CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2004
    • 25757
    • Audi

neck99, Farba sama spadnie, bo ja co chwile o galezie na osiedlu zahaczam Tez myslalem o tym, zeby ja pomalowac kiedys
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

Zamieszczone przez djczas
      Jabar1975, a masz filtr anl w radiu
      tak w unidenie jest wlaczany recznie - w presidencie harry II jest automatyczny - nic nie daje. Przy ostrym przyspieszaniu mozna zapomniec o cb - nic nie slychac poza rykiem odrzutowca w glosniku - chyba pompa paliwa, podobnie dzial spryskiwacz IC, troche mniej sieje wentylator nawiewu.
      Jutro wymieniam na Sunker - czy jakos tak...
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• neck99
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1326

Zamieszczone przez Samiec
        Na moj chlopski rozom, maja lepsze nadawanie niz ty i dlatego ty ich slysazales, a jak ty nadawales oni ciebie juz nie. :roll: Dobrze kombinuje ?
        mi sie zdaje ze oni slabo zbierali ze mnie nie słyszeli a nadawali w miare dobrze choć tez nie za mocno. Bo ja ich słyszałem ale octavka przede mną z magnesem w aucie juz ich nie słyszała.

Maicroft, odpuszczam malowanie
        OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
        SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• YubY
          Drive
          • 2006
          • 74

Witam,
          po co malować antenkę, wystarczy założyć czarną koszulkę termokurczliwą i zagrzać - tak kiedyś robiłem i sie trzymało długo a i swr nie drgnął.
          Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
          President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

• neck99
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1326

YubY, to jest mysl ...
            OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
            SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Nastar
              Rider
              • 2005
              • 460

Potrzebuję szybkiej porady co do antenki Lemm AT-1200. Miałaby pracować z Unidenkiem Pro 520 (czyli Clubowym prawie sprzętem...;-) Uchwyt na klapę bagażnika (bez wiercenia dziur) i jakąś masę chcę pociągnąć osobno kabelkiem jak się da...
              Z góry dzięki za podpowiedź.
              Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• ===Tomy===
                Rider
                • 2006
                • 552

Zamieszczone przez Nastar
                Potrzebuję szybkiej porady co do antenki Lemm AT-1200. Miałaby pracować z Unidenkiem Pro 520 (czyli Clubowym prawie sprzętem...;-) Uchwyt na klapę bagażnika (bez wiercenia dziur) i jakąś masę chcę pociągnąć osobno kabelkiem jak się da...
                Z góry dzięki za podpowiedź.
                1. Lemm - w tej kategorii cenowej spoko.
                2. Masa - nie będzie problemu bo 2 śrubki trzymające uchwyt będą miały kontakt z blachą.
                3. Dalej kombinujesz?
                Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Nastar
                  Rider
                  • 2005
                  • 460

Zamieszczone przez ===Tomy===
                  2 śrubki trzymające uchwyt będą miały kontakt z blachą.
                  I to właśnie zaczęło mnie trochę martwić...
                  Jak to "...będą miały kontakt z blachą ???"
                  A lakierek ???!!! Brrr!! Nie ma idealnych rozwiązań jak się nie chce nowych dziurek w dachu robić...
                  Znów zaczynam się zastanawiać nad uchwytem by Sigma...
                  Proces myślowy ciągle mode ON !

Komentarz

• ===Tomy===
                    Rider
                    • 2006
                    • 552

Zamieszczone przez Nastar
                    I to właśnie zaczęło mnie trochę martwić...
                    Jak to "...będą miały kontakt z blachą ???"
                    A lakierek ???!!! Brrr!! Nie ma idealnych rozwiązań jak się nie chce nowych dziurek w dachu robić...Znów zaczynam się zastanawiać nad uchwytem by Sigma...
                    Proces myślowy ciągle mode ON !
                    Sławku - daj spokój. Wczoraj zamontowałem swojemu audytorowi od ISO do 2 letniego Volvo S80 radyjko Unidena 520XL + SIRIO TURBO 3000 (uparł się na takiego grzmota) na uchwycie SF40 do klapy. Całość wyszła zaje...maszyście. Antenkę postawiłem centralnie na klapie (sedan) uchwyt montuje się na rant klapy (w Twoim przypadku lewa lub prawa strona ze względu na heatchback lub gdzieś u góry) . Śrubki muszą mieć styk z blachą do jasnej Angeliki! Skąd weźmiesz masę? Możesz kawałkiem kabla np. linka doprowadzić spod śruby trzymającej zawias klapy, ale po co? Śrubki przejdą przez lakier i po kłopocie - nie bój się, uchwyt się nie przesunie. Akurat w Volvo, które obsłużyłem mocowanie śrubek wyszło na spawie (generalnie blachy ocynk). Wiadomo spaw jest mniej ocynkowany niż spaw więc dla pewności psiknąłem technicznym sprayej Wurtha w aerozolu i mazidło idealnie chroni przed perforacją wody i czynników zewnętrznych. Nie masz się co bać - te śrubki są bardzo malutkie (2mm średnicy, małe imbusiki).
                    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Nastar
                      Rider
                      • 2005
                      • 460

Zamieszczone przez ===Tomy===
                      Nie masz się co bać - te śrubki są bardzo malutkie (2mm średnicy, małe imbusiki).
                      Taaa a świstak siedzi i zawija... :wink:

Poza tym - w jakimś tam Volvo-coś tam to można sobie nawet kilka dziur przewiercać ale nie w Octavii !!! :diabelski_usmiech

Myślę nadal... a co tam - mam czas...

Komentarz

• ryhO
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1302

i pięknie radyjko doszło dzisiaj, już zestrojone, narazie luźno ale powoli zamontuję go na stałe. Niestety na koncert do Chorzowa wczoraj jechałem na pożyczonym uniden 510xl ale jutro wyprubuje swój sprzęt (uniden pro520xl) na trasie

No to cb mam i ja

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez r.ketrzynski
                          radyjko doszło dzisiaj, już zestrojone
                          ale antene stroi się na samochodzie chyba :roll:
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• ryhO
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1302

mhmm no podobno dlatego tam był przecinek radyjko przyszło dzisiaj, i już jest zestronone (czytaj: napalony ryhO odrazu pojechał zestroić)

pzdr

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez r.ketrzynski
                              mhmm no podobno dlatego tam był przecinek radyjko przyszło dzisiaj, i już jest zestronone (czytaj: napalony ryhO odrazu pojechał zestroić)

pzdr
                              aaaaaa, jasne :!: :szeroki_usmiech
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• ryhO
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1302

teraz trzeba poznać słownictwo odpowiednie wczoraj nauczyłem się określenia na traktor TIR w liczbie 3 szt. narzekali na jakiegoś leppera Może dla początkujących utworzyć jakiś topic pt. słownik CB

Komentarz

• deespe
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1468

ja myślałem zeby utworzyć topic coś w stylu "opowieści z cb". Czyli co się usłyszało (oczywiście zabawnego) podczas podróży :twisted:
                                  :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Nastar, ujme tak, nie montuj na klapie, zobaczysz co mnie zdziałał uchyt klapowy, zrób tak jak Ci powiedział przez fona :0 :szeroki_usmiech

Komentarz

• Nastar
                                      Rider
                                      • 2005
                                      • 460

Zamieszczone przez Sigma_74
                                      zrób tak jak Ci powiedział przez fona :0 :szeroki_usmiech
                                      Ale "stówka" za home-made uchwyt to IMO ciut za dużo... Wiem, że zaraz napiszesz mi , że malowanie klapy to drożej itp. ale myślę, że może by jakoś zmodyfikować ten uchwyt żeby tak klapy nie demolował bo to niedopuszczalne !

Komentarz

• kristo
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 266

Nastar, czy piszesz o SF40?
                                        Pink Floyd fan.

Komentarz

• Nastar
                                          Rider
                                          • 2005
                                          • 460

Tak, dokładnie o ten typ mi chodzi. Są różne odmiany podobno ale zasada działania (mocowania) ta sama. Myślałem żeby lepiej zabezpieczyć te słynne śrubki od spodu a "zorganizować" dodatkową masę do karoserii w postaci np. jaiegoś przewodu. Czy to jest technicznie możliwe i czy będzie działało wydajnie ?

Komentarz

• kristo
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 266

Nastar, ja zrobiłem tak, troche rozgiąłem ten uchwyt( tak 0,5mm ) w miejscu mocowania trochę sciąłem ( nożykiem ) na klapie "tą wypukłość od spodu " na łączeniu i w to miejsce wpasowałem kawałek blachy z nierdzewki (stary zlewozmywak ) tak że po przykreceniu delikatnym tych małych imbusików nie ma mowy o dziurawieniu naszej kochanej klapy w naszej kochanej skodzince i też nie ma mowy o jakimkolwiek zsuwaniu czy też przemieszczaniu tego uchwytu ( oczywista z użyciem załączonej w tym uchwycie podkładki gumowej od zewnętrzej strony klapy ) masę załatwia dodatkowy przewód....

ja mam co prawda krótką antenę ( 90 cm ) ze względów "garażowych" ale "siłując się ręcznie z tak wykonanym montażem" tego uchwytu nie byłem w stanie przesunąć ani minimini... więc polecam...
                                            Pink Floyd fan.

Komentarz

• Nastar
                                              Rider
                                              • 2005
                                              • 460

Pobawię się w to samo w przyszłym tygodniu - zamówiłem już antenkę Lemm AT 1200 z uchwytem. Twoja opcja wydaje mi się dość interesująca - jakby co - zapodam pytanka na priv. :wink:
                                              Pozdro.
                                              P.S. A jaki przewodzik tam dałeś do tej masy i gdzie mocowanie ?

Komentarz

• kristo
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 266

Nastar, o,25MM2 a wpięte w w przewód masowy od ogrzewania szyby klapy..
                                                przy LEMM 90 nie mam problemów z odbiorem (8-10km odbiór i nadawanie cirka 4-5 km w terenie miasta ) ale chyba bardziej zależy nam na odbiorze ( miśki ) więc przy Twojej długości anteny powinno być tylko lepiej....
                                                Pink Floyd fan.

Komentarz

• Nastar, nio tak stówkapo drodze nie chodzi, ale za to ja jeste mzadowolony i tyle
                                                  wczoraj z Wawki wracałem to szok, policji ... a ja jako dobrze poinformowany kierowca oczywiście ...przepisowo, ale chyba foto mnie strzelił ...w wiosce ..zobaczymy

Komentarz

• Nastar
                                                    Rider
                                                    • 2005
                                                    • 460

Zamieszczone przez Sigma_74
                                                    chyba foto mnie strzelił ...w wiosce ..zobaczymy
                                                    Właśnie - tak się zastanawiałem dlaczego mobilki nie ostrzegają się przed foto ?
                                                    Zawsze można by rzucić, że np. "na 302 sesja foto" albo coś takiego. Miejscowi wiedzą ale jak ktoś "przelotem" to można się nadziać...:-(

Komentarz

Pracuję...