CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebasuperb
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1318

Heh, anetene powinno się zestroić na WŁASNYM aucie, koleś mógł stroić albo i nie, jak już to mógł stroić na innym ale co z tego.
    Musisz zestroić antenkę zawszę!W dodatku nie jest to droga inwestycja, podjedź pod jakiś sklep z CB to zrobią Ci to za 10zł, albo za free bo też tak robią
    Chyba że ktoś z forum mieszka niedaleko Ciebie to by Ci zestroił i przy okazji jakiś spot
    [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Zamieszczone przez lukasztomera
      zestrojone podobno jest jeśli ufać http://www.allegro.pl/item205379377_...0_gratis_.html

i poskręcałem.... hmmm. wymiękam... nie wiem co jest...

jak myślicie moze być uszkodzone?
      Antene stroimy do SAMOCHODU a nie do radia!

Podskocz na Aleje Jerozolimskie do www.autoradia.pl mamy tam znizke http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=5788 a ludzi naprawdę znaja sie na robocie... Ostatnio sprawdzili mi zestroienie i radio [okazalo sie że wsystko igła] za free POLECAM
      pzdr
      Adam

Komentarz

• lukasztomera
        Drive
        • 2007
        • 44
        • Audi
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Dzięki... narobiłem fermentu.... niepotrzebnie....normalnie jak dziecko ops:

już działa!!! ale podskocze moze jutro to mi zestroją antenkę ;-)

Dzieki jeszcze raz i sorki za zamieszanie o tak poźnej porze :wink:

Komentarz

• QBA
          RS
          • 2004
          • 2646

lukasztomera, to co w koncu bylo przyczyna "niedzialania" :?:

Komentarz

• iksik2
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2006
            • 844

zakładam że niepodpięta antena
            o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• ryhO
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1302

też mi to przez głowę przeszło jak przeczytałem :P ale jakoś hmmm nie chciałem wyskakiwać pierwszy

Komentarz

• lukasztomera
                Drive
                • 2007
                • 44
                • Audi
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

fizycznie antena była podpięta...ale w miejscu styku był kawałek folii i antena nie kontaktowała. ciekawe jak się tam znalazł...;-)

Komentarz

• ryhO
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1302

ja niemam z tym nic wspólnego, nie patrzcie tak na mnie :P

Komentarz

• Nastar
                    Rider
                    • 2005
                    • 460

Ooo , właśnie piotrekpruszcz - może jakieś info od wtajemniczonych w sprawie tuningowania Unidenków ? Coś niecoś czytałem na forum cb ale zawsze lepiej widzieć od swoich...
                    Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• piotrekpruszcz
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 122

RS 39--> najlepiej podjechać osobiście i poczekać na miejscu bo z wysyłką a raczej z odesłaniem poprawionego radyjka mogą być problemy, znam takich co rok czekali.... heh Co dokładnie było robione w moim tego nie wiem, znam z autopsji efekt, gdyż Uniden moim zdaniem fabryczny niczym sie nie różni w jakości odbioru od g...nego alana 100+ czy tym podobnych wynalazków typu TTI, Cobra itepe - "fachowcy i znawcy" zaraz mnie zjadą . Koleś w Łodzi poprawia radyjka ze smakiem, a co najbardziej mi odpowiada po poprawkach to błoga cisza i osiągi. Adres na goglach znajdziecie bez problemu (radioservice39) na różnych forach znają tego osobnika, jedni narzekają inni polecają - jak ja.

Komentarz

• piotrekpruszcz, mi na seryjnych ustawieniach slicznie odbiera i szumu nie ma

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

W koncu i u mnie pojawil sie klubowy zestaw Uniden520XL + antenka magnes Wilson Littel Will. Zdecydowalem sie jednak na magnes ze wzgledu na latwosc demontazu i mozliwosc szybkiego przelozenia do innego auta. Wszystko lezy luzem :P radio na recznym, kabel na tylnej kanapie. Dzisiaj testowalem w trasie okolo 350km i zestaw spisywal sie rewelacyjnie.
                          Po montazu nawet nie trzeba bylo nic stroic, parametry byly idealne
                          Zalozylem dodatkowo gume pod magnes i ustawilem antene na srodku dachu, przysunieta do anteny radiowej. W takim ustawieniu jak narazie antena wytrzymala predkosc 170km/h(licznikowe). Dalsze testy odbeda sie jak bedzie mniejszy ruch, aby w razie zdmuchniecia antenki nie zahaczyla jakiegos przypadkowego auta :wink:
                          Teraz jedzie sie duzo mniej stresowo, wiedzac gdzie miski stoja, mozna skupic sie na jezdzie, a nie na wypatrywaniu patrolu po dziurach i krzakach

Dalszyciag testu, antenka nie spadla przy chwilowych 200km/h (licznikowych).
                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• tak sie zastanawiam nad anteną i faceet polecił mi sirio super carbonium, twierdzi żę najlepiej współpracuje z seryjnym UNIDENEM 520 XL, co o tym sadzicie ?

Komentarz

• Nastar
                              Rider
                              • 2005
                              • 460

Sigma_74, a po co chcesz zmieniać zestaw który dobrze ci działa ?

Komentarz

• Nastar, cos z antena nie tak chyba jest...

Komentarz

• Nastar
                                  Rider
                                  • 2005
                                  • 460

Wal objawy - coś będziemy radzić... u mnie temat na topie jak wiesz :wink:

Komentarz

• MZD
                                    Ambiente
                                    • 2004
                                    • 242

Sorki za off topic, ale czy ktoś może wie z jakiego kanału korzysta Policja ?
                                    Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• MZD, maja całkiem inną częstotliwość kolego

Nastar,

odnosz e wrażenie ze słabo zbieram ...

Komentarz

• Nastar
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 460

Zamieszczone przez Sigma_74
                                        odnosze wrażenie ze słabo zbieram ...
                                        Bo to inni słabo nadają. Coraz więcej widzę 40-50cm pseudo-antenek na dachach aut. Jak nie mają z czego "dmuchnąć" to ty niestety nic nie usłyszysz.
                                        P.S. Ciesz się - odbierasz mniej "szumuufff" :P

Komentarz

• ale twierdzą ze słabo też nadaje .. a mam juz mikrofon ze wzocnieniem.

Komentarz

• Nastar
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 460

Aaa jak nadawanie też leży to może być antenka... ale najpierw sprawdź jeszcze raz kabel, połączenia i MASę anteny. Czasem jakaś pierdoła ma znaczenie i coś nie gra.

Komentarz

• zestrojona 1.1 masa ideał :szeroki_usmiech

Komentarz

• Nastar
                                                Rider
                                                • 2005
                                                • 460

No to co ? Było O.K. i nagle coś się sypnęło ? Dziwne ale ja tam się za bardzo nie znam...
                                                Nową antenę zawsze zdążysz kupić - ja tam sprawdziłbym raczej tą we wszystkie możliwe strony...

Komentarz

• Babka_Kiepska
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 315

Sigma_74, Moim zdaniem to chyba nie wina anteny, ponieważ wczoraj jak już rozjechaliśmy się do domów na Bielanach, to w miarę oddalania się od siebie byłeś "bardziej wyraźny". :szeroki_usmiech
                                                  Nie wiem, za mało wiedzy i doświadczenia jak na razie mam na temat CB, ale chyba właśnie to wina gruchy z dopałką, bo jeśli jesteś blisko to czasem muszę główkować co powiedziałeś, a jak powyżej 3 km, to cymes - głośno i wyraźnie ....
                                                  O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

Pracuję...