radio ma 7 kolorow podswietlen w tym zielony/stonowany/ jak w skodzie i generealnie ni ma problemu z oslepianiem. Calosc swieci jednorodnie choc audio niestety na niebiesko - moja ocena
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Dzięki za odpowiedź.
Właśnie prawie każdy doradza mi brać alana moze dlatego że alan już jest parę lat na rynku a canva to jakaś nowość i jeszcze nikt za bardzo nie zna tego radia. A jaką antenę doradzacie dostroić do tego alana 109 lub canva ? Myślę że 100-145 cm. będzie dobrze zbierać. Pozdro
A mógłbyś jeszcze podpowiedzieć czy ten zestaw z taką anteną mógłby być
Ja bym nie kupił takiej odpustowej anteny
A poza tym co to jest ten Titanium? To nie jakieś podróbki? Bo przeleciałem w miarę dokładnie ten wątek i o Titanium nic nie widziałem
A mógłbyś jeszcze podpowiedzieć czy ten zestaw z taką anteną mógłby być
Ja bym nie kupił takiej odpustowej anteny
A poza tym co to jest ten Titanium? To nie jakieś podróbki? Bo przeleciałem w miarę dokładnie ten wątek i o Titanium nic nie widziałem
Może to jest jakaś podróbka ja się nie orientuje dlatego pytam. A więc sirio 100 lub 145.
[ Dodano: Pon 16 Maj, 11 21:22 ]
Znalazłem jeszcze alana 109 z taką anteną ale nie wiem czy to też nie jakaś podróbka :
Z anten polecanych w tym wątku to są jeszcze Sirio Omega 27 (też ma około metra, ma większy magnes niż AS 100), Wilson Little Will - i pewnie jeszcze jakieś jakich nie pamiętam
[ Dodano: Wto 17 Maj, 11 09:26 ]
Zamieszczone przez Lis-Witalis
Za te pieniądze warto
No nie da się ukryć, że jeśli chcesz mało wydać, to będzie to dobry wybór
http://allegro.pl/radio-c...1599018991.html
Możecie to ocenić fachowym okiem ten zestaw ?
Za te pieniądze warto, jednak musisz się liczyć z tym, że antena do najtrwalszych nie należy.
Antena nie należy do najtrwalszych?? W firmie dwie takie mamy od 2008r. przekładane z wozu do wozu i obie mieszają jak tralala
Hustler jeśli jest oryginalny a nie coś a'la hustler to najlepsza antena w przkroju cena/jakość pracy/jakość wykonania.
Na Skodzie mam Presidenta Floride tylko dlatego że jest krótka i nie muszę ściągać przy wjeździe do garażu. Jest to dobra antena, a nawet bardzo dobra ale osobiście mi lepiej radio chodziło na hustlerze za 68zł niż na floridzie za 160zł.
pablo_doctor
...Estetycznie i poprawnie do bólu.
Podoba mi się, choć obawiałbym się efektu bożonarodzeniowej choinki po zmroku.
Nie jest zbyt kolorowo?
wszystko w porzadku jak by było tak jak piszesz --choinka-- to bym juz zmieniał
[ Dodano: Sob 21 Maj, 11 07:04 ]
Zamieszczone przez Voit
Jak wyprowadziłeś gruszkę, bo wygląda tak jakbyś prowadził wewnątrz tunelu, pod mieszkiem od biegów...
na końcu kabla od gruchy jest troche prostego przewodu wiec pionowo w dół i reszte przewodu lezy wzdłuż lewarka biegów prawie na widoku a grucha koło recznego
Do tej pory pracuje u mnie UNIDEN 520 xl + Presidend ML145, niestety radyjko zaczyna stwarzać problemy i jako, że odsłużyło swoje(jakieś 200 000km) to pora na zmianę.
W związku, że znudziło mi się wtykanie radia między fotel a tunel środkowy, postanowiłem zamontować radio na stałe w kieszeni DIN, nad radioodtwarzaczem :
Z racji, że wybór urządzeń pasujących wymiarami do kieszeni 1 DIN oraz z głośnikiem na panelu czołowym jest ograniczony, prawdopodobnie wybiorę coś z grupy:
-YOSAN EXCALIBUR
- LAFAYETTE TRUCKER ( nie odpowiada mi kolor panelu - sądzę, że czarny lepiej wpasuje się w panel)
-ALBRECHT AE 6490
Co sądzicie o tych radyjkach? Czy istnieje jakaś techniczna róznica między nimi? Może macie jakieś inne propozycje pasujące do montażu w wyżej opisanym miejscu?
Co do anteny CB, dotychczas woziłem ją na magnesie na środku dachu, niestety kabel ciągnięty z drzwi, zniszczył uszczelkę, i poprowadziłem go od klapy bagażnika, to rozwiązanie niestety niszczy dach, rysując go za sprawą przewodu.
Chciałbym zamontować antenę na relingu, mniej więcej na środku, ze względu na odbiór, nie wiem czy lepiej będzie po lewej czy po prawej stronie auta, to chyba szczegół.
Być może zmienię również antenę, po głowie chodzą mi SIRIO z serii TURBO, PERFORMER, SUPER. ok 1,5 starczało dotychczas. Proszę również tutaj o opinię, przede wszystkim o różnice między tymi antenami.
Niektóre radia mają wyjście jack na zewnętrzny głośnik. W jaki sposób można podłączyć je np pod głośnik w lewych przednich drzwiach? Zależy mi aby we wszystkich głośnikach leciała muzyka, a w tym jednym dodatkowo (i w tej samej chwili co muzyka) komunikaty z CB. Robił ktoś coś takiego?
IMO Yosan byłby dobrym wyborem (to to samo co Albrecht) ale jednak firma Yosan jest bardziej znana na polskim rynku. Lafayett jak dla mnie wygląda jak świetlna choinka.
Antenę na relingu posadź z tyłu na wysokości tylnej bocznej szyby. Nie ma znaczenia po ktorej stronie. Różnych wariantów wpływu miejsca mocowania na jakość odbioru nawet nie zauważysz na paśmie 11 metrów. Anteny na Twoim miejscu bym nie zmieniał. W Yosanie jest RF Gain, wiec masz możliwość manewru w czułość radiotelefonu a większy zysk w trasie może się kiedyś przydać.
[ Dodano: Pon 23 Maj, 11 13:03 ]
Zamieszczone przez Subaru
Niektóre radia mają wyjście jack na zewnętrzny głośnik. W jaki sposób można podłączyć je np pod głośnik w lewych przednich drzwiach? Zależy mi aby we wszystkich głośnikach leciała muzyka, a w tym jednym dodatkowo (i w tej samej chwili co muzyka) komunikaty z CB. Robił ktoś coś takiego?
Raczej się nie da. Bezpośrednie połączenie może uwalić wzmacniacze w radiach. W teorii można by to było zrealizować jakimiś mieszaczami, transformatorem głośnikowym i dodatkową elektroniką, ale gra nie jest warta świeczki. Taniej będzie kupić dodatkowy głośnik i schować go np. za schowkiem pod kierownicą...
Bezpośrednie połączenie może uwalić wzmacniacze w radiach
Też tak myślę. Czytałem coś o sumatorach sygnału, ale to co znalazłem na allegro to jest tylko do sygnałów antenowych. Zależałoby mi żeby wszystko było seryjne, ale jeśli się nie da to zrobię jak mówisz - zamontuję głośnik pod kierownicą
Komentarz