CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smer
    RS
    • 2008
    • 2021
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
    Montuję radyjko w schowku na popielniczkę a właściwie już tam jest Wszystko gra tylko muszę odpinać gruchę jeśli chcę zamknąć pokrywę. Aby tego uniknąć chcę zapodać coś takiego http://allegro.pl/przedluzacz-mikrof...658254455.html i wyprowadzić w podłokietniku gdzie grucha będzie miała swoje stałe bazowanie. I teraz mam pytanie czy długość kabla(przedłużacza) ma jakiś negatywny wpływ na jakośc nadawania :?: Chodzi mi o to czy brać taki jak jest czyli 2m czy kazać go sobie zrobić na miarę
    Gdzieś Ty to Mirek wypatrzył??? :shock: Gdy ja majstrowałem swój patent, to przedłużacz musiałem sam lutować, bo nigdzie nie potrafiłem kupić gotowca

Aha, jak będziesz go kupował, to policz dobrze ilość pinów, bo możesz się zdziwić
    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• eaglemirek
      RS
      • 2010
      • 14116
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wojtek melduję że już zamówiony Podobno 6pin i można zmieniać kąt co 90 st. Bo podobno są jeszcze wtyki ale kąt jest stały i patrzy poziomo na wschód (wtedy :evil: ) Zobaczymy co przyjdzie koszt niewielki a wszystkie w koło sklepy z CB już objeździłem.

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• szpara
        Ambiente
        • 2010
        • 212
        • Octavia I (1U2)
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez hotrain
        Jestem zmuszony założyć CB na stałe + pociągnąć prąd chyba bezpośredni z akumulatora, bo w tej chwili nie mogę słuchać - szumi strasznie- radia kiedy CB jest podpięte w zapalniczkę
        Testowo podłącz radio pod akumulator za pomocą jakiegoś przewodu - nie pomyl biegunów - to sprawdzisz czy to pomoże uniknąć zakłóceń.
        czasami dłubię w CB radiach

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

Już sprawdziłem, zakłócenia generuje kamera - rejestrator jazdy.

Komentarz

• kisand
            Classic
            • 2011
            • 12

A raczej zasilacz tej kamery .To tak samo jak wszekjiej maści ładowarki do nawigacji .
            President George+Maas KM 1820 ze zmiana kanałów +HFS-12+PA +Sirtel SE 300 165cm.Helikal na uchwycie na relingu w Renault Megane kombi

Komentarz

• loponez
              Ambiente
              • 2011
              • 196

Sprawdziłem swoje radio na innej antenie i jest OK. Muszę więc wymienić antenę. Co zapodać do Midlanda 78 + multi.
              Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
              nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• x_cite
                L&K
                • 2011
                • 1478
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam! Panowie jest sprawa Chcę kupić "jakieś" radio CB do swojej Octavii - kompletnie się na tym nie znam - już dawno temu chciałem sobie kupić, ale daleki wyjazd nad morze przeważył o zakupie. Piszcie jaki model jaka antena - nie chcę wydać na to dużo kasy od razu mówię nie potrzebuję super wypasu tylko o tak żeby mieć kontakt i nasłuch dzięki z góry!!

Komentarz

• locaj85
                  Rider
                  • 2009
                  • 482

Witam,
                  Koledzy poradźcie...

zamontowałem nowe radio : YOSAN EXCALIBUR

dwie rzeczy nie dają mi spokoju:

1. grzeje się wtyczka od gruchy
                  2. po dłuższym postoju, tj. np rano radio dziwnie się zachowuje- tak jakby się rozgrzewało.
                  objawy widać na filmiku:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ynPEsBr5n-w

mam wrażenie ( jeszcze nie potwierdzone) , że problem pojawia się poniżej 15 st C...[/youtube]

Komentarz

• SP9XWW
                    Rider
                    • 2009
                    • 579

Zamieszczone przez locaj85
                    1. grzeje się wtyczka od gruchy
                    2. po dłuższym postoju, tj. np rano radio dziwnie się zachowuje- tak jakby się rozgrzewało.
                    objawy widać na filmiku:
                    Radio nie ma prawa się tak zachowywać. Podejrzewam uszkodzenie procesora. Tak czy siak, oddaj radio w ramach gwarancji, a jeżeli nie masz gwarancji trzeba szukać dobrego serwisu.

[ Dodano: Sob 09 Lip, 11 11:18 ]
                    Zamieszczone przez x_cite
                    Witam! Panowie jest sprawa Chcę kupić "jakieś" radio CB do swojej Octavii - kompletnie się na tym nie znam - już dawno temu chciałem sobie kupić, ale daleki wyjazd nad morze przeważył o zakupie. Piszcie jaki model jaka antena - nie chcę wydać na to dużo kasy od razu mówię nie potrzebuję super wypasu tylko o tak żeby mieć kontakt i nasłuch dzięki z góry!!
                    O bosh...

Choćby tutaj...TUTAJ

[ Dodano: Sob 09 Lip, 11 11:20 ]
                    Zamieszczone przez loponez
                    Sprawdziłem swoje radio na innej antenie i jest OK. Muszę więc wymienić antenę. Co zapodać do Midlanda 78 + multi.
                    Cokolwiek o długości od 1 do 1,5 metra... Cokolwiek bez szklanych cewek, świecących końcówek, chorągiewek, wypustek, etc... :lol:
                    Vy 73! de S!@w

Komentarz

• loponez
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 196

Zamieszczone przez SP9XWW
                      Cokolwiek bez szklanych cewek, świecących końcówek, chorągiewek, wypustek, etc...
                      Potrzebuję antenę a nie festyn, z tym że co do CB to wiem jak używać, natomiast co do rodzaju sprzętu i jego jakości jestem zielony. Mam radio bo dostałem zestaw i nie musiałem się martwić co do czego. Do tej pory miałem antenę Midland ML-145 ale siadła i naprawdę nie wiem co kupić. Jest tego do groma i ciężko mi wybrać. Nie chcę tak długiej jak ta ML
                      Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                      nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• SP9XWW
                        Rider
                        • 2009
                        • 579

Zamieszczone przez loponez
                        Do tej pory miałem antenę Midland ML-145 ale siadła i naprawdę nie wiem co kupić. Jest tego do groma i ciężko mi wybrać. Nie chcę tak długiej jak ta ML
                        Weź cokolwiek o długości 1 metra i większej na podstawie magnesowej 12 cm. Polecane firmy: Sirio, Lemm, President. 8)
                        ...Z uwzględnieniem mojej poprzedniej wypowiedzi...
                        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• cisza
                          Drive
                          • 2011
                          • 83

nie zalega komuś ori kabel FM z triflexa? Odkupię, co by się nie kurzył
                          pozdrawiam,
                          cisza
                          | (offline) Octavia VIN checker + ETKA code generator
                          | Pomocnik kodera VCDS

Komentarz

• smer
                            RS
                            • 2008
                            • 2021
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Muszę sprawdzić, bo już nie pamiętam, czy ciągnąłem nowy, czy podpiąłem pod stary
                            Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• BartekD
                              Classic
                              • 2011
                              • 30

Czy montował ktoś z Was Cb(dosc duze bo JFK II) zamiast popielniczki w Skodzie octavii II elegance? Mi udało sie zamontowac, bardzo ładnie komponuje sie z pulpitem jednak pozostala dziura między radiem a gałką skrzyni biegów i nie wiem co z tym fantem zrobić? Macie jakieś sugestie?jak znajde chwile to zrobie zdjęcie

Update i zdjecie zrobione jakies sugestie Panowie?

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Komentarz

• xtremesystems
                                RS
                                • 2010
                                • 2254
                                • Hyundai

ja - laik
                                szukam cb radia. chce przyzwoite. nie wiem ile trzeba wydac na przyzwoite. stad nie znam jaki mam budżet.

czy cb radio PRESIDENT harry 2 z ASC lub harry 3 z asc to dobre cb radia?

czy warto doplacac do harrego 3?

jaka do nich antene dobrac?

pod co podlaczyc takie cb? pod zapalniczke czy gdzie indziej?

Komentarz

• enemik
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 397

z mojego doświadczenia nie warto dopłacać do harego 3 może przez to że chciałem przesiąść się z 2 na 3 "dwójka" chodziła bez zarzutów od 6 lat a po zmianie na "trójkę" Trójka była już raz w serwisie po 8 miesiącach może trafiłem na jakąś felerna sztukę ale szczerze polecam 2
                                  co do anteny to Presidenty ogólnie "nie lubią" antren poniżej 1m
                                  JEST O2FL kombi 1,8TSI
                                  BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r

Komentarz

• xtremesystems
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2254
                                    • Hyundai

"nie lubią" tzn co sie z nimi dzieje?
                                    a zasieg na antenie ponizej metra jest duzo gorszy?

Komentarz

• enemik
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 397

tak mają gorszy odbiór= zasięg testowane na florida 66cm i na alasce 145cm wiem że róznica jest w tych antenach spora ale np w alanie48 nie była aż tak tego widać(słychać)
                                      JEST O2FL kombi 1,8TSI
                                      BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r

Komentarz

• guajava
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 343

ja mam tommy 3 + sirio ml 145 i jest bardzo najs
                                        "Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

i kolejne pytanie. ktore radio ma lepszy odbior?
                                          uniden pro 520 xl czy president harry III ??

Komentarz

• szpara
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 212
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

xtremesystems, co rozumiesz przez lepszy odbiór?
                                            czasami dłubię w CB radiach

Komentarz

• BartekD
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 30

Zamieszczone przez xtremesystems
                                              i kolejne pytanie. ktore radio ma lepszy odbior?
                                              uniden pro 520 xl czy president harry III ??
                                              wez presidenta takie jest moje zdanie po porownaniu obu radyjek.

Komentarz

• Jasiek68
                                                Drive
                                                • 2011
                                                • 49

A ja kupiłem Lafayette Atena + antena Sirio Omega i nie wiem jak będzie,bo dopiero jutro kurier dowiezie 8) . Wcześniej w opelku miałem Unidena 520 XL + Floryda i było tak sobie-tzn zasięg był raczej mały,bo antena krótka ,ale miałem zastrzeżenia do radyjka,bo jak skręciłem sq to już wszystko "wycinał".Może to wina radia,ale działało 5 lat bez awarii.Co sądzicie o tym moim nowym nabytku tzn.Lafayette Atena+ Sirio Omega?
                                                Skoda Octavia 1.4 TSI Elegance

Komentarz

• jamesbondzio
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1174
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

hejka
                                                  co myślicie o radiach:
                                                  Lafayette Atena vs. Yosan JC-2204?

antena Sirio Omega, użytkowanie poza miastem,

jak sprawdza sie w praktyce to ASC w Yosanie?
                                                  kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• kisand
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 12

Zamieszczone przez Jasiek68
                                                    bo jak skręciłem sq to już wszystko "wycinał
                                                    W tym radyjku masz jeszcze takie coś co sie nazywa RF-gain,w mieście to naprawde przydatne udogodnienie .Trzeba było nim trochę pokręcić w celu zmniejszenia czułości radyjka .Mam takie radyjko od 10 lat i złego słowa nie moge o nim powiedzieć .Dobry U-bot + ML 145 Midlanda to naprawde dobry wybór ,i żadne ASC nie było potrzebne.
                                                    President George+Maas KM 1820 ze zmiana kanałów +HFS-12+PA +Sirtel SE 300 165cm.Helikal na uchwycie na relingu w Renault Megane kombi

Komentarz

Pracuję...