :POII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz