Zamieszczone przez marbab
RNS510 - SW5269
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez EnriquezZamieszczone przez marbab2. Soft tylko na postoju i bez kluczyka w stacyjce, mapy mozna podczas jazdy.
Komentarz
-
-
Polecam rozwiązanie Enriqueza - przy pierwszym montażu u mojej (przyszłejbyłej)Małżonki męczyłem się jak głupi, żeby jak najdalej w podszybie i na metalowe tą magnesówkę wcisnąć, a i tak po pół roku jeżdżenia po dziurach spadła i było pole na mapie.
Przykleiłem w końcu na odwal pałertejpem do radia na górze i łapie satelity bezproblemowo. Czasem nie ma co kombinować, żeby nie przekombinować...
Komentarz
-
-
Witajcie,
mam problem być może niekonieczny pasujący na tym forum ale spróbuje. Posiadam Passata B6 z 2008r. z RNS510. W związku z tym że nie wiem jaka jest jej wersja jakiś czas temu wgrałem 4120A. Teraz chciałem wgrać jakąś nowszą wersję np. 5270 ale niestety mam problem. Jakkolwiek bym tego soft u nie nagrał za każdym razem jest "SWL Error". Inne wersje wgrywają się bez problemu. Dlaczego tak się dzieje? Pozdrawiam
Komentarz
-
-
MickeyF, wgraj 5269 - ten powinien zadziałać. Uważać musisz tylko na fakt, że nowy soft przy starym Gateway-u może powodować rozładowanie akumulatora po nocy. Jeżeli masz stary GW szukaj softu z łatką albo instaluj normalny i później łatka na to od Josi-ego:
Jeżeli masz nawet wersję LED Columbusa (ja taką mam) to też wywalał u mnie błąd na 5270. Trzeba czekać na nową wersję tego softu pasującą do naszych nawigacji.
Komentarz
-
-
Niestety zrobiłem to co proponował ToMo1978 i wyszło "słabo"
RNS zamilknął i nie odbiera RDS-u ani Radiotekstu. Po całkowitym wyłączeniu, po włączeniu nawigacja staje na logo VW i wyłącza się. Ocuciłem ją tym "SWL recovery CD" ale jest to jednorazowe lekarstwo. Po wyłączeniu trzeba robić tak ponownie :/
Komentarz
-
-
MickeyF, nie wiem co zrobiłeś źle bo nie było mnie przy tym ale napisałeś, żeZamieszczone przez MickeyFInne wersje wgrywają się bez problemu.
Przede wszystkim ustal jaką wersję RNS-a posiadasz. To jest podstawa. Piszesz, że robiłeś update softu do 5270 i inne chodziły bez problemu więc powinieneś wiedzieć jaką wersję posiadasz i wiesz jakie są ograniczenia i jak można uwalić nawigację.
Sprawdziłeś jakiego Gateway-a masz w swoim samochodzie zanim wgrałeś łatkę od Josi-ego? Wszystkie te informacje są w wątku o Columbusie i na wielu innych forach.
Nie rozumiem jeszcze jednego:Zamieszczone przez MickeyFRNS zamilknął i nie odbiera RDS-u ani Radiotekstu.
Dalej piszesz, żeZamieszczone przez MickeyFpo włączeniu nawigacja staje na logo VW i wyłącza się
Zarejestrowałeś się kilka dni temu i mam teraz wrażenie, że zabrałeś się za coś nie mając bladego o tym pojęcia. Generalnie jak zaczynałem cokolwiek robić czytałem o tym bardzo dużo.
Czy Ty zabierając się za soft do swojej nawigacji wiesz jaki jej typ posiadasz, jaki masz Gateway w samochodzie, jak można uwalić / podnieść RNS-a, jaka wersja softu jest kompatybilna z Twoim sprzętem? Mam wrażenie, że nie.
Twoje wypowiedzi są trochę chaotyczne i być może masz szeroką wiedzę na ten temat ale ja ani nikt inny z forum nie zgadnie co masz w swoim samochodzie.
Jeżeli masz wrażenie, że jest coś nie tak z softem, który wgrałeś z sukcesem (nie widzisz RDS-u tylko) to spokojnie możesz wrócić do poprzednich softów. Poczytaj jak to zrobić na forum bo wolałbym powstrzymać się od kolejnych rad, żeby nie mieć Twoich działań "na sumieniu".
Komentarz
-
-
Pany,
Mam u siebie RNS-510 w wersji:
Delivery Par number: 1T0035680C
HW-Version: H04
HW Vehicle: 0xC801
Aktualna wersja softu to 2680. Auto z 2010 roku (Passat CC), kierownica z multifunkcją, navi i radio wyświetlane na Maxi-Docie, na radio wyświetlane czujniki parkowania.
Chciałbym wgrać sofcik 5269, tylko jak zwykle kilka pytań:
- przede wszystkim który? 5269 czy 5269mtv?
- czy po wgraniu softu będę musiał na nowo kodować sprzęt (jeśli tak, to które kodowanie "skopiować do schowka", żeby banglało)
- czy nowy soft będzie mi rozładowywał aku?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdro,
Seba_Wro
Komentarz
-
Komentarz