CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • QBA
    RS
    • 2004
    • 2646

Samiec, no niestety jak tak zamontujesz, to bedzie trzeba dac dodatkowy glosnik Inaczej to nic nie bedziesz slyszal

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

Samiec, dla mnie fajnym rozwiązaniem jest pod kierownicą ,widać tylko z miejsca kierowcy,łatwy montaż bo na 2 wkręty do plastiku przykręcone bez żadnego wycinania itp.A co do głosnika to fajny patencik podłapałem od Łukasza,przeciągnełem sobie zewnętrzny glosnik w podsufitke,nie widać go a słychać naprawdę profi
      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Samiec, a ja ci polecam tak jak ja mam z boku.

uważam ze najlepiej i nic nie trzeba wiercic i tak dalej i widze co się dzieje na radiu

paf, ty masz hawaii ?

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

Zamieszczone przez Sigma_74
          paf, ty masz hawaii ?
          miałem mieć ale wybrałem Sirio Omega 27 - czarna i metrowa - bardzo fajnie działa

Komentarz

• Lukasso
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 611

Zamieszczone przez Arek
            A co do głosnika to fajny patencik podłapałem od Łukasza,przeciągnełem sobie zewnętrzny glosnik w podsufitke,nie widać go a słychać naprawdę profi
            , ale pomysł nie był mój ja go podłapałem od jednego z naszych guru CB - takiego w białej rakiecie :szeroki_usmiech , generalnie pomysł bardzo fajny bo Audio się tak nie miesza z CB :wink:

Komentarz

• paf, rozumię że zamiast anteny radiowej a radiówkę na szybie??
              dużo dłubania było ..?

Komentarz

• paf
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3140

paf, rozumię że zamiast anteny radiowej a radiówkę na szybie??
                dużo dłubania było ..?
                co do anteny CB to spoko - trzeba tylko zdjąć plastik z tyłu podsufitki a on jest wrednie założony
                potem puściłem kabel prawym plastikiem - potem wzdłuż progu - spoko robota

co do radiowej jeszcze nie mam ale już zamówiona i będziemy sobie z Nico21 montować niebawem

Komentarz

• paf, sam tozrobiłeś ..?
                  tyle że ja w progach nie zmieszcze juz kabla

Komentarz

• paf
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3140

paf, sam tozrobiłeś ..?
                    wszystko tak poza dokręceniem anteny - to mi zrobił fachowiec z salonu CB - od razu zestroił
                    tyle że ja w progach nie zmieszcze juz kabla
                    no to chyba podsufitką trzeba gnać

Komentarz

• Zamieszczone przez paf
                      Sirio Omega 27
                      czemu ta a nie Hawaii ??
                      ile to wszystko cię wyniosło

Komentarz

• paf
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3140

czemu ta a nie Hawaii ??
                        1. bo była czarna a Hawaii dostępne tylko srebrne (wiem że super powód)
                        2. na miejscu była i cenowo niezła
                        3. ponieważ nie przykładam wagi do jakichś masakrycznych zasięgów wiedziałem że będzie OK i jest - testowałem w trasie i sprawdza się idealnie dla mnie
                        4. Sirio nie jest jakąś niesamowicie postrzeganą marką (coś jak Skoda ale anteny dają radę

antena 120 (wiem że przepłaciłem ale chciałem szybko i dlatego kupiłem na miejscu)
                        montaż i strojenie 20 zł

Komentarz

• ===Tomy===
                          Rider
                          • 2006
                          • 552

Zamieszczone przez Samiec
                          Mam juz upatrzone radio (Uniden 520xl), teraz pozostaje kwestia montazu. Jako ze niechce nic wycinac, zastanawiaqm sie nad takim rozwiazaniem : LINK Teraz pytanko czy ktos tak ma zamontowane radio u siebie?
                          Dokladnie to chodzi mi jak slychac dzwieki z glosnika przez obudowe :roll: bo slyszalem ze trzeba dac zewnetrzny glosnik, a takie rozwiazanie dla mnie odpada :roll:
                          Było już tutaj na forum, ktoś ma taki patent.
                          Kupujesz głośnik zewnętrzny za 20 zł, montujesz go gdzieś w dobrym miejscu i w drogę.

[ Dodano: Pon 04 Cze, 07 11:57 ]
                          Zamieszczone przez paf
                          czemu ta a nie Hawaii ??
                          1. bo była czarna a Hawaii dostępne tylko srebrne (wiem że super powód)
                          2. na miejscu była i cenowo niezła
                          3. ponieważ nie przykładam wagi do jakichś masakrycznych zasięgów wiedziałem że będzie OK i jest - testowałem w trasie i sprawdza się idealnie dla mnie
                          4. Sirio nie jest jakąś niesamowicie postrzeganą marką (coś jak Skoda ale anteny dają radę
                          Dojście do podsufitki to jest pikuś, gorzej jest z przełożeniem kabla razem z wtyczką dolnym progiem w kombi - u mnie się nie zmieściło i kabel poleciał pomiędzy plastikiem a maskownicami progowymi i cholera trochę odstaje. Niebawem po ponad roku czasu robię stage 2 (kabel będzie w profilu zamkniętym a nie pod plastikami.
                          Najlepsze jest robienie dodatkowej dziury w daszku - ktoś kto tego nie robił lepiej niech nie rusza i zleci robotę pr0 fachowcowi (ryzyko szkód mode-on).
                          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                          Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Samiec
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4287
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez ===Tomy===
                            Było już tutaj na forum, ktoś ma taki patent.
                            Kupujesz głośnik zewnętrzny za 20 zł, montujesz go gdzieś w dobrym miejscu i w drogę.
                            Moze i bylo czytalem ten temat w sumie na biezaco i nie pamietam juz dawno co bylo na wczesniejszych stronach ops: a nie mam czasu przekopywac sie pzrez caly watek na nowo :roll:
                            Pytanko do glosnikow, czy sa jakies male, aby byly ledwo widoczne ? :roll: - tzn slychac nie widac :wink:
                            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Samiec,na allegro pełno tego jest
                              teżsie zastanawiam i zobaczymy ceny 20 zł polskich bez problemu można dorwac juz

Komentarz

• ===Tomy===
                                Rider
                                • 2006
                                • 552

Zamieszczone przez Samiec
                                Pytanko do glosnikow, czy sa jakies male, aby byly ledwo widoczne ? :roll: - tzn slychac nie widac :wink:
                                To są głośniki a'la takie co dają do zestawu GSM głośnomówiącego: nie za brzydkie to to ani za ładne, po prostu słychać i spełnia swoją rolę.
                                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Komentarz

• nico21
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 2640
                                  • Volkswagen

Lukasso, mozesz zapodac fote tego głośniczka ??
                                  DACAR.team

Komentarz

• ===Tomy===
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 552

Zamieszczone przez nico21
                                    To coś takiego: http://www.allegro.pl/item198978634_..._i_jakosc.html

Komentarz

• paf
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 3140

Zamieszczone przez ===Tomy===
                                      dokładnie czegoś takiego używam - siedzi na razie na drążku zagłówka i sprawdza się znakomicie

Komentarz

• Arek
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 3143

nie mam fotki,ale ja rozkręciłem stary glosnik od komputera i wsadziłem w podsufitke bez obudowy.
                                        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• b-bar01
                                          Elegance
                                          • 2007
                                          • 985
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

TTi 880

przeczytałem na forum o CB Uniden 520 ale nic nie ma o TTi 880.
                                          może ktoś wie coś na ten temat ?? lepsze, gorsze. Z opisu w sklepie wynika że nie jest złe. Ktoś ma takie ??
                                          pzdr.
                                          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• b707
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1272

Re: TTi 880

Zamieszczone przez b-bar01
                                            przeczytałem na forum o CB Uniden 520 ale nic nie ma o TTi 880.
                                            może ktoś wie coś na ten temat ?? lepsze, gorsze. Z opisu w sklepie wynika że nie jest złe. Ktoś ma takie ??
                                            pzdr.
                                            Myślałem nad nim... Ale po przeczytaniu opini na www.cb-radio.pl dowiedziałem się że lepiej juz kupic TTI 770... a i tak wiele osób przesiada sie z 880 na U 520XL i jest zdecydowanie bardziej zadowolonych.
                                            pzdr
                                            Adam

Komentarz

• nico21
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 2640
                                              • Volkswagen

mam jeszcze takie pytanko:

Czy jak montowaliście antenę CB to dawaliście jej jakąś dodatkową masę?? Czy wystarczy ta co jest na kablu :?:

Ni i gdzie polecacie w rejonie śląska zestroić antenę :?:
                                              DACAR.team

Komentarz

• ===Tomy===
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 552

mam jeszcze takie pytanko:

Czy jak montowaliście antenę CB to dawaliście jej jakąś dodatkową masę?? Czy wystarczy ta co jest na kablu :?:
                                                1. Antena na magnesie - im więcej powierzchni pod magnesem (masa) tym większy stosunek fali odbitej = większy power przy dmuchnięciu nie ma sposobu na doprowadzenie masy.

2. Antena na uchwycie - uchwyt ma kontakt z karoserią w miejscu montażu (musi mieć) lub dla tych co pod uchwyty podkładają zabezpieczenie w celu ochrony lakieru doprowadza się dodatkowo kabelkiem masę z innego miejsca.

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

nico21, Przyjechac na spota, to sie zestroi
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21, zgłossie do kolegi Dzona, on ma rewelacyjny patent na uchyt, metalowy w miejsce relingu
                                                    rewela mam i ja i Berni uważam miodzio. bez masy dodatkowej bez niczego

Komentarz

Pracuję...