Samiec, dla mnie fajnym rozwiązaniem jest pod kierownicą ,widać tylko z miejsca kierowcy,łatwy montaż bo na 2 wkręty do plastiku przykręcone bez żadnego wycinania itp.A co do głosnika to fajny patencik podłapałem od Łukasza,przeciągnełem sobie zewnętrzny glosnik w podsufitke,nie widać go a słychać naprawdę profi
A co do głosnika to fajny patencik podłapałem od Łukasza,przeciągnełem sobie zewnętrzny glosnik w podsufitke,nie widać go a słychać naprawdę profi
, ale pomysł nie był mój ja go podłapałem od jednego z naszych guru CB - takiego w białej rakiecie :szeroki_usmiech , generalnie pomysł bardzo fajny bo Audio się tak nie miesza z CB :wink:
paf, rozumię że zamiast anteny radiowej a radiówkę na szybie??
dużo dłubania było ..?
co do anteny CB to spoko - trzeba tylko zdjąć plastik z tyłu podsufitki a on jest wrednie założony
potem puściłem kabel prawym plastikiem - potem wzdłuż progu - spoko robota
co do radiowej jeszcze nie mam ale już zamówiona i będziemy sobie z Nico21 montować niebawem
czemu ta a nie Hawaii ??
ile to wszystko cię wyniosło
1. bo była czarna a Hawaii dostępne tylko srebrne (wiem że super powód)
2. na miejscu była i cenowo niezła
3. ponieważ nie przykładam wagi do jakichś masakrycznych zasięgów wiedziałem że będzie OK i jest - testowałem w trasie i sprawdza się idealnie dla mnie
4. Sirio nie jest jakąś niesamowicie postrzeganą marką (coś jak Skoda ale anteny dają radę
antena 120 (wiem że przepłaciłem ale chciałem szybko i dlatego kupiłem na miejscu)
montaż i strojenie 20 zł
Mam juz upatrzone radio (Uniden 520xl), teraz pozostaje kwestia montazu. Jako ze niechce nic wycinac, zastanawiaqm sie nad takim rozwiazaniem : LINK Teraz pytanko czy ktos tak ma zamontowane radio u siebie?
Dokladnie to chodzi mi jak slychac dzwieki z glosnika przez obudowe :roll: bo slyszalem ze trzeba dac zewnetrzny glosnik, a takie rozwiazanie dla mnie odpada :roll:
Było już tutaj na forum, ktoś ma taki patent.
Kupujesz głośnik zewnętrzny za 20 zł, montujesz go gdzieś w dobrym miejscu i w drogę.
[ Dodano: Pon 04 Cze, 07 11:57 ]
Zamieszczone przez paf
Zamieszczone przez Sigma_74
czemu ta a nie Hawaii ??
ile to wszystko cię wyniosło
1. bo była czarna a Hawaii dostępne tylko srebrne (wiem że super powód)
2. na miejscu była i cenowo niezła
3. ponieważ nie przykładam wagi do jakichś masakrycznych zasięgów wiedziałem że będzie OK i jest - testowałem w trasie i sprawdza się idealnie dla mnie
4. Sirio nie jest jakąś niesamowicie postrzeganą marką (coś jak Skoda ale anteny dają radę
Dojście do podsufitki to jest pikuś, gorzej jest z przełożeniem kabla razem z wtyczką dolnym progiem w kombi - u mnie się nie zmieściło i kabel poleciał pomiędzy plastikiem a maskownicami progowymi i cholera trochę odstaje. Niebawem po ponad roku czasu robię stage 2 (kabel będzie w profilu zamkniętym a nie pod plastikami.
Najlepsze jest robienie dodatkowej dziury w daszku - ktoś kto tego nie robił lepiej niech nie rusza i zleci robotę pr0 fachowcowi (ryzyko szkód mode-on).
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Było już tutaj na forum, ktoś ma taki patent.
Kupujesz głośnik zewnętrzny za 20 zł, montujesz go gdzieś w dobrym miejscu i w drogę.
Moze i bylo czytalem ten temat w sumie na biezaco i nie pamietam juz dawno co bylo na wczesniejszych stronach ops: a nie mam czasu przekopywac sie pzrez caly watek na nowo :roll:
Pytanko do glosnikow, czy sa jakies male, aby byly ledwo widoczne ? :roll: - tzn slychac nie widac :wink:
Pytanko do glosnikow, czy sa jakies male, aby byly ledwo widoczne ? :roll: - tzn slychac nie widac :wink:
To są głośniki a'la takie co dają do zestawu GSM głośnomówiącego: nie za brzydkie to to ani za ładne, po prostu słychać i spełnia swoją rolę.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
przeczytałem na forum o CB Uniden 520 ale nic nie ma o TTi 880.
może ktoś wie coś na ten temat ?? lepsze, gorsze. Z opisu w sklepie wynika że nie jest złe. Ktoś ma takie ??
pzdr.
przeczytałem na forum o CB Uniden 520 ale nic nie ma o TTi 880.
może ktoś wie coś na ten temat ?? lepsze, gorsze. Z opisu w sklepie wynika że nie jest złe. Ktoś ma takie ??
pzdr.
Myślałem nad nim... Ale po przeczytaniu opini na www.cb-radio.pl dowiedziałem się że lepiej juz kupic TTI 770... a i tak wiele osób przesiada sie z 880 na U 520XL i jest zdecydowanie bardziej zadowolonych.
pzdr
Czy jak montowaliście antenę CB to dawaliście jej jakąś dodatkową masę?? Czy wystarczy ta co jest na kablu :?:
1. Antena na magnesie - im więcej powierzchni pod magnesem (masa) tym większy stosunek fali odbitej = większy power przy dmuchnięciu nie ma sposobu na doprowadzenie masy.
2. Antena na uchwycie - uchwyt ma kontakt z karoserią w miejscu montażu (musi mieć) lub dla tych co pod uchwyty podkładają zabezpieczenie w celu ochrony lakieru doprowadza się dodatkowo kabelkiem masę z innego miejsca.
nico21, zgłossie do kolegi Dzona, on ma rewelacyjny patent na uchyt, metalowy w miejsce relingu
rewela mam i ja i Berni uważam miodzio. bez masy dodatkowej bez niczego
Komentarz